Hotell

Reiser til Krakow

Polen

Krakow er en av Europas vakreste byer. Her finner du det meste du kan ønske deg av en storbyferie - til veldig bra priser.

Med sin majestetiske arkitektur og sine mange severdigheter havner Krakow ofte på topplisten over Europas vakreste byer. Den gamle hovedstaden er Polens tredje største by og hadde sin gullalder på slutten av 1500-tallet. Nå spørs det om en ny gyllen tidsalder er på gang.

Severdigheter og shopping

Dagens Krakow er en blomstrende universitetsby med en avslappende og imøtekommende atmosfære. Den hyggelige stemningen, alle severdighetene og de lave prisene er årsaken til at turister fra hele Europa finner veien hit. Torget Rynek Glowny er byens hjerte og et naturlig samlingspunkt. Start gjerne med en kopp kaffe på en av uteserveringene her før du drar på sightseeing blant de over hundre kirkene, de mange vakre bygningenen fra middelalderen og slottene med sine spiralformede tårn. Er det shoppingen som lokker kommer du heller ikke til å bli skuffet. I Krakow er det mange butikker av alle slag, fra suvenirer til eksklusive merkebutikker. Gå heller ikke glipp av søndagsmarkedet i de jødiske kvartalene Kazimierz.

Vings Krakow

Når du reiser med Ving til Krakow kan du velge mellom mange bra hotell, de fleste av dem med sentral beliggenhet. Vi tilbyr alt fra enkle to-vingers hotell til luksuriøse hotell med fem vinger. Et par bra eksempler er Best Western i gamlebyen og Rubinstein Hotel i Kazimierz. Når du reiser med Ving kan du dessuten skreddersy reisen din akkurat slik du vil ha den. Du reiser med rutefly og velger selv både avreisedato og reiselengde.

Uteliv og utflukter

I Krakow spiser du godt og rimelig. Her er det mange bra restauranter og massevis av kafeer og barer - fra små og koselige til store og trendy. Og når skumringen legger seg over byen er det alltid diskotek og nattklubber i nærheten. Hvis du har lyst til å reise på en virkelig minneverdig historisk utflukt er det ikke mer enn ca. 70 kilometer til konsentrasjonsleiren i Auschwitz. Et annet utfluktstips er saltgruven i Wieliczka, som har vært i drift helt siden 1200-tallet og som i 1978 ble oppført på Unescos verdensarvliste.

Våre gjesters vurdering Krakow

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
 • Shopping
 • Attraksjoner
 • Underholdning
Vær og klima
 • januar
1°-4°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • februar
2°-4°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
5°-2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
10°2°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
15°7°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
20°11°
8
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juli
22°14°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°10°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
13°5°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
7°2°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • desember
2°0
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Krakow med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Krakows flyplass til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 16 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Sök din resa