Se hotell (2)

Reiser til Oia

Den billedskjønne landsbyen Oia passer for deg som vil reise til et mer eksklusivt reisemål med førsteklasses restauranter og hotell i toppklasse.
Oia ligger høyt oppe på en klippe på Santorinis nordspiss, med fantastisk utsikt over både havet og solnedgangen. Få steder i Hellas har blitt fotografert så mye som Oia – et yndet postkortmotiv med sine kritthvite hus og koboltblå tak. Husene klamrer seg fast til den bratte fjellskråningen ovenfor det gamle vulkankrateret, og mellom dem går det trange smug med en ny utsikt på hvert hjørne. Det er en opplevelse å spise middag på en av restaurantene her mens man nyter solnedgangen og utsikten over havet. Og maten lages ofte av øyas egne råvarer; auberginer, solmodne tomater og den mørke, smakfulle vannmelonen som bare finnes her.

Opplev Oia

Selv om Oia ikke er så stor er det mye å oppleve her. Flere av de gamle skipperhusene er bevart, og i et av dem er det innredet et vakkert museum som viser øyas maritime historie. Her er det også flere kirker som er verdt et besøk, og det sies at den gamle festningen har den beste utsikten over solnedgangen.
Er du glad i å shoppe har du kommet til riktig sted. Santorini er kjent for sine gullsmeder, og i Oia er det et stort utvalg. Her bor det mange kunstnere og kunsthåndverkere som selger sine varer i landsbyens mange gallerier og små butikker.

Vings Oia

Med Ving har du valgfri reiselengde til Santorini, noe som innebærer at du selv velger hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å bli. Du kan velge mellom flere hotell i forskjellige prisklasser. Prime Select-hotellet Kirini Suites & Spa er perfekt for deg som reiser uten barn. Det er et lite og eksklusivt hotell i tradisjonell gresk stil og lekker design. Hotellet ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havet, og det har eget spa og gangavstand inn til Oia sentrum.

Se mer av Santorini

Siden Oia ligger høyt oppe i fjellsiden er det et stykke ned til stranden. Og i løpet av ferien kan det kanskje være fint å besøke andre strender på øya også – for eksempel Perissa, Red Beach og Monolithos, for å nevne noen. Et tips er å kombinere turen til stranden med en severdighet eller to; for eksempel utgravningene i Akrotiri, en av øyas vingårder eller butikkene i øyas hovedstad Thira. Det går busser flere ganger om dagen, men ettersom øya ikke er spesielt stor er det ofte enklest å ta en taxi.
Nyttige tips
  • Hotell for voksne
  • Hotell med spa
  • Gode restauranter
  • Gode shoppingmuligheter
  • Valgfri reiselengde

Våre gjesters vurdering Oia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Oia