Guide til Karibia
Inspirasjon

Vings store guide til

Karibia

Slik velger du riktig øy i Karibia

I Karibia ligger paradisene som perler på en snor, og når du reiser med Ving kan du velge mellom alt fra Cuba i nord til Curaçao i sør. Men hvordan vet du hvilket karibisk reisemål som passer best? Vi hjelper deg!

Aruba

Aruba

Vakre Aruba har målbundet reisende i en årrekke, og få andre steder kan strendene måle seg med de du finner her. Øya er det perfekte reisemålet for romantiske kjæresteturer, ja visst, men visste du at den også er perfekt for barnefamilier?

Strender
Langs Arubas vestkyst venter kilometer på kilometer med kritthvite strender. Er du ute etter stille og rolige omgivelser er Druif Beach og Eagle Beach gode alternativer. Palm Beach er litt livligere. Reiser du med barn kan vi anbefale langgrunne Baby Beach. Det er alltid god plass på strendene, og ettersom strandselgere er forbudt kan du nyte solen uten å bli forstyrret. Solen skinner mer eller mindre året rundt, og vannet blir sjelden kaldere enn 25 grader.
 
Shopping
Selv om Aruba er en relativt liten øy har du mye å velge på shoppingfronten. I den fargerike hovedstaden Oranjestad finnes det en hel del butikker og noen shoppingsenter som selger smykker, klær, parfymer, elektronikk, suvenirer, delikatesser etc. Prisnivået er mer eller mindre som hjemme og de fleste butikkene og sentrene holder høy standard. Når det er sagt kan du finne langt billigere merkeklær her enn i Norge. Du finner velkjente merker som Mango, Ralph Lauren, Gant etc.
 
Mat og drikke
Det er rikelig med restauranter i Oranjestad og i nærheten av hotellene ved Palm Beach og Eagle Beach. Flere har også uteservering på stranden – perfekt for en romantisk middag. Restaurantene holder en høy internasjonal standard og du finner mange deilige fisk- og skalldyrretter på menyene. Noen spisesteder har spesialisert seg på grillmat.
 
Opplevelser
Hvis du er på utkikk etter et reisemål med mange severdigheter, aktiviteter og andre opplevelser er ikke Aruba øya for deg. Du kan imidlertid prøve deg på en rekke vannsportaktiviteter, for eksempel på Palm Beach, og fargerike Oranjestad med sin arkitektur fra kolonitiden er verdt et besøk.
 
Barnevennlighet
Aruba har en rekke hotell som passer perfekt for barnefamilier, og strendene – særlig Baby Beach – er barnevennlige. Barn er også mer enn velkomne på restaurantene, og mange har egne barnemenyer.

Barbados

Barbados

Som tidligere britisk koloni er Barbados en herlig blanding av Storbritannia og Karibia, noe som skaper en helt spesiell atmosfære. Barbados regnes også som en av de mest gjestfrie øyene, og uansett hvor du er blir du møtt av vennlige mennesker og god service.

Strender
Det er lett å finne en favorittstrand på Barbabos, øya har nemlig mer enn femti av dem! Vestkysten er rolig og byr på klassiske paradisstrender med vaiende palmer og finkornet, hvit korallsand. Sørkysten har mer vind og er populær blant wind- og kitesurferne, særlig stranden Silver Sands.
 
Shopping
De fleste butikkene og kjøpesentrene ligger i hovedstaden Bridgetown. Populære varer å kjøpe med seg hjem er rom, krydder og lokalt håndverk.
 
Mat og drikke
Barbados’ kjøkken er en spennende kombinasjon av kryddersterke karibiske tradisjoner og det klassisk britiske. Jerkkyllingen er like vanlig som afternoon tea, og du kan spise på alt fra gatekjøkken til gourmetrestauranter. Velger du sistnevnte er det greit å vite at gjestene ofte pynter seg litt på disse, så ikke glem finklærne.
 
Opplevelser
Hvis du mot formodning blir lei av de lange strendene er det mye annet å finne på. Du kan for eksempel dra på en snorkleutflukt med en katamaran og utforske den karibiske undervannsverdenen. Det arrangeres også flere festivaler i løpet av året, og øya har flere fine golfbaner. Ikke gå glipp av Mount Gays rommuseum!
 
Barnevennlighet
Barbados' lokalbefolkning er som nevnt vennlige og imøtekommende, også mot yngre gjester. Ving tilbyr flere praktiske leilighetshotell som passer bra for familier.

Curacao

Curaçao

Curaçao er en av de mest fargerike øyene i hele Karibia – det er som om noen har tatt hele fargeskalaen i bruk og malt i vei med brede, generøse penselstrøk. Alle kontrastene gjør øya perfekt for deg som vil oppleve mer enn strender, bassengområder og turistmenyer.

Strender
Med nesten 40 strender å velge mellom har du et aldri så lite luksusproblem når du skal bade på Curaçao. Standarden varierer fra jomfruelige strender til den mer velutstyrte utgaven med snackbarer, dusjer og andre nødvendigheter. Nesten alle de badevennlige strendene ligger i mindre viker på sørsiden av øya, for vinden blåser nesten alltid fra nordvest og skaper høye bølger på nordsiden. I motsetning til naboøya Aruba er det ingen lange sandstrender her, men til gjengjeld er det fint å snorkle og dykke ved nesten alle strendene.
 
Shopping
Du reiser ikke til Curaçao for å shoppe, noe som understrekes av suvenirtipsene i den offisielle turistguiden: Belgiske broderier, vin med chili og hollandske oster m.m. Men det finnes likevel ting du kan kjøpe med deg hjem. Likøren herfra er vel nærmest obligatorisk, og den som er interessert i håndverk bør besøke Arawak Clay.
 
Mat og drikke
Restauranter er det mer enn nok av, både i Willemstad og på resten av øya. Menyene er varierte, og de modige kan prøve seg på spesielle innslag som iguanbiff og kaktussuppe. Ellers er øyas robuste og mildt krydrede «kumida krioyo» er verdt å prøve. Det finnes selvfølgelig også restauranter med mer konvensjonelle menyer.
 
Opplevelser
Curaçao er ikke egentlig riktig reisemål hvis du foretrekker et stort aktivitetstilbud og mange severdigheter. Blant de vanligste opplevelsene er byvandring i fargerike Willemstad, omvisninger på øyas likørdestilleri og vrakdykking utenfor kysten.
 
Barnevennlighet
Det er uproblematisk å reise med barn til Curaçao. Hygienen er utmerket, og det er rent og pent overalt. De litt større barna får nok mer ut av en reise hit, ettersom det ikke er barnebasseng og barneklubb på alle hotell.

Dominikanska Republiken

Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk har alt, og her kan du selv velge om du vil tilbringe hele ferien på stranden, eller om du vil oppleve landets mange severdigheter og aktiviteter. Utforsk naturen, nyt solen og slapp av på hotellet – All Inclusive er inkludert nesten overalt.

Strender
Den dominikanske republikk har en kystlinje med over 500 kilometer med fine strender. Du kan velge mellom de større strendene, eller din egen lille paradisstrand hvor du kan nyte roen og lyden av bølgene. Slike små strender finner du langs kysten bortenfor hotellene og turiststedene.
 
Shopping
Det største utvalget finner du i hovedstaden Santo Domingo, i gatene Calle del Conde, Calle Duarte og Calle Mella. Sigarer og rom er blant de lokale spesialitetene, og regnes som noen av de beste av sitt slag – på verdensbasis.
 
Mat og drikke
Den rike blandingen av forskjellige kulturer i Den dominikanske republikk har påvirket landets kjøkken. Med spanske, afrikanske og franske påvirkninger har "comida-criolla" oppstått – en smaksrik, enkelt tilberedt og mildt krydret mat. All Inclusive er inkludert i prisen på de fleste hotellene, og utenfor dem er det et begrenset tilbud. På hotellene pleier det imidlertid å være et flertall restauranter å velge blant.
 
Opplevelser
Den dominikanske republikk er perfekt hvis du vil se og oppleve mye i ferien. Du kan bli med på utflukter til øyene utenfor kysten, eller ut på den lokale landsbygda. Her får du oppleve kultur, historie og natur på nært hold.
 
Barnevennlighet
Den dominikanske republikken er et utmerket reisemål både for deg som reiser med store barn og små barn. Strendene er barnevennlige, hotellene er velutstyrte, og ofte arrangeres det underholdning for både små og halvstore barn.

Jamaica

Jamaica

Frodige og fargerike Jamaica er uten tvil en av verdens vakreste øyer, og har takket være sine kritthvite strender, sitt tropiske vær og den vennlige atmosfæren blitt selve symbolet på Karibia.

Strender
Jamaica har ikke bare noen av Karibias beste strender, de regnes nemlig som noen av verdens beste. En av de mest kjente er Seven Mile Beach i Negril, hvor kritthvit korallsand så langt øyet kan se venter. Den er i tillegg langgrunn, barnevennlig og så å si uten bølger.
 
Shopping
Jamaica har ikke så mye å by på når det kommer til shopping, og utvalget er veldig lokalt. Ser man etter fine suvenirer eller gaver er det lett å gjøre gode kjøp. Det beste utvalget finner du i Montego Bay, langs The Hip Strip – gaten som strekker seg fra flyplassen og ned til downtown.
 
Mat og drikke
Maten på Jamaica er inspirert av mange verdenshjørner, og rettene er som regel rikelig krydret og basert på kjøtt, kylling, ris, frukt eller bønner. Det er et must å prøve den jamaikanske spesialiteten «jerk»; kullgrillet kylling, fisk eller svinekjøtt med lokale krydderier, servert som det er, eller med ris, frukt og en chutneylignende saus. En annen populær rett er nasjonalretten «ackee and saltfish», som består av den jamaicanske frukten ackee og tørket, saltet torsk.
 
Opplevelser
Jamaica er perfekt hvis du vil oppleve mye i ferien. Her kan du prøve deg på snorkling, dykking, katamaranseiling og surfing, og dra på en rekke spennende utflukter. Hva med fosseklatring ved Dunn’s River Falls, klippehopping ved superpopulære Rick’s Cafe i Negril eller et besøk i reggaekongen Bob Marleys barndomshjem i hovedstaden Kingston?
 
Barnevennlighet
Det finnes barnevennlige hotell både i Negril, Lucea og Montego Bay. Grand Palladium Jamaica Resort & Spa i Lucea er et stort og flott Family Garden-hotell med All Inclusive.

Kuba

Cuba

Et besøk i Cubas hovedstad Havana er en uforglemmelig opplevelse. Og ikke nok med det – ved kysten ligger ferieparadiset Varadero med lange, deilige strender. Her får du både i pose og sekk!

Strender
Varadero er Cubas beste og mest veletablerte reisemål, med fantastiske strender og hotell i alle kategorier. Et perfekt valg hvis du vil ha en avslappende og sol- og badeferie.
 
Shopping
Rom og sigarer har de, men ikke så mye mer. På grunn av USAs strenge handelsembargo er utvalget av varer på Cuba rimelig begrenset, og det kan til og med være vanskelig å finne ting vi tar som en selvfølge her hjemme – som smertestillende, tannkrem, bleier, barnemat og tyggis. Sørg for å ha med deg det du trenger i kofferten, og kanskje litt til.
 
Mat og drikke
Kubansk mat er ikke kjent for å være noe gastronomisk høydepunkt, så Havanas beste spisesteder blir flittig frekventert og har gjerne ventetid om de i det hele tatt har ledig bord samme kveld. Prøv å bestille på forhånd. I Varadero er All Inclusive inkludert på alle hotellene, og de har ofte flere restauranter du kan velge mellom. Det ligger også noen restauranter inne i den lille bykjernen. Tips! Få med deg middag på en «paladar», en slags «hjemme-hos-restaurant» hvor privatpersoner åpner dørene for middagsgjester. Da får du se en annen side av Cuba.
 
Opplevelser
Du har ikke vært på Cuba før du har vært i Havanna og opplevd den særegne stemningen blant falmede pastellfasader og amerikanske 50-tallsbiler. Gå en tur langs den legendariske havnepromenaden Malecon og beundre byens fantastiske arkitektur. Besøk Hemingways favorittbar, bestill en mojito og la deg forføre av heftige mambo-, cha-cha- og salsarytmer utover natten. Hvis du har tid bør du utforske mer enn bare Havanna og strandstedene, for eksempel Che Guevaras mausoleum i Santa Clara, UNESCO-byen Trinidad eller pastellfargede Cienfuegos.
 
Barnevennlighet
De fleste hotellene i Varadero ligger langs stranden og er store resorthotell med All Inclusive inkludert i prisen. Mange av dem har barneklubber og aktiviteter for både barn og voksne. Kubanerne er generelt sett både barnevennlige og gjestfrie.

Mexiko

Mexico

Bare tanken på Mexico får oss til å senke skuldrene og kjenne duften av chili, nystekte maistortillas og duggfriske margaritas – og turkisblått karibisk hav. Yucatán-halvøya har noe for alle og enhver: Heftig natteliv med barer, klubber og show, restauranter i alle prisklasser og severdigheter i verdensklasse.

Strender
Riviera Mayas kyst tiltrekker seg både soldyrkere og barnefamilier. Vannet ved de badevennlige, velstelte strendene holder perfekt temperatur hele året, og de er beskyttet mot store bølger av korallrevene rett utenfor. Vil du utforske undervannsverdenen bør du ta en titt på Cozumel, som er kjent for sine fantastiske dykke- og snorkleforhold.
 
Shopping
Feriestedene i Mexico har et relativt stort shoppingtilbud, særlig Cancún, Playa del Carmen og Tulum, hvor du finner alt fra suvenirer til merkeklær. Det største utvalget finner du i det digre kjøpesenteret La Isla i Cancún.
 
Mat og drikke
Glem smakløse tacoskjell og teite stående tortillabåter – i Mexico serveres taco slik taco skal serveres. Prøv for eksempel pollo pibil, saftig, grillet kylling på en nystekt maistortilla, toppet med urter og en dæsj nyrørt, chunky guacamole. Maten smaker mye, men er sjelden sterk. Styrken bestemmer du selv ved hjelp av ulike sauser. Det er flest restauranter i Playa del Carmen og Cancún.
 
Opplevelser
Når du først er i Mexico er det nesten obligatorisk å se Chichen Itza. Ruinbyen på Yucatan-halvøya ble grunnlagt av mayaindianerne i 525 og er i dag et av verdens syv underverker. Her kan du ta en dypdykk inn i historien og se både Kukulkans pyramide, krigernes tempel, offerbrønnen og andre imponerende byggverk. Du bør også oppleve en av de berømte cenotene – naturlige grotter fylt med krystallklart grunnvann. Yucatan-halvøya er nemlig kjent for cenotene sine. I disse kan du bade, snorkle og i enkelte tilfeller dykke.
 
Barnevennlighet
Både barn og voksne stortrives på ferie i Mexico. De fleste strendene er langgrunne, og det finnes mange barnevennlige aktiviteter. Aller best bor du på et av Vings familievennlige hotell i Playa del Carmen eller Akumal. Flere av hotellene tilbyr All Inclusive for en enda mer behagelig ferie.

Kryssning i Karibien

Cruise i Karibia

Synes du fortsatt det er vanskelig å velge bare ett karibisk reisemål? Vings cruiseferier i Karibia er perfekt for deg som vil oppleve mest mulig. Skipene stopper ved en rekke spennende øyer og havner, og om bord har du et stort utvalg av restauranter og aktiviteter. Du kan velge blant flere reiseruter og ulike skip.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.