Utflukter, Puerto de Mogán

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Garbos dinner show – kan bestilles hjemmefra

Garbos dinner show – kan bestilles hjemmefra

En fargesprakende kveld med middag samt underholdning i verdensklasse. 3-retters middag med valg av drikke: rød- eller hvitvin, øl og ulike alkoholfrie drikkevarer. Kaffe inkludert. Utflukten arrangeres i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

Garbo's byr på fargesprakende underholdning i verdensklasse med den fantastiske forestillingen "Starworkers". Utflukten går i perioden oktober–april, men du kan også bestille utflukten de dagene vi ikke har turen i vårt program. Da kommer man seg hit på egen hånd.

Garbo's viser et middagsshow som uten tvil er det mest omtalte kveldsarrangementet på Gran Canaria. Garbo's er stolte av å presentere et show i toppklasse. Velkommen til 'Starworkers' – et show med sang, dans, glamour og musikalsk magi! Her hører du de største hitsene av de beste og mest populære stjernene.

Hvis du skal feire noe eller er ute etter topp underholdning med god mat og drikke, er Garbo's stedet. Dette året tilbyr Garbo's et akrobatshow i tillegg til musikk og dans. Her er kelneren ikke bare kelner, men også artist, noe som gjør servicen ekstra personlig.

Når du kjøper billetter av oss er en gratis oppgradering inkludert, noe som innebærer en bedre drikkepakke. Kontakt Vings reiseleder for mer informasjon.

NB! Bor du i Las Palmas er ikke reiselederservice inkludert, transport skjer på egen hånd.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra ved å benytte denne lenken: http://app.turitop.com/booking/box/O123/P61/sv

Inkludert i prisen:
Transport, guide, inngang og treretters måltid inkludert drikke som beskrevet nedenfor.

Måltider og drikke:
3-retters middag med drikke. Du velger mellom rødvin eller hvitvin, øl og diverse alkoholfrie drikkevarer. Kaffe.

Tid:
Kveldsutflukt, ca. kl. 18.15–00.45

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Fottur i fjellet

Fottur i fjellet

En følelse av frihet. Bli med på en fottur til Rouqe Nublo, landsbyen Santa Lucia eller langs Camino de la Plata, Sølvveien. Utfluktene arrangeres i perioden oktober–mai.

Les mer Skjul

Gå ikke glipp av den vakre naturen på Gran Canaria! Underveis får vi vite mye om Gran Canarias plante- og dyreliv, og hvordan urbefolkningen guanchene levde. Det er flere turstier å velge mellom, og sammen med Rocky Adventure har vi valgt ut tre interessante fotturer som er tilpasset deltakere i alle aldre.

På fotturen gjennom Rouqe Nublo-reservatet danner du deg et bilde av øyas ulike klimasoner, mens vi beundrer det imponerende landskapet.

Om du velger fotturen til landsbyen Santa Lucia og Guayadeque-dalen, får du oppleve Gran Canarias kanskje vakreste landskap. En tur i dette området skuffer aldri.

Det samme kan også sies om Rocky Adventures' tredje fottur, en klassiker gjennom mange år. Camino de la Plata, "Sølvveien", er en vei guanchene tråkket opp for over 2000 år siden og som i dag utgjør en flott tursti. Dette er en av de mest populære rutene. Vi kjører med buss opp til 1.000 meter over havet, og derfra tar vi oss videre til fots. I fjellet råder stillheten, og vi nyter medbrakte nistepakker (inngår ikke i prisen) mens vi beundrer den fantastiske utsikten. Her kan vi se helt til naboøyene i klart vær – og kanskje med litt flaks helt til Afrika.

Det er flere turer å velge mellom. Hør med guiden for mer informasjon.

Dette er en dag fylt av natur, inntrykk og opplevelser. Perfekt for turentusiaster!

Obs!
Det er viktig å ha med vann og solkrem!

Inkludert i prisen:
Transport (unntak gjelder, se under) og guide.

Mat & drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt (ca. kl.08.00–17.15)

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Vann, matpakke og solkrem.

Øvrig informasjon:
Du velger selv hvor langt du vil gå i løpet av dagen. Vær oppmerksom på at turen foregår i relativt høy høyde. De som bor i Las Palmas må selv organisere transport til turens startsted.

Utflukten arrangeres i perioden oktober-mai.

Shopping og sightseeing i Las Palmas – kan bestilles hjemmefra

Shopping og sightseeing i Las Palmas – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til provinshovedstaden Las Palmas – et kulturmekka med historiske severdigheter, rimelig shopping og hyggelig kaféliv. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Med sine mange kontraster har Las Palmas vært en pionér innen turismen, og byen har fremdeles sine stamgjester. Etter 50 år med turisme opplever byen nå en renessanse - stadig flere oppdager Las Palmas og byens mangfold. Tilbring en dag i byen, så forstår du hvorfor.

Vi besøker den gamle bydelen Vegueta, som ble grunnlagt av de spanske erobrerne på slutten av 1400-tallet. Arkitekturen her tar oss tilbake til kolonitiden. Her ligger Kanariøyenes eneste katedral, Columbus-museet, og ikke minst den hyggelige gågaten Triana der gamle bygninger ligger vegg i vegg med moderne butikker.

Før vi reiser videre fra den gamle bydelen til kjøpesenteret Las Arenas kjører vi forbi de øvre delene av byen og stopper ved Altavista som har fin utsikt over Las Palmas og hagebyen Ciudad Jardin, der engelskmennene i sin tid bygde sin koloni.

Etterpå reiser vi til kjøpesenteret Las Arenas som ligger like i utkanten av Las Canteras-stranden. Her er det mange fristelser for de shoppinglystne, og du kan også rusle langs strandpromenaden eller slappe av med en kaffe på en av de mange hyggelige serveringsstedene. Ønsker du en innholdsrik dag med kultur, historie, shopping og folkeliv, bli med oss til øyas hovedstad Las Palmas.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Inkludert i prisen:
Transport og guide.

Mat & drikke:
Ingen måltider inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30-17.15.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ha med:
En ekstra genser eller jakke, spesielt i vintersesongen.

Katamaranen Afrikat 69 – kan bestilles hjemmefra

Katamaranen Afrikat 69 – kan bestilles hjemmefra

En deilig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Drikke er inkludert hele dagen, samt en lett lunsjbuffé.

Les mer Skjul

Bli med på denne herlige båtturen og nyt en nydelig dag på havet. Vi seiler ut fra Puerto Rico med katamaranen Afrikat. Her får vi en flott og avkoblende dag som man ellers bare kan drømme om. Vi sitter på dekk og nyter havbrisen, mens vi langsomt seiler langs kysten. Hvis vi har flaks får vi også se delfiner som er vanlige i disse farvann.

Vi stopper i en bukt der du kan bade rett fra båten. Her kan du snorkle, eller bli med på tur i en speedbåt. Hvis du vil leie vannscooter eller prøve parasailing, så kan dette avtales med besetningen når du bestiller utflukten (ikke inkludert i prisen).

Etter en deilig dag ute på havet, reiser vi tilbake til Puerto Rico litt ut på ettermiddagen.

Katamaranen Afrikat 69 ble tatt i bruk mai 2017 og er et luksuriøst og moderne fartøy (som også er tilgjengelig for bevegelseshemmede). Båten har god plass og et stort soldekk, og det finnes en bar og cocktailmaskin om bord.

Utflukten går hele året.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille hjemmefra ved åbenytte denne lenken: http://app.turitop.com/booking/box/O123/P61/sv

Inkludert i prisen:
Transport (se unntak nedenfor), mat og drikke som beskrevet nedenfor.

Mat og drikke:
En lett lunsjbuffé er inkludert, samt gratis drikke (øl, sangria, brus, juice og vann) på hele turen.

Tid:
Lengre halvdagsutflukt, Morning Cruise, ca. kl. 09.15-15.30. Utflukten går hele året.

I juli og august tilbys også:
Sunset Cruise, fra ca. kl. 17.45 til solnedgang, med livemusikk.

Guideservice:
Engelsktalende mannskap om bord.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle og solkrem med høy solfaktor.

Øvrig:
Transport er ikke inkludert for gjester som bor i Arguineguín, Puerto Rico eller Playa de Amadores – derfor koster utflukten mindre fra disse reisemålene.

Et kontinent i miniatyr – kan bestilles hjemmefra

Et kontinent i miniatyr – kan bestilles hjemmefra

Dette er en populær heldagsutflukt gjennom Gran Canarias vakre landskap. Gjør deg klar for en dag full av naturopplevelser! Lunsj med drikke til er inkludert.

Les mer Skjul

Denne utflukten er en av de beste i vårt utfluktsprogram og perfekt for deg som vil se mer enn hotell og strender. Gran Canaria er et skattekammer fullt av overraskelser, og vi ønsker å vise deg noen av dem.

Vi kjører fra den tørre sørsiden via Fatanga-dalen. Reisen går gjennom dype daler, enorme vulkankratre og grønne skoger. Vi passerer palmelunder og idylliske landsbyer omgitt av grønne enger, kaktuser samt eukalyptus- og mandeltrær. Ferden går videre opp til et av øyas høyeste punkter og deretter ned til den subtropiske nordsiden. Det gjør at vi får oppleve fire ulike klimasoner.

Omtrent midt på øya, ved Cruz de Tejeda, stopper vi ved noen små markedsboder hvor vi kan både smake og kjøpe lokale godsaker. Vi spiser lunsj i naturskjønne omgivelser i landsbyen Valleseco mens vi beundrer utsikten over øyas religiøse senter, landsbyen Teror, dit turen senere fortsetter. I øyas mest besøkte kirke, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, våker øyas skytshelgen ”Pinjemadonnaen” over lokalbefolkningen fra sin vakre sølvtrone.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Inkludert i prisen:
Transport og guide.

Mat og drikke:
Lunsj, samt vann, en øl/et glass vin er inkludert.

Tid:
Heldag, ca. kl. 08.30-17.15.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Ta med varme klær (i vintersesongen) og kontanter.

Øvrig:
Utflukten innebærer mye tid i buss og deler av turen kjøres på svingete veier, noe som kan være anstrengende for de som lett blir bilsyke.

Bondens marked i San Mateo – kan bestilles hjemmefra

Bondens marked i San Mateo – kan bestilles hjemmefra

En perfekt søndagsutflukt hvor du får en trivelig dag sammen med lokalbefolkningen. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

I San Mateo samlet bøndene seg før i tiden for å selge ukens avlinger. I dag er det litt mer moderne, men fortsatt selges frukt, grønnsaker og andre typiske kanariske produkter til lave priser på markedet. Her får du delta på en guidet tur langs landsbyens koselige gater, og deretter har du god tid til å utforske stedet på egen hånd.

En interessant utflukt for både liten og stor.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Inkludert i prisen:
Transport og guide.

Mat Og drikke:
Ikke inkludert. Det er mulig å spise lunsj eller ta seg noe å drikke i San Mateo

Tid:
Lang halvdagsutflukt fra ca. 08.30 til 15.00.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Ekstra genser (om vinteren) og kontanter.

Øvrig informasjon:
Deler av turen kjøres langs svingete veier som kan være anstrengende om du lett blir bilsyk. Utflukten går fra oktober til april.

Smaken av Gran Canaria – kan bestilles hjemmefra

Smaken av Gran Canaria – kan bestilles hjemmefra

På denne heldagsturen med en dyktig lokalguide kan du oppleve den kanariske naturen og smake ulike lokalproduserte råvarer. Lunsj inkludert.

Les mer Skjul

Vi begynner dagen med å besøke den historiske byen Arucas, som blant annet er omgitt av store bananplantasjer på nordkysten. Vi besøker det denne byen er mest kjent for, nemlig romfabrikken. Arehucas romfabrikk er den eldste og fremdeles den største produsenten av rom i Europa. Her får vi se de ulike fasene av romproduksjon, og også smake på de forskjellige typene som produseres på fabrikken. Vi anbefaler sterkt at du smaker på honningrom som er en godt balansert blanding av rom lagret i syv år og kanarisk honning med en smak av blant annet sjokolade og vanilje.

Vi besøker så Finca Los Castaños i Los Berrazales-dalen. Dette er det eneste området i Europa der det produseres kaffe naturlig. Vi får en omvisning og får smake på den lokalproduserte kaffen. En spansk lunsj serveres i havnebyen Puerto de las Nieves i Agaete.

På veien hjem stanser vi ved en liten aloe vera-plantasje. Her lærer vi mer om denne "mirakelplanten". Vi får en presentasjon og demonstrasjon av produksjonen av ulike typer produkter som kremer, såper, gel og drikke. Under stoppet får du muligheten til å både teste og smake på aloe vera-produktene.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Inkludert i prisen:
Transport, guide og lunsj

Mat og drikke:
Inkludert

Tid:
Heldagsutflukt, ca. 08.30-18.00

Guide:
Skandinavisktalende guide

Lurt å ta med:
Komfortable klær og sko.

Øvrig:
På grunn av store nivåforskjeller og mange trapper bør personer med bevegelsesvansker ta rådføre seg med en av Vings reiseledere før eventuell bestilling.

Skål for Gran Canaria – kan bestilles hjemmefra

Skål for Gran Canaria – kan bestilles hjemmefra

Er du opptatt av vin? På denne utflukten får du prøvesmake flere lokale vinsorter og lære mer om kanarisk vintradisjon. Prøvesmakingen er inkludert i prisen.

Les mer Skjul

Mange er skjønt enige om at litt vin kan være godt for sjelen. Meningene er imidlertid mer delt når det kommer til kvalitet, og hvilke vinregioner som er de beste. De kjente vinprodusentene har sine trofaste tilhengere, men stadig flere blir interessert i vinen de mer ukjente regionene kan by på. Og det er her Kanariøyene kommer inn i bildet.

De kanariske øyene har en relativt ung vinhistorie, knappe 5-600 år, noe som gjør vintradisjonen annerledes her. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.

I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været. Mange emigranter lykkes også med transport av vinranker til Den nye verden, og flere av de kanariske druesortene var dermed med på å legge grunnlaget for vinindustrien som vokste frem i California, Mexico og Peru.

Kanarisk vin er fortsatt av god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til en av de mer kjente vinbodegaene på øya. Vi besøker blant annet Bodega Aguyro og vinprodusenten La Tirajana, og får anledning til å smake på noen av deres beste viner. Hvert stopp krydres også med smaksprøver på lokal småsnacks.

I løpet utflukten rekker vi også et stopp i Fatagadalen, også kalt «De tusen palmers dal», der den lille, postkortvakre landsbyen Fataga ligger med sine brosteinsgater og hvitkalkede hus.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Vi prøvesmaker fire vintyper og litt snacks.

Tid:
Ettermiddag/kveld, ca. kl. 14.00–20.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ha med:
Kamera, penger og en ekstra genser i tilfelle det blir kjølig. Vin og lokale produkter kan kjøpes underveis, ofte til rimeligere priser enn f.eks. på flyplassen eller i større matbutikker.

Øvrig:
På grunn av store nivåforskjeller og mange trapper bør personer med bevegelsesvansker ta rådføre seg med en av Vings reiseledere før eventuell bestilling.

Poema del Mar

Poema del Mar

Poema del Mar er Gran Canarias nyeste høydepunkt – en magisk verden under vannoverflaten! Kjøp inngangsbilletten av reiselederen. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Å si at Poema del Mar er et enormt akvarium er ikke å ta for hardt i. Her får du en helt spesiell introduksjon til livet i verdenshavene, og kan studere fisker og sjøpattedyr på nært hold.

Det har tatt flere år å bygge dette perfekte stedet, og samtidig tilpasse bygningen til dyrelivet på en estetisk måte. Her er det blant annen en avdeling med fokus på fisk og dyr som lever i tropiske elver. De enorme akvariene kan skilte med et rikt dyreliv hvor det er plass til både store og små skapninger.

Størst av dem alle er de mektige oksehaiene, som glir ubesværet gjennom vannet. Selv om de virker fredelige er det den mest aggressive haiarten som finnes. Skilpadder, fargerike fisker og store og små haier har god tumleplass i det 12 500 m² store opplevelsessentret. Her er mer enn 350 arter fordelt på flere basseng, vanntanker og vannsylindre. Mest imponerende er det sylindriske "revet" som rommer ca. 400 000 liter vann, fisker og koraller.

Mannen bak Poema del Mar er den berømte Wolfgang Kiessling, som også står bak Loro Parque og Siam Park på Tenerife. Det garanterer at kvaliteten og sikkerheten er av ypperste klasse. Filosofien rundt senteret er nøye gjennomtenkt, slik at alle besøkende kan forvente seg en opplevelse utenom det vanlige.

Mat og drikke:
Ikke inkludert. Det er mange spisesteder på Poema del Mar.

Tid:
Poema del Mar holder åpent kl. 10.00–18.00.

Guide:
Utflukten er på egen hånd.

Lurt å ta med:
Kamera, penger, vannflaske og komfortable klær.

Øvrig:
Inngangsbilletten kan kjøpes med eller uten busstransport. Kontakt en av Vings reiseledere for pris og bestilling.