Se hotell (10)

Reiser til Kamari

Feriestedet Kamari på østkysten av Santorini har et et myldrende folkeliv, en herlig strand og fantastisk utsikt over Egeerhavet.

Kamari er et livlig badested på Santorinis østkyst. Her lever man livet på stranden, som starter i syd nedenfor den mektige klippen Mesa Vuono og strekker seg over en kilometer nordover. Langs stranden går det en gjestfri strandpromenade med mange barer og tavernaer. Vi anbefaler deg å prøve noen av øyas egne viner og velsmakende frukt og grønnsaker som dyrkes i den fruktbare vulkanske jorda. Både tomater, auberginer, geitost og andre råvarer produseres lokalt, noe som gir dem en unik smak.

Strandliv i Kamari

Stranden i Kamari består av svart lavasand og er så lang at alle får plass. Heldigvis, for dette er en av Santorinis mest populære strender, og mange kommer hit bare for strandens skyld. Her er det vannsport av alle slag og nok av solsenger til leie. Og mange foretrekker solseng til fordel for badehåndkle, for den svarte lavasanden kan faktisk bli så varm at du må ha badesko. Blir du sulten er det aldri langt til en taverna som serverer både lunsj og kalde forfriskninger.

Kveld i Kamari

Når solen har gått ned bak fjellene i vest tennes lysene langs strandpromenaden, og fra tavernaene strømmer det deilige dufter. Den mest populære kveldsaktiviteten i Kamari er å rusle langs strandpromenaden for å finne den perfekte middagsrestauranten, og kanskje ta en titt i butikkene som blant annet selger gull, kunst og klær. Og akkurat som maten er mye av det produsert på øya. Etter middagen kan den som vil gå videre til noen av Kamaris barer eller klubber.

Vings Santorini

Med Ving har du valgfri reiselengde til Santorini, noe som innebærer at du selv velger hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å bli. Alle Vings hotell i Kamari har gangavstand til stranden, og ligger tett på stedets store utvalg av restauranter og barer. Vil du bo riktig bra velger du Kastelli Resort som blant annet har eget spa, gratis WiFi og førsteklasses restauranter. Bak hotellet reiser fjellet med ruinene av oldtidsbyen Thira seg.

Se mer av Santorini

Santorini er ingen stor øy, og det er enkelt å komme seg rundt når du bor i Kamari. To ganger om dagen går det båter til byen Perissa i syd, og bussen til øyas hovedstad Thira går én til to ganger i timen. Men det er mye mer å se på Santorini, for eksempel de spektakulære utgravningene i Akrotiri eller den flotte utsikten fra landsbyen Oia på Santorinis nordspiss. Du kan også besøke noen av øyas vingårder eller ta en båttur til noen av øyene i nærheten.

Nyttige tips
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Hotell ved stranden
 • Mange restauranter
 • Bra uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kamari

Vær
 • januar
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
26°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
27°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°20°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°12°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Kamari er en av de beste på Santorini. Den er kilometerlang og har god plass til alle. Her er det utleie av solsenger og mange vannsportsaktiviteter å velge mellom.

Flere fine strender

Rundt på øya er det også andre fine strender; Perissa noen kilometer lenger sør, Red Beach ikke langt fra de arkeologiske utgravningene ved Akrotiri, og den roligere Monolithosstranden et stykke nord for Kamari. Strendene har som regel svart lavasand som kan bli veldig varm i solen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kamari reiser du med rutefly i sommersesongen (mai-oktober).
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Santorinis flyplass til Kamari er ca. 15 minutter (ca. 6 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Kamari har en mengde rimelige restauranter langs strandpromenaden. Mye av maten som blir servert er lokalprodusert og verdt å smake på.
Kamaris natteliv er livlig, med mange barer, restauranter og klubber å velge mellom.
Shopping
For den handleglade er det butikker som selger smykker, lærvarer, håndverk, klær etc.
Aktiviteter og severdigheter
I Kamari kan du prøve deg på aktiviteter som for eksempel snorkling, dykking, windsurfing og fotturer.
Hvordan du tar deg rundt
Det går båt til Perissa et par ganger om dagen. Det går busser til andre deler av øya hver time. Du kan også reise rundt på Santorini med taxi.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Kamari