Se hotell (13)

Reiser til Zanzibar

En reise til Zanzibar med sine hvite strender og spennende historie lokker til seg mange soltilbedere. Ving kan friste med mange fine hotell på nordsiden av øya og langs den vakre østkysten.

Zanzibar er en tropisk paradisøy i Det indiske hav, med en jungel av kokospalmer og nydelige strender. En del av strendene er så urørte at de eneste lydene du hører er palmesus og bølgene som ruller inn over den hvite korallsanden. Av og til kommer det en lokal fisker syklende forbi med ferske råvarer til kveldens middag, og innimellom fornemmer du duftene fra noen av krydderplantasjene som er igjen fra øyas storhetstid da Zanzibar var sentrum for verdens krydderhandel.
En reise til Zanzibar byr på vakre omgivelser og avslappende feriedager.

Se deg rundt på Zanzibar

Gå ikke glipp av et besøk til øyas hovedstad, Zanzibar Town, og den gamle bydelen Stone Town. Der venter et sjarmerende virvar av trange smug, basarer og solblekede steinhus. Denne bydelen er så godt bevart og autentisk at den har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Fra hotellene våre på østkysten tar det ca. en time å komme hit, og det er mye å se langs veien.

Vings reiser til Zanzibar

Når du bestiller en reise med Ving til Zanzibar kan du velge mellom flere hotell på øyas østkyst, hvor Det indiske hav ruller inn mot strendene. Du kan velge mellom hotell med alt fra tre til fem hjerter, hvor fellesnevneren er at alle ligger på eller i nærheten av stranden. Et av de mest populære hotellene er Breezes Beach Club & Spa, som består av flere små bygninger i en frodig hage helt nede ved stranden. Et annet tips er Baraza Resort & Spa, et luksushotell i marmor, mosaikk og messing som også ligger på stranden ved Det indiske hav. Foretrekker du å bo på nordspissen av Zanzibar, skal du ta en titt på DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi. Her er solnedgangen minst like vakker som stranden.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Hotell i sentrum
 • Fine strender
 • Historie
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Zanzibar

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mars
32°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
30°23°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • mai
30°22°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juni
29°21°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°20°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
29°19°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°18°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
31°19°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
31°20°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
31°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
På en reise til Zanzibar møtes du av fine, hvite sandstrender. Det kan være lurt å bruke badesko, da korallbunn kan forekomme. Visse steder på Zanzibar kan det være store forskjeller mellom høyvann og lavvann.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving flyr du med rutefly til Tanzania året rundt. Flyet lander på flyplassen i Zanzibar.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Zanzibars flyplass til hotellene er ca. 1 time og 10 minutter, noen ganger opp mot to timer (ca. 60-65 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Utelivet på Zanzibar er beskjedent. Enkelt hotell tilbyr lokal underholdning.
Shopping
På Zanzibar er det begrensede handlemuligheter, men du kan kjøpe med deg hjem rimelig krydder fra de mange krydderplantasjene.
Aktiviteter og severdigheter
Stone Town har stått på UNESCOs verdensarvliste siden år 2000, og er et klassisk eksempel på en swahilisk handelsby på den afrikanske østkysten. Palace Museum var sultanens residens mellom 1911–1964, og ble brukt som regjeringskontor til det ble gjort om til museum midt på 1990-tallet. Her kan du studere møbler og historie fra sultanens tid. Utenfor Zanzibar ligger den gamle fangeøya Changu Island, hvor du får vite mer om slaveriets historie.
Hvordan du tar deg rundt
Den enkleste måten å se seg rundt på Zanzibar er å leie en bil med sjåfør. Hvis du ønsker å kjøre selv må du ha internasjonalt førerkort.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Malariatabletter, gulfeber- og hepatittvaksine anbefales for å reise til Zanzibar. Ta kontakt med et vaksinasjonskontor for mer informasjon. Hvis gulfebervaksine er påkrevd må du fremvise vaksinasjonskort ved ankomst/grensekontroll.

Andre vaksiner kan også være påkrevd. Vaksinasjonskort fås av ditt lokale vaksinasjonskontor, og dette må kunne fremvises ved innreise/grensekontroll. Dersom du skal mellomlande eller reise videre til andre afrikanske land er det viktig at du opplyser vaksinasjonskontoret om hele reiseruten din, i god tid før avreise. Ving anbefaler Twinrix for mange års beskyttelse mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter på Zanzibar

Myndighetene har innført en infrastrukturskatt på overnattinger på Zanzibar. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Prs pr. person pr. natt: 1 USD

Avreiseskatt betales ved avreise fra Zanzibar og beløpet er 40 USD pr. person som betales kontant. Noen flyselskap har imidlertid skatten inkludert i flyprisen slik at du ikke behøver å betale noe ekstra på flyplassen, men ta med kontanter for sikkerhets skyld.

Valuta og betaling

Tanzanian shilling (TZS). USD kan også benyttes. Eurocard, Mastercard og Visa kan benyttes på hotellene. Ved betaling med kort på hotellene og i butikker, kan en avgift på opptil 5 % av kjøpesummen bli lagt på.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Elektrisitet

240 V. Adapter er nødvendig (engelsk variant med tre hull). En liten lommelykt og ekstra batterier kan være lurt å ta med.

Språk

Offisielt språk er engelsk, nasjonalt språk er Kiswahili i tillegg til ca. 40 lokale språk.

Ekstrasenger

Hvis dere er tre personer som bor i et rom eller leilighet på Zanzibar innebærer det ofte at dere må dele eksisterende seng eller senger (to grand lit, en eller to dobbeltsenger queen size eller en dobbeltseng queen size). Den sengen dere deler har felles madrass og sengetøy. Hvis rommet eller leiligheten rommer fire personer, må dere dele to grand lit, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for hotellet ditt over.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Myndighetene i Tanzania har innført et totalforbud mot plastposer, med unntak av for eksempel nedbrytbare poser som brukes av sanitære eller medisinske årsaker. Alt salg og bruk av slike poser skal opphøre med øyeblikkelig virkning. Besøkende oppfordres til å la hotellet ta hånd om eventuelle plastposer, eller ta dem med hjem igjen.

Finn reise til Zanzibar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.