Se hotell (12)

Reiser til Alicante

Alicante har perfekt beliggenhet ved Middelhavet. Her finner du alt du kan forvente deg av en storby, krydret med mange fantastiske strender.
Alicante er en av de byene som vokser raskest i Spania, mye takket være turismen. Flere og flere har oppdaget den uvanlige og tiltalende kombinasjonen av storbyens fortreffeligheter og sandstrender som tåler å sammenlignes med noen av Middelhavets fineste.
Når du reiser med Ving til Alicante kan du velge blant nærmere et dusin hotell; noen nær sentrum, noen nær stranden og noen nær begge deler. Dessuten reiser du med rutefly, og kan selv bestemme når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Sol og badeliv i Alicante

I og rundt Alicante ligger det kilometervis med hvite, finkornede sandstrender. Det er strender for enhver smak; langgrunne og barnevennlige, vindblåste og surfevennlige, bortgjemte klippestrender, store og små. Den nærmeste stranden, Playa del Postiguet, ligger i selve Alicante. Vil du besøke litt mindre strender i nærområdet, kommer du til de fleste med buss eller trikk. Rett i nærheten av Alicante ligger for eksempel Playa de San Juan, som anses å være Spanias beste strand. Selv om den er hele syv kilometer lang kan det bli trangt om plassen, så det lønner seg å være tidlig ute. Én ting er i hvert fall sikkert: Liker du å tilbringe en stor del av ferien på stranden kommer du ikke til å bli skuffet når du reiser med Ving til Alicante.

Hvis du reiser uten barn

Hvis du reiser uten barn bor du aller best på vårt Top Selection-hotell Hospes Amérigo, som er like berømt for sitt design og atmosfære som for sine restauranter, som blander tradisjonelle og nye impulser i smakfulle kombinasjoner. På Hospes Amérigo bor du helt perfekt i et gammelt dominikansk kloster i den gamle bykjernen, bare noen hundre meter fra stranden.

Mat, severdigheter og uteliv i Alicante

Hvis du vil ha en aktiv ferie har du kommet til riktig sted. På strendene kan du prøve alle mulige typer vannsport. Ellers er det golf som lokker mange til Alicante. El Plantio Golf Club ligger fem kilometer utenfor sentrum, og reiser du litt lenger er det mange flere golfbaner å velge mellom.
Severdigheter er det også mange av. Fra borgen Santa Bárbara på den 166 meter høye klippen Benacanti har du fantastisk utsikt over byen. På museet MACA er blant annet Picasso, Dalí, Miró og Juan Gris representert. Liker du shopping finner du alt fra lokale markeder og kjøpesentre som El Corte Inglés, til butikker som Mango, Zara og Springfield. Paradegaten Avenida de Maisonnave er et bra utgangspunkt for shoppingrunden.
Utelivet i Alicante er også variert, med alt fra små spanske puber med en særegen atmosfære til store diskotek. Det er like stor variasjon i restaurantutvalget.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • By og strand
 • Lang strandpromenade
 • Hotell ved stranden
 • Hotell i sentrum
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alicante

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det er en mengde strender i og rundt Alicante. Her er det noe for enhver smak. Den nærmeste stranden, Playa del Postiguet, ligger i selve Alicante. Du kan nå de fleste små strender i nærområdet med buss eller trikk. Like i nærheten av Alcante finner du for eksempel Playa de San JUan, som er kåret til Spanias fineste strand.

Strender på Costa Blanca

Det er en uendelig rekke med strender langs Costa Blanca. Her er det langgrunne og barnevennlige strender, store og små strender, strender med klipper som det er vanskelig å komme til, surfevennlige strender med mye vind – det er bare å velge! Benidorm har flere strender; hovedstrendene Levante og Poniente er brede, lange og barnevennlige. Stranden i Albir er stor og bred med sand og småsteiner. I og rundt Alicante er det kilometervis med hvite, finkornede sandstrender. Den nærmeste stranden, Playa del Postiguet, ligger i sentrum av Alicante.
Mat, drikke og uteliv
Alicante har et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. I handlestrøkene ligger det mer moderne spisesteder, og hvis du leter i sidegatene finner du hyggelige tapasbarer. Her kan du slå deg ned på et lite torg og nippe til et glass sangria og nyte den spanske stemningen. Den gamle delen av byen, El Barrio de Santa Cruz, er et rolig område med smale smug og hyggelige restauranter.

Mat og drikke på Costa Blanca

Det er et godt utvalg av restauranter langs Costa Blanca, først og fremst i Alicante og Benidorm. Restaurantene er alt fra enklere, lokale spisesteder til eksklusive, internasjonale. Alicante har et stort restaurantutvalg, og langs handlegatene ligger de mer moderne restaurantene. Hvis du dropper hovedstrøket og går inn i smågatene, vil du oppdage en rekke hyggelige tapasbarer. Albir har et godt restaurantutvalg hvor mange av spisestedene har et lokalt preg. De fleste ligger langs hovedgaten og ved strandpromenaden.
I Alicante kan du starte kvelden på en fin liten tapasbar og avslutte den på en av de store klubbene. Alicante har et yrende uteliv, med mange musikkbarer, puber og nattklubber. Området El barro rommer flere populære steder, og det samme gjelder piren Muelle de Levante ved siden av båthavnen.

Utelivet på Costa Blanca

Hvis du vil ha et levende kveldsliv er det Benidorm og Alicante som gjelder. Her er det et veldig stort utvalg av barer, musikkbarer, puber og nattklubber. Mange av utestedene holder åpent til langt på natt. Utelivet i Albir er roligere og som travlest i sommersesongen.
Shopping
Alicante er et shoppingparadis, med alt fra lokale markeder og kjøpesentre som El Corte Inglés til merkebutikker som Mango, Zara og Springfield. Paradegaten Avenida de Maisonnave er et bra utgangspunkt for shoppingrunden.

Shopping på Costa Blanca

Feriegjester som vil dra på shopping skal reise til Alicante, som har et det største utvalget av merkevarebutikker, handlesentre og lokale markeder. Benidorm har også mange butikker som blant annet selger suvenirer og merkeklær. Butikkutvalget i Albir er ikke så stort, de fleste butikker holder åpent for turistene i sommersesongen.
Sport og trening
Den som setter pris på en aktiv ferie med sport og trening kan spille golf og prøve forskjellige vannsportaktiviteter i Alicante.

Golf på costa Blanca

Det ligger mange fine baner i Alicante som byr på utfordrende spill.

For bestilling av golftider med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.

Sport og trening på Costa Blanca

Det er mange golfbaner i området, og på strendene kan du velge mellom ulike vannsportaktiviteter.
Spill golf på Costa Blanca
Det er en rekke fine golfbaner å velge mellom, og flere av dem ligger i nærheten av Vings hotell. Det gode klimaet sørger for at det er mulig å spille golf hele året. Blant skandinavere er det populært å forlenge sommeren med en golfreise til Costa Blanca om våren eller høsten.
Aktiviteter og severdigheter
Sørg for å utforske Alicante til fots langs den vakre strandpromenaden Explanada de España, som følger kysten fra det livlige havneområdet. Alicante har flere interessante museer innen kunst, kultur og historie, for eksempel Alicante Museum of Contemporary Art (MACA), Gravina Museum of Fine Arts (MUBAG), Museo Arquelógico Provincial de Alicante med arkeologiske funn samt Museo de Hogueras, et museum for hele familien hvor du kan se fantasifulle figurer og skikkelser fra høytiden San Juan hvert år.

Øya Tabarca

Tabarca ligger ca. 20 kilometer fra Alicante midt utenfor odden Santa Pola. Øya har en liten og hyggelig by, en fin strand og sjarmerende stemning. Med en lengde på ca. 1800 meter er øya enkel å utforske på egen hånd.

Aktiviteter på Costa Blanca

Costa Blanca har et herlig aktivitetestilbud for små og store feriegjester. Benidorm har flere temaparker, blant annet Aqualandia, Spanias største badeland med vannsklier og førsteklasses attraksjoner. Fra Benidorm, Alicante og Albir kan du bli med på båtutflukter. Med leielbil eller offentlig kommunikasjon kan du også besøke den vakre byen Valencia. Du finner flere spennende museer i Alicante.
Alicantes historiske sentrum er fullt av landemerker, vakre kirker og gamle bygninger. I byens eldste bydel, Barrio de Santa Cruz, kan du rusle rundt i smugene.

Katedralen Concatedral de San Nicolás

Katedral fra 1600-tallet med en vakker blå kuppel.

Festningen Santa Bárbara

Vakker festning som klamrer seg fast til fjellet Monte Benacantil. Herfra er det uslåelig utsikt over byen og bukten. Her finner du også Alicantes bymuseum.

Mercado Central

Mercado Central er det største og viktigste markedet i Alicante, og en severdighet i seg selv. Markedet holder til i en vakker bygning.

Severdigheter på Costa Blanca

Costa Blanca har et stort og variert utvalg av severdigheter. Alicante er det naturlige valget for deg som setter pris på kultur og historie. Her ligger blant annet den fine gamlebyen Santa Cruz og den historiske festningen Santa Barbara med en nydelig utsikt over byen og bukten. I Benidorm er gamlebyen det store trekkplasteret, for ikke å snakke om alle de fine utsiktspunktene. I Albir er det først og fremst å sole seg og bade som gjelder, samtidig som det er enkelt å oppsøke severdigheter i området.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Costa Blanca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
I Alicante er det enkelt å komme seg rundt med buss, taxi og trikk. Det er fergeforbindelse til blant annet Ibiza.

Hvordan du kommer deg rundt på Costa Blanca

I Benidorm, Alicante og Albir kan du ta trikk mellom stedene. Det er flere stoppesteder i sentrum av Alicante og Benidorm. Du kan også ta buss og taxi. Taxi er forholdsvis rimelig.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Alicante.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Alicante med rutefly året rundt, og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte. Flyet lander på Alicantes flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene er ca. 20 minutter (ca. 10-13 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
18°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
20°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
25°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
29°17°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
32°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
30°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
25°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
21°10°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
17°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager

Finn reise til Alicante
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.