Se hotell (13)

Reiser til Key West

Å reise til Key West, den sydligste av Florida Keys-øyene, føles nesten som å komme til Karibia. Faktisk ligger Cuba bare i underkant av 15 mil unna, så her er atmosfæren nesten mer vestindisk enn amerikansk.

Key West er en sjarmerende småby som alltid har lokket til seg kunstnere og eventyrere, og er et favorittsted blant homofile. Etter en herlig dag på stranden trekker de fleste ned til kaia og livlige Mallory Square for å se på solnedgangen og gateartistene. Bydelen Old Town med sin herlige stemning, fredete bebyggelse og trivelige restaurant- og uteliv er også en favoritt. Besøk også handlegaten Duval Street og den verdensberømte forfatteren Ernest Hemingways hjem og museum.

Bo på stranden

Når du reiser til Key West med Ving kan du bo på stranden, kun noen få skritt fra en fristende svømmetur. Ving tilbyr flere hotell som ligger både sentralt i Key West og likevel nær stranden. I vårt utvalg finner du både familiehotell og luksushotell av ulik standard.

Skreddersy ferien i Key West

Når du reiser til Key West med Ving flyr du med rutefly. Det betyr at du selv velger avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen til Key West. Leiebil betyr frihet til å øyhoppe og dra på utflukter til andre spennende steder langs Florida Keys-øyene.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Kombiner flere reisemål
 • Hotell i sentrum
 • God pris på leiebil
 • Valgfri reiselengde
 • Helårsreisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Key West

Vær
 • januar
23°19°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
24°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
25°20°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
26°22°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
28°24°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
31°26°
9
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
31°26°
9
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • september
30°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
28°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
25°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
24°19°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
Strender
Det er flere mindre strender langs Florida Keys-øyene. De største er den tre kilometer lange Smathers Beach, og en av de mest populære er Fort Zachary State Park Beach i Key West.
Fly og transport

Flytid

Ca. 9 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Key West med rutefly hele året. Flyet lander på Miamis flyplass eller på flyplassen i Key West.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen i Key West er ca. 10 minutter (4 km). Fra Miami tar det ca. 4 timer (ca. 260 km) med bil. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Key West har et godt utvalg av restauranter. Sørg for å prøve lokale fiske- og skalldyrretter, blant annet den lokale reketypen "Pink Shrimp". Du må heller ikke gå glipp av den syrlige desserten Key Lime Pie.
I Key West er det et livlig uteliv med underholdning for enhver smak. Vær oppmerksom på at du må ha fylt 21 år for å komme inn på barer, lounger og klubber.
Shopping
Butikkene i Key West selger både lokale produkter og kjente internasjonale merkevarer. Langs hovedgaten Duval Street og rundt torget Mallory Square ligger butikkene side om side.
Aktiviteter og severdigheter
I Key West er det flust av aktiviteter du kan delta i – særlig på eller under havoverflaten. Du kan for eksempel prøve deg på windsurfing, kitesurfing, snorkling, dykking og dyphavsfiske. Populære severdigheter omfatter blant annet torget Mallory Square, Zachary Taylor-fortet og Ernest Hemingways hjem og museum. Du kan også dra på utflukter til andre Florida Keys-øyer.
Hvordan du tar deg rundt
Den vanligste (og som regel enkleste) måten å komme seg rundt i Florida på er med leiebil. Det er også mulig å ta taxi.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i USA.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

I Florida forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15–50 USD pr. dag og rom, og denne skal betales ved ankomst. Avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du vite ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Eurocard, MasterCard og VISA.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotell i USA vanligvis har 21 års aldersgrense. Dette innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om ev. unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50
Når du sjekker inn på hotellet tas det for sikkerhets skyld, akkurat som i Norge, en kopi av bankkortet ditt. Dette er hotellets garanti for å sikre at regninger (telefon, restaurantregning etc.) blir betalt. Du vil ikke bli belastet før ved utsjekking. Det går selvsagt også bra å betale med kontanter.

Resortavgift på hotell

I Florida forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15-25 USD pr. dag og rom, som skal betales ved ankomst. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du ved ankomst til hotellet.
Hotell og omgivelser er ikke tilpasset bevegelseshemmede. Tips er utbredt og ca. 15 % i tips er vanlig. Å sole seg toppløs er ikke lov på offentlige strender.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Key West