Se hotell (8)

Corralejo er et passe stort reisemål med deilig, avslappet atmosfære og hotell som tilbyr både luksus og All Inclusive.

Dersom du lengter etter et idyllisk feriemål med havet bokstavelig talt rundt svingen, er det Corralejo du skal besøke. Om morgenen kommer fiskebåtene inn med nattens fangst fra Atlanterhavet, og om kvelden vil du se samme fangst på menyen i de små restaurantene i Corralejos smug. Både windsurfere og soldyrkere reiser til Corralejos strender for å nyte ferien. Her finner du hotell for enhver smak; med eller uten All Inclusive, luksus eller enklere standard, barnevennlige familiehotell eller hotell for voksne. Byen er akkurat passe stor, og det er derfor hverken for mye eller for lite av noe som helst.

Spis godt i Corralejo

De eldre delene av byen har lave hus, trange smug, et bilfritt torg og en trivelig liten havn der folk samles om ettermiddagen og kvelden. Her ligger mange av Corralejos restauranter, flere av dem har fersk fisk og skalldyr på menyen. Og hvorfor ikke nyte en vin fra Kanariøyene til maten? I Corralejo er det rikelig med klesbutikker, og som alltid på Kanariøyene holder de fleste butikkene åpne såpass lenge at du har god tid til en handlerunde etter middag om du vil.

Corralejos strender

Inne i Corralejo ligger det tre små strender som forandrer størrelse med tidevannet, men de er ingenting sammenliknet med Las Dunas-stranden, som ligger fem kilometer utenfor byen. Las Dunas nasjonalpark består av 30 kvadratkilometer med fantastiske strender og enorme sanddyner, så her er det alltid god plass.

Ferie for voksne i Corralejo

Ving tilbyr en rekke fine hotell i Corralejo, der du kan nyte en avslappende ferie i rolige omgivelser. På flere av hotellene inngår dessuten All Inclusive i prisen, så der kan du spise og drikke det du vil, når du vil, uten å tenke på regningen. Dersom du vil bo ved stranden anbefales Gran Hotel Atlantis Bahía Real.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Gode restauranter
 • All Inclusive
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Corralejo

Vær
 • januar
19°13°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
20°13°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
21°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
24°17°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
27°19°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°16°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Strender
I Corralejo er det aldri langt til havet

Playa de Corralejo - strand i nærheten av Corralejo sentrum

Playa de Corralejo ligger langs bukten i Corralejo. Stranden har flere barer og restauranter. Det er utleie av solsenger og parasoller.

Las Dunas - lang strand med finkornet sand

Las Dunas heter den store stranden som ligger ca. fem kilometer utenfor Corralejo. Den er langgrunn, bred og nesten åtte kilometer lang. Stranden består av fin, hvit sand.

Las Grandes Playas

For å komme deg til denne stranden ute ved Las Dunas kan du spasere, sykle eller ta taxi. Du kan også ta lokalbussen som går mellom Corralejo og hovedstaden Puerto Rosario. Det er utleie av solsenger og parasoller ved Las Grandes Playas.

Corralejos bystrender

Rett utenfor Corralejos bykjerne ligger det noen mindre bystrender. Ved bystrendene er det ofte mindre bølger enn ved Las Dunas, og vannet er litt varmere.

Strendene ved El Cotillo

Ca. 20 minutter med bil fra Corralejo ligger landsbyen El Cotillo. Den enkleste måten å komme hit på er med leiebil, men det går også lokalbuss. Sør for El Cotillo ligger den lange stranden Playa de Aljibe de la Cueva, en favoritt blant erfarne surfere. På nordsiden ligger strendene Playas de Cotil og La Playa de Los Lagos, med langgrunne laguner som er perfekte badeplasser for barn. Det er ikke utleie av solsenger eller parasoller på strendene på nord- og vestsiden.

Playa de Sotavento - lang og vakker strand

Playa de Sotavento er kanskje Fuerteventuras vakreste strandstripe. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", er en del av denne stranden. Playa de Sotavento er nesten en mil lang, og strekker seg langs den sørøstlige kysten fra Costa Calma og ned til Morro Jable. Her holdes verdenscupen i windsurfing i august.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den sydlige delen av Fuerteventura. Det løper en strandpromenade langs den offentlige stranden, som er kantet av restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på sydsiden finnes det flere fine små bukter, med lys, fin sand. Disse er perfekt for sol og bading. Er du heldig, kan du kanskje finne en liten bukt helt for deg selv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Corralejo med rutefly året rundt fra Oslo. Flyet lander på flyplassen utenfor Puerto del Rosario.
Bestiller du en pakkereise med rutefly gjennom Ving, kan du også bestille transport mellom flyplassen og hotellet. Transporten besørges som regel av taxi eller minibuss, og er ikke inkludert i reisens pris. Prisen varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet, og du får eksakt pris når du bestiller. All informasjon om bestilt transport vil stå på reisebeviset ditt. Les mer om transport.

Reisetiden fra flyplassen til hotellet i Corralejo er mellom 45 minutter og 1 time og 15 minutter (ca. 40 km) avhengig av trafikken.
Mat, drikke og natteliv
Restaurantene i Corralejo tilbyr varierte menyer og smaksopplevelser. Her kan du få alt fra fritert geitost til sjøtunge. Ettersom byen er en gammel fiskerlandsby, er det et rikt utvalg av fisk og skalldyr på restaurantene. Dersom de lokale rettene ikke faller i smak, finnes det også restauranter som serverer internasjonal mat. Restaurantene ligger stort sett nede ved havnen eller på de små torgene i den gamle delen av Corralejo. Det betyr at du ofte spiser til lyden av bølgebrus eller livemusikk, om ikke begge deler. Prisnivået kan variere fra restaurant til restaurant, men generelt er det relativt lavt.

Mat og drikke på Fuerteventura

Det er restauranter av mange ulike slag på Fuerteventura, og menyene innholder som regel både internasjonal, spansk og kanarisk mat. Ettersom øya er omgitt av fiskerikt hav, er det alltid god tilgang på fersk fisk. Fisken tilberedes på mange ulike måter: grillet, stekt, kokt, fritert, saltet eller soltørket! Geitost er også en spesialitet på øya. Den sies å være den beste på Kanariøyene - og til og med den beste i Spania. Geitosten 'cabrito' er typisk for øya. Papas arrugadas med mojo - poteter med hvitløksdip - kan man også få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

Betyr "gamle klær" på norsk og kan sammenliknes med norsk pytt i panne.

Frangollo

Denne desserten er en pudding laget av maismel.

Tapas

Betyr småretter. Enhver tapasbar har sine egne spesialiteter. En typisk kanarisk tapa er 'papas arrugadas con mojo' - småpoteter kokt i grovt havsalt, som spises med skallet på. Poteten dyppes i mojo, som er en sterk saus lages av olje, spansk pepper og hvitløk.

Drikke

Den som er glad i vin kan trygt bestille husets vin, vino de la casa, til maten. Det er som oftest et godt og rimelig alternativ. Blant ølmerker er de kjente Dorada, SAn Miguel og Tropical. Vann kan kjøpes på flaske. Ønsker man vann med kullsyre, heter det agua con gas. Uten kullsyre; agua sin gas.
Fuerteventura er kjent som en rolig øy. Det meste av utelivet består av diskotek og barer, og disse finner du hovedsakelig i Corralejo. I Centro Atlantico er det flere barer og diskopuber. På Plaza Felix Estevez og i smugene rundt i den gamle bykjernen kan man lytte til levende musikk.
Shopping
Corralejo har flere butikker og shoppingsentre langs hovedgaten Nuestra Señora del Carmen. Merkeklær og "surfemote" finnes det rikelig av i hovedgatens kjøpesenter, samt i senteret El Campanario. Rundt havneområdet i den eldre bydelen er det butikker som selger aloe vera, som lages på øya. Vanlige åpningstider i Corralejo er fra 10-tiden om morgenen til sent på kvelden. En del av dem stenger for siesta mellom kl. 14.00 og 16.30. Prisnivået i Corralejo er som regel lavere enn i Norge.

Markedet i Corralejo

Tirsdag og fredag formiddag arrangeres det marked med et stort vareutvalg. Markedet holder til på hovedgaten Nuestra Señora del Carmen. Søndag formiddag kan du besøke shoppingsenteret CC Campanario, som ligger like utenfor Corralejo sentrum. Her opptrer det ofte flamencodansere, og de små gatene fylles med et utvalg av lokale varer.

Shopping utenfor Corralejo

Det absolutt beste shoppingutvalget finner du i hovedstaden Puerto del Rosario, ca. 45 minutters kjøring fra Corralejo. Her ligger Las Rotondas, som er det største shoppingsenteret på øya. I Las Rotondas finner du flere kjente butikker og klesmerker.
Aktiviteter og severdigheter

Surfing

Det er svært populært å surfe på strendene i Corralejo. Mange reiser hit nettopp for windsurfing og kiting. Det er flere surfebutikker og surfeskoler som tilbyr kurs for nybegynnere. Er du allerede en erfaren surfer, kan du leie utstyr til bruk på egen hånd. Et populært sted for mer erfarne surfere er stranden Playa de Aljibe de la Cueva. Stranden ligger sør for byen El Cotillo, ca. 20 minutter med bil fra Corralejo.

Dykking

Hva kan vel være mer spennende enn å oppleve Fuerteventura under vann? I havområdet rundt øya er det et rikt utvalg av fiskearter, hvorav mange kun finnes her. Du kan blant annet se skilpadder, havengler og rokker. Du kan oppleve dette enten du er en erfaren dykker eller nybegynner. Flere dykkerfirmaer tilbyr kurs der du kan få dykkerlisens.
Landskapet under vann utenfor øya Los Lobos i nord består av lavaformasjoner med dramatiske sprekker. Disse fungerer som gjemmested for mange ulike fiskearter og virvelløse dyr. På sørsiden av øya er det flotte dykkemuligheter utenfor Jandía. Store stimer av barracuda sirkler over deg mens murener stikker hodene ut av hulrom i klippeveggene.

Ting å gjøre på øya Isla de Lobos

Isla de Lobos betyr ulvenes øy, men øya har ikke fått navnet sitt etter ulver, men etter sjøløver – lobo de mar – som levde på øya frem til begynnelsen av 1900-tallet.
Øya er liten, kun seks kvadratkilometer stor. Det er kun fyrvoktere som har bodd her, i den tiden fyret fortsatt ble operert manuelt. Den siste fyrvokteren het Antonio «El farero». Han dro nytte av turister som fant veien hit på 70- og 80-tallet, og bød på kanarisk paella i sitt eget hjem. Dette ble en restaurant, som i dag drives av Antonios familie.
På øya kan man gå tur eller ligge i solen på stranden. Det er et «must» å utforske det rike livet under vann. Isla de Lobos har vært en del av naturreservatet Las Dunas siden 1982. For å komme til Isla de Lobos kan du ta en båt med glassbunn fra havnen i Corralejo.

Andre aktiviteter i Corralejo

Minigolf er tilgjengelig flere steder, blant annet på taket av det nye kjøpesenteret Plaza. I Corralejo kan man også spille tennis, squash eller gå på treningssenter.

Severdigheter i Betancuria

I Betancuria må man få med seg kirken som var det første biskopenssetet på Kanariøyene. Her ligger også det historiske museet Museo de Betancuria. Fortsetter du mot Pajara, får du oppleve fantastisk utsikt over hav og urørt natur på veien.

Villaverde – tips

Mange av de som arbeider i Corralejo bor i Villaverde. De har slått seg ned her for å få en pause fra det travle livet i byen. Like utenfor byen ligger den private gården La Rosita, der det er samlet dokumentasjon om hvordan de levde i gamle dager. Gården forteller blant annet historien bak øyas tobakkproduksjon og viser gamle gjenstander fra husholdning og jordbruk.

Severdigheter i Pajara

Pajara er en vakker og klassisk spansk by. Byen var øyas hovedstad fra 1836 til 1860, da havnebyen Puerto Rosario tok over. Her ligger blant annet La Casa de los Coronele, som er en gammel og severdig bygning. La Casa de los Coronele sies å ha like mange vinduer som året har dager. Pajara har også en kirke som anses som en av de vakreste og mest interessante på øya.

Ecomuseo La Alcogida – Det gamle Fuerteventura

Vil man vite mer om det opprinnelige livet på øya, er Tefia stedet å besøke. Her har de bygget en samling av hus som viser hvordan landsbyene på øya så ut før turistene kom.

Ting å finne på i El Cotillo

El Cotillo er en vakker liten landsby med mange sjarmerende, små restauranter. Byen består av to deler. I den sørlige delen ligger den ville stranden der surfere konkurrerer om de beste bølgene. Her er det også et fyrtårn med utsikt over Atlanterhavet. I den nordlige delen ligger det rolige laguner og langgrunne strender, som er perfekt for barn som vil leke i strandkanten.

Lajares

Lajares har en håndverksskole der man kan lære klassiske kanariske broderiteknikker. Ved siden av skolen ligger det en butikk som selger forskjellige typer kunsthåndverk.

Fiskerlandsbyen Ajuy

Ajuy er en av de mest kjente fiskerlandsbyene på vestsiden av Fuerteventura. Det var her de første europeerne gikk i land.
I Ajuy er det både spennende grotter med svart lavasand og førsteklasses fiskerestauranter. Her kan du sitte ved en av de koselige restaurantene og se de enorme bølgene slå inn mot klippene og den svarte lavastranden.

Gran Tarajal

Gran Tarajal på sydøstkysten er Fuerteventuras nest største by. Dette er en veldig trivelig by, som først og fremst kjennetegnes av en lang og bred strand. Stranden er ikke like grunn som strendene i nord, men har til gjengjeld smulere vann. Et tips er å gå en tur langt stranden hvor det er et stort utvalg av restauranter og kafeeer.

Vulkanøya Lanzarote

Det er gode båt- og fergeforbindelser til naboøya Lanzarote. Du kan bli med dit på en utflukt og oppleve vulkanøya.
Hvordan du tar deg rundt
Leiebil er den beste måten å ta seg frem på dersom man vil oppdage øya på egen hånd. Det er langt mellom bensinstasjonene på øya, så det lønner seg å planlegge godt.

Buss

Corralejo har to busslinjer. Den ene går mellom Corralejo og hovedstaden Puerto Rosario, med flere stopp i Corralejo og langs Las Dunas. Den andre går mellom Corralejo og Cotillo, med stopp bl.a. i Lajares. Ønsker du å reise til andre steder på øya, må du først dra til Puerto Rosario og bytte til en annen buss.

Båt

Det går båter mellom Corralejo og Lanzarote flere ganger om dagen. Har man leiebil, kan du få tillatelse fra leiebilfirmaet til å ta med bilen på en av bilfergene. Det går også an å ta båten til Isla de Lobos, en liten øy utenfor Corralejo.

Innenriksfly

Dersom man vil besøke en av de andre øyene, er fly et alternativ. Flere flyselskap flyr daglig flere turer til Gran Canaria og Tenerife.

Øvrig

I Corralejo kan man også ta seg rundt via taxi, sykkel eller til fots.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR)
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Corralejo er et utmerket reisemål for barnefamilier. De fleste hotellene består i stor grad av leiligheter, og de fleste har barnebasseng og en mindre lekeplass. Offentlige lekeplasser finnes det også mange av i byen.

Strendene, med kilometervis av sand, er i seg selv som en kjempestor sandkasse. Som i resten av Spania er barn velkomne nesten overalt, også i restauranter og barer. Langs strandpromenaden er det lett å ta seg frem med barnevognen, men andre steder i byen kan gatene være trange med smale fortau.

Restauranter

De fleste restauranter har en egen barnemeny som faller i smak hos de fleste barn. Mange restauranter har barnestoler.

Barnemat

Både barnemat og bleier kan kjøpes på apotek eller i mindre matvarebutikker.

Lekeplasser i Corralejo

Finnes på de fleste hoteller. Det ligger også mange offentlige lekeplasser rundt i byen.
Finn reise til Corralejo
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.