Se hotell (19)

Reiser til Zanzibar

En reise til Zanzibar med sine hvite strender og spennende historie lokker til seg mange soltilbedere. Ving kan friste med mange fine hotell på nordsiden av øya og langs den vakre østkysten.

Zanzibar er en tropisk paradisøy i Det indiske hav, med en jungel av kokospalmer og nydelige strender. En del av strendene er så urørte at de eneste lydene du hører er palmesus og bølgene som ruller inn over den hvite korallsanden. Av og til kommer det en lokal fisker syklende forbi med ferske råvarer til kveldens middag, og innimellom fornemmer du duftene fra noen av krydderplantasjene som er igjen fra øyas storhetstid da Zanzibar var sentrum for verdens krydderhandel.
En reise til Zanzibar byr på vakre omgivelser og avslappende feriedager.

Se deg rundt på Zanzibar

Gå ikke glipp av et besøk til øyas hovedstad, Zanzibar Town, og den gamle bydelen Stone Town. Der venter et sjarmerende virvar av trange smug, basarer og solblekede steinhus. Denne bydelen er så godt bevart og autentisk at den har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Fra hotellene våre på østkysten tar det ca. en time å komme hit, og det er mye å se langs veien.

Vings reiser til Zanzibar

Når du bestiller en reise med Ving til Zanzibar kan du velge mellom flere hotell på øyas østkyst, hvor Det indiske hav ruller inn mot strendene. Du kan velge mellom hotell med alt fra tre til fem hjerter, hvor fellesnevneren er at alle ligger på eller i nærheten av stranden. Et av de mest populære hotellene er Breezes Beach Club & Spa, som består av flere små bygninger i en frodig hage nede ved stranden. Et annet tips er Baraza Resort, et luksushotell i marmor, mosaikk og messing som også ligger på stranden ved Det indiske hav. Foretrekker du å bo på nordspissen av Zanzibar, skal du ta en titt på Doubletree Hilton, som ligger i nærheten av fiskerlandsbyen Nungwi. Her er solnedgangen minst like vakker som stranden.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Hotell i sentrum
 • Fine strender
 • Historie
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Zanzibar

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mars
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
30°23°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • mai
30°22°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juni
29°21°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°20°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
29°19°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°18°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
31°19°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
31°20°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
31°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
På en reise til Zanzibar møtes du av fine, hvite sandstrender. Det kan være lurt å bruke badesko, da korallbunn kan forekomme.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving flyr du med rutefly til Tanzania året rundt. Flyet lander på flyplassen i Zanzibar.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Zanzibars flyplass til hotellene er ca. 1 time og 10 minutter, noen ganger opp mot to timer (ca. 60-65 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Utelivet på Zanzibar er beskjedent. Enkelt hotell tilbyr lokal underholdning.
Shopping
På Zanzibar er det begrensede handlemuligheter, men du kan kjøpe med deg hjem rimelig krydder fra de mange krydderplantasjene.
Aktiviteter og severdigheter
Stone Town har stått på UNESCOs verdensarvliste siden år 2000, og er et klassisk eksempel på en swahilisk handelsby på den afrikanske østkysten. Palace Museum var sultanens residens mellom 1911–1964, og ble brukt som regjeringskontor til det ble gjort om til museum midt på 1990-tallet. Her kan du studere møbler og historie fra sultanens tid. Utenfor Zanzibar ligger den gamle fangeøya Changu Island, hvor du får vite mer om slaveriets historie.
Hvordan du tar deg rundt
Den enkleste måten å se seg rundt på Zanzibar er å leie en bil med sjåfør. Hvis du ønsker å kjøre selv må du ha internasjonalt førerkort.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Siden 1999 har Ving samarbeidet med organisasjonen ECPAT mot barneprostitusjon.

Pass og visum

Norske borgere som ønsker å besøke Tanzania trenger visum. Visum kan ordnes ved innreise og koster 50 US dollar. Må betales kontant. Visumet har en varighet på 3 måneder. Pass må være gyldig i inntil 6 måneder etter innreise. Man kan også få visum i forkant ved å kontakte Tanzanias ambassade. Visumet begynner da å løpe fra utstedt dato.

Skatt
Avreiseskatt er ikke inkludert i reisens pris. 30 USD betales kontant på flyplassen ved avreise.

Vaksinering

For å reise til Zanzibar må du vaksinere deg mot gulfeber. Vaksinasjonskort fås av ditt lokale vaksinasjonskontor, og dette må kunne fremvises ved innreise/grensekontroll. Dersom du skal mellomlande eller reise videre ti andre afrikanske land er det viktig at du opplyser vaksinasjonskontoret om hele reiseruten din, i god tid før avreise. Ving anbefaler Twinrix for mange års beskyttelse mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter på Zanzibar

Myndighetene har innført en infrastrukturskatt på overnattinger på Zanzibar. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Prs pr. person pr. natt: 1 USD

Avreiseskatt betales ved avreise fra Zanzibar og beløpet er 40 USD pr. person som betales kontant. Noen flyselskap har imidlertid skatten inkludert i flyprisen slik at du ikke behøver å betale noe ekstra på flyplassen, men ta med kontanter for sikkerhets skyld.

Valuta og betaling

Tanzanian shilling (TZS). USD kan også benyttes. Eurocard, Mastercard og Visa kan benyttes på hotellene.

Elektrisitet

240 V. Adapter er nødvendig (engelsk variant med tre hull).

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Myndighetene i Tanzania har innført et totalforbud mot plastposer, med unntak av for eksempel nedbrytbare poser som brukes av sanitære eller medisinske årsaker. Alt salg og bruk av slike poser skal opphøre med øyeblikkelig virkning. Besøkende oppfordres til å la hotellet ta hånd om eventuelle plastposer, eller ta dem med hjem igjen.
Finn reisen din til Zanzibar