Se hotell (19)

Reiser til Wroclaw

Wroclaw er Polens fjerde største by og et pulserende sentrum for kultur og historie, med fantastisk arkitektur og et godt utelivstilbud.
Wroclaw har i løpet av sin lange historie tilhørt blant annet dagens Tyskland, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike – noe som har satt sitt preg på byen. I Wroclaw venter fargerik arkitektur, spennende museer, universitetskultur og innbydene ølhaller og restauranter. Wroclaw er en vakker by som ligger spredt på flere øyer i elven Odra, knyttet sammen av hundre broer.

Weekend i Wroclaw – arkitektur, kultur og historie

Wroclaws gamle bykjerne byr på fargerike husfasader fra flere epoker, kafeer, restauranter, butikker, museer, gallerier og byens midtpunkt – markedsplassen Rynek. Rynek er åstedet for byens eventyrlige julemarked og ulike sommerarrangementer. Rett ved Rynek kan du se den gotiske kirken St. Elisabeth, en av Wroclaws mest kjente landemerker, samt torget Plac Solny der du får kjøpt blomster hele døgnet. En del av gamlebyen strekker seg over øya Wyspa Piasek og til byens eldste del, Ostrów Tumski, som blant annet kan nås via Tumski-broen. Her kan du utforske middelalderske bygninger, katedraler og byens vakre botaniske hage.

I gamlebyen ligger også det historiske jødiske kvarteret, Wroclaws imponerende operahus og Jatki-arkaden som er omgitt av kunst- og håndverksgallerier. I markedshallen Hala Targowa kan du nyte delikatesser mellom museumsbesøkene. Gå ikke glipp av Hala Ludowa, en betydningsfull bygning med unik arkitektur som har fått en plass på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du vil oppleve Wroclaw på en morsom måte, bør du bli med på en rundtur med en av byens historiske trikker.

Mat og fornøyelser i Wroclaw

I Wroclaw ligger flere imponerende ølhaller med uteservering i sommermånedene. Her har de både øl og tradisjonell, polsk husmannskost. Hvis du ønsker å utforske det polske kjøkkenet eller prøve en øl- eller vodka-smaking, kan du bli med på en herlig matvandring gjennom gater og torg. De som liker å være ute om natten kan velge blant en rekke utesteder, mange av dem rundt Rynek, hvor både barer og nattklubber holder åpent til de små timer.

Vings reiser til Wroclaw

Når du bestiller en reise til Wroclaw med Ving har du flere hotell å velge mellom, og de fleste ligger sentralt i Wroclaws gamle bykjerne. Med Ving har du dessuten mulighet til å skreddersy reisen, enten du planlegger en weekendtur, en ukesferie eller et langtidsopphold. Du velger selv både avreisedag og reiselengde.
Nyttige tips
  • Hotell med spa
  • Hotell i kategori 2–5
  • Sentrale hotell
  • Hotell i alle prisklasser

Våre gjesters vurdering Wroclaw

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Wroclaw