Vær og klima
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Langs kysten av Barcelonas ligger det mange strender med gyllen, finkornet sand og grunt vann. De fleste strendene er handikaptilpasset og tilbyr mange fasiliteter. Midt i byen ligger Barcelonas mest populære strand Barceloneta. Den kilometerlange stranden er en av byens eldste, og ligger i det gamle fiskeområdet med samme navn. Stranden har badevakter og fasiliteter som restauranter, kafeer, solsenger, lekeplass, garderober, dusj, toaletter og WiFi. Det tilbys en lang rekke aktiviteter som for eksempel strandvolleyball, strandtennis og bordtennis.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Barcelona året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen El Prat til hotellene i Barcelona er ca. 25 minutter (ca. 15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Barcelona har et enormt utvalg av restauranter og barer med både spansk og internasjonal mat. Prøv gjerne ekte spansk tapas med en av de gode lokale vinene til.
Barcelona har et rikt natteliv, med masse barer, diskotek og nattklubber. Byen har også et stort kasino som er verdt et besøk.
Shopping
Barcelona har alt du kan ønske deg av fine butikker. Her blandes moderne kleskjeder og kjøpesentre med lokale butikker og markeder. Byen har mer enn fem kilometer med shoppinggater! Mens du handler kan du ta et avbrekk for å se noen av byens verdensberømte landemerker. Handlegatene tar deg forbi blant annet Columbus' utkikkstårn, hovedgaten La Rambla, gamlebyen Barri Gotic og bygningene La Pedrera og Casa Batlló.

Shoppingområdet kan deles i tre deler:
* Port Vell, Barri Gótic, La Rambla, Pl. Catalunya
* Eixample – Passeig de Gràcia, Rambla Catalunya
* Diagonal – Pedralbes
Aktiviteter og severdigheter
I Barcelona er det mye å oppdage og mange aktiviteter å drive med. Den kunstinteresserte kan besøke Picasso-museet eller MACBA som er et museum for moderne kunst. Den sportsinteresserte kan ta del i stemningen på FC Barcelonas hjemmekamper. Flamencodans er noe du absolutt bør få med deg i Barcelona. Det er flere klubber rundt i byen hvor du kan se denne lidenskapelige dansen.
Hvordan du tar deg rundt
Det er mange måter å komme seg rundt i Barcelona på. Kollektivtransporten er godt utbygd med busser, t-bane og trikk. Vil du bli bedre kjent med byen anbefaler vi å ta beina fatt eller leie en sykkel. Det går tog til flere byer i Barcelonas omgivelser, som Sitges, Salou og Calella.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Barcelona.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reisemålsguide.

Pass og visum

Visum behøves ikke.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Barcelona

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Barcelona samt i øvrige Katalonia. Skatten varierer mellom 0,72 cent og 2,48 euro pr. døgn og pr. person avhengig av hotellkategori. Skatten betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell er kostnaden 2,48 euro pr. døgn og person
For 4- stjerners hotell er kostnaden 1,21euro pr. døgn og person
For 3-stjerners hotell og øvrige er kostnaden 0,72 euro pr. døgn og person

Barn og ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i stor utstrekning og minibanker finnes. Den beste kursen på kontanter får man som regel hvis man veksler i Norge før avreise. Hvis du leier bil, så må depositumet ofte garanteres med kort. Mange hotell krever en kopi av kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din