Se hotell (3)

Reiser til Rayongkysten

Rayong Beach er et populært ferieparadis – også blant thailenderne selv. Her venter langstrakte strender, sjarmerende hotell og en herlig, lokal og avslappende atmosfære.
Bare tre timer (med buss) fra Bangkok ligger Rayongkysten, thailendernes eget ferieparadis. Dette er det "ekte" Thailand og passer for deg som vil oppleve lokalt hverdagsliv og ha en avslappende ferie. Prisnivået er lavere enn på mange andre feriesteder i Thailand.

Rundt Rayong

Liker du feriedager i eget tempo, der du gjerne reiser rundt på egen hånd, har du kommet til rett sted. Provinsen Chantaburi og dets hovedstad har mye å by på. Chantaburi er også navnet på en by i nærheten, like kjent for sitt edelstensmarked som for sin vakre katedral. På veien hit kan du også besøke de frukthagene som også har gjort området kjent. På ca. samme avstand ligger Pattaya, en av kystens mest kjente reisemål.

Bo ved stranden

Når du bestiller en reise til Rayong Beach med Ving kan du velge mellom flere hotell. Felles for dem er at de ligger på stranden i rolige omgivelser. Hit reiser du for å leve nær naturen og feriere i fred og ro. Vil du dra på utflukt finnes det mye å se og gjøre i omgivelsene. Lei en båt og utforsk øyene utenfor kysten, snorkle blant korallrevene eller ta en taxi til en av de nærliggende nasjonalparkene.

Kombiner med Koh Samet eller Bangkok

Hvorfor ikke benytte sjansen til å oppleve mest mulig i ferien? Når du bestiller ferien til Rayong Beach kan du skreddersy reisen akkurat som du vil. Du kan for eksempel tilbringe en uke i Rayong Beach først, og deretter en uke på Koh Samet. Til tross for at det ikke er mer enn en båttur mellom Koh Samet og Rayong, kommer du til å merke at du får to ferier i én. Du kan også starte ferien med et par begivenhetsrike dager i Bangkok, blant markeder, templer og et herlig intensivt folkeliv. Etter dette blir det bli ekstra deilig å strekke seg ut i sanden og nyte solen resten av ferien. Med Ving kan du reise til Rayong Beach hele året, både sommer og vinter.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rayongkysten

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Provinsen Rayong er berømt for sine lange, vakre og nesten øde strender med finkornet sand. Det er ikke trangt om plassen på denne stranden som strekker seg hele veien fra provinshovedstaden Rayong til Laem Mae Phim, og enda litt lenger. Det er aldri mange besøkende her. I lavsesongen kan stranden nesten virke litt øde, og du kan ha flere hundre meter med strand for deg selv. Det er langt mellom selgere, suvenirbutikker og støyende barer. Med andre ord perfekt for deg som søker fred og ro i ferien.
Havet kan være grumset på grunn av undervannsstrømmer som hvirvler opp sand fra bunnen.
Mat, drikke og uteliv
Området rundt Rayong og Ban Phe er fortsatt ganske uberørt av turismen. Derfor er ikke utvalget av fine restauranter og barer like stort som på de større turiststedene. Det som finnes har et lokalt preg. Du spiser sammen med de lokale innbyggerne på enkle steder innredet med plaststoler og lysrør. Stemningen er vennlig og sjarmerende, og maten som serveres på de små spisestedene langs stranden er både god og billig. Det er to grunnregler som gjelder: Velg et sted hvor det er mange gjester, og om mulig et sted hvor det er mange thailendere. Den første regelen garanterer for at maten ikke har stått lenge, og den andre at maten er av god kvalitet.

Ban Phe

Her ligger det en rekke små, enkle og lokale spisesteder. Det meste stenger tidlig i Ban Phe, så utvalget er best på dagtid.

Laem Mae Phim

Her ligger det rundt 50 lokale restauranter langs stranden. De aller fleste har akvarium utenfor hvor du kan peke ut middagen din blant nyfangede reker, kjempereker, krabber, blåskjell og fisk av alle slag. Her er det enkelt innredet med plaststoler og plasttallerkner, og små barn og hunder leker rundt deg. De fleste spisestedene har meny på engelsk, men vær forberedt på å peke og bruke kroppsspråket for å gjøre deg forstått.

Hotellrestauranter

Om du er ute etter vestlig mat eller restauranter av høyere klasse må du spise på de større hotellene. Der er prisene høyere, men det er likevel billig. Hotellet Novotel Rim Pae har for eksempel en italiensk restaurant hvor du kan spise pasta eller pizza med utsikt mot bassengområdet. Hotellet har også en veldig bra thairestaurant med utmerket service og hyggelig miljø.

Fisk og skalldyr

Er det noe Rayong-provinsen er kjent for er det nettopp fisk og skalldyr. Det er både godt og billig, og de fleste strandrestauranter har akvarium hvor du kan peke ut middagen din. Velg blant reker, kjempereker, krabbe, blåskjell, østers og mye annet. Hør med betjeningen om de kan anbefale noe spesielt.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Noe uteliv er det ikke snakk om. Ban Phe og Rayong har lokale puber, og Rayong har noen diskotek som først og fremst tiltrekker seg lokalbefolkningen. Om kvelden foretrekker de fleste turistene å holde seg på hotellet, spise god mat og gå en tur langs stranden. Mange av de større hotellene har egen underholdning i form av liveband eller sangere.

Laem Mae Phin

Det er også hyggelig å dra inn til Laem Mae Phin og spise på en av de lokale fiskerestaurantene på stranden. Her er det også noen turistbutikker å titte innom. Om du ønsker flere fornøyelser kan du reise til Pattaya, ca. 1,5 time unna.
Shopping
Både i Ban Phe og i Rayong er det markeder hvor lokalbefolkningen selger frukt og fisk – tørket, syltet, fersk, søt, saltet … Disse markedene er det verdt å besøke for opplevelsens skyld, ikke for å handle mer enn en pose fersk, solmoden frukt.

Pattaya

I turistbyen Pattaya, ca. 1,5 time nordvest for Rayong, finner du provinsens beste shoppingmuligheter. Her er det flere stor kjøpesentre og en mengde gateselgere som tilbyr alt fra hurtigmat og håndverk til klær, elektronikk m.m. De fleste butikkene ligger langs strandgaten. De store hotellene arrangerer dagsturer til Pattaya, men du kan også reise hit på egen hånd med taxi fra Ban Phe.
Sport og trening
I Rayong kan du drive med vannsportaktiviteter og golf.

Golf

Det er flere golfbaner i Rayong-provinsen. Noe er bedre enn andre, avhengig av årstid og værforhold. Spør hotellet om hva de anbefaler.
Aktiviteter og severdigheter
Rayong Beach er et veldig rolig reisemål, men noen hotell tilrettelegger aktiviteter og forskjellige arrangement.
Provinshovedstaden Rayong ligger ca. 40 minutter fra Ban Phe. Her er det ingen severdigheter å snakke om, men det kan være interessant å kikke på de lokale livet. Ta en taxi eller hopp på en av lokalbussene, pickup-biler med trebenker på lasteplanet. Det er de hvite bilene som går til Rayong.

Pattaya

Pattaya ligger ca. 1,5 time (ca. 80 km) nordvest for Rayong og Ban Phe, og er en av Thailands største og mest kjente turiststeder. Det som en gang var en liten landsby er i dag en gjennomført kommersiell storby med flere tusen restauranter og hundrevis av hotell. Byen er alt annet enn vakker, men shoppingtilbudet er enormt, og det er en del morsomme steder å besøke, som for eksempel elefantbyen, krokodillefarmen og orkidéhagen. Mange hotell og turoperatører i Ban Phe arrangerer dagsutflukter hit, men du kan også reise på egen hånd fra Ban Phe med taxi eller songthaew (pickup-taxi).

Chantaburi

Chantaburi er et av de mest interessante stedene i hele Nordøst-Thailand. Mest kjent er stedet for sine edelstener som de har drevet handel med siden 1400-tallet, men her et det også en mengde vakre byggverk og monumenter fra ulike stilperioder. I edelstensområdet, som ligger i krysset Si Chan Road og Thetsaban Road, samler kjøpere fra hele verden seg. I helgene omsettes det et imponerende utvalg edelstener fra Myanmar, Kambodsja og de rike gruvene i Chantaburi-provinsen i salgsboder på gaten.

Øyene Koh Talu, Koh Kudi og Koh Mun Nai

En kort båttur fra fastlandet ligger det flere små øyer som kan besøkes på én dag. De fleste har fine strender, og vannet her ute er mye klarere enn inne ved fastlandet. De mest populære øyene heter Koh Talu, Koh Kudi og Koh Mun Nai. De to første er kjent for sine vakre strender og snorkleområder, mens den siste har et skilpaddereservat hvor de driver med oppdrett og prøver å bevare kjempeskilpaddene.

Koh Samet

Ca. syv kilometer rett utenfor Ban Phe ligger den store t-formete øya Koh Samet. Den ble gjort om til nasjonalpark i 1981, og er berømt blant annet for sine hvite strender, hyggelige restauranter og avslappede stemning. Det går båt flere ganger daglig fra piren i Ban Phe, men du kan også ordne transport med hotellet, eller leie en speedbåt og reise over.
Hvordan du tar deg rundt
Det kan være litt vanskelig å komme til og fra hotellene siden det ikke er like mange taxier og tuk-tuks her som på de større turiststedene. På dagtid fungerer det fint å kjøre rundt med såkalte "songthaews" (pickup-taxier), men om kvelden er man henvist til hotellets taxi-service. Det er vanligvis mye dyrere enn lokale taxibiler, men fungerer bra. En reise til Laem Mae Phim fra hotellet tar ca. 15 minutter. Mange hotell tilbyr gratis shuttlebuss et par ganger om dagen inn til Ban Phe.

Songthaew (pick up-taxi)

Det er ikke så mange vanlige taxier i Ban Phe. Det er vanligere med såkalte songthaews, pickup-biler med benker på lasteplanet. De går i skytteltrafikk mellom Ban Phe og Rayong, og en del kjører også forbi hotellene helt bort til Laem mae Phim. Stå på gaten og vink når det kommer en songthaew.

Båt

Det går flere båter hver dag fra Ban Phe til øya Koh Samet og andre øyer i nærheten.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). American Express, Eurocard, MasterCard og VISA kan benyttes på reisemålet. Minibanker og vekslingskontorer i Ban Phe.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Veldig rolig reisemål. Noen hoteller har aktiviteter og forskjellige arrangementer. Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Rayong Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Bangkok til hotellene i Rayong Beach er ca. 2 timer og 30 minutter (160-210 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Rayongkysten
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.