Se hotell (30)

Reiser til Warszawa

Bestill en reise med Ving til Warszawa og oppdag en moderne storby der du får mye for pengene.

Ser du for deg Warszawa som en grå og trist 70-talls by er det på tide å se på den med nye øyne. Med sine 1,7 millioner innbyggere har Warszawa inntatt en posisjon som en av de mest trendy og nyskapende storbyene i Europa. At det i tillegg er billig her gjør byen til det perfekte reisemålet for deg som vil ha ordentlig valuta for feriepengene.

Vings Warszawa

Polens hovedstad Warszawa har en dramatisk historie. Byen ble bombet og jevnet med jorden under andre verdenskrig, men reiste seg fra ruinene og ble bygget opp i gammel stil. Den gamle bykjernen står i dag på UNESCOs verdensarvliste. At det er en vakker by kommer du til å se med egne øyne når du kommer hit.
I Warszawa får du alt du forventer av en moderne storby – til lave priser. Trendy barer og restauranter, mange utesteder og nattklubber, uteserveringer og vinbarer, og bra shopping (særlig hvis du liker smykker). Byen er full av historiske severdigheter, hvor Kulturpalasset, gamlebyen og det kongelige slottet hører til de mest populære. I den litt forfalne bydelen Praga kan du fortsatt se bygninger med kulehull fra krigen. Det er også her du finner mange av de klassiske «melkebarene» som serverer tradisjonell, polsk husmannskost.

Bo sentralt i Warszawa

Ving tilbyr flere hotell med sentral beliggenhet og i ulike prisklasser, slik at du alltid finner noe som passer for deg. For eksempel det velkjente Polonia Palace, eller Mamaison Le Regina hvor du kan tilbringe en herlig ettermiddag i hotellets spa etter en tur på byen.
Når du bestiller en reise med Ving til Warszawa reiser du med rutefly og kan selv bestemme avreisedato og hvor lenge du vil være borte.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Rimelig mat og drikke
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Warszawa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
-1°-6°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • februar
0-5°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
5°-2°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
12°3°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
19°9°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
22°12°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juli
24°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
23°13°
6
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • september
18°9°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • oktober
12°5°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • november
4°0
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
0-4°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Warszawa kan du reise året rundt med Ving med rutefly med fleksible reiselengder.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Det tar ca. 30 minutter fra flyplassen til hotellene i Warszava (ca. 8 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Butikkutvalget i Warszawa er stort, med alt fra små, lokale butikker til store kjøpesentre. Den populære gaten Nowy Swiat og den eksklusive gaten Mokotowska har mange butikker. Zlote Tarasy og Arkadia Palace hører til de største kjøpesentrene.
Mat, drikke og natteliv
Warszawa har et stort og variert utvalg av restauranter med alt fra billig hurtigmat til eksklusive restauranter. Menyene har som regel internasjonalt preg og holder generelt lave priser. Sørg for å besøke noen av de mange klassiske "melkebarene" som serverer tradisjonell, polsk husmannskost. Her kan du spise piroger, gryteretter, supper, syltede grønnsaker, sopp, surkål og fiske- og kjøttretter med poteter.
Warszawa har et bra uteliv, med mange utesteder og nattklubber. I tillegg er det et stort utvalg av alternative og "hemmelige" barer i tidligere fabrikklokaler og i eldre hus. To av Warszawas mest populære bargater er livlige Mazowiecka og populære Nowy Swiat. Et godt tips er å spørre seg fram, eller lese et av de lokale underholdingsmagasinene for å få et innblikk i det nyeste i Warszawas uteliv.
Aktiviteter og severdigheter
Kulturtilbudet er stort, med mange museer og store severdigheter. Gå ikke glipp av slottet i Warszawa, det mektige Kulturpalasset i stalinistisk arkitektur og gamlebyen som ble gjenoppbygd etter annen verdenskrig. I Warszawa arrangeres det ofte konserter og tilstelninger, flere tilegnet Chopin, Polens kanskje mest berømte komponist. Det er også et godt utvalg av teatre, scenekunst og operaforestillinger.
Hvordan du kommer deg rundt
Til fots eller med trikk i sentrum. Du kan også kjøre t-bane, billetter kjøpes i kiosker.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Polen. For mer informasjon ta kontakt med Polens ambassade på tlf. 24 11 08 50. https://oslo.msz.gov.pl/no/oslo_no_a_64

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Polen.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Øvrig informasjon

Les også "Viktig å vite" og "Vings reisevilkår".
Finn reisen din til Warszawa