Se hotell (36)

Reiser til Krakow

Bestill en reise til Krakow, en av Europas vakreste byer. Her finner du det meste du kan ønske deg av en storbyferie – til veldig lave priser.
Med sin majestetiske arkitektur og sine mange severdigheter havner Krakow ofte på topplisten over Europas vakreste byer. Den gamle hovedstaden er Polens tredje største by, og hadde sin gullalder på slutten av 1500-tallet. Nå spørs det om en ny gyllen tidsalder er på vei.

Severdigheter og shopping

Dagens Krakow er en blomstrende universitetsby med en avslappet og imøtekommende atmosfære. Den hyggelige stemningen, alle severdighetene og de lave prisene er årsaken til at turister fra hele Europa finner veien hit. Torget Rynek Glowny er byens hjerte og et naturlig samlingspunkt. Start gjerne med en kopp kaffe på en av uteserveringene her før du drar på sightseeing blant de over hundre kirkene, de mange vakre bygningene fra middelalderen og slottene med sine spiralformede tårn.
Om det er shoppingen som lokker kommer du heller ikke til å bli skuffet. I Krakow er det mange butikker av alle slag, fra suvenirer til eksklusive merkevarebutikker. Gå heller ikke glipp av det livlige søndagsmarkedet i det gamle jødiske kvarteret Kazimierz.

Utelivet i Krakow

I Krakow spiser du godt og rimelig. Her er det mange bra restauranter og massevis av kafeer og barer som strekker seg fra små og koselige til store og trendy. Takket være alle studentene lokker Krakow med store muligheter for den som vil ut og more seg. Og når skumringen senker seg over byen er det alltid et diskotek og eller en nattklubb i nærheten.

Vings reiser til Krakow

Når du bestiller en reise med Ving til Krakow kan du velge blant en rekke fine hotell, de fleste av dem med sentral beliggenhet. Vi tilbyr alt fra enklere lavprishotell til luksushotell med fem bølger. Noen populære eksempler er Stary med sitt fine spa og Best Western Plus Krakow Old Town i gamlebyen. Med Ving er dett mulig å skreddersy reisen, enten det dreier seg om en helg, langhelg eller noe annet. Du velger altså selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Rimelig mat og drikke
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Krakow

Vær
 • januar
1°-4°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • februar
2°-4°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
5°-2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
10°2°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
15°7°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
20°11°
8
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juli
22°14°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°10°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
13°5°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
7°2°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • desember
2°-
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Krakow med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Krakows flyplass til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 16 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Krakow har et stort utvalg av butikker for deg som er på jakt etter kunst, stoffer og lær. Byen har lokale markeder og flere kjøpesentre. Prisene er lavere i Krakow enn hjemme.
Mat, drikke og uteliv
Krakow kalles Polens gastronomiske hovedstad, og tilbyr alt fra lokal, tradisjonsrik mat som supper og gryteretter til retter med et mer internasjonalt preg. Byen har et stort og variert utvalg av restauranter, med alt fra små krypinn til større, trendy spisesteder og eksklusive restauranter. Prisnivået er generelt lavt.

Smaken av Krakow

"Sørg for å være sulten" er lokkematen for de fleste av Krakows matvandringer. Å stille på tom mage er et godt råd, for ofte smaker du på mer enn et dusin retter og snacks underveis, både lokal mat og smakebiter fra andre land. I tillegg drikkes det gjerne en vodka eller to, og det hele avsluttes med en real dessert. Så: Sørg for å være sulten!
Krakow er en universitetsby med et bra uteliv med mange kafeer og puber. Restaurantene og barene ligger midt blant bygninger fra middelalderen, og mange byr på livemusikk.

Karaokebarer og spillehaller

Hvis du ønsker å være stjerne for en kveld, kan du besøke en av byens karaokebarer. Krakow har også mange populære spillehaller, for eksempel Cosmic Games Pub og Cybermachina Game Pub hvor du kan spille og ta deg et glass. Utelivet i Krakow er først og fremst konsentrert om bydelene Stare Miasto og Kazimierz.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du har lyst til å dra på utflukt vekk fra byen er det ikke mer enn ca. 70 kilometer til konsentrasjonsleiren i Auschwitz. Ingen reiser derfra uberørt. Et annet utfluktstips er saltgruven i Wieliczka, som har vært i drift helt siden 1200-tallet, og som i 1978 ble et av de tolv første stedene på UNESCOs verdensarvliste.
Kulturtilbudet i Krakow er omfattende med mange museer og store severdigheter.
Hvordan du kommer deg rundt
Sentrum av byen er som skapt for spaserturer. Det går også buss og trikk. Billetter kjøpes i kiosker.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Finn reise til Krakow
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.