Se hotell (2)

Reiser til Ammoudia

Ammoudia ligger på vestkysten av det greske fastlandet omgitt av frodige åser og Middelhavets blå vann.

Den lille greske landsbyen Ammoudia har bare rundt 300 innbyggere og er omgitt av frodig natur og maisåkre. Stedet er mest kjent for at det er her elven Acheron renner ut i havet. En populær aktivitet er å padle kajakk eller reise med båt oppover elven, og de eventyrlystne kan prøve seg på rafting.
Ellers går dagene i rolig tempo i Ammoudia, og solen og stranden dirigerer takten på herlige dager ved havet. Midt i byen ligger det en langgrunn og nesten en kilometer lang strand med blågrønt hav. Ved elven ligger det en håndfull restauranter, tavernaer og barer, alle i gangavstand fra Vings hotell. Her kan du nyte lokale matretter, fisk og skalldyr i rolige og stressfrie omgivelser.

Bo nær stranden

Vings hotell i Ammoudia har flott beliggenhet og kort avstand til både stranden og stedets restauranter og tavernaer. Her er det aldri langt til noe, og følelsen av å være på ferie melder seg raskt. Dette er noe våre gjester vet å sette pris på, etter tilbakemeldingene å dømme.

Utforsk omgivelsene

Vil du se deg rundt er det enklest å rusle langs bukten, ta en fottur i de vakre omgivelsene eller leie moped eller bil for å oppleve mer av området. Hvis du leier en bil og kjører sydover langs kysten kan du besøke Alonaki, en av regionens vakreste strender. Her er det ingen solsenger, men man får kjøpt drikke og enkel snacks. Stranden passer utmerket for snorkling, da vannet er ekstremt klart og har klipper som kan utforskes nær strandkanten. Fortsetter du videre langs kysten kommer du til den tre kilometer lange og fine stranden i Vrachos.

Kombiner reisemål

Ving tilbyr reiser til flere hjemmekoselige hotell med ekte gresk atmosfære i Ammoudia. Du kan også kombinere din reise til Ammoudia med en uke i Parga, Paleros eller Nidri. Ved å kombinere to forskjellige reisemål får du så mye som mulig ut av Hellas-ferien.

Parga

Bare 15 minutter med bil fra Ammoudia ligger den vakre kystbyen Parga, som definitivt er verdt et besøk i løpet av ferien. Byen ligger i en vik, med trange smug og hus med okerfargede takstein som klatrer oppover fjellsidene over havnen. Inne i sentrum er det to små strender, og for en liten slant kan du ta taxibåt til den populære Valtosstranden. Tilbringer du dagen i byen kan du rusle rundt i de koselige smågatene og kanskje kjøpe med deg lokalproduserte varer som honning og olivenolje. Og ikke minst – ta en lang og deilig lunsjpause på en av tavernaene ved stranden.

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Hotell ved stranden
 • Fin sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Lokale restauranter
 • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ammoudia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Midt i Ammoudia ligger den 800 meter lange og fine sandstranden med samme navn. Stranden er langgrunn og barnevennlig, og det er utleie av solsenger og parasoller. Det ligger et par tavenaer i nærheten. Snacks og drikkevarer selges på stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Ammoudia med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Preveza.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Ammoudia. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 50 minutter – 1 time (ca. 50 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til foregår transporten med taxi eller minibuss. Litt ventetid på flyplassen kan forekomme for å avvente øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten, og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Det er en håndfull restauranter og barer ved stranden, med gangavstand til alle Vings hotell. Ammoudia er viden kjent for sine skalldyr, noe man ikke bør gå glipp av å prøve under oppholdet. Restaurantene åpner som regel på for- og ettermiddagen. Om morgenen er det derfor best å besøke en matvarebutikk.

Mat og drikke på Lefkas

De lokale tavernaene er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her er det mange og lange besøk hvor måltidene utgjør en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkken har mye godt å by på – bare prøv!

Småretter – Meze

Horiatiki Gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost
Feta Hvit, kremaktig ost av geitemelk
Tzatziki Yoghurtsaus med hvitløk og revet agurk
Saganaki Fritert ost med sitron (anbefales!)
Dolmades Kjøtt- og risfylte vindrueblader

Fisk – Psari
Kalamares Fritert blekksprut (anbefales!)
Garides Grillede reker
Ksifa Sverdfisk (anbefales!)

Kjøtt – Kreas
Keftedes Greske kjøttboller
Moussaka Kjøttfarse og aubergine gratinert med ost
Pastitio Lasagne med makaroni
Souvlaki Grillspyd
Gemista Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota

Vin
Retsina er en hvitvin som er tilsatt kvae. Det finnes mange lokale varianter.

Øl
De fleste ølmerkene er importert eller brygget på lisens.

Ouzo
Grekernes eget anisbrennevin, i slekt med tyrkernes Raki, midtøstens Arak og franskmennenes Pastis. Blandes med vann og blir da melkehvit.

Metaxa
Gresk konjakk

Kaffe
Gresk kaffe er veldig sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan sammenlignes med vår kaffe. Frappé er iskaffe, veldig godt og avkjølende i varmen.
I Ammoudia er utelivet begrenset, med noen få mindre barer.
Shopping
Det er lite shopping å snakke om i Ammoudia.
Aktiviteter og severdigheter
Ammoudia er mest kjent for at elven Acheron renner ut i havet her. Elven renner gjennom byen og er fin for båtturer og kajakkpadling. Reisemålet passer også for deg som like å gå turer i vakker natur. Vil du utforske omgivelsene nærmere kan du leie moped eller bil.
Vil du se deg rundt er det lettest å spasere langs bukten, gå turer i de vakre omgivelsene eller leie bil eller moped. Om du leier bil og kjører sørover langs kysten kan du besøke Alonaki, en av områdets vakreste strender. Der er det ingen solsenger, men det er salg av drikkevarer og snacks. Stranden passer fint for snorkling, da vannet er ekstremt klart og det er klipper å utforske nær strandkanten. Om du fortsetter videre langs kysten kommer du til den tre kilometer lange og fine stranden i Vrachos. Langs kysten er det mange slags severdigheter.

Preveza

Preveza ligger rundt tre mil fra Ammoudia. Her er det et stort utvalg av restauranter og butikker, og rett utenfor Preveza ligger ruinene av Nikopolis, bygget til minne om slaget ved Actium av Octavius, den senere keiser Augustus.

Mitikas

Mitikas er en malerisk landsby hvor turismen ikke riktig har rukket å slå rot, om du ikke regner med grekere og noen italienere. Her er det mange tavernaer med herlig gresk stemning.

Arta

Arta forbindes ofte med sine lunder med sitrustrær, og stedet bør besøkes om våren da det dufter vidunderlig her. Her finner du også severdigheter som den tyrkiske broen fra 1600-tallet, som sies å være Hellas' eldste, og en vakker bysantinsk kirke.

Ionnanina

Ionnanina er provinshovedstaden i Epirus, og har en gamleby med murer, karakteristiske små hus og smale, skyggefulle gater. Her er det mange butikker som blant annet selger stedets berømte sølvsmedarbeid.

Lefkas

Lefkas er en av de joniske øyene, og har mer enn nok av severdigheter og aktiviteter å fylle tiden din med. Nidri er en av øyas mange havnebyer, med ungdommelig preg og livlig uteliv. På den andre siden av øya ligger Agios Nikitas md sin trivelige havn og fine strender. På sydkysten av Lefkas ligger windsurfernes favorittstrand Vassiliki. Stranden Porto Katsiki er av mange ansett for å være Lefkas' fineste strand.
Hvordan du tar deg rundt
Det er ingen offentlig transport i Ammoudia. Den enkleste måten å reise rundt på er å leie moped eller bil.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste hotell tar kort, og det gjør også et par av restaurantene. Det er minibank i Ammoudia, samt på flyplassen, i Kanalaki (ca. 14 km) og i Parga by (ca. 17 km).

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Barnemat og bleier

De fleste restauranter har egne barnemenyer. Ellers er de flinke til å tilby mat som barna liker. Mange restauranter har barnestoler. Babymat kan kjøpes i større matbutikker, det er ofte lokale produkter og merker. Også apotek selger babymat. Bleier kan kjøpes i nesten alle dagligvarebutikker, men husk at utvalget kan være begrenset. Større butikker som for eksempel Lidl, finner du i Lefkada, og dagligvarebutikken Carrefour ligger utenfor Paleros sentrum, ca. 15 minutter å gå fra hotellene.

Insekter og dyr

Det er mygg på Lefkas og i hele Pargaområdet.

Sol og varme

Temperaturen ligger ofte rundt 25–30 grader, men i sommermånedene kan det bli veldig varmt på dagtid. Pass på at barna får nok å drikke, og hold dem borte fra sola i de varmeste timene midt på dagen. Klimamessig passer det best for barn i begynnelsen og slutten av sesongen.
Finn reisen din til Ammoudia