Se hotell (4)

Reiser til Railay Beach

Railay Beach lokker til seg badeløver, soldyrkere, dykkere, snorklere og ikke minst klatrere fra hele verden.
Railay Beach består av flere strender som er innrammet av dramatisk høye og vakre kalksteinsklipper på hver sin side av en odde. Den største stranden, West Railay Beach, er også den beste for bading. Her er det over en halv kilometer med sandstrand, langgrunt og vannet er uimotståelig klart og perfekt temperert. I tillegg til den vakre naturen er denne halvøya velsignet fri for bråkete trafikk. En annen fordel for deg som liker rolige omgivelser er at det kun er mulig å reise med båt til Railay Beach fra Krabi Town eller Ao Nang. Når du blir sulten er det mange restauranter å velge mellom på Railay, og nesten alle bungalow-områder og hoteller har sine egne restauranter. Vil du spise thaimat anbefaler vi fisk og skalldyr. Men de vestlige favorittrettene står også på menyen.

Klatring, dykking og snorkling

På Railay dominerer unge, aktive og internasjonale turister. Mange kommer hit for å klatre i de stupbratte klippene som kranser halvøya. Det arrangeres organiserte klatrekurs for både nybegynnere og mer erfarne. Andre populære aktiviteter er dykking, snorkling og kanoturer.

Vings hotell

Vings hotell på Railay Beach ligger ved noen av øyas vakre strender, så det er aldri langt til en svømmetur. Hotellene spenner fra enkel og komfortabel standard til luksus med vakre hager og spa.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Kombiner flere reisemål
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Railay Beach

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Railay Beach er fellesnavnet på strendene som ligger rundt denne halvøya. East og West Railay er de mest kjente strendene, men det finnes i tillegg flere mindre strender. Disse kommer man til ved å følge stiene som går på kryss og tvers av øya, som for eksempel Phra Nang, kjent for sin skjønnhet og vakre grotte. Til Railay Beach kommer man med båt fra Ao Nang, en tur på ca. 10 minutter. Thailandske myndigheter har nedlagt forbud mot kommersiell virksomhet som kafeer, utleie av solsenger etc. langs strendene. Noen steder er det badeforbud.

West Railay Beach

West Railay Beach er den største stranden på halvøya. Ved lavvann er det veldig langgrunt her, men vannet er klart og fint. Longtail-båtene legger til omtrent midt på stranden, og strandselgere tilbyr ananas, drikkevarer og klær. I nordenden av stranden kan du sikre deg en plass i skyggen om du kommer tidlig.

East Railay Beach

East Railay Beach finner du frem til ved å følge stien som slynger seg tvers over det smale neset. East Railays store trekkplaster er de rimelige overnattingsprisene. Her bor du rimeligst på Railay, selv om det er i ferd med å endre seg. Det pågår en voldsom byggeaktivitet, og det er ikke lenge før East Railay kan tilby flere steder å bo enn West Railay.
Mat, drikke og uteliv
Det er mange spisesteder på Railay Beach. De aller fleste bungalowområder og hotell har sine egne restauranter. Vi du spise thaimat anbefaler vi fisk og skalldyr. Men de mest vanlige vestlige favorittene er også å finne på menyene. Det er vanlig å gi ca. 10% i tips.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Railay Beach har et ganske rolig natteliv, med noen få barer. Om du ønsker et større utvalg er det best å dra til Ao Nang.

Nattelivet i Ao Nang

Her slentrer man som regel innom en bar eller sitter litt lenger på restauranten. Om du har overskudd etter dagens gjøremål er det fint å avrunde kvelden på terrassen eller balkongen. Det ligger mange barer og restauranter langs strandpromenaden, men det er lite som skiller dem fra hverandre. De er enkle og usnobbete steder hvor man slår seg ned, bestiller noe å drikke og går videre eller tar en drink til før man går til sengs. Langs gaten innenfor strandpromenaden er det flere barer og uteserveringer hvor det er litt roligere. Siden utestedene her ofte er kombinert med vandrerhjem er andelen ryggsekkturister litt høyere, og stemningen litt mer ungdommelig.
Shopping
Det er ikke mange butikker på Railay Beach. Det er mye større utvalg på hovedgaten i Ao Nang, hvor du kan kjøpe klær, håndverk og suvenirer. På hver side av sentrum, hvor hovedgaten svinger innover land er det flere butikker, mange med lokkende tilbud om "Salg hver dag!" Prisene kan for det meste forhandles om. Jo mer du planlegger å kjøpe, jo mer kan du prute.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Sport og trening
I Railay Beach kan du drive med aktiviteter som tennis, snorkling, dykking og fjellklatring.

Dykking

I skjærgården utenfor Ao Nang er det et utall dykkeområder, og det er mange dykkerfirmaer som arrangerer kurs og lengre turer. De fleste av disse firmaene finner du inne i Ao Nang.

Kajakk

Du kan padle på egen hånd, eller bli med på en guidet tur. På en kajakktur får du se og høre mye du ellers ville gått glipp av, da kajakken er stillegående og kan padles på grunt vann. De fleste utfluktene inkluderer en eller flere pauser ved forskjellige severdigheter, som Monkey Caves og den muslimske fiskerlandsbyen Koh Panyi. Det selges også turer som konsentrerer seg mer om selve padlingen.
Aktiviteter og severdigheter
På Railay Beach kan du drive med aktiviteter som snorkling, dykking og fjellklatring. Du kan også spille tennis.

Thaiboksing

Thaiboksing er to opplevelser på én gang – delvis det som foregår i ringen, delvis selve publikum. Arenaen ligger et lite stykke utenfor Ao Nang sentrum, men de fleste inngangsbilletter inkluderer transport.

Krabi Town

I Krabi Town holdes det et nattemarked som er et av de største i området. Her selges det meste, fra salt fisk til t-skjorter og kjøkkenartikler. Matbodene på markedet tilbyr mer autentisk og variert mat enn det som står på menyene i Ao Nang. Dessuten er prisene veldig lave. Det holdes også et mindre nattmarked nærmere det gamle fergeleiet, som er mer innrettet på mat og mindre på klær o.l. Du kan få mer informasjon av reiselederne på stedet. Du kan reise til Krabi Town med en songthaew (lokalbussen) fra Ao Nang. De stopper på gaten ovenfor nattemarkedet.

Øyer

Skjærgården rundt Ao Nang er full av øyer med strender og vakker natur, og det er lett å finne veien med longtail-båt. Det går både arrangerte utflukter og longtail-båter som du kan leie for en dag. Du har også mulighet til å overnatte på øyer lenger ute.

Hong Island
Ordet "hong" betyr rom på thai, og det rommet er den lagunen som ligger midt på øya, omgitt av høye klippevegger. Her ligger det to fine strender med hvit sand og en liten naursti. Med litt flaks kan du treffe på en av varanene som pleier å ligge i skyggen under trærne nede på stranden.

Poda Island
Denne øya lokker med hvit sand, klart vann og den kjente klippeformasjonen "Buddhas ansikt".

Tup, Moo og Chicken Island
Tre øyer når det er høyvann og én øy ved lavvann da de forbindes av en strand med hvit, myk sand. Chicken Island har fått navnet sitt etter en klippe som ligner på et hønsehode. Rundt øya er det vakkert undervannslandskap som er gjemmested for fisker og andre dyr. Ofte snorkler man rett fra båten.

Wat Tham Sua

Wat Tham Sua er et buddhistisk tempel noen mil fra Ao Nang. Om du liker utfordringer skal du gå de 1237 trappetrinnene opp til utsiktspunktet på toppen. Herfra kan du se hele veien til Krabi Town.
Hvordan du tar deg rundt

Longtailbåt – Railay Beach og Ao Nang

Noe som gjør Krabi til et enestående reisemål er at longtail-båtene blir feriens mest benyttede transportmiddel. Med longtail-båter kan du på en enkel måte besøke andre strender og øyer. Det er alltid mulig å finne en båt på Ao Nang-stranden, og de kan leies for enkeltturer eller på timebasis. Prisene står på skilter i hver ende av stranden.

Tuk-tuk

I Ao Nang betyr tuk-tuk som regel en slags mopedtaxi, dvs. en moped med en liten sidevogn med benker for passasjerene. Det er praktisk på korte turer, men er ikke den tryggeste måten å reise rundt på, og vi advarer mot å kjøre med dem på de store veiene utenfor Ao Nang.

Lokalbuss – Ao Nang

Songthaew, eller lokalbussen, kjører fra Ao Nang til Krabi Town fra kl. 09.00 om morgenen til 22.00 om kvelden. Du bare stiller deg opp i veikanten på strandsiden og vinker når bussen kommer. Songthaews ligner ikke på vanlige busser, men de er hvite biler med benker på lasteplanet. Reisen til Krabi tar ca. 25 minutter.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thailandske baht (THB). Eurocard, MasterCard og Visa.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.Vi forbeholder oss rett til å nedre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Railay Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Krabi flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Krabi flyplass til Railay Beach er ca. 90 minutter med buss og longtailbåt.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Railay Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.