Se hotell (14)

Reiser til Nidri

I Nidri finner du alt du trenger i ferien: Strender, tavernaer, bra hotell og en rekke spennende utfluktsmål.
Nidri er et av de største reisemålene på Lefkas, og her har du tilgang til det meste, uansett om du skal reise med familien eller din beste venn. Langs hovedgaten ligger det mange restauranter og barer, og de nærmeste strendene ligger kun et steinkast unna. Nede i havnen ligger tavernaene på rekke og rad, og de som sverger til fisk og skalldyr har mye å velge mellom. Det hele smaker godt med et glass Vertzamo, øyas egen vin. I havnen kan du gå om bord på en av båtene som tar deg til større og mindre øyer i nærheten. Vil du være litt mer opplevelseslysten bør du leie bil og finne frem til en taverna uten engelsk meny. Det er ikke spesielt vanskelig på Lefkas.

Hvordan vil du bo?

Luksuriøst eller billig? Nær sentrum eller ved stranden? Med eller uten basseng? Hos Ving finner du alle typer hotell, både for de som vil slappe av i ro og fred, og for dem som vil bo litt nærmere tavernaer og barer. Lengter du etter en morgendukkert før frokost? Da anbefaler vi Avra Beach, som ligger rett ved stranden. Lengter du etter en lang frokost på balkongen? Da anbefaler vi en leilighet, for eksempel på Corali Beach, så får du havutsikten på kjøpet.

Bo i Lefkada

Nå kan du bestille hotell i Lefkada, øyas største by, på nordsiden av Nidri. Her bor du i Villa Elia, et hotell i en stor hage bare noen hundre meter fra stranden og mindre enn tre kilometer fra sentrum av Lefkada.

Oppdag den greske øyverdenen

Fra Nidri er det enkelt å komme seg til andre greske øyer. Ta med deg piknik-kurv og lei en egen båt, eller bli med på en av de mange båtutfluktene som går fra havnen i Nidri.
Strendene og den pittoreske havnen på øya Meganissi ligger bare ca. 20 minutter unna. Dessuten kan du besøke både Korfu, Ithaka og de vakre strendene på vestkysten av Lefkas.

Utflukter rundt på øya

Også inne på øya er det mye å se. Små steder som Athani, Karia og Kalamitsi har sin egen sjarm og er fine å legge turen innom på vei til strendene langs vestkysten. Det går også an å besøke øyas hovedstad, Lefkas by, hvor det går lokalbuss fra Nidri. Vil man reise rundt og se mer av øya er det lurt å leie bil, da bussforbindelsene er litt sporadiske.
Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell på stranden
 • Mange restauranter
 • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Nidri

Strender
Lefkas har noen av Middelhavets vakreste strender, og vannet er klart og rent. Mange av strendene er små med rundslipte småsteiner.

Nidri

Nord for havnen ligger Nidristranden, som består av små, runde steiner. Det er utleie av solsenger og tilbud om alle slags typer vannsport og aktiviteter.

Agios Yiannis

En fin strand på nordkysten utenfor Lefkada. Her er det utleie av solsenger og parasoller. Det er restaurant her. Det kan blåse en del på nordkysten.

Agios Nikitas/Pefkoulia

En lang strand på vestkysten, ved siden av Agios Nikitas. Det er utleie av parasoller, og det er restaurant her.

Kathisma

Rett sør for Agios Nikitas ligger den lange Kathismastranden, som er øyas mest populære strand. Det er utleie av solsenger, og det ligger et par tavernaer her. Det er mulig å kjøre helt ned til stranden. Hit kommer man med bil, moped eller lokalbussen. Det går lokalbuss til stranden fra Lefkada, og i høysesongen i juli–august går det også lokalbusser fra Nidri sentrum.

Egremni

Vår egen favoritt! En milelang strand med hvit rullestein nord for Porto Katsiki hvor man kan være helt for seg selv. Det ligger en liten kiosk her, men siden åpningtidene varierer anbefaler vi å ta med mat og drikke. Det er noen solsenger til leie. Hit kommer man lettest med leiebil. OBS! Det er 300 trappetrinn ned til stranden. Ca. 40 minutter fra Nidri.

Mikros Gialos

En idyllisk strand i Porosbukten. Det er utleie av solsenger og parasoller. Restaurant. Ca. 15 kilometer fra Nidri.

Vasiliki

Øyas sydligste by har en lang strand, også kjent som "surfernes paradis, med fantastiske forhold for windsurfing. Det er utleie av brett her. Stranden består av sand og stein og er delvis langgrunn. Det går lokalbusser fra Nidri til Vasiliki. Man kan også kjøre bil og moped eller sykle hit. Ca. 20 kilometer fra Nidri.

Porto Katsiki

Øyas mest berømte strand ligger på vestkysten, med hvite kalksteinsklipper og blågrønt hav. Stranden består av små steiner. Det er en liten kiosk her, men ta med mat og drikke. Det går en bratt trapp med ca. 100 trinn ned til stranden. Hit kan man kjøre bil eller moped. ca. 40 kilometer fra Nidri.
Mat, drikke og uteliv
Nidri har rundt femti tavernaer og restauranter som serverer både gresk og internasjonal mat. De fleste restaurantene ligger på havnepromenaden, men det ligger mange hurtigmatrestauranter langs hovedgaten i Nidri. Ønsker du å gjøre deg kjent med kokekunsten i Nidri anbefaler vi at du blir med på et matstreif. Da får du også prøve den lokale vinen.

Mat og drikke på Lefkas

De lokale tavernaene er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her er det mange og lange besøk hvor måltidene utgjør en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkken har mye godt å by på – bare prøv!

Småretter – Meze

Horiatiki Gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost
Feta Hvit, kremaktig ost av geitemelk
Tzatziki Yoghurtsaus med hvitløk og revet agurk
Saganaki Fritert ost med sitron (anbefales!)
Dolmades Kjøtt- og risfylte vindrueblader

Fisk – Psari
Kalamares Fritert blekksprut (anbefales!)
Garides Grillede reker
Ksifa Sverdfisk (anbefales!)

Kjøtt – Kreas
Keftedes Greske kjøttboller
Moussaka Kjøttfarse og aubergine gratinert med ost
Pastitio Lasagne med makaroni
Souvlaki Grillspyd
Gemista Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota

Vin
Retsina er en hvitvin som er tilsatt kvae. Det finnes mange lokale varianter.

Øl
De fleste ølmerkene er importert eller brygget på lisens.

Ouzo
Grekernes eget anisbrennevin, i slekt med tyrkernes Raki, midtøstens Arak og franskmennenes Pastis. Blandes med vann og blir da melkehvit.

Metaxa
Gresk konjakk

Kaffe
Gresk kaffe er veldig sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan sammenlignes med vår kaffe. Frappé er iskaffe, veldig godt og avkjølende i varmen.
I Nidri foregår det meste av utelivet rundt fiskehavnen og på strandpromenaden. Her er det puber, barer, kafeer og noen diskotek, men kveldslivet er ellers ganske rolig.
Shopping
Langs hovedgaten i Nidri kan du finne alt mellom himmel og jord, fra spesialbutikker til grønnsaksboder og små matvarebutikker. Øya er kjent for sin egen vin – Vertzamo – og den kan du kjøpe i de fleste butikker. Du kan også kjøpe lokale varer som broderier, keramikk, olivenolje, honning og krydder. Det beste stedet å handle er i Lefkada (Lefkas by), hvor det er store supermarkeder som for eksempel Carrefour, Lidl og Dia. Det største utvalget av klesbutikker og turistbutikker finner du nede ved havnen og i gågaten. Lefkada ligger ca. 20 minutter med buss fra Nidri.

Markeder

Det er ingen ordentlige markeder på Lefkas, men langs veien mellom Nidri og Vasiliki er det mange små boder hvor de selger honning og andre lokale produkter.
Sport og trening
Vil du trene og drive med sport i ferien tilbyr Nidri en del aktiviteter både på land og til vanns.

I Nidri kan du prøve forskjellige vannsportsaktiviteter som for eksempel stand up paddle (SUP) og snorkling. Noen firmaer tilbyr opplæring og leier ut utstyr.

Surfing

Vasiliki, "surfernes paradis", er en fin havneby hvor kafe- og restauranteierne flytter stoler og bord til kanten av den hesteskoformede havnen om sommeren. Stranden er kjent for sine veldig gunstige vindforhold, og om ettermiddagen myldrer stedet av windsurfere.

Fotturer og sykling

Hvis du vil gå fotturer og sykle i ferien kan du bestille sykler og guidede turer her Get Active.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å drive med i Nidri om du går lei av å sole deg og bade.Vi anbefaler å utforske naturen på Lefkas, hvor det er mye å se og oppleve. Ikke så langt fra Nidri kan du gå tur til noen vakre små fossefall.

Båt

Du kan leie din egen motorbåt i Nidri og dra til fine strender på sørøstsiden av øya. Noen strender kan bare nås med båt.
I september holdes det en stor seilregatta, som starter utenfor Nidri.

Minigolf

Minigolfbanen ligger i enden av hovedgaten. Den er åpen hver dag, men er ofte stengt i siestaen før den åpner igjen om kvelden. Ved siden av minigolfbanen er det noen spillmaskiner og et biljardbord.

Fottur til Palaiokatouna og Niochori

Palaiokatouna er en landsby tre kilometer utenfor Nidri. I den sørlige delen av Nidri, like ovenfor bensinstasjonen Aegean, går det en liten vei opp i fjellene. Den går opp til Palaiokatouna. Det er også mulig å gå langs hovedveien fra den andre siden, det er bare å følge skiltene som det står "Taverna" på. Fra landsbyen er det vakker utsikt over Nidri og de skogkledde øyene rundt og Akarnania-fjellene på fastlandet i bakgrunnen. Den gamle kirken med sine vakre veggmalerier er åpen for besøkende. Om du går to og en halv kilometer videre opp i høyden kommer du til neste landsby, Niochori. Her pleide det å bo mange sauegjetere, med de har flyttet ned til Palaiokatouna, og de fleste husene har forfalt. Om du går ytterligere et stykke kommer du til ruinene av Ayii Asomati-klosteret.

Fottur til St. Kyriake-kirken

Denne turen rundt Vlychobukten er ca. åtte kilometer lang. Når du har passert Dörpfelds utgravninger kommer du ned til havet og et sted som er inneklemt mellom bukten og fjellet. Stedet er kjent for sitt skipsverft, som er et av de siste i Hellas som fortsatt produserer tradisjonelle trebåter. Båtbygging er i våre dager et sjeldent håndverk, og ventelisten på båter herfra er lang.
Etter Vlycho tar du til venstre hvor skiltet sier Geni. Så kommer du til et kryss. Her tar du til venstre og fortsetter rundt bukten. Utsikten er veldig vakker, først over Vlycho, siden over Nidri med Stavrotas på 1200 m.o.h. i bakgrunnen. Veien slutter ved en parkeringsplass, og like før den går det en sti til venstre til St. Kyriake-kirken. Etter halvgått tur kan du ta av til stranden Dessemi for en avkjølende dukkert.

Lefkada – Agios Nikitas-stranden – Kathisma – Karya

Denne veien er asfaltert og godt skiltet. Kjør mot Lefkada, gjør deg kjent med hovedstaden og få et innblikk i byens hverdagsliv. På veien mot vestkysten ligger klosteret Faneromeni, som er øyas religiøse sentrum hvor folk valfarter i høytidene. Bak klosteret er det vakker utsikt over Lefkada.
Agios Nikitas er et lite feriested på vestkysten med en havn og en strand. Lenge sør ligger Kathismastranden, som er vel verdt et besøk. Kjør "fjellveien" via Karya tilbake til Nidri. En iskaffe på torget smaker godt nå!

Strender på vestkysten

Strendene på vestkysten er verdt å utforske! Kjør sørover mot Vasiliki som er en kjent havneby med restauranter, barer og butikker. Følg skiltene mot Agios Petros og ta av ved Komilio. Her ligger vestkystens berømte strender. Porto Katsiki er mest populær, mens Egremni er en mindre besøkt, men like vakker perle (her er det mange trappetrinn ned til stranden).

Foss

Tre kilometer fra Nidri ligger det en foss hvor du kan bade i det friske vannet fra fjellene. Vannmengden i fossen avhenger av nedbørsmengden. Turen begynner ved den lille veien på motsatt side av Avis. Stå med ryggen mot Avis og gå veien til venstre mot Rahi. Det er også flere skiltede småveier rundt Nidri som fører til fossen. Fremme på den store veien tar du av ved skiltet med "Aegean" på. Følg veien gjennom olivenlunden og gå ca. en time til en liten parkeringsplass. På skiltene langs veien står det "Waterfall". Følg den smale veien fra parkeringsplassen, som senere blir til en sti, så kommer du omsider frem til fossen. Den siste biten tar ca. 15 minutter, og er mer klatring enn vandring. Husk gode sko, for det kan være glatt på steinene. Det er en kiosk på parkeringsplassen som selger drikke. Det er asfalt hele veien hit, og det går an å sykle til parkeringsplassen og gå det siste stykket.

Vasiliki – Porto Katsiki – Kathisma – Agios Nikitas – Lefkada

Lefkas er bare 100 kilometer i omkrets, og du kan uten problemer se hele øya på én dag. Husk at det er siesta i Lefkada fra kl. 13.00 til 17.30, om du planlegger en handlerunde i byen. Følg kystveien rundt Lefkas, og besøk gjerne Porto Katsiki først, da det er veldig folksomt her senere på dagen i høysesongen. Kathismastranden, Agios Nikitas og Faneromeni-klosteret er turens høydepunkter.

Karya

Lefkas nest største by, og øyas mest typiske, ligger oppe i fjellene på veien mellom Nidri og Agios Nikitas. Rundt Karya ligger det et stort vinområde som har sitt eget vinhus. Rett utenfor byen finner du et lite broderimuseum som viser typisk karyahåndverk, en spesiell og komplisert måte å brodere på som er kjent over hele landet. Karyabroderier, håndarbeid, tepper og duker selges i mange butikker.

Lefkada

Øyas hovedstad Lefkada vitner om den tiden da venetianerne hadde makten her. Byen har ca. 12 000 innbyggere og har 13 kirker, mange smale smug og en gammel byggestil med hus i mange forskjellige farger og utsmykkede balkonger. Hovedgaten Dörpfeld begynner i havnen. Det går busser fra Nidri til Lefkada hele dagen.
Lefkas har mye historie og mange severdigheter – mange av dem utenfor Nidri. De fleste museene er stengt på mandager.

Faneromeni-klosteret

Faneromeni-klosteret ligger fire kilometer fra Lefkada. Du kan spasere i hagen eller besøke klosterets museum. Det er mange gamle klostre på øya, men dette er det eneste som fortsatt er i drift.

Santa Maura-festningen

Denne venetiansk-tyrkiske festningen ligger på fastlandet, rett etter broen som forbinder Lefkas med fastlandet, ca. 30 minutter med bil fra Nidri. Det er normalt ikke så mange besøkende på festningen, så det er rolig her.

The Folkloric Museum – folkemuseet

Dette museet viser hvordan de levde på Lefkas i eldre tider. Museet ligger i den gamle delen av Lefkada.

The Museum of Phonographs

Samlingene på dette museet består av blant annet grammofoner, radioapparater, musikkinstrumenter, smykker og mynter.
Utflukter
m/s Christina – Forgotten Islands
m/s Christina – Forgotten Islands
Gå ikke glipp av denne herlige båtturen mellom de små, grønne øyene i Det joniske hav! Lunsj med drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Marine Adventure
Marine Adventure
Hva er vel bedre en en hel dag på havet? Bli med på en herlig dagstur mens vi seiler mellom de små, grønne øyene i Det joniske hav. Lær mer om livet under vann av båtens to marinebiologer. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Lefkas på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.
Det er gode bussforbindelser over store deler av øya og til fastlandet. Det er båtforbindelse fra Nidri til naboøya Meganissi og fra Vassiliki (by sør på Lefkas) til øya Kefalonia.

Taxi

Det er en taxistasjon i Nidri. Det er ikke så mange taxier her, så de kan være vanskelige å få tak i. Om du planlegger en lengre tur, eller må være et sted til en bestemt tid, er det best å forhåndsbestille en taxi.

Buss

Det er ganske bra bussforbindelser på øya. Billetter kjøpes om bord. Det er en holdeplass i hver by og landsby, men bussjåføren slipper deg av der du ønsker. Vær oppmerksom på at bussen ikke alltid følger rutetabellen. Det er kun mulig å kjøre lokalbuss på øst- og nordvestsiden av øya, fra Lefkada til Vasiliki (gjennom Nidri) og fra Lefkada til Kathisma-stranden. lokalbussen kjører ikke på vestsiden av øya, siden veiene der er for smale. Om du vil kjøre buss til fastlandet, må du bytte buss i Lefkada.

Sykkelutleie

Det er flere firmaer langs hovedgaten i Nidri som leier ut sykler. Det er enklere å sykle på den flate østsiden av øya, men det er også mulig å sykle på vestsiden.

Båt og ferge

Fra Nidri går det båt til til Vathi eller Spilia på naboøya Meganissi. Båten går fra havnen i Nidri flere ganger daglig. I høysesongen i juli–august går det også båt til Ithaka fra Nidri. Fra Vasiliki går det båt til Kefalonia hele sommeren. Du kan også ta med bilen til Meganissi, Ithaka og Kefalonia.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kandu få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes én bank og flere minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Svært kupert terreng med trapper og nivåforskjeller. Vannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Nidri/Lefkas i sommerhalvåret.

Flyet lander på Preveza flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Nidri. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion rett utenfor Preveza til hotellet ditt er mellom ca. 50 minutter og 1 time og 10 minutter (ca. 25–35 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Nøyaktig kjørerute er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til kan transporten foregå med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme for å avvente øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Nidri
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.