Se hotell (8)

Reiser til Gozo

Malta, Malta

Gozo er et fredelig hjørne av Middelhavet, og ligger bare en halvtime med ferge fra Malta. Øya er kjent som maltesernes egen ferieøy.

Det er til Gozo malteserne velger å reise når de vil senke skuldrene og koble av fra det travle livet på Malta. Gozo er en liten øy og her finner du ingen store hotellkompleks og veldig lite trafikk. Derimot har de den vakre lille hovedstaden Victoria, små badeviker og vakker natur.

Gozos hovedstad Victoria

Hovedstaden på øya kalles både Victoria og Rabat, og er en liten by med vakre torg, kirker, mange restauranter og koselige, trange gater som du fint rekker å utforske i løpet av ferien.
Når du har gjort deg kjent i hovedstaden står resten av øya for tur – blant annet festningen som ligger på en høyde over Victoria, de urgamle Ggantija-templene og Ta' Pinu-basilikaen for å nevne noe.

Soling og badeliv på Gozo

Vannet rundt Gozo er noe av det reneste i hele Middelhavet, krystallklart og knallblått. Øyas lengste strand heter Ramla Bay og ligger på nordsiden, med frodige frukthager og jorder på den ene siden og Middelhavet på den andre. Øya kan friste med flere strender – alle med det samme krystallklare vannet. Vil du ha enda flere valgmuligheter kan du ta båten fra havnen i Mgarr til den lille øya Comino. Der finner du Blue Lagoon, som er populær blant dykkere og snorklere.

Vings reier til Gozo

Når du bestiller en reise med Ving til Gozo kan du selv bestemme hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan velge mellom en rekke hotell, enten du foretrekker å bo i rom eller leilighet, og vil ha tilgang til treningsrom, spa, basseng eller barnebasseng. Du velger det som passer dine ønsker.

Nyttige tips
 • Solsikkert
 • Krystallklart vann
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Gozo

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
19°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
28°19°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
30°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
31°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
28°21°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
17°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Det er flere små strender på Gozo - de fleste er sandstrender som ligger i en vik mellom klippene. Øyas lengste strand heter Ramla Bay og ligger på nordsiden av øya. Den er ca. 200 meter lang, langgrunn, med rødlig, finkornet sand. Vannet er friskt, rent og krystallklart, og det er gode forhold for snorkling og dykking.

En annen populær strand er Marsalforn Beach som består av sand stein og klipper. Den er langgrunn og passer fint for familier, siden den også ligger sentralt og i nærheten av stedets restauranter og kafeer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Gozo på fleksible weekend- og ukesreiser med rutefly året rundt. Flyet lander på Maltas internasjonale flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen på Malta til Gozo er ca. 2 timer, inkludert 30 minutter med båt (ca. 40 kilometer).
Mat, drikke og natteliv
Gozo har et trivelig utvalg av kafeer og restauranter som serverer øyas egen mat i tillegg til internasjonale retter. De fleste restaurantene ligger inne i Victoria, men også noen i feriebyene langs kysten. Overalt er det et godt utvalg av fisk og skalldyr.

På Gozo produserer de bønner, tomater, oliven, kapers og vin – selvfølgelige ingredienser i øyas lokale matretter.
Utelivet på Gozo er rolig, men det spilles ofte levende musikk på noen av barene.
Shopping
Gozo er en liten øy og butikkutvalget er begrenset. I hovedgaten og rundt torget ligger det en del små butikker, gallerier og et marked.
Aktiviteter og severdigheter
På Gozo kan du som liker å holde deg i aktivitet i ferien gå fotturer, sykle, dykke og klatre. Bestill en leiebil og og besøk øyas trivelige landsbyer, kystbyen Marsalforn og Citadellet i hovedbyen Victoria. Du kan også ta en båttur rundt øya eller til de blå lagunen ved øya Comino.
På øya Gozo finner du, utenom historiske severdigheter, vakre utsiktsplasser og hyggelige turstier du kan utforske.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gozo på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Vær oppmerksom på at Malta har venstrekjøring.
I likhet med på hovedøya er bussnettet godt utbygd her, og det går lokalbusser over hele Gozo. Tar du taxi, lønner det seg å avtale pris på forhånd.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatt på hotellovernattinger

Maltas regjering har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved innsjekking, enten kontant eller med kort, og gjelder for alle gjester som har fylt 18 år. Beløpet er 0,5 euro pr. person og natt, maksimum 5 euro.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker. Kun euro ved kontantbetaling. Ved kortbetaling Visa, Mastercard og Eurocard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Engelsk støpsel med tre hull. Adapter behøves.

Øvrig

Nivåforskjeller. Ikke egnet for bevegelseshemmede. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.

Finn reise til Gozo
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.