Se hotell (36)

Reiser til Krakow

Bestill en reise til Krakow, en av Europas vakreste byer. Her finner du det meste du kan ønske deg av en storbyferie – til veldig lave priser.

Med sin majestetiske arkitektur og sine mange severdigheter havner Krakow ofte på topplisten over Europas vakreste byer. Den gamle hovedstaden er Polens tredje største by, og hadde sin gullalder på slutten av 1500-tallet. Nå spørs det om en ny gyllen tidsalder er på vei.

Severdigheter og shopping

Dagens Krakow er en blomstrende universitetsby med en avslappet og imøtekommende atmosfære. Den hyggelige stemningen, alle severdighetene og de lave prisene er årsaken til at turister fra hele Europa finner veien hit. Torget Rynek Glowny er byens hjerte og et naturlig samlingspunkt. Start gjerne med en kopp kaffe på en av uteserveringene her før du drar på sightseeing blant de over hundre kirkene, de mange vakre bygningene fra middelalderen og slottene med sine spiralformede tårn.
Om det er shoppingen som lokker kommer du heller ikke til å bli skuffet. I Krakow er det mange butikker av alle slag, fra suvenirer til eksklusive merkevarebutikker. Gå heller ikke glipp av det livlige søndagsmarkedet i det gamle jødiske kvarteret Kazimierz.

Utelivet i Krakow

I Krakow spiser du godt og rimelig. Her er det mange bra restauranter og massevis av kafeer og barer som strekker seg fra små og koselige til store og trendy. Takket være alle studentene lokker Krakow med store muligheter for den som vil ut og more seg. Og når skumringen senker seg over byen er det alltid et diskotek og eller en nattklubb i nærheten.

Vings reiser til Krakow

Når du bestiller en reise med Ving til Krakow kan du velge blant en rekke fine hotell, de fleste av dem med sentral beliggenhet. Vi tilbyr alt fra enklere lavprishotell til luksushotell med fem hjerter. Noen populære eksempler er Stary med sitt fine spa og Best Western Plus Krakow Old Town i gamlebyen. Med Ving er dett mulig å skreddersy reisen, enten det dreier seg om en helg, langhelg eller noe annet. Du velger altså selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 hjerter
 • Rimelig mat og drikke
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Krakow

Attraksjoner
5,0
Shopping
5,0
Underholdning
5,0
Vær
 • januar
1°-4°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • februar
2°-4°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
5°-2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
10°2°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
15°7°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
20°11°
8
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juli
22°14°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°10°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
13°5°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
7°2°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • desember
2°0
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Krakow med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Krakows flyplass til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 16 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Krakow har et stort utvalg av butikker for deg som er på jakt etter kunst, stoffer og lær. Byen har lokale markeder og flere kjøpesentre. Prisene er lavere i Krakow enn hjemme.
Mat, drikke og natteliv
Krakow har et stort og variert utvalg av restauranter, med alt fra billig hurtigmat til eksklusive restauranter som ofte serverer internasjonal mat. Prisnivået er generelt lavt.
Krakow er en universitetsby med et bra uteliv med mange kafeer og puber.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du har lyst til å dra på utflukt vekk fra byen er det ikke mer enn ca. 70 kilometer til konsentrasjonsleiren i Auschwitz. Ingen reiser derfra uberørt. Et annet utfluktstips er saltgruven i Wieliczka, som har vært i drift helt siden 1200-tallet, og som i 1978 ble et av de tolv første stedene på UNESCOs verdensarvliste.
Kulturtilbudet i Krakow er omfattende med mange museer og store severdigheter.
Hvordan du kommer deg rundt
Sentrum av byen er som skapt for spaserturer. Det går også buss og trikk. Billetter kjøpes i kiosker.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Polen. For mer informasjon ta kontakt med Polens ambassade på tlf. 24 11 08 50. https://oslo.msz.gov.pl/no/oslo_no_a_64

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Polen.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reiseforslag til Krakow
Garden Palace Hotel
Garden Palace Hotel
Krakow, Polen
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 10 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
10 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Hotel Galaxy
Hotel Galaxy
Krakow, Polen
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 29 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
29 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Radisson Blu Hotel Krakow
Radisson Blu Hotel Krakow
Krakow, Polen
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 29 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
29 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Krakow