Se hotell (14)

Reiser til Gdansk

Reisen til Gdansk tar bare halvannen time med fly fra Oslo. Vel fremme venter spennende historie, fantastisk arkitektur, billig shopping og et livlig uteliv.

Gdansk har flere sjarmerende torg og en bykjerne som er perfekt for fotgjengere, med mange severdigheter innen kort rekkevidde. Her ligger historiske monumenter side om side med trendy kafeer, skyggefulle parker og moderne kjøpesentre. Takket være byens eventyraktige atmosfære og vakre arkitektur er det hyggelig å rusle rundt i Gdansk, både på dagtid og om kvelden. I dag har Gdansk så godt som vokst sammen med Sopot og Gdynia og skapt den såkalte Trippelbyen. Den livlige badebyen Sopot blir ofte kalt Polens St. Tropez, og er et veldig populært sted i sommermånedene. Her er det en vakker sandstrand, Europas lengste tremolo, hyggelige restauranter og et pulserende uteliv.

Severdigheter i Gdansk

I Hansatiden og i middelalderen var Gdansk en viktig havneby og et senter for handelen med rav. Det var også i Gdansk at andre verdenskrig startet og kommunismens fall i Europa begynte. Takket være byens rike historie har dagens Gdansk et nesten uendelig utvalg av severdigheter. En av byens mest berømte bygninger er havnekranen Zuraw fra middelalderen, som har blitt et viktig landemerke for Gdansk. Her finner du også verdens største mursteinskirke, Mariakirken. De som orker å gå alle trappene opp i kirketårnet blir belønnet med en fantastisk utsikt over byen. I Birgitta-kirken kan du beundre verdens største alter av rav. Gdansk har dessuten en mengde museer for deg som vil dypdykke i kunst, historie og rav.

Vings reiser til Gdansk

Du flyr til Gdansk på ca. 1,5 time fra Oslo. Med Ving kan du reise med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Ving kan tilby hotell med alt fra 3 til 5 vinger. Alle hotellene ligger i sentrum av Gdansk, nær alt byen har å by på. Og vil du ha en litt ekstra gullkantet ferie anbefaler vi luksushotellet Hilton Gdansk, som er et av Polens mest populære hotell.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Rimelig mat og drikke
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Gdansk

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær
 • januar
-2°-6°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
-1°-5°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
4°-2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
9°1°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
15°6°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
19°10°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
20°12°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
20°11°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
15°8°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • oktober
10°5°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • november
5°1°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • desember
1°-3°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

ca. 1 time og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Gdansk med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Gdansks flyplass til hotellene er ca. 20 minutter (ca. 15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Gdansk har et bra utvalg av kjøpesentre og små nisjebutikker. Her ligger det moderne senteret Galeria Baltycka med over 200 butikker. Langs brosteinsgatene i gamlebyen ligger det flere fine butikker som blant annet selger smykker.
Mat, drikke og natteliv
Gdansk har et stort utvalg av restauranter med både internasjonale og lokale menyer. Du kan spise alt fra enkel hurtigmat til eksklusiv restaurantmat. Prisnivået på mat og drikke er generelt lavt.
Gdansk har et rikt kultur- og uteliv med en opera, flere teatre og en mengde barer og nattklubber. Det meste av fornøyelseslivet er samlet rundt gågaten Monte Cassino. Om du er på jakt etter et livligere uteliv kan du reise til Sopot i sommermånedene, da festlighetene holder på til lyse morgen.
Aktiviteter og severdigheter
Gdansk har en lang rekke severdigheter og museer. Langs byens mest kjente gate, Droga Królewska (Kongegaten), ligger flere av byens kulturminner. I enden av gaten ligger den vakre porten Zlota Brama fra 1600-tallet, som har blitt et symbol på byen. I det gotiske rådhuset ligger Gdansk historiske museum hvor du blant annet kan lære litt om byens historie, og Den røde salen, en av de mest praktfullt dekorerte av sitt slag. Kunstelskere kan besøke Nasjonalmuseet med sine utstillinger av malerier, møbler, keramikk og gullsmedkunst. Andre kjente severdigheter i Gdansk er Oliwiakatedralen, Neptunusfontenen og Wisloujscie-festningen.
Hvordan du kommer deg rundt
I sentrum av Gdansk er det enklest å gå rundt til fots. Det går trikker og busser, og billetter kjøper du i kiosker.
Strender
I utkanten av Gdansk ligger de fire pene sandstrendene Stogi, Brzezno, Jelitkowo og Sobieszewo. For å få en virkelig følelse av sommer kan du dra til det populære badestedet Sopot, ca. 12 kilometer nord for Gdansk. I tillegg til en mengde restauranter, kafeer og nattklubber har Sopot Europas lengste tremolo.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort akesepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Gdansk