Utflukter, Chaniakysten, Maleme

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Samaria – kan bestilles hjemmefra

Samaria – kan bestilles hjemmefra

En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur gjennom den kjente Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Måltider, drikke, inngang til Samaria-ravinen og båttur fra Agia Roumeli er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Tidlig om morgenen drar vi vestover opp til fjellkjeden Lefka Ori, De hvite fjellene, til høyplatået Omalos, der fotturen starter. Samaria-ravinen har spilt en viktig rolle opp gjennom historien, og spesielt under øyas frihetskamp. Den er også opphav til mange legender, og før i tiden trodde de at den var hjemsøkt av onde ånder.

De opp til 600 meter høye klippeveggene stuper loddrett ned til bunnen som på det smaleste bare er 3 meter bred. Denne ravinen savner sidestykke i Europa. Turens første 4 kilometer går i nedoverbakke, før vi når bunnen av ravinen. På veien ned passerer vi den lille kirken Agios Nikolaos, og noen kilometer inn i selve ravinen ser vi ruinene av landsbyen Samaria. Her kan vi hvile en stund i skyggen av trærne ved den bysantinske kirken.

Hvis vi er heldige kan vi få et glimt av den sky fjellgeita Kri-Kri, som fremdeles lever vilt her. De som er interessert i flora får en flott naturopplevelse mellom de høye og bratte fjellveggene.

Når vi har passert den tredje og smaleste passasjen, Sideroportes (Jernporten), skimter vi havet. I landsbyen Agia Roumeli kan vi ta oss et bad og få noe å spise før båten går til Sougia. Der venter bussen som tar oss tilbake til hotellene.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Du kan kjøpe mat før og etter turen gjennom ravinen. I Agia Roumeli er det flere lokale restauranter.

Entré:
Entré til Samaria-ravinen (5 euro) og billett til båtturen fra Agia Roumeli (ca. 10 euro pr. person) er ikke inkludert i prisen.

Lurt å ta med:
Gode sko. Vannflaske som kan fylles på under hele turen. Badetøy.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 06.30–20.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Øvrig:
Utflukten passer ikke for bevegelseshemmede. Rådfør deg med Vings reiseleder. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong.

Elafonissi – kan bestilles hjemmefra

Elafonissi – kan bestilles hjemmefra

Heldagsutflukt med buss til Elafonissi – kanskje Hellas' vakreste strand – et paradis på sørvestspissen av Kreta. Inngangsbillett, mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling.

Ferden hit går gjennom et storslagent landskap langs Lefka Ori-massivets imponerende fjellvegger. Vi passerer små landsbyer og sletter med olivenlunder og vindrue-, appelsin- og sitronplantasjer. Det blir et kort stopp i landsbyen Elos, der man kan kjøpe noe å spise eller drikke. Deretter fortsetter vi langs svingete veier gjennom dype grønne daler før vi etter hvert kommer frem til det myteomspunnede Elafonissi.

Fargekontrasten mellom den rosaskimrende sandstranden og det turkisblå havet gjør dette til en av Kretas desidert vakreste strender. Utenfor den langgrunne lagunen ligger det en liten øy som man kan vasse til via et korallrev.

Her blir vi hele dagen for å slappe av og nyte solen, havet og den hvite, silkemyke sanden. Halvveis på hjemveien gjør vi et stopp ved en vakker ravine der det blir anledning til å ta en kaffe eller en kald forfriskning mens vi nyter utsikten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider eller drikke inkludert.

Entré:
Er ikke inkludert.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, vannflaske, solhatt og solkrem.

Tid:
Dagsutflukt, ca. kl. 07.30–17.30.

Guide:
Skandinavisk guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær og badetøy.

Gramvoussa & Balos: The Blue Lagoon – kan bestilles hjemmefra

Gramvoussa & Balos: The Blue Lagoon – kan bestilles hjemmefra

Vi besøker den herlige stranden på øya Gramvousa og Balos-lagunen med sitt turkisblå vann. Måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi reiser med båt fra Kissamos havn og opp langs kysten, som gjennom tusenvis av år er formet av naturen, til den herlige stranden på øya Imeri Gramvousa.

Vi stopper på stranden og vi får tid til å gå opp til den venetianske borgen som er en av de tre best bevarte på Kreta. På slutten av 1800-tallet bodde det pirater på halvøya. Utsikten herfra slår det meste! Vi får også tid til å nyte solen og ta et bad.

Vi reiser så videre til Balos-lagunen med sitt turkise vann. Havet, fjellene og å bade i det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse.

I løpet av dagen er det mulig å få kjøpt lunsj, drikke og iskrem på båten. Parasoller kan leies.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille hjemmefra før du reiser, enten samtidig som du bestille reisen, eller via Min side.

Mat og drikke:
Lunsj, drikke og iskrem kan kjøpes på båten.

Entré:
Inngangsbillett til Gramvoussa-fortet er ikke inkludert. Betales til Vings reiseleder på bussen. 1 euro/person.

Lurt å ta med:
Gode sko til å gå i, badetøy og vannflaske.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30–18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Daily Boat Trip – kan bestilles hjemmefra

Daily Boat Trip – kan bestilles hjemmefra

Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet. Det blir en tur med sol, bad og snorkling ved øya Theodorou. Lokal drikke om bord er inkludert. Transport til og fra havnen kommer i tillegg.

Les mer Skjul

Hver dag går vår "Daily Boat Trip" fra Platanias havn og setter kurs mot øya Theodorou.

Her går båten rundt øya og forhåpentligvis kan vi se øyas eneste innbyggere, nemlig Kri kri-geitene, som kun finnes på tre av øyene. Øya er beskyttet som et naturreservat og det er kun mulig å gå i land en dag i året, nemlig 08. juni. Man kan også svømme og snorkle ved øya – dette er også en av dagens viktigste aktiviteter.

Det finnes nesten ingen grense for hva kapteinen og hans mannskap kan finne på havbunnen og alt vises frem, til stor begeistring. På bunnen ligger kjente flyvrak fra andre verdenskrig. De styrtet mellom 1941 og 1944 og du får selv muligheten til å snorkle ved flyvrakene.

Dagens tema er som sagt sol og bad, og du kan låne både snorkel, maske og svømmeføtter.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Om bord på båten blir man budt på lokal drikke.

Tid:
Halvdagsutflukt. Utflukten går to ganger om dagen, kl. 13.00–16.00 og 17.00 til solnedgang.

Guide: Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Ta med badetøy, håndkle, skift og penger. Du kan låne snorkleutstyr og svømmeføtter om bord.

Øvrig:
Utflukten starter i havnen i Platanias. Du må selv organisere og betale for transport til og fra havnen. Det er enklest å ta lokalbussen.

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til det berømte Knossospalasset – et sted man lenge trodde kun eksisterte i den greske mytologien. Inngangsbillett, mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Lenge trodde man at historien om Knossos var oppdiktet, men det skulle etter hvert vise seg at Knossos hadde vært den høytstående, minoiske sivilisasjonens store sentrum.

Allerede på bussturen langs Kretas nordlige kyst blir du forundret over historiens gang. Våre utfluktsguider forteller spennende myter og gir deg et innblikk i den fantastiske, greske gudeverdenen. Turen gjennom en del av det en gang så storslåtte palasset fyller oss med forundring over den langt fremskredne kulturen som eksisterte på Kreta lenge før Kristi fødsel. En kultur som kuliminerte i perioden 2000–1500 f. Kr.

Palasset, som ble bygget for ca. 4000 år siden, hadde en overflate på 22000 m² og ca. 1500 rom! De hadde aircondition, vannklosett og fantastiske gull- og keramikkgjenstander. Og veggene var dekorert med vakre fresker.

På Knossos hersket kong Minos, og her ble legenden om den forferdelige minotauren født. Mange har allerede hørt eller lest om den mystiske labyrinten som kanskje finnes under Knossospalasset. Og hvem vet, kanskje får du se den?

Under Sir Arthur Evans ledelse ble palasset gjenoppbygget på samme måte som han mente det en gang hadde sett ut. Dette gjør det lettere for oss besøkende ved hjelp av vår fantasi å forstå og la oss imponere.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert. I Heraklion blir det anledning til å shoppe og spise lunsj på egen hånd.

Entré:
Entré til Knossos er ikke inkludert, koster ca. 15 euro pr. person. Gratis for barn og ungdom under 18 år mot fremvisning av legitimasjon. Pensjonister og studenter med gyldig bevis betaler halv pris.

Tid:
Heldagutflukt, ca. kl. 07.30–18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Vann, solhatt/caps og kamera.

Antrekk:
I sommermånedene er det veldig varmt på Knossos, så det lønner seg å ha på seg lette og behagelige klær. Vi anbefaler komfortable sko. Det er mange trapper på området.

Øvrig:
Fra midten av juni til slutten av august kan utflukten bli innstilt pga. høye temperaturer og lav etterspørsel. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres.

Jeepsafari på White Mountain – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari på White Mountain – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til de hvite fjellene! Her får du oppleve Kretas flotte natur og får samtidig et innblikk i øyas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Turen går opp i White Mountains og til landsbyen Meskla ved elven Keritis. Vel fremme venter en rykende kopp kaffe, eller kanskje det frister mer med et glass ferskpresset juice?

Vi fortsetter opp mot en gjeterhytte (en "mitato"), og derfra kan vi nyte den storslagne utsikten over Nord-Kreta – her er vi nemlig hele 1350 m.o.h. Sannsynligvis vil vi se både ørner og villgeiter underveis.

Når vi så når landsbyen Therisso ønskes vi velkommen inn på en tradisjonell taverna med god mat, vin og kretisk gjestfrihet. De lokale guidene forteller om landsbyens spennende historie, før vi kjører gjennom den spektakulære ravinen Therisso og smått om senn setter kursen tilbake mot Chania.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj med lokal vin, vann, kaffe eller juice ved kaffepausen underveis er inkludert.

Lurt å ta med:
Vann, penger, solkrem, kamera, solhatt og solbriller.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Klær:
Komfortable klær som tåler litt – det kan bli støvete underveis.

Guide:
Engelskspråklige guider og sjåfører (du kjører ikke selv).

Øvrig:
Turen anbefales ikke til gjester som blir bilsyke eller svimle, eller de som er følsomme for ujevne veier. Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på utflukten, da den er fysisk krevende. Minimumsalder er 8 år.

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

En hel dag med sol, badeliv og historie! Vi besøker øya der Europas siste koloni for spedalske lå. BBQ-lunsj inkludert. Inngang ikke inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.

Les mer Skjul

Da den forferdelige sykdommen spedalskhet spredde seg rundt i verden ble det opprettet kolonier for å isolere de smittede. Man trodde at sykdommen var veldig smittsom, og i mange gamle bøker kan vi lese om sjømenn som holdt seg langt unna Spinalonga på sine seilaser.

Øya Spinalonga ble valgt til spedalsk-koloni fordi den lå passe langt unna til å forhindre smitte, samtidig som man kunne holde en viss kontakt. Navnet Spinalonga betyr "lang torn", og øya ligger som en bølgebryter utenfor den vakre Elounda-bukten. Navnet forbindes nå med tragiske minner fra en nær fortid. Vi får høre gripende historier om Europas siste spedalsk-koloni, som ble stengt så sent som i 1957.

Etter en rundtur på øya blant gamle, interessante bygninger går vi om bord i båten igjen. Vi seiler til en liten badevik for å bade og spise lunsj. Så går båten tilbake til den sjarmerende byen Agios Nikolaos, som er bygd på åsene rundt en vakker, liten innsjø. Her får du en fin anledning til å rusle en tur rundt i byen eller slå dere ned og nyt en kopp kaffe eller en is i havnen før bussen kjører tilbake.

Turen til Spinalonga kombinerer både sol, bad, frisk havluft og historie.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
BBQ-lunsj er inkludert, men det kan være lurt å ta med noe å spise, da lunsjen serveres først ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimasjon er obligatorisk.

Lurt å ta med:
Badetøy og en vindjakke eller genser, det kan blåse friskt. Eventuelt noe å spise før lunsj.

Tid:
Heldagsutflukt, fra Sunwing Makrigialos Beach ca kl. 08.30–18.00, Ierapetra ca kl. 09.00–17.30, Agios Nikolaos ca kl. 09.30–16.00 og fra Hersonissos ca. kl. 08.30–18.00. Fra Chaniakysten ca kl. 05.00–21.00, Georgioupolis ca. kl. 06.00–19.30 og fra Rethymnon ca. kl. 07.00–19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Prisen for utflukten varierer avhengig av hvilket reisemål du reiser fra. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong. Det er vanskelig for bevegelseshemmede å gå på Spinalonga.

Vær oppmerksom på at gjester i Elounda bestiller utflukten der. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer i tillegg, og koster ca. 24 euro t/r.

Jeepsafari med smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari med smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en jeepsafari hvor du får lære mer om oliven og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Vi innleder safarien med et besøk ved en olivenpresse og en vinpresse, der vi får ta del i kretiske hemmeligheten bak et langt liv. Vi stopper også ved et tusen år gammelt oliventre og en utstilling om olivenens historie.

Turen går så til en liten bytaverna med masse god mat, vin og ekte, kretisk gjestfrihet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert, samt lokal vin og vann. Vinsmaking.

Lurt å ta med:
Vann, penger, solkrem, kamera, solhatt/caps og solbriller.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Klær:
Komfortable klær som tåler litt – det kan bli støvete underveis.

Guide:
Engelskspråklige guider og sjåfører (du kjører ikke selv).

Øvrig:
Turen anbefales ikke til gjester som blir bilsyke eller svimle, eller de som er følsomme for ujevne veier. Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på utflukten, da den er fysisk krevende. Minimumsalder er 8 år.

En smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

En smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en halvdagsutflukt med buss gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter, som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Kreta er kjent for oliventrærne som gir næring og livskraft til hele øyas befolkning. Olivenene er av utmerket kvalitet og sies å skulle kunne øke livslengden betraktelig. Dagen er viet til greske spesialiteter.

Første stopp er Anoskeli og deres økologiske olivenfabrikk. Her får vi vite mer om hvordan olivenoljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking.

Vi besøker også Kretas eldste oliventre i byen Voues. Treet regnes for å være mer enn 3 000 år gammelt.

Vi spaserer også gjennom skogens appelsintrær til Agios Atefanou-kirken, der guiden forteller mer om kirken og du får vite mer om det greske hverdagslivet.

Sist, men ikke minst, besøker vi Karavitakis vinfabrikk som fremstiller noen av Kretas beste viner. Her får vi en guidet omvisning, og det blir selvfølgelig anledning til prøvesmaking og kjøp av vin.

Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang, avhengig av for eksempel trafikk og andre grupper som er på besøk i vin- og olivenfabrikken.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Mat og drikke er ikke inkludert.

Inngang:
3,50 i tillegg på vingården og 1 euro på olivenfabrikken, Betales på stedet.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. 07.30–13.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med: Gode sko og vannflaske. Lette klær.

Jeepsafari i solnedgangen – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari i solnedgangen – kan bestilles hjemmefra

Like sikkert som at sola stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.

Les mer Skjul

En ferie er ikke komplett uten unike opplevelser, og en jeeptur i solnedgangen tilhører helt klart denne kategorien. På denne utflukten kan du oppleve solnedgangen slik bare Kreta kan tilby den, og vi oppsøker steder som kun er tilgjengelige med jeep.

Solnedgangen over Kreta blir ofte fantastisk fin på bilder, og derfor er det mange som oppsøker utsiktspunkter høyt over havet for å fange de fineste motivene. Men det skal mye til å slå utsiktspunktet som er målet for denne turen.

Å se sola forsvinne ned i horisonten er i seg selv verdt pengene, men vi vil gjerne overgå forventningene dine. Derfor legger vi også turen om Manousakis vingård, hvor vi blir servert god vin og lokale småretter. Med andre ord en uforglemmelig kveld i stemningsfulle omgivelser.

God tur!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Vinsmaking av lokale viner samt lokale småretter.

Tid:
Kveldsutflukt, ca. kl. 17.00–21.30.

Guide:
Engelsktalende guide og sjåfører (du kjører ikke jeepen selv).

Lurt å ta med:
Det kan være kaldt i høyden, derfor anbefales det å ta med en ekstra genser. Gode sko, kamera og kontanter.

Øvrig: Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på denne utflukten, da den kan være fysisk krevende.