Se hotell (0)

Reiser til Saranda

Ving har ikke charterreiser til Saranda sommeren 2024.
Saranda er en hyggelig kystby en kort båtreise fra Korfu. Byen er ikke så stor, men den rommer alt du trenger i ferien: fine strender, en trivelig strandpromenade, spennende restauranter og ferieopplevelser litt utenom det vanlige.

Strandpromenaden i Saranda

Det meste som skjer i Saranda skjer langs den kilometerlange strandpromenaden. På den ene siden ligger strendene, og på den andre venter restauranter og barer med mye godt på menyen. Promenaden er perfekt for en rusletur (eller kanskje en joggetur?), og det er alltid en livlig atmosfære takket være turistene og de fastboende som benytter den. Ute i bukten kan du se hvordan fergen til Korfu heiser ankeret, eller kanskje det kommer en lekker yacht innover? Fin utsikt til solnedgangen er det også!

Spis godt i Saranda

Fersk fisk og skalldyr dominerer menyene i Saranda, og rettene smaker fantastisk. Med sin beliggenhet mellom Hellas og Italia har Albania lånt det beste fra begge kjøkken, og du kan like gjerne bestille en perfekt grillet havabbor som en smaksrik og generøs pasta frutti di mare. Salatene består av solmodne, lokale råvarer og er også verdt å smake på – særlig den greske. Innholdet på vinlisten er like kortreist som grønnsakene, og albansk vin får du sjeldent anledning til å smake på utenfor landets grenser. Uansett hva du velger til middag vil du oppleve at du får valuta for pengene, for her er prisene lave og kvaliteten høy.

Sol og bad i Saranda

Langs bukten, og midt i Saranda, ligger strendene på rekke og rad. De består som regel av rundslipt grus/rullestein og har klart og fint vann. Mange av hotellene har sin egen strand, og da kan du gå rett fra rommet ditt og ned på stranden for å ta en morgendukkert eller en svømmetur i solnedgangen. Det ligger også flere fine sandstrender i Ksamil, ca. 20 minutter sør for Saranda (med buss eller taxi), og mange reiser hit for å bade og sole seg. Det er mulig å svømme ut til noen av de små øyene utenfor stranden, der er stemningen gjerne roligere.

Velg riktig hotell i Saranda

Hotellene i Saranda har høye ambisjoner og holder god standard. Et eksempel er Epirus, som ligger en kort spasertur fra sentrum. Her bor du i nyrenoverte rom, og det er kun få skritt fra resepsjonen til stranden og restauranten. Et annet eksempel på ambisjoner er det familiedrevne Harmony, et lite stykke utenfor Saranda. Hotellets eierer kokk og sies å være den beste i hele Saranda. Vil du bo litt mer luksuriøst bør du ta en titt på på Andon Lapa I Luxury Suites. Dette hotellet ligger ved stranden i nordenden av Saranda, med fine og elegante rom, et lekkert bassengområde og en utmerket restaurant.

Oppdag Albania

Bare noen timer unna Saranda ligger den vakre Drinas-dalen, der de karrige fjellene står i mektig kontrast til den grønne og frodige sletten nederst i dalen. Her produseres det flere ostetyper fra kuene og geitene som rusler omkring, og det er også her du finner Gjirokaster – byen som rommer mye av Albanias historie.
Her ble Ismail Kadare, en av landets mest kjente forfattere født, og det var her Enver Hoxha, som i lang tid var statssjef i landet, bodde. Gjirokaster er på UNESCOs verdensarvliste takket være sin velbevarte ottomanske arkitektur, og du kan også besøke 'The Cold War Tunnels', et tunnelsystem i fjellet under den gamle byfestningen. Fra festningens mur har du for øvrig flott utsikt over Drinas-dalen.
Er du opptatt av natur bør du besøke Syri i Kalter, også kalt 'Det blå øyet'. Det er en dypblå kilde med iskaldt vann, langt inne i en vakker fjelldal.
Det er også mange eksempler på kulturarven fra antikken, som byen Butrint. Her er det både greske og romerske ruiner.

Kombiner Saranda og Korfu

Når du bestiller en reise til Saranda med Ving flyr du til Korfu, og derfra tar du båten over Korfukanalen, en reise på litt under en time. Om du vil kan du kombinere en uke i Saranda med en uke på Korfu, eller legge hele ferien til Albania. Transport fra hotellet i Saranda til Korfu havn inngår i prisen når du kombinerer Saranda og Korfu.
Nyttige tips
  • Rimelig mat og drikke
  • Lokale restauranter
  • Historie
  • Hotell på stranden

Våre gjesters vurdering Saranda

Finn reise til Saranda