Mauritius
Inspirasjon

Mauritius <3

5 grunner til å elske Mauritius

Mauritius har vært på min "bucketliste" så lenge jeg kan huske. Før avreise var jeg nesten litt urolig. Hvordan skulle de høye forventingene mine til dette paradisreisemålet oppfylles? Det viser seg imidlertid at Mauritius, min ultimate feriedrøm, leverer på absolutt alle punkter. Særlig disse fem.
Skrevet av: Magdalena Öhrn

1. Strendene

Le Morne, stranden vid Paradis Hotel

Le Morne, stranden ved Paradis Hotel.

Selvfølgelig. Mauritius er selve symbolet på paradisstrender. Tenker du på Mauritius tenker du straks på en vakker, vidstrakt, urørt, hvit strand. Og dem er det mange av. Vi besøkte både strender der de fastboende tilbringer fritiden sin og hotellstrender med solsenger, vannsport og strandbarer.

Nord på øya, der vi bodde, sies det at strendene er litt finere (og dessuten er været litt bedre i følge lokalbefolkningen). Mine personlige strandfavoritter ligger spredt rundt på øya; Belle Mare på østsiden, kitesurfernes paradis Le Morne på den sørvestlige kysten og den langstrakte Flic en Flac på vestkysten. Det er vel verdt tiden å reise litt rundt og besøke flere strender enn den du bor på.

Les også: Mauritius' beste strender

2. Hotellservicen

Le Mauricia i Grand Baie på Mauritius

Le Mauricia i Grand Baie

Mauritiene selv vet hvor viktige turistene er for landets økonomi, og jeg har aldri opplevd så bra service som vi fikk her. Menneskene er både vennlige og omtenksomme og det er tydelig at de gjør en innsats for at min ferie skal bli akkurat sånn jeg vil ha den. Her på øya vet bartenderne at du har lyst på en iskald øl allerede før du vet det selv. Nesten. Det er i hvert fall sånn det føles. Vi var heldige som fikk feire nyttår på Mauritius – øyboerne gikk "all in" med cocktails på stranden, en bugnende buffé uten sidestykke og fantastisk fyrverkeri. Virkelig et minne for livet.

Mauritierne vet også hva som skal til for å skape en hyggelig atmosfære og stemning på hotellet. På vårt hotell ble det arrangert en "sun downer", en drink som serveres på stranden, hver kveld når solen gikk ned. Veldig populært blant alle gjestene. Senere på kvelden tente de et bål på stranden og en trubadur spilte gitar og sang. Hotellets gjester kunne sitte rundt bålet og synge med. Ved bassenget stod det også en stjernekikkert som alle kunne bruke om kvelden. Alt dette, sammen med det hyggelige personalet, gjorde at gjestene trivdes utrolig godt.

Det meste på Mauritius har en veldig høy standard. Selv et enkelt hotell gir gjestene fantastisk service. Og du merker at hotellpersonalet legger stolthet i arbeidet sitt.

3. Maten

Färska frukter och grönsaker på Mauritius

Fersk frukt til frokost, lunsj og middag.

Mauritius har en spennende historie som har satt sitt preg på kjøkkenet. I begynnelsen var Mauritius bebodd av dronter, en fugleart som ikke kunne fly. Deretter kom hollenderne som ble de første bosetterne. Hollenderne døpte øya etter sin prins Mauritz. Deretter tok franskmennene over og styrte til britene overtok makten på begynnelsen av 1800-tallet. Først i 1968 ble Mauritius selvstendig. Det var franskmennene som hentet slaver fra Afrika for å ha arbeidskraft på sukkerrørsplantasjene, som ved siden av turismen fortsatt er en viktig inntektskilde i dag. Da slaveriet ble avskaffet kom inderne for å jobbe på plantasjene og de er i dag den største befolkningsgruppen på Mauritius.

Øyas brokete historie avspeiles tydelig i det mauritiske kjøkkenet som har innflytelser fra både India, Kina og Afrika. I tillegg får du fisk og skalldyr fra Det indiske hav og masse chili som er det mest brukte krydderet. Det kan jo ikke bli annet enn godt! Dessuten er det massevis av fersk frukt: mango, pasjonsfrukt, kokosnøtt og ananas. Til frokost lunsj og middag. Frukt som jeg savner hver dag her hjemme. Mauritius er også kjent for sin egen rom som fremstilles av sukkerrør. Besøk gjerne en fabrikk og se hvordan den produseres og kjøp med deg en flaske hjem. Og nyt gjerne en "sun downer" laget på rom på stranden i solnedgangen eller ved bassenget om ettermiddagen.

4. Aktivitetstilbudet

Det finns mängder av aktiviteter på Mauritius

Golfbanen ved Paradis Hotel. Mange hotell tilbyr gratis aktiviteter til gjestene sine.

Jeg ble faktisk litt overrasket over hvor mye det er å gjøre på Mauritius. For selv om jeg vil ha opplevelser i ferien, hadde jeg egentlig forventet meg en rolig sol- og badeferie med litt vannsport, men først og fremst en solseng og en god bok. Men Mauritius har noe for alle. Mange hotell tilbyr gjestene vannsport uten ekstra kostnad. På vårt hotell var det kajakker, vannski, seilbåter, surfebrett, stand up paddle, snorkleutstyr og mye mer. Perfekt når tenåringen som ikke liker å sole seg trenger underholdning.

Øya er ganske liten, og det er lett å komme seg rundt. Det går busser, men rutetabellen er ikke alltid til å stole på. Vi reiste med taxi som vi leide for en hel dag et par ganger i løpet av ferien. Både rimelig og enkelt.

For golfere er det mer enn ti golfbaner på øya, alle med høy standard. På hotellet Belle Mare Plage er til og med greenfee for de to banene som ligger like ved hotellet inkludert i prisen. Og den historieinteresserte kan utforske alt fra sukkerrørsmuseum til den velkjente botaniske hagen Pamplemousse. Hovedstaden Port Louis er verdt et besøk. Gå ikke glipp av markedet med matvarer, krydder, klær, stoff og husholdningsartikler. Fargerikt, rotete og trangt.

På Caudan Waterfront, et moderne og litt dyrere kjøpesenter som ligger nede i havnen, fant vi både kjoler og vesker. Rimelig kasjmir i høy kvalitet er noe Mauritius er kjent for. Her kan du finne sjal, gensere og jakker mye rimeligere enn hjemme.

Katamaranturen til Ile aux Cerf må du også få med deg. En herlig heldagsutflukt med mat, drikke, snorkling og vakkert landskap. Ile aux Cerf er utrolig vakker, og det var en flott tur selv om det var ganske mye folk der da vi besøkte øya.

Vi bodde i Grand Baie nord på øya. Her er det en del uteliv i form av restauranter og barer, samt en og annen nattklubb. Du reiser ikke hit med vennegjengen for å feste, men stedet passer utmerket for familier og par på bryllupsreise.

5. Postkort-øyeblikkene

Vackra vyer på Mauritius

På Mauritius vrimler det av instamoments, motiv du mer enn gjerne legger ut i sosiale medier. Noe som blir ekstra tydelig når du reiser med tenåringer. Naturen er en blanding mellom Thailand og Karibia og hvor du enn vender deg er omgivelsene vakre. Øya er grønn og frodig, mye takket være at det regner regelmessig. Som oftest er det korte skurer, så korte at du ikke en gang rekker å komme deg opp av solsengen før det er over. Det er avkjølende i varmen. Strendene er fantastiske, urørte, lange og hvite. Og er du som jeg, helt betatt av solnedganger, har du havnet på riktig sted – vi opplevde en vakker solnedgang hver kveld.

Når jeg tenker etter er det faktisk enda flere grunner til å elske Mauritius. Klimaet for eksempel. Det er akkurat passe varmt, med en sval bris og en anelse avkjølende temperatur i havet. Men dette er selvfølgelig mine grunner til å elske øya. Reis dit og se hva som blir dine. Neste gang jeg reiser finner jeg helt sikkert enda flere.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.