Se hotell (3)

Reiser til Klong Muang

I Klong Muang venter en lang strand, herlig badevann og rolige omgivelser som gir deg en virkelig avslappende ferie.

Klong Muang er en fredelig liten fiskerlandsby nord for byen Ao Nang. Hit skal du reise om du setter pris på fred og ro og luksuriøse hotell med strandbeliggenhet. Takket være nærheten til Ao Nang er det dessuten enkelt å reise ut til de mange øyene i den fantastiske skjærgården. Fra Ao Nang går det nemlig mange herlige båtturer.
Klong Muang er, som flere av fiskerlandsbyene i Krabi-provinsen, kjent for sine vidunderlige fiske- og skalldyrsretter. Restaurantene er få og ofte enkle, men uansett hva du bestiller kan du regne med å bli servert deilig thailandsk mat. På hotellene er utvalget mer variert, og du kan bestille retter fra mange kulturer – alle førsteklasses. Derfor er det også dyrere å spise på hotell enn på lokale restauranter. Stedets uteliv begrenser seg til noen få barer, men hotellene arrangerer ofte trivelige kvelder med musikk og dans.

Avslappende strandliv

Klong Muang-stranden strekker seg langs hele feriestedet og består stort sett av myk, finkornet sand. Forskjellen mellom flo og fjære er stor her, og det er aller best å bade ved høyvann pga. koraller som kan stikke opp ved lavvann. Her finnes det ingen forstyrrende strandselgere, og det er god plass på stranden. Med andre ord – en drømmetilværelse for deg som vil slappe av i fred og ro og bare nyte at du har ferie.

Førsteklasses hotell i Klong Muang

Om du vil bo på et førsteklasses hotell med strandbeliggenhet skal du ta en titt på Klong Muang. Ving har hotell med både spa og treningsstudio om du vil ha litt avveksling i ferien. Både service og komfort er av ypperste merke.

Klong Muang året rundt

Med Ving kan du reise til Klong Muang året rundt, både sommer og vinter. Hvis du reiser med rutefly velger du selv den avreisedagen og reiselengden som passer deg best. Med Ving kan du bestille en komplett ruteflypakke med fly, hotell og transport tur/retur flyplassen. Om du ønsker å kombinere din reise til Klong Muang med enda et reisemål kan det ordnes.

Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Hotell med spa
 • Kombiner flere reisemål
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Klong Muang

Attraksjoner
5,0
Barnevennlig
5,0
Sport & aktiviteter
5,0
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
Strender
Klong Muang-stranden strekker seg langs hele stedet og består for det meste av finkornet sand. Noen deler er steinstrand. Det er stor forskjell på flo og fjære, og det er best å bade ved høyvann, siden det stikker opp koraller ved lavvann.

Strender ved Ao Nang

Stranden i Ao Nang er ikke spesielt bred, og benyttes mye av longtail-båtene som frakter passasjerer til og fra Railay Beach og andre strender. I sørenden er stranden roligere. Her kan du ligge og betrakte alt som skjer på stranden.

West Railay Beach

Railay Beach er samlenavnet på de strendene som ligger rundt en halvøy litt øst for Klong Muang og Ao Nang. Den største av disse strendene er West Railay Beach, en veldig langgrunn strand, spesielt ved lavvann, da du må gå langt før vannet rekker deg til knærne. Longtail-båtene fra Ao Nang legger til omtrent midt på stranden. Vil du ha skygge er det best å legge seg på nordenden av stranden, men sørg for å komme tidlig, for de beste plassene går først.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Til Klong Muang Beach kan du reise med Vings charterfly i vintersesongen (desember–mars). Flyet lander på Phuket flyplass.

Med Ving kan du også reise til Klong Muang med rutefly året rundt. Flyet lander på Krabi Airport.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Klong Muang Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings charterfly lander på flyplassen i Phuket. Det tar ca. 2,5 time derfra til Klong Muang Beach med buss (ca. 150 km). Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Med rutefly lander du på Krabi Airport, og busstransport til Klong Muang Beach tar ca. 45–50 minutter (ca. 40 km). Noen ganger kjører transporten innom Ao Nang, og da er det ca. 20 minutter lengre til det første hotellet. Nøyaktig rute for transport er avhengig av lokale forhold, og bestemmes på stedet.

Les mer om transport her.

Når du bestiller en reise med rutefly til Klong Muang Beach hos Ving kan du i de fleste tilfeller bestille transport fra flyplassen til hotellet, enten med taxi eller minibuss. Prisen for transport varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du vite ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.
Mat, drikke og natteliv
Klong Muang er, som de fleste fiskerlandsbyene i Krabi-provinsen, kjent for sine deilige fiske- og skalldyrsretter. Restaurantene er få og ofte enkle, men uansett hva du bestiller kan du regne med å bli servert herlig thaimat. På hotellene er utvalget mer variert, og du kan bestille retter fra mange matkulturer – og alle er førsteklasses. Derfor er det også dyrere å spise på hotell enn på en lokal restaurant. Det er vanlig å gi ca. 10% i tips.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Klong Muang er et rolig reisemål. Byens kveldsliv begrenser seg til noen få barer, og hotellene arrangerer ofte hyggekvelder med musikk og dans.
Shopping
Det er et begrenset utvalg av butikker i Klong Muang. Du finner noen turistbutikker og mindre markeder. Vil du handle reiser du til Ao Nang eller kjøpesenteret og de store nattmarkedene i Krabi Town.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Aktiviteter og severdigheter
I Klong Muang kan du prøve vannsportsaktiviteter som kajakk, snorkling og dykking. Utvalget er større i Ao Nang. Kontakt gjerne resepsjonen, for de fleste hotell leier ut utstyr, eller har tips om hvor du kan henvende deg.

Golf

Hvorfor ikke prøve å spille golf på noen av verdens vakreste baner når du er i Thailand? Enten du er nybegynner eller rutinert byr golfbanene i Krabi på utfordringer for alle. Og det skader ikke at du er omgitt av fantastisk vakker natur.

Poda Island

Poda Island har kritthvit sand, krystallklart vann og utsikt mot det karakteristiske "Buddhas ansikt" – en kalksteinsklippe som stiger rett opp av havet.

Øyer

Skjærgården utenfor Ao Nang er full av vakre og spennende øyer, og mange av dem passer god for dykking og snorkling.

Hong Island

Hong Island har fått sitt navn fra lagunen som omkranses av bratte klippevegger. Her ligger det to fine strender og en spennende natursti. Med litt flaks får du øye på en varan som ligger i skyggen under trærne nede ved stranden.

Krabi Town

Krabi Town er vel verdt et besøk. Her er det flere markeder, men det store nattmarkedet pleier å være mest interessant. Her kan du spise mer autentisk mat enn det du finner på de fleste menyene i Klong Muang. Og til langt lavere priser. Du kan ta bussen dit fra Ao Nang, eller be hotellet bestille en taxi.

Tup, Moo og Chicken Island

Disse tre øyene forbindes av hvite sandbanker ved lavvann. Chicken Island har fått navnet sitt etter en klippeformasjon som ligner på et hønsehode. Klippene rundt øya er et utmerket sted å snorkle, med mye liv under overflaten.
Hvordan du tar deg rundt
Det er ingen offentlig kommunikasjon i Klong Muang. Du kan reise til Ao Nang, Karbi Town og flyplassen med taxi eller tuk-tuk. Fra Krabi Town går det busser til andre byer.

Båt – Ao Nang

Vil du på tur i skjærgården eller lenger bort er det best å ta båt fra Ao Nang. Det koster mer å kjøre speedbåt, men de fleste ruter tar bare 2–3 timer med vanlig båt.
Fakta

Vår service

I perioden desember–mars kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon eller e-post kommer vi til hotellet ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter ankomst til Thailand. Norske statsborgere trenger ikke visum til Thailand for opphold på mindre enn 30 dager. For lengre opphold kreves visum. Thailandske immigrasjonsmyndigheter kan be om bekreftelse på returbillett. For mer informasjon ta kontakt med Thailands ambassade på tlf. 22 12 86 60. https://thaiembassy.no/en-home/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Thailand.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Les også "Viktig å vite" og "Vings reisevilkår". Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Det går fint å reise med barn til Klong Muang, selv om reisetiden fra flyplassen i Phuket kan virke lang etter den lange flyreisen. Det er lurt å planlegge litt i forveien, og kanskje overnatte på et hotell på Phuket den første natten. Vel fremme i Klong Muang er det bare å slappe av og glede seg til en familieferie, med langgrunne strender og både kylling og pommes frites på menyen. Kjøp alltid vann på flaske, og drikk mye. Et godt råd er å velge et bungalowhotell som ligger nær stranden og restauranten. Dermed har du kort vei hjem til sengen.

Barnevogn

Det går fint an å trille barnevogn i Klong Muang og Ao Nang, men ikke på øyene utenfor. Det er lurt å ta med seg et soltelt hvor små barn kan ta seg en lur når dere er på stranden.

Strender

I og rundt Klong Muang er det flere langgrunne strender som skapt for små barn. Husk å ta med badesko, for det kan være skarpe koraller og steiner i vannet. Snorkleturer er ikke alltid tilpasset de minste, for noen steder snorkler man fra båten, og andre steder må man passere områder med koraller og småstein før vannet blir dypt nok til å svømme eller snorkle.

Shopping

Om du har med deg små barn er kjøpesenteret i Krabi Town det beste stedet. Her kan alle ha det gøy.

Lekeplasser

Det er lekeplasser på de store hotellene, men kvaliteten er ikke like bra som hjemme. Derfor er det deres ansvar som foreldre å kontrollere sikkerheten før du slipper løs barna.

Barneseter

Bilbarneseter finnes nesten ikke i Thailand, og selv om det blir stadig vanligere er det veldig vanskelig å få tak i. Om du vet at dere skal kjøre bil, så bestill en taxi og spør om de har bilbarnesete.

Bleier og hygieneartikler

Det er noen få dagligvarebutikker i området. Kjente varemerker selges sammen med lokale varianter og er enkelt å få tak i.

Mat

Barn er velkommen og settes stor pris på overalt, men det er sjelden tilbud om barnestoler, stellebord o.l. Maten pleier ikke å være noe problem, for det er mange retter små barn liker å spise: Fried rice, frukttallerken eller banana pancake.
Finn reisen din til Klong Muang