Se hotell (42)

Reiser til Tokyo

En reise til Tokyo vil garantert innfri alle de forventninger du har til denne verdensbyen. Spis sushi, syng karaoke, se sumobryting og besøk noen av de merkelige temarestaurantene japanere har slik forkjærlighet for. Velkommen til Tokyo – en verden for seg selv!

Tokyo består egentlig av flere byer og forsteder som har smeltet sammen til en storby med 35 millioner innbyggere. Fra toppen av det 333 meter høye Tokyo Tower, et av byens høyeste bygg, kan du beundre den spektakulære utsikten over et bylandskap med skyskrapere og neonskilt så langt øyet kan se. Under bakkenivå ligger en annen del av byen – t-banen – som med sine 14 linjer sørger for at rutekartet ser ut som fargerik spaghetti. Tokyo er overveldende, med et fornøyelsesliv og shoppingtilbud som overgår det aller meste.

Bo sentralt i Tokyo

Offentlig kommunikasjon er både billig og pålitelig i Tokyo, og det er lett å ta seg rundt, men det er likevel en fordel å bo sentralt i området du velger. Når du reiser med Ving finner du alltid et hotell som passer for deg. Skal du reise uten barn kan vi spesielt anbefale det kjente Prime Select-hotellet Okura Tokyo. Hotellet har fine fasiliteter som spa, basseng og bar, og det er kort vei til en rekke populære turistattraksjoner.

Ting å gjøre i Tokyo

Pulsen er høy i Tokyo, og inntrykkene mange. Desto mer kontrastfylt er derfor stillheten i byens mange parker og buddhistiske templer.
Shoppingentusiaster vil trives uansett hvilken bydel de velger, men et besøk i neonopplyste Shibuya og Shinjuku er et must. I hippe Harajuku ser du ungdom posere i cosplay-kostymer, og du kan utforske morgendagens trender. Den hyggelige bydelen Omotesando er stedet for deg som vil utforske et av byens beste restaurant- og bartilbud. Matentusiaster bør også få med seg det nærmest legendariske fiskemarkedet Tsukuji, der en tidlig morgentur gjerne avrundes med en skål rykende varm nudelsuppe til frokost. Trenger du e lite avbrekk fra alle inntrykkene kan du besøke en "onsen", et japansk badehus hvor du kan tilbringe flere timer for å rense både kropp og sjel.

Utforsk omgivelsene

Selv om Tokyo byr på nok opplevelser til å fylle et helt liv, er det mye å se og gjøre også utenfor storbyen. Ta for eksempel lyntoget Shinkansen til den gamle hovedstaden Kyoto. Turen på 52 mil tar under to timer. Det er også fullt mulig å besøke det hellige fjellet Fuji på en dagsutflukt fra Tokyo, og da får du også sett litt av den vakre, japanske landsbygda underveis.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Tokyo

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær
 • januar
10°0
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
10°1°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • april
19°9°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mai
23°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
4
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
5
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
27°20°
4
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
21°14°
4
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • november
17°8°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
12°3°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Du kan reise til Tokyo med rutefly året rundt. Du velger selv hvor lenge du vil være borte.
Tokyo har to flyplasser:
Haneda Airport ligger ca. 3 mil fra Tokyos sentrum, og Narita Airport ligger ca. 6 mil unna. Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Det går også tog og flybusser inn til sentrum.
Vær oppmerksom på at flyet ved hjemreise kan gå fra en annen flyplass enn den du landet på. Se nøye på reisedokumentet ditt.
Shopping
Elektronikk, klær, japansk håndverk og nesten hva som helst – du får kjøpt det meste i Tokyo. Utforsk innom noen av byens gigantiske kjøpesentre, eller dra til distriktet Akihabara, også kjent som "Electric Town".
Mat, drikke og natteliv
Det finnes restauranter nesten overalt i Tokyo. De fleste har japansk mat på menyen, og det er mye mer enn sushi og sashimi å få. Prisene er lave sammenlignet med de norske, men det kan være vanskelig å gjøre seg forstått, så det beste er å peke på en meny med bilder. Ta alltid med kontanter, for mange restauranter aksepterer ikke bankkort.
Du som lider av lakenskrekk vil glede deg over Tokyos natteliv. Noen nabolag sover aldri – spesielt underholdningsdistriktene Roppongi, Shibuya og Shinjuku.
Aktiviteter og severdigheter
Tokyo har en lang rekke aktiviteter å velge mellom. Du kan bli med på båtturer på Sumida-elven som renner gjennom byen, besøke templer og få med deg både sumobryting og baseballkamper. Du kan også reise ut av byen på interessante utflukter. Tokyo har shoppingmuligheter og matopplevelser til å fylle en hel ferie, og vel så det.
Hvordan du kommer deg rundt
Tog og t-bane er den billigste og enkleste måten å ta seg rundt i byen på. Rutenettet er godt utbygd og billettene svært rimelige. Taxi er billigere enn i Norge.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd Utenriksdepartementets sider.

Hotellskatt i Tokyo

Hotellene i Tokyo krever hotellskatt. Beløpet er som regel 100-200 yen pr. rom pr. natt, og summen betales direkte til hotellet.

Valuta og betaling

YEN (JPY). Det finnes minibanker, men ikke overalt. Bankkort aksepteres i større forretninger, men du bør alltid ha med deg kontanter.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +6 timer. Vintertid: +7 timer.

Elektrisitet

100 V. Adapter er nødvendig.

Språk

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Japan, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Språk

Det er ikke vanlig at lokalbefolkningen behersker engelsk. En tolk eller ordbok anbefales.
Finn reisen din til Tokyo