Se hotell (3)

Reiser til Klong Muang

I Klong Muang venter en lang strand, herlig badevann og rolige omgivelser som gir deg en virkelig avslappende ferie.
Klong Muang er en fredelig liten fiskerlandsby nord for byen Ao Nang. Hit skal du reise om du setter pris på fred og ro og luksuriøse hotell med strandbeliggenhet. Takket være nærheten til Ao Nang er det dessuten enkelt å reise ut til de mange øyene i den fantastiske skjærgården. Fra Ao Nang går det nemlig mange herlige båtturer.
Klong Muang er, som flere av fiskerlandsbyene i Krabi-provinsen, kjent for sine vidunderlige fiske- og skalldyrsretter. Restaurantene er få og ofte enkle, men uansett hva du bestiller kan du regne med å bli servert deilig thailandsk mat. På hotellene er utvalget mer variert, og du kan bestille retter fra mange kulturer – alle førsteklasses. Derfor er det også dyrere å spise på hotell enn på lokale restauranter. Stedets uteliv begrenser seg til noen få barer, men hotellene arrangerer ofte trivelige kvelder med musikk og dans.

Avslappende strandliv

Klong Muang-stranden strekker seg langs hele feriestedet og består stort sett av myk, finkornet sand. Forskjellen mellom flo og fjære er stor her, og det er aller best å bade ved høyvann pga. koraller som kan stikke opp ved lavvann. Her finnes det ingen forstyrrende strandselgere, og det er god plass på stranden. Med andre ord – en drømmetilværelse for deg som vil slappe av i fred og ro og bare nyte at du har ferie.

Førsteklasses hotell i Klong Muang

Om du vil bo på et førsteklasses hotell med strandbeliggenhet skal du ta en titt på Klong Muang. Ving har hotell med både spa og treningsstudio om du vil ha litt avveksling i ferien. Både service og komfort er av ypperste merke.

Klong Muang året rundt

Med Ving kan du reise til Klong Muang året rundt, både sommer og vinter. Hvis du reiser med rutefly velger du selv den avreisedagen og reiselengden som passer deg best. Med Ving kan du bestille en komplett ruteflypakke med fly, hotell og transport tur/retur flyplassen. Om du ønsker å kombinere din reise til Klong Muang med enda et reisemål kan det ordnes.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Hotell med spa
 • Kombiner flere reisemål
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Klong Muang

Strender
Klong Muang-stranden strekker seg langs hele stedet og består for det meste av finkornet sand. Noen deler er steinstrand. Det er stor forskjell på flo og fjære, og det er best å bade ved høyvann, siden det stikker opp koraller ved lavvann.

Strender ved Ao Nang

Stranden i Ao Nang er ikke spesielt bred, og benyttes mye av longtail-båtene som frakter passasjerer til og fra Railay Beach og andre strender. I sørenden er stranden roligere. Her kan du ligge og betrakte alt som skjer på stranden.

West Railay Beach

Railay Beach er samlenavnet på de strendene som ligger rundt en halvøy litt øst for Klong Muang og Ao Nang. Den største av disse strendene er West Railay Beach, en veldig langgrunn strand, spesielt ved lavvann, da du må gå langt før vannet rekker deg til knærne. Longtail-båtene fra Ao Nang legger til omtrent midt på stranden. Vil du ha skygge er det best å legge seg på nordenden av stranden, men sørg for å komme tidlig, for de beste plassene går først.
Mat, drikke og uteliv
Klong Muang er, som de fleste fiskerlandsbyene i Krabi-provinsen, kjent for sine deilige fiske- og skalldyrsretter. Restaurantene er få og ofte enkle, men uansett hva du bestiller kan du regne med å bli servert herlig thaimat. På hotellene er utvalget mer variert, og du kan bestille retter fra mange matkulturer – og alle er førsteklasses. Derfor er det også dyrere å spise på hotell enn på en lokal restaurant. Det er vanlig å gi ca. 10% i tips.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Klong Muang er et rolig reisemål. Byens kveldsliv begrenser seg til noen få barer, og hotellene arrangerer ofte hyggekvelder med musikk og dans.
Shopping
Det er et begrenset utvalg av butikker i Klong Muang. Du finner noen turistbutikker og mindre markeder. Vil du handle reiser du til Ao Nang eller kjøpesenteret og de store nattmarkedene i Krabi Town.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Sport og trening
I Klong Muang kan du prøve vannsportaktiviteter som windsurfing, kajakkpadling, snorkling og dykking. Kontakt gjerne resepsjonen, for de fleste hotell leier ut utstyr, eller har tips om hvor du kan henvende deg.

Golf

Her kan du spille på noen av verdens vakreste golfbaner. Enten du er nybegynner eller en erfaren golfspiller byr golfbanene i Krabi på utfordringer for alle.
Aktiviteter og severdigheter
I Klong Muang kan du prøve enkelte vannsportaktiviteter. Utvalget er større i Ao Nang.

Poda Island

Poda Island har kritthvit sand, krystallklart vann og utsikt mot det karakteristiske "Buddhas ansikt" – en kalksteinsklippe som stiger rett opp av havet.

Øyer

Skjærgården utenfor Ao Nang er full av vakre og spennende øyer, og mange av dem passer god for dykking og snorkling.

Hong Island

Hong Island har fått sitt navn fra lagunen som omkranses av bratte klippevegger. Her ligger det to fine strender og en spennende natursti. Med litt flaks får du øye på en varan som ligger i skyggen under trærne nede ved stranden.

Krabi Town

Krabi Town er vel verdt et besøk. Her er det flere markeder, men det store nattmarkedet pleier å være mest interessant. Her kan du spise mer autentisk mat enn det du finner på de fleste menyene i Klong Muang. Og til langt lavere priser. Du kan ta bussen dit fra Ao Nang, eller be hotellet bestille en taxi.

Tup, Moo og Chicken Island

Disse tre øyene forbindes av hvite sandbanker ved lavvann. Chicken Island har fått navnet sitt etter en klippeformasjon som ligner på et hønsehode. Klippene rundt øya er et utmerket sted å snorkle, med mye liv under overflaten.
Hvordan du tar deg rundt
Det er ingen offentlig kommunikasjon i Klong Muang. Du kan reise til Ao Nang, Karbi Town og flyplassen med taxi eller tuk-tuk. Fra Krabi Town går det busser til andre byer.

Båt – Ao Nang

Vil du på tur i skjærgården eller lenger bort er det best å ta båt fra Ao Nang. Det koster mer å kjøre speedbåt, men de fleste ruter tar bare 2–3 timer med vanlig båt.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden november–mars kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Les også "Viktig å vite" og "Vings reisevilkår". Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Klong Muang i vinterhalvåret.

Flyet lander på Phuket flyplass.

Du kan dessuten reise med Ving til Klong Muang hele året med rutefly.

Flyet lander på Krabi flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Klong Muang. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 2 timer og 30 minutter (ca. 150 km), avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Noen ganger kjører transporten innom Ao Nang, og da er det ca. 20 minutter lengre til det første hotellet. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Krabi flyplass til Klong Muang er ca. 50 minutter (40 km).
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Klong Muang
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.