Se hotell (3)

Reiser til Oia

Den billedskjønne landsbyen Oia passer for deg som vil reise til et mer eksklusivt reisemål med førsteklasses restauranter og hotell i toppklasse.
Oia ligger høyt oppe på en klippe på Santorinis nordspiss, med fantastisk utsikt over både havet og solnedgangen. Få steder i Hellas har blitt fotografert så mye som Oia – et yndet postkortmotiv med sine kritthvite hus og koboltblå tak. Husene klamrer seg fast til den bratte fjellskråningen ovenfor det gamle vulkankrateret, og mellom dem går det trange smug med en ny utsikt på hvert hjørne. Det er en opplevelse å spise middag på en av restaurantene her mens man nyter solnedgangen og utsikten over havet. Og maten lages ofte av øyas egne råvarer; auberginer, solmodne tomater og den mørke, smakfulle vannmelonen som bare finnes her.

Opplev Oia

Selv om Oia ikke er så stor er det mye å oppleve her. Flere av de gamle skipperhusene er bevart, og i et av dem er det innredet et vakkert museum som viser øyas maritime historie. Her er det også flere kirker som er verdt et besøk, og det sies at den gamle festningen har den beste utsikten over solnedgangen.
Er du glad i å shoppe har du kommet til riktig sted. Santorini er kjent for sine gullsmeder, og i Oia er det et stort utvalg. Her bor det mange kunstnere og kunsthåndverkere som selger sine varer i landsbyens mange gallerier og små butikker.

Vings Oia

Med Ving har du valgfri reiselengde til Santorini, noe som innebærer at du selv velger hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å bli. Du kan velge mellom flere hotell i forskjellige prisklasser. Prime Select-hotellet Kirini Suites & Spa er perfekt for deg som reiser uten barn. Det er et lite og eksklusivt hotell i tradisjonell gresk stil og lekker design. Hotellet ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havet, og det har eget spa og gangavstand inn til Oia sentrum.

Se mer av Santorini

Siden Oia ligger høyt oppe i fjellsiden er det et stykke ned til stranden. Og i løpet av ferien kan det kanskje være fint å besøke andre strender på øya også – for eksempel Perissa, Red Beach og Monolithos, for å nevne noen. Et tips er å kombinere turen til stranden med en severdighet eller to; for eksempel utgravningene i Akrotiri, en av øyas vingårder eller butikkene i øyas hovedstad Thira. Det går busser flere ganger om dagen, men ettersom øya ikke er spesielt stor er det ofte enklest å ta en taxi.
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Hotell med spa
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Oia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det går an å bade fra klippene nedenfor Oia om du går den lange turen ned trappene eller følger den lille veien. Det er flere fine strender rundt omkring på øya; Perissa, Kamari og Monolithos på østkysten og Red Beach i nærheten av de arkeologiske utgravningene ved Akrotiri. Sanden er stort sett svart lavasand som kan bli veldig varm i solen.
Mat, drikke og uteliv
Oia her en lang rekke utmerkede og eksklusive restauranter – mange av dem på kraterkanten hvor solnedgangen er på det skjønneste. Mye av maten lages av varer som er produsert på øya, og er vel verdt å smake på.
Nattelivet i Oia består av barer og tavernaer.
Shopping
I Oias butikker kan du kjøpe klær, lærvarer, kunsthåndverk, smykker m.m.
Aktiviteter og severdigheter
Det er begrenset med aktiviteter i Oia.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Santorini på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det går båt og buss til andre deler av øya fra havnen. Det er også mulig å reise rundt på Santorini med taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibank finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Oia reiser du med rutefly i sommersesongen (mai-oktober).
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Santorinis flyplass til Oia er ca. 30 minutter (ca. 16 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
26°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
27°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°20°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°12°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Oia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.