Se hotell (10)

Reiser til Santa Eulalia

Det kan hende at du forelsker deg i Santa Eulalia på reisen hit, for byen har en helt spesiell stil – litt sjarmerende og litt egenrådig.
Santa Eulalia er Ibizas tredje største by, og lever ikke bare av turisme. Det gir byen en fin, egen atmosfære som er perfekt for deg som vil oppleve litt av det ekte Spania, med markeder, små butikker og eldre herrer som sitter på torget og prater.

Strandliv i Santa Eulalia

Stranden i Santa Eulalia er sannsynligvis en av Ibizas aller beste. Strandpromenaden følger den hele veien, og det er aldri langt til en afternoon tea eller en pint of beer. Det er først når stranden slutter ved marinaen at ting endrer seg. Her ligger det eksklusive og dyre båter, og forretningene og barene i marinaen er vant til et helt annet klientell enn de som bor i byen. Som gjest i Santa Eulalia kan man velge fritt – den elegante marinaen eller den litt mer særpregede atmosfæren inne i byen. Begge to har sin sjarm, og det er jo fullt mulig å oppleve det beste av dem begge.

Bo bra med Ving

Reiser du med Ving til santa Eulalia kan du velge mellom flere hotell som alle har sine fordeler. Vil du bo sentralt bør du ta en titt på populære Invisa Hotel La Cala. Det ligger midt i byen og har 18-årsgrense. Men siden Santa Eulalia ikke er noen stor by har du kort vei til alt uansett hvor du bor – enten du har lyst på en drink på en av beachklubbene nede ved elven, litt shopping i sentrum eller en lunsj i marinaen.

Vings reiser til Santa Eulalia

Når du reiser med Ving til Ibiza reiser du med rutefly, og kan skreddersy ditt opphold i Santa Eulalia akkurat slik det passer deg. Du kan velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan også kombinere flere reisemål under oppholdet, slik at du får med deg så mye som mulig i ferien.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Gode shoppingmuligheter
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Eulalia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Santa Eulalia er delt i to: Playa des Pins i sør og Playa de Santa Eulalia nord for odden med fontenen. Begge strendene er noen hundre meter lange og har lys, finkornet sand. Langs begge strendene går det en pen strandpromenade, som siden fortsetter forbi marinaen. Det er utplassert ferskvannsdusjer langs strendene, og på Playa de Santa Eulalia er det bygget en rampe slik at rullestolbrukere også kan bade og dusje. Det er langgrunt her; vannet når en voksen person til livet ca. ti meter ute. Det som er av vannsportsaktiviteter holder til i sydenden av stranden. Her er det tilbud om vannscooter, pedalbåter m.m. Det ligger en del klipper og steiner ute i sjøen, slik at det er fint å snorkle her.
Mat, drikke og uteliv
Det sier seg selv at en by med tilreisende fra så mange land må kunne tilby det meste innen mat – fra nybakte scones til thai fusion. Og Santa Eulalia har sannelig mange restauranter. Siden byen ikke er spesielt stor, er det fullt mulig å spasere rundt for pirre appetitten før man bestemmer seg for rett sted.

Mat og drikke på Ibiza

Spanjolene spiser gjerne ute på restaurant, og gjerne med hele familien: barn, barnebarn, besteforeldre osv. De spiser mye, og gjerne sent. Spansk lunsj- og middagstid er for eksempel som regel hhv. fra 13.30 til 15.30 og fra 20.00 til midnatt, men ettersom store deler av Ibiza er tilpasset turismen er de fleste spisestedene (i turistområdene) åpne til «skandinaviske tider». De åpner i 13-tiden, og igjen rundt 19. Tips er ikke inkludert i regningen og legges til av gjestene selv.
Utelivet i Santa Eulalia er ganske rolig, men i sydenden av Mariner's Beach ligger det noen klubber for de med lakenskrekk. De mest berømte klubbene ligger i Ibiza by, mellom Ibiza by og San Antonio samt i Playa d'en Bossa. I tillegg er det kafeer og barer hvor lokalbefolkningen treffes.
Shopping
Til å være en så liten by er det mange butikker i Santa Eulalia. Langs Passeig de s'Almera er det rundt 30 salgsboder som tilbyr håndverk og smykker av et annet slag enn det du ser overalt ellers. Dette er med andre ord ikke piratkopier, kjente merkevarer eller juggel.
Øyas egne viner og likører kan du kjøpe hos Bodegas Ribas. Er du glad i mat skal du gå bak kulissene og besøke matmarkedet – bare spør etter "mercat". De fineste butikkene finner du i marinaen, men bare husk at her er prisene tilpasset folk som har råd til en luksusyacht.

Hippiemarkedet i Es Canar

I Es Canar tar tidsmaskinen deg tilbake til 60-tallet. I alle fall på onsdager da det største av alle hippiemarkedene på øya går av stabelen. Markedet er stort, og det lever opp til navnet – i hvert fall om en hippie er en person som syr og strikker klær eller lager smykker til turistene. Mange av varene her er unike, og det aller meste produseres på øya, og ikke alt er hamp og batikk. Det er fristende å bytte ut ordet "hippie" med "designer", for det meste av det som selges her er både pent og elegant, og prisene er beskjedne. Utvalget er stort, med flere hundre boder som selger smykker, klær, hatter, vesker og mye annet.
Aktiviteter og severdigheter

Formentera

Det er mye å se og gjøre på Formentera. Hovedstaden San Francesc de Xavier byr på en blanding av lokal koloritt og turisme, hvor alt er utført med tanke på omgivelsene. I Es Pujols ute ved kysten er det mange hotell og turister, men ikke flere enn at de fastboende fortsatt kan handle hos sin lokale slakter og fiskebutikk.
Stranden her må være en av de beste på øya, med både sand og klipper, og litt lenger ut i bukten ligger det små klippeøyer man kan vasse ut til. Når du er lei av å bade kan du gå en tur i Es Pujols handlegater for å kjøpe ting som ikke finnes andre steder enn akkurat her.
Over alt kan man leie sykler, og det er en herlig opplevelse å sykle rundt på de smale veiene her. Som regel har veiene et godt merket sykkelfelt, og trafikken er rolig slik at du kan studere det vakre landskapet og snuse inn duften av pinjetrær og timian. Du vil garantert finne en badevik for siden å spise lunsj i San Francesc.

Party

Playa d'en Bossa har i de siste årene markert seg som det beste partystedet på Ibiza. Ikke et vondt ord om San Antonio, men Playa d'en Bossas tilbud, med alt fra biergartens og kjølige beach clubs til det seneste i ultrachic – som for eksempel Ushuaïa – gjør at stedet er i en klasse for seg selv.

Dalt Vila

Dalt Vila er den eldste delen av festningsbyen i Ibiza by. Det er også den delen av byen som ligger høyest oppe, noe du merker når du går trappene opp til toppen av St. Lucia-bastionen. Det er lange trapper, og sola skinner nådeløst. Men det er verdt det, for belønningen er en strålende utsikt over både byen og havnen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Ibiza på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Fra Santa Eulalia går det busser et par ganger daglig til Ibiza by, San Carlos og Figueral. Det går i tillegg båter både nordover og sørover langs kysten. Du kan også kjøre taxi rundt på øya, men vi anbefaler leiebil om du vil utforske øya på egen hånd.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Santa Eulalia

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Santa Eulalia med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen utenfor Ibiza by.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Santa Eulalia er ca. 30-45 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
15°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
15°7°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
26°18°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
19°12°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
16°9°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Santa Eulalia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.