Se hotell (5)

Reiser til Paleros

I Paleros får du oppleve en sjarmerende gresk landsby med flotte strender og urørte omgivelser.
På Paleros er stemningen trivelig og lokal og ekte gresk. De gamle mennene sitter i skyggen på sin "kafenion", og frokostbrødet kjøper du direkte fra den lokale bakeren. På den ene siden av småbåthavnen ligger fiskebåtene, og på den andre siden ligger den lille strandpromenaden med sine kafeer og tavernaer. Strender er det selvsagt også her. Den mest populære heter Potamaki Beach og ligger et par kilometer fra byen. Det er en mindre strand midt i byen og badevikene ligger som perler på en snor langs veien østover.

Fornøyde gjester på Vings hotell

Vings hotell får mye skryt av gjestene våre, spesielt gjelder dette Cliff Bay Hotel som ligger et stykke utenfor selve Paleros. Her bor du i komfortable leiligheter med utsikt mot havet eller fjellene. Uansett hvilket hotell du velger vil du oppleve at prisen er en behagelig overraskelse.

Vakre kvelder og spennende utflukter

Nyt rolige kvelder i lag med gode venner på en kafé langs strandpromenaden. Her er prisnivået lavere enn på mange andre populære reisemål. I juli og august blir det litt mer liv på stedet, når båtfolket gjør sitt inntog. De blir gjerne værende et par dager før de reiser videre. Paleros er også et bra utgangspunkt for utflukter på egen hånd. Herfra kommer du deg lett til nærliggende steder og til øya Lefkas. Derfra kan du ta båt videre til Ithaka og Kefalonia.
Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Paleros

Strender
Det ligger en langgrunn og grovkornet sandstrand i sentrum av Paleros. Det er utleie av solsenger, og det finnes noen kafeer og restauranter i tilknytning til stranden.

Potomaki Beach

Det ligger små badeviker hele veien nordover fra sentrum. Her finner du også den to kilometer lange Potomaki Beach. Det er en restaurant og solsenger her i høysesongen, men det er lurt å ta med seg mat og drikke.

Varko Beach – den fineste stranden i området

Varko er en av de fineste strendene i området, og ligger ca. 15 minutter med bil vest for Paleros. Det er noen restauranter i nærheten av stranden. Kjør eller sykle hit og se på solnedgangen – den er helt fantastisk.

Agios Dimitris Beach – rolig paradisstrand

Om du fortsetter ca. to kilometer sørover fra Paleros, mot Mitikas, kommer du til en rekke med små steinstrender. En av de fineste og roligste ligger bak en ås hvor du også finner Agios Dimitris-kirken. Ta med mat og drikke.

Lefkada – vakker sandstrand

Utenfor Lefkada sentrum er det et laguneområde med to vakre sandstrender med noen restauranter og tilbud om vannsport. Det tar ca. en halv time å kjøre fra Paleros til Lefkada.
Mat, drikke og uteliv
Paleros er en liten by med begrenset restaurantutvalg. De fleste restaurantene ligger i havnen, og de serverer både gresk og internasjonal mat. Vil du ha et større utvalg av barer og fornøyelser anbefaler vi en tur til Nidri, Lefkada eller Preveza.

Mat og drikke på Lefkas

De lokale tavernaene er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her er det mange og lange besøk hvor måltidene utgjør en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkken har mye godt å by på – bare prøv!

Småretter – Meze

Horiatiki Gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost
Feta Hvit, kremaktig ost av geitemelk
Tzatziki Yoghurtsaus med hvitløk og revet agurk
Saganaki Fritert ost med sitron (anbefales!)
Dolmades Kjøtt- og risfylte vindrueblader

Fisk – Psari
Kalamares Fritert blekksprut (anbefales!)
Garides Grillede reker
Ksifa Sverdfisk (anbefales!)

Kjøtt – Kreas
Keftedes Greske kjøttboller
Moussaka Kjøttfarse og aubergine gratinert med ost
Pastitio Lasagne med makaroni
Souvlaki Grillspyd
Gemista Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota

Vin
Retsina er en hvitvin som er tilsatt kvae. Det finnes mange lokale varianter.

Øl
De fleste ølmerkene er importert eller brygget på lisens.

Ouzo
Grekernes eget anisbrennevin, i slekt med tyrkernes Raki, midtøstens Arak og franskmennenes Pastis. Blandes med vann og blir da melkehvit.

Metaxa
Gresk konjakk

Kaffe
Gresk kaffe er veldig sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan sammenlignes med vår kaffe. Frappé er iskaffe, veldig godt og avkjølende i varmen.
I Paleros er utelivet ganske rolig, men det ligger mange båter i havnen i høysesongen, og mange restauranter holder åpent til sent på kvelden. Yacht Club ligger i havnen, rett ved stranden.
Shopping
I Paleros ligger de fleste butikkene i sentrum og nede ved havnen. En del av dem holder stengt midt på dagen, men i juli og august holder de åpent lengre. På søndager er det meste stengt, unntatt turistbutikkene. Stedets største dagligvarebutikk, Carrefour, ligger på hovedveien utenfor sentrum, ca. 15 minutter å gå fra de fleste hotellene. Om du vil ha et større utvalg av for eksempel klesbutikker anbefaler vi en tur til Preveza eller Lefkada, ca. 30 minutter fra Paleros. Ioannina er områdets største by, og ligger ca. halvannen time fra Paleros. Her finner du både H&M og IKEA.
Aktiviteter og severdigheter
Paleros er det perfekte utgangspunktet for utflukter på egen hånd til byer i området, enten med lokalbuss eller med leiebil. Med leiebil kan du reise til Parga eller til oldtidsbyen Nicopolis. Ta også en tur til Pogonia og videre gjennom landbruksområder og fjell med fantastisk utsikt. På ca. 30 minutter er du på øya Lefkas som rommer mange fine strender og trivelige landsbyer. I Lefkas by (lefkada) kan du studere det lokale livet og gå i butikker. Vil du på langtur kan du reise til Delfi på ca. 4 1/2 time, og overnatte underveis.

Parga

Besøk en av perlene i det Joniske hav! Når du forlater Paleros kjører du mot Vonitsa og så mot Preveza. Du kjører gjennom en tunnel, og deretter er det bare å følge E55 og skiltene til Parga. Det tar ca. en time og 45 minutter å kjøre fra Paleros til Parga.

Vonitsa

Ca. 15 minutter med bil fra Paleros ligger den litt større byen Vonitsa, som har flere butikker og restauranter enn Paleros. Herfra går det busser til andre byer i området.

Ioannina

Ioannina er provinshovedstaden i Epirus, og bærer minner fra av da byen lå under tyrkisk herredømme. Severdighetene er av det hverdagslige slaget: Gamle murer, karakteristiske små hus og trivelige små gater. Ioannina er kjent for sine dyktige sølvsmeder og for den lille innsjøen Nissi med en liten øy som det går an å besøke.

Arta

Arta er den sydligste byen i Epirus-provinsen. Den er berømt for sine sitrustrær, som om våren dufter vidunderlig. Her ligger også den eldste tyrkiske broen i hele Hellas, nesten 500 år gammel, og en vakker bysantinsk kirke med elegante mosaikkarbeider og seks kupler.

Lefkas

Lefkas er en veldig vakker øy med mange severdigheter og aktiviteter. Noen eksempler er byen Nidri med sitt uteliv og Agios Nikitas med sin fine, lille havn og herlige strender. På øyas sydspiss ligger stranden Vassiliki, som er velkjent blant surfere. Øyas vakreste strand heter Porto Katsiki, og den ligger også på sørsiden.

Preveza

Preveza er en livlig havneby rundt fire mil fra Paleros, med mange butikker og restauranter. Et lite stykke utenfor Preveza ligger resten av oldtidsbyen Nikopolis, som keiser Augustus reiste til minne om slaget ved Actium hvor han beseiret Antonius og ble enehersker over Romerriket.
Paleros og området rundt har en lang historie og mange severdigheter man kan se på en dagstur. Husk at de fleste museer holder stengt på mandager.

Perama-grotten

Utenfor Ioannina ligger den mystiske Perama-grotten som strekker seg ca. fem kilometer under bakken og er en av de største i Hellas. Det er mulig å gå en kilometerlang tur i grotten med lokalguide.

Santa Maura-festningen

Denne venetiansk-tyrkiske festningen ligger på fastlandet, rett før broen som forbinder Lefkas med fastlandet, ca. 30 minutter med bil fra Paleros. Det er vanligvis ikke så mange besøkende på festningen, så det er rolig her. Det er gratis å komme inn.

The Lefkada Archeological Museum – arkeologisk museum

Et museum som det er verdt å besøke for historie- og kulturinteresserte. Musset ligger i Lefkada, ca. 30 minutter med bil fra Paleros.

The Museum of Phonographs

Et museum med blant annet samlinger av grammofoner, radioapparater, musikkinstrumenter, smykker og mynter. Museet ligger i sentrum av Lefkada.

The Folkloric Museum – Folkemuseet

Dette museet viser hvordan de levde på Lefkas før i tiden. Museet ligger i den gamle delen av Lefkada, ca. 30 minutter å kjøre fra Paleros.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Paleros og området rundt på er å leie en bil, og et tips er å bestille leiebilen hjemmefra. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Taxi. Lokalbuss. Ferge og båt til den greske skjærgården.

Buss

Det er ikke så bra bussforbindelser i Paleros, og det er kun mulig å ta buss til de nærliggende byene Vonitsa og Mitikas fra Paleros. Bussene går et par ganger daglig. Om du vil fortsette til Lefkas, Preveza eller Athen må du bytte buss i Vonitsa. Billett kjøpes om bord på bussen. Det er en holdeplass i hver by og landsby, men som regel slipper sjåføren deg av der du ønsker. Vær oppmerksom på at bussene ikke alltid følger rutetabellen.

På to hjul

Moped, motorsykkel og sykler kan leies. Du kan alltid kontakte oss om du trenger hjelp. Husk at du må ha førerkort for motorsykkel og ha fylt 21 år for å leie moped. Det er påbudt med hjelm i Hellas.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank i sentrum. Kontanter kan veksles på Vings agentkontor i Paleros. Bank finnes i Vónitsa og Mikitas.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kveldene er mørke på disse breddegrader, så ta med lommelykt og refleks. Det kan også være smart å ta med myggmiddel. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Paleros i sommerhalvåret.

Flyet lander på Preveza flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Paleros. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktio rett utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 40–50 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til kan transporten foregå med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme for å avvente øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten, og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Paleros
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.