Se hotell (16)

Reiser til Puerto Rico

Puerto Rico

Bestill en reise til Puerto Rico, et av Karibias mest mangfoldige reisemål – og hvorfor ikke kombinere reisen med et cruise?

Puerto Rico er en del av USA, med spanske røtter og utmerkede forbindelser til resten av Karibia – særlig med tanke på cruiseskipene som går herfra. På en reise til Puerto Rico kan du oppleve atmosfæren i den gamle kolonibyen San Juan, slappe av i solen på Piñones-stranden eller kanskje besøke et av de mange salsastedene. Eller var du egentlig på utkikk etter Puerto Rico på Gran Canaria?

San Juan – Puerto Ricos hovedstad

San Juan er en av de eldste kolonibyene på den vestlige halvkule, noe du ser godt på en spasertur i gamlebyen San Juan Antiguo. Langs de brosteinsbelagte smågatene kan du se en rekke eksempler på koloniarkitekturen, som pastellfargede hus og smijernsbalkonger. Her og der ligger det også små torg hvor det ikke er uvanlig å se lokalbefolkningen spille domino. Lengst ut mot havet ligger El Morro, Karibias største fort, og vokter innløpet til havnen. Det er også her, i de eldre delene av byen, at du finner den beste shoppingen på reisen til Puerto Rico, med både internasjonale merker og lokalt håndverk – alt til lave priser. Om du synes byen virker litt søvnig er det bare å vente til solen går ned. Da åpner restauranter og barer, salsarytmer høres overalt og forlokkende dufter sprer seg og frister sultne middagsgjester. Om du ikke vet hvor du skal gå, er det alltid en god ide å starte ved Calle Fortaleza, og deretter la nesen (eller ørene) lede an mot en fantastisk kveld i San Juan.

Cruise fra Puerto Rico

San Juan er hjemhavn til flere av de største cruiserederiene i verden, og noen av de beste cruisene i Karibia starter her. Reiser du på cruise med Ving er alltid en natt i Puerto Rico inkludert før du kan reise videre på et spennende cruise til noen av de mest attraktive øyene i Karibia, som St. Lucia, Martinique eller Aruba. Vil du være flere dager i Puerto Rico før eller etter cruiset, kan du bare ringe 088 88, så ordner vi det.

Oppdag Puerto Rico

Rett utenfor kysten ligger vakre små øyer med fantastiske strender. Culebra, med den paradisiske Flamenco-stranden, er for eksempel perfekt for en dagstur. Hvis du foretrekker å holde deg i nærområdet kan du gå turer i regnskogen El Yunque og bade i fossefallene. På di reise til Puerto Rico bør du heller ikke gå glipp av en ettermiddag innenfor El Morros murer, fortet som ble påbegynt på 1500-tallet og som har stått imot både amerikanere, briter og nederlendere. I dag kan alle beundre utsikten fra murene, eller kanskje fly drage på den gamle eksersisplassen?

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Puerto Rico

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær
 • januar
27°20°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • februar
28°19°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • mars
28°20°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • april
29°21°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
30°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
31°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juli
31°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • august
31°23°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°23°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • oktober
31°23°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • november
30°22°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • desember
28°21°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
Strender
Puerto Rico har flere fine strender. Piñones-stranden er "urørt" og paradisisk med vaiende palmer og herlig utsikt. Luquillo, øst for San Juan, er barnevennlig og har litt roligere badeforhold. Playa Higüero er perfekt for surfere, Playa de Ponce passer for svømmere, og Rosado Beach er stedet for deg som foretrekker rolige omgivelser. Velkjente Flamenco Beach finner du i Culebra.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til New York med rutefly året rundt. Da bestemmer du selv avreisedato og hvor mange dager du vil at ferien skal vare.
Flyet lander på Luis Muñoz Marín International Airport. Taxi fra flyplassen til hotellene i San Juan tar ca. 10 minutter, og opptil 40 minutter til øvrige hotell. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert, men kan forhåndsbestilles.
Mat, drikke og natteliv
Ettersom Puerto Rico tilhører USA kan du selvfølgelig finne amerikansk-inspirerte retter på menyen, men det lokale kjøkkenet byr på noe helt annet: cocina criolla, eller comida criolla som det også kalles. Denne kreolske mattradisjonen stammer fra urbefolkningen Taino, og ble senere påvirket og blandet sammen med influenser fra Spania og Afrika. I dag er ofte ris og bønner basen i mange retter, gjerne sammen med kokebanan og fritert kylling. Mange retter krydres med sofitro, en smakfull blanding av løk, hvitløk, tomater, koriander, paprika og forskjellige chilityper.
San Juan har et livlig uteliv med mange salsaklubber.
Shopping
De fleste amerikanske merkene er å finne på Puerto Rico. De beste shoppingmulighetene har du i San Juans gamleby, hvor det ligger både småbutikker og merkebutikker som Louis Vuitton och Gucci. Momsen er lav, noe som gjør at prisene også er det. Ralph Lauren, Coach og Gant har outlet-butikker på Calle Cristo, ettersom disse har fabrikker på øya.
Aktiviteter og severdigheter
Utover severdigheter, vannsport og bading er det også flere golfbaner på Puerto Rico.
Hvordan du tar deg rundt
Du kommer deg rundt med lokalbuss og/eller taxi. I San Juan er det mulig å ta et gratis turisttog.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organiasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Puerto Rico tilhører USA. Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse. Du må søke på internett i form av ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på hjemmesiden https://esta
....cbp.dhs.gov. ESTA-søknaden må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Siden 2010 har man også måttet betale en turistskatt på 14 USD pr. person. Denne skatten betales med kredittkort når man søker om innreise.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se www.cbp.gov/travel Under "Quicklinks" velger du "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Henrik Ibsens gate 48
0244 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatit A og B. Vaksiner som gir mangeårig beskyttelse mot både hepatit A og B finnes. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Mer informasjon på https://helsenorge.no/vaksiner. Mot mygg og andre insekter anbefaler vi myggmiddel samt lyse klær med lange ermer og bein.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

I Puerto Rico forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15–50 USD pr. dag og rom, og denne skal betales ved ankomst. Avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du vite ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

Amerikanske dollar (USD). Minibanker for MasterCard og Visa finnes.

Tidsforskjell

-6 timer

Elektrisitet

110 volt, adapter med amerikansk uttak behøves.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i programmet, utfluktene, priser etc.?
Finn reisen din til Puerto Rico