Se hotell (40)

Reiser til Tokyo

En reise til Tokyo vil garantert innfri alle de forventninger du har til denne verdensbyen. Spis sushi, syng karaoke, se sumobryting og besøk noen av de merkelige temarestaurantene japanere har slik forkjærlighet for. Velkommen til Tokyo – en verden for seg selv!
Tokyo består egentlig av flere byer og forsteder som har smeltet sammen til en storby med 35 millioner innbyggere. Fra toppen av det 333 meter høye Tokyo Tower, et av byens høyeste bygg, kan du beundre den spektakulære utsikten over et bylandskap med skyskrapere og neonskilt så langt øyet kan se. Under bakkenivå ligger en annen del av byen – t-banen – som med sine 14 linjer sørger for at rutekartet ser ut som fargerik spaghetti. Tokyo er overveldende, med et fornøyelsesliv og shoppingtilbud som overgår det aller meste.

Bo sentralt i Tokyo

Offentlig kommunikasjon er både billig og pålitelig i Tokyo, og det er lett å ta seg rundt, men det er likevel en fordel å bo sentralt i området du velger. Når du reiser med Ving finner du alltid et hotell som passer for deg. Vi tilbyr hotell i flere av byen mest populære områder, som Shibuya, Shinjuku, Ginza og ved Tokyo Station.

Ting å gjøre i Tokyo

Pulsen er høy i Tokyo, og inntrykkene mange. Desto mer kontrastfylt er derfor stillheten i byens mange parker og buddhistiske templer.
Shoppingentusiaster vil trives uansett hvilken bydel de velger, men et besøk i neonopplyste Shibuya og Shinjuku er et must. I hippe Harajuku ser du ungdom posere i cosplay-kostymer, og du kan utforske morgendagens trender. Den hyggelige bydelen Omotesando er stedet for deg som vil utforske et av byens beste restaurant- og bartilbud. Matentusiaster bør også få med seg det nærmest legendariske fiskemarkedet Tsukuji, der en tidlig morgentur gjerne avrundes med en skål rykende varm nudelsuppe til frokost. Trenger du e lite avbrekk fra alle inntrykkene kan du besøke en "onsen", et japansk badehus hvor du kan tilbringe flere timer for å rense både kropp og sjel.

Utforsk omgivelsene

Selv om Tokyo byr på nok opplevelser til å fylle et helt liv, er det mye å se og gjøre også utenfor storbyen. Ta for eksempel lyntoget Shinkansen til den gamle hovedstaden Kyoto. Turen på 52 mil tar under to timer. Det er også fullt mulig å besøke det hellige fjellet Fuji på en dagsutflukt fra Tokyo, og da får du også sett litt av den vakre, japanske landsbygda underveis.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Tokyo

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
10°-
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
10°1°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • april
19°9°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mai
23°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
4
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
5
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
27°20°
4
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
21°14°
4
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • november
17°8°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
12°3°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Du kan reise til Tokyo med rutefly året rundt. Du velger selv hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Tokyo har to flyplasser:
Haneda Airport ligger ca. 3 mil fra Tokyos sentrum, og Narita Airport ligger ca. 6 mil unna. Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Det går også tog og flybusser inn til sentrum.
Vær oppmerksom på at flyet ved hjemreise kan gå fra en annen flyplass enn den du landet på. Se nøye på reisedokumentet ditt.
Shopping
Shoppingutvalget i Tokyo er mildt sagt enormt, og du kan få tak i det aller meste og litt til. Stikk innom noen av byens gigantiske kjøpesentre, som kryr av butikker av alle slag. Prøv også å få med deg et besøk i de store flaggskipsbutikkene for populære japanske merkevarer som Muji og Uniqlo, eller legg veien om Akihabara-distriktet, kjent som "Electric Town". Her kan du fråtse i elektronikk. Asakusa-området rommer en mengde turistbutikker, men også steder som selger ekte japansk håndverk. I Ginza-området ligger alle de kjente internasjonale merkevarebutikkene. Butikkene i den populære handlegaten "Cat Street", mellom Shibuya og Harajuku, selger ung og trendy mote. Er du på jakt etter et livlig og fargerikt marked kan vi anbefale Ameyoko, et marked som strekker seg langs jernbanesporene under Uenos jernbanestasjon..
Mat, drikke og uteliv
Det finnes restauranter overalt i Tokyo, og de fleste har japansk mat på menyen, noe som er uendelig mye mer enn sushi og sashimi. For å få en forståelse for den lokale maten kan du bli med på et organisert matstreif. du kommer garantert ikke til å bli skuffet. Prisnivået er generelt noe lavere enn i Norge. Sørg for å ta med deg kontanter, for mange restauranter aksepterer fortsatt ikke kredittkort.
Du som lider av lakenskrekk vil glede deg over Tokyos uteliv. Noen nabolag sover aldri, og kan skilte med utrolige mengder barer og klubber. Det er noe for enhver smak – ølbarer, mikrobryggerier, jazzklubber, ginbarer, takbarer, musikkbarer, DJs, livemusikk, vinbarer og hemmelige barer. Vi anbefaler virkelig et besøk på noen av de mange karaokebarene som ligger spredt rundt i byen. De er virkelig noe for seg selv, og er utrolig populære blant lokalbefolkningen. De aller største underholdningsdistriktene er Roppongi og Shibuya.
Aktiviteter og severdigheter
Tokyo har et utrolig mangfold av aktiviteter å velge mellom. Du kan bli med på båtturer på Sumida-elven som renner gjennom byen, besøke templer og få med deg både sumobryting og baseballkamper. Byen har mye spennende arkitektur, og det er mange kunstmuseer å besøke. Du kan også reise ut av byen på interessante utflukter. Tokyo har shoppingmuligheter og matopplevelser til å fylle en hel ferie, og vel så det.
Sørg for å få med deg det spennende Ghibli-museet som er viet det japanske animasjonsselskapet Studio Ghibli. Andre populære studioer inkluderer blant annet Nasjonalmuseet og Edo Tokyo Museum som forteller byens historie.
Hvordan du kommer deg rundt
Tog og t-bane er den billigste og enkleste måten å ta seg rundt i byen på. Rutenettet er godt utbygd og billettene svært rimelige. Taxi er billigere enn i Norge.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd Utenriksdepartementets sider.

Hotellskatt i Tokyo

Hotellene i Tokyo krever hotellskatt. Beløpet er som regel 100–200 yen pr. rom pr. natt, og summen betales direkte til hotellet.

Valuta og betaling

YEN (JPY). Det finnes minibanker, men ikke overalt. Bankkort aksepteres i større forretninger, men du bør alltid ha med deg kontanter.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +6 timer. Vintertid: +7 timer.

Elektrisitet

100 V. Adapter er nødvendig.

Språk

Japansk. Det er ikke vanlig at japanere behersker engelsk. En tolk eller en form for parlør anbefales.

Øvrig informasjon

Les også Viktig å vite og Vings reisevilkår.

Finn reise til Tokyo
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.