Se hotell (42)

Ta en spasertur på strandpromenaden, nyt lyden av bølgene mot stranden og duften av deilig mat som serveres "à la Provençale". I Nice lever du det gode liv.

Når du bestiller en reise med Ving til Nice kan du bo på Promenade des Anglais, byens berømte strandpromenade med den aller beste beliggenheten i Nice. Her kan du spasere, jogge eller gå på rulleskøyter mens du nyter den vakre utsikten. Slå deg gjerne ned i en av de blå solstolene som er utplassert langs promenaden. Og vil du utforske resten av Provence eller Den franske riviera kan vi hjelpe deg med å leie bil sammen med reisen. Da kan du for eksempel besøke Cannes, der vi også har fine hotell.

Formel 1 med Monaco Grand Prix

Ikke langt fra Nice ligger Monaco, der de i mai hvert år kjører Monaco Grand Prix, et Formel 1-løp med med de beste førerne og de raskeste bilene. Med Ving kan du bestille en pakke med fly, hotell og billetter til både lørdagens og søndagens løp.

God mat og nydelige viner

Maten og vinen i området er en opplevelse i seg selv, og det merkes at Italia ligger kun tre mil unna. Menyene er en perfekt blanding av det italienske og det franske kjøkken. I gamlebyen finner du flere gode sjømatrestauranter, og mange spisesteder tilbyr 3-retters menyer til gode priser. Mange retter serveres "à la Provençale", det vil si at maten inneholder tomater eller tomatsaus og er krydret med urter og hvitløk.

Moro for alle

I Nice bor du nær havet, fjellene og landsbyene i Provence, og det fantastiske klimaet er perfekt for sportsentusiater. Utelivet er veldig variert, og det er festivaler for nesten alt: Jazz, dans, film, teater og mye mer. Nice har mange fine kunstgallerier og museer og det vrimler av kafeer, restauranter, barer og hotte nattklubber. Diskotekene åpner i 23-tiden og man går ikke hjem før i 5-tiden.

Både by og strand

Nice er Frankrikes største turiststed. Her skinner solen nesten bestandig og stranden ligger midt i byen. Det meste er vakkert i Nice, og det er noen severdigheter du absolutt ikke må gå glipp av: Vieille Ville – gamlebyen med sine trange smug og pastellfargede hus. Promenade des Anglais – den flere kilometer lange strandpromenaden som er kantet med palmer og vakre husfasader. Cours Saleya – det berømte blomstermarkedet i gamlebyen som holder åpent seks dager i uken. Operahuset – en praktfull bygning som ligger mellom strandpromenaden og gamlebyen. Cathédrale Sainte-Réparate - katedralen fra 1600-tallet, full av marmor og vakre dekorasjoner i gips.

Luksuriøs shopping

Nice er et paradis for deg som liker å shoppe. Mange av butikkene ligger i den nye delen av byen, spesielt rundt Avenue Jean Mèdicin. Alle de eksklusive motehusene er representert, men du finner også Hennes & Mauritz her. Men du kan kjøpe mye mer enn bare klær her – for eksempel olivenolje, krydder, provençestoffer og antikviteter.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • By og strand
 • Lang strandpromenade
 • Hotell i alle prisklasser
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Nice

Shopping
4,7
Attraksjoner
4,3
Sport & aktiviteter
4,0
Vær
 • januar
13°4°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
13°5°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
17°9°
8
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
20°13°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juni
24°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juli
27°18°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
27°18°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • september
25°16°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
21°12°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
17°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
13°5°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Promenade des Anglais har 15 private og offentlige strender. Fin, lang strandpromenade.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Nice året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Nice Côte d'Azur til hotellene er ca. 15 minutter (ca. 6 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Husk å prøve mat som er tilberedt "à la provençale", ofte med fisk og skalldyr.
Utelivet i Nice er rikt og variert, med puber, vinbarer, diskotek, nattklubber, jazzklubber og kasino.
Shopping
Nice er et shoppingparadis med det siste innen klær, sko og smykker. Et populært sted å begynne er i gamlebyen og Cours Saleya, som er kjent for sitt frukt- og blomstermarked. Det ligger mange suvenirbutikker og andre butikker i dette området, i tillegg til kafeer, barer og restauranter. De franske motekleskjedene og de berømte designerne holder til midt i sentrum.

Avenue Jean Médecin

Dette er den store handlegaten med kjøpesentre og en rekke mindre butikker. Utvalget er enormt.

Avenue de Suède

De tre gatene Avenue de Suède. Rue Paradis og Avenue de Verdun danner et triangel med eksklusive merkevarebutikker som Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Cartier, Armani, Kenzo og Max Mara. I gatene i nærheten er det en rekke småbutikker med betydelig lavere priser.

Eurodif

Dette er Frankrikes svar på H&M, med lave priser, stort utvalg for hele familien, grei kvalitet og ganske moteriktige klær. Eurodif har nesten hundre butikker over hele Frankrike.

Vieux Nice

Gamlebyen har de hyggeligste og mest spesielle butikkene i hele byen, med delikatessebutikker, nisjebutikker, suvenirbutikker og butikker hvor de selger bruktklær.

Galeries Lafayette

Det ærverdige parisiske varehusets største filial utenfor hovedstaden. Fem etasjer med klær av høy kvalitet, tilbehør, kosmetikk, husholdningsvarer, mat, vin og mye mer.
Aktiviteter og severdigheter
Golf, museer, gallerier, shopping og historiske utflukter. Mange markeder.
Hvordan du tar deg rundt
Å kjøre buss er den beste måten å komme seg rundt i Nice. Du kan kjøpe busskort som varer 1, 5 eller 7 dager.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Frankrike. For mer informasjon ta kontakt med Frankrikes ambassade på tlf. 23 28 46 00. https://no.ambafrance.org/-Norsk-

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Frankrike.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Nice

De franske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Nice. På samtlige hotell og leilighetshotell tas det ut en ekstra skatt. Barn og ungdom under 18 år er fritatt for turistskatt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Pris pr. person og natt april-september:
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 0,90 euro
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 1,50 euro
4- stjerners hotell/leilighetshotell: 2,25 euro
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro

Pris pr
.... person og natt oktober-mars:
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 0,80 euro
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 1,40 euro
4-stjerners hotell/leilighetshotell: 2 euro
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 2,60 euro

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet. Den offisielle klassifiseringen utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Europeisk standard med to hull.

Språk

Fransk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reiseforslag til Nice
Trocadero
Trocadero
Nice, Den franske riviera, Frankrike
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 4 dager, 3 hotellovernattinger
 • Avreise 26 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 3 hotellovernattinger
26 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Splendid
Splendid
Nice, Den franske riviera, Frankrike
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 4 dager, 3 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 25 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 3 hotellovernattinger
25 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Nice