Reisemålsfakta, Zanzibar

Reisemålet

Zanzibar tilhører Tanzania. Ca. 800 000 innbyggere. Språk: Swahili og engelsk.

Slik reiser du hit

Med Ving flyr du med rutefly til Tanzania året rundt. Flyet lander på flyplassen i Zanzibar.

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Transport

Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Zanzibars flyplass til hotellene er ca. 1 time og 10 minutter, noen ganger opp mot to timer (ca. 60-65 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.

Sol & bad

Flotte, hvite sandstrender. Stor forskjell på flo og fjære. Korallbunn, husk badesko.

Aktiviteter

På Zanzibar: Stone Town fikk sin velfortjente plass på UNESCOs verdensarvliste i 2000 som et utmerket eksempel på en vel bevart swahilisk handelsby på den afrikanske østkysten. Palace Museum var sultanens bolig mellom 1911 og 1964, og ble benyttet av regjeringen frem til det ble omgjort til museum på midten av 1990-tallet. Her utstilles møbler og historie fra sultanens tid.
Utenfor Zanzibar ligger også fengseløya Changu Island der du kan få et større innblikk i slaveriets historie. Øya har mange kryddermarker.

Mat & drikke

Lunsj fra 50 kroner. To-retters middag fra 150 kr.

Uteliv

Rolig. Lokal underholdning på hotellene.

Shopping

På Zanzibar kan du kjøpe med deg rimelig krydder fra de mange krydderplantasjene.

Kommunikasjon

Den beste måten å reise rundt på Zanzibar er å leie bil med egen sjåfør. Du trenger internasjonalt førerkort for å kjøre bil.

Valuta og kredittkort

Tanzanian shilling (TZS). USD kan også benyttes. Eurocard, Mastercard og Visa kan benyttes på hotellene.

Pass og visum

Norske borgere som ønsker å besøke Tanzania trenger visum. Visum kan ordnes ved innreise og koster 50 US dollar. Må betales kontant. Visumet har en varighet på 3 måneder. Pass må være gyldig i inntil 6 måneder etter innreise. Man kan også få visum i forkant ved å kontakte Tanzanias ambassade. Visumet begynner da å løpe fra utstedt dato.

Skatt
Avreiseskatt er ikke inkludert i reisens pris. 30 USD betales kontant på flyplassen ved avreise.

Vaksiner

For å reise til Zanzibar må du vaksinere deg mot gulfeber. Vaksinasjonskort fås av ditt lokale vaksinasjonskontor, og dette må kunne fremvises ved innreise/grensekontroll. Dersom du skal mellomlande eller reise videre ti andre afrikanske land er det viktig at du opplyser vaksinasjonskontoret om hele reiseruten din, i god tid før avreise. Ving anbefaler Twinrix for mange års beskyttelse mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Elektrisitet

240 V. Adapter er nødvendig (engelsk variant med tre hull).

Vær og klima

Det er varmt året rundt på Zanzibar, og den største forskjellen mellom månedene er mengden regn.

Januar og februar
Gjennomsnittlig 32 grader på dagtid og 22 om nettene. Vannet er varmt med en gjennomsnittstemperatur på ca. 29 grader. Regn kan forekomme.

Mars, april og mai
Våren er regnperiode på Zanzibar. Det er likevel varmt, med en gjennomsnittstemperatur på 30-32 grader på dagen og 22-23 om nettene. I vannet er det ca. 28-29 grader.

Juni, juli, august, september og oktober
Dette er den tørreste perioden, men regn kan forekomme. Temperaturen ligger på ca. 29-31 grader på dagtid, og 18-21 om nettene. 25-27 grader i vannet.

November og desember
I november begynner den andre regnperioden. Temperaturen er fortsatt høy, med ca. 31 grader på dagtid og ca. 20 om natten. Vannet holder ca. 28-29.

Ramadan

Den muslimske fastemåneden Ramadan starter 27. mai 2017 og varer én måned. I denne perioden hender det at enkelte butikker holder stengt og at ting går litt langsommere enn vanlig.

ECPAT

Siden 1999 har Ving samarbeidet med organisasjonen ECPAT mot barneprostitusjon.

Turistbyrå/Ambassade

Tanzanias Ambassade
i Norden og Baltikum
Näsby Allé 6
183 55 Täby
+46 8 732 24 30/31
+46 8 732 24 32
www.tanemb.se

Skatter på Zanzibar

Myndighetene har innført en infrastrukturskatt på overnattinger på Zanzibar. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Prs pr. person pr. natt: 1 USD

Avreiseskatt betales ved avreise fra Zanzibar og beløpet er 40 USD pr. person som betales kontant. Noen flyselskap har imidlertid skatten inkludert i flyprisen slik at du ikke behøver å betale noe ekstra på flyplassen, men ta med kontanter for sikkerhets skyld.

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Øvrig

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.