Se hotell (57)

Reiser til Malta

En reise til Malta kan du fylle med kultur, shopping, restaurantbesøk, svømmeturer i krystallklart vann og solbading på herlige strender. Velkommen til Malta!
Malta er en øy med lang og rik historie. Med sin beliggenhet midt i Middelhavet har øya alltid vært attraktiv for både erobrere og handelsmenn, og alle har satt sine spor. Her finner du både megalittiske monumenter, fønikernes vannsisterner og malteserriddernes festninger. Og ikke minst palassene som ble oppført i Maltas siste blomstringstid da Suezkanalen ble åpnet. Benytt anledningen til å oppleve Malta når du er her – det er korte avstander og enkelt å reise rundt på egen hånd med buss eller taxi.

Fine strender på Malta

Spredt rundt på øya er det både klippe- og sandstrender, og ofte kan man bade fra betongbrygger langs strendene. Vannet er rent og klart, og passer perfekt for deg som liker å dykke eller snorkle på reisen til Malta. Maltas lengste sandstrand ligger i Mellieha. Her kan du prøve mange typer vannsport mot betaling. På nordsiden av Malta ligger den bortgjemte lille sandstranden Paradise Bay, og på nordvestkysten ligger den gylne sandstranden Golden Bay. Det ligger også flere fine sandstrender på den sjarmerende naboøya Gozo og den lille øya Comino, hvor Blue Lagoon er like populær blant dykkere som blant snorklere.

Vings reiser til Malta

Malta ligger lengst sør i Europa, sør for Sicilia, og har derfor et herlig klima hele året. Badesesongen er lang, med mer enn 20 grader tidlig om våren og langt inn i november, når vinteren har festet sitt grep om Skandinavia. Malta er derfor et perfekt reisemål for deg som lengter etter litt varme og vil forlenge sommeren eller møte våren i Sør-Europa. Når du bestiller en reise med Ving til Malta bestemmer du selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Dette er perfekt for deg som vil bestille en weekendtur eller velge avreisedag selv.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær på Malta?
På Malta ligger Vings reisemål St. Julian's & Sliema, St. Pauls Bay og Mellieha, samt på den lille naboøya Gozo. Klimaet er omtrent det samme over hele øya. Foretrekker du sol, varme og badeliv er høysesongen i juni, juli og august perfekt, med en gjennomsnittstemperatur på 28–31 grader. Juli og august er også de mest solrike månedene, og vanntemperaturen ligger på rundt 24–25 grader. Reiser du om våren eller høsten kan du vente deg vær omtrent som en norsk sommer. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 23 grader i mai og 20–24 grader i oktober/november, og i havet er det opptil 20 grader. Men skikkelig vinter blir det aldri på Malta. De kaldeste månedene er januar og februar, men du kan likevel regne med 15–17 grader på dagtid mellom desember og mars. I april stiger temperaturen opp til 19 grader, selv om nettene fremdeles er litt kjølige. Nedbøren er sparsom året rundt – tørrest er det mellom mai og september.
Pass og visum
For innreise til Malta må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett.
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Malta.
For mer informasjon ta kontakt med Maltas konsulat på telefon. (+47) 900 32 291.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Malta.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Malta

St. Julian's / Sliema
  • Attraksjoner
  • Sport & aktiviteter
  • Strender
På din reise til St Julian's og Sliema kan du glede deg over det behagelige klimaet, det store kulturtilbudet, alle butikkene og de fine restaurantene.
St. Paul's Bay
  • Attraksjoner
  • Shopping
  • Sport & aktiviteter
På en reise til St. Paul's Bay kan du bade i krystallklart vann, nyte Maltas behagelige klima og gå lange turer på den fine strandpromenaden.
Mellieha
På en reise til barnevennlige Mellieha og Nord-Malta venter Maltas lengste sandstrand, populære hotell og vakker natur. Velkommen til Mellieha og Nord-Malta!
Gozo
Den lille øya Gozo ligger i et stille hjørne av Middelhavet, bare en halvtimes reise med ferge fra Malta. Her møtes du av den vakre lille hovedstaden Victoria, små badeviker og vakker natur.

Finn reise til Malta
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.