Se hotell (14)

Reiser til Gozo

Malta, Malta

Gozo er et fredelig hjørne av Middelhavet, og ligger bare en halvtime med ferge fra Malta. Øya er kjent som maltesernes egen ferieøy.

Det er til Gozo malteserne velger å reise når de vil senke skuldrene og koble av fra det travle livet på Malta. På Gozo er det ingen store hotellkompleks og veldig lite trafikk. Derimot har de den vakre lille hovedstaden Victoria, små badeviker og nydelig natur. Øya er så liten at du kan gå til det meste, eller du kan ta bussen fra Victoria – en kjøretur som aldri tar mer enn en halvtime uansett hvor du skal.

Gozos hovedstad Victoria

Hovedstaden på øya kalles både Victoria og Rabat, og er en liten by med vakre torg, kirker, mange restauranter og koselige, trange gater som du fint rekker å utforske i løpet av ferien.
Når du har gjort deg kjent i hovedstaden står resten av øya for tur – blant annet festningen som ligger på en høyde over Victoria, de urgamle Ggantija-templene og Ta' Pinu-basilikaen for å nevne noe.

Soling og badeliv på Gozo

Vannet rundt Gozo er noe av det reneste i hele Middelhavet, krystallklart og knallblått. Øyas lengste strand heter Ramla Bay og ligger på nordsiden, med frodige frukthager og jorder på den ene siden og Middelhavet på den andre. Øya kan friste med flere strender – alle med det samme krystallklare vannet. Vil du ha enda flere valgmuligheter kan du ta båten fra havnen i Mgarr til den lille øya Comino. Der finner du Blue Lagoon, som er populær blant dykkere og snorklere.

Vings reier til Gozo

Når du bestiller en reise med Ving til Gozo kan du selv bestemme hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du har en rekke hotell å velge mellom, blant annet hotell med spa, treningsstudio, basseng og barnebasseng. Du velger selv hva som passer deg best. Om du ønsker et barnevennlig hotell kan vi anbefale Kempinski Hotel San Lawrenz, et Family Comfort-hotell i rolige omgivelser. Hotellet har flere basseng og egen barneklubb.

Nyttige tips
 • Solsikkert
 • Krystallklart vann
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Gozo

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær
 • januar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
19°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
28°19°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
30°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
31°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
28°21°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
17°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Rundt omkring på Gozo ligger det et halvt dusin strender, ofte er de små sandstrender inne i viker med klipper rundt. Øyas lengste strand heter Ramla Bay og ligger på nordsiden av øya. Den er ca. 200 meter lang og har rødlig, finkornet sand og er langgrunn. Vannet er friskt, rent og krystallklart, og det er gode forhold for snorkling og dykking.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Gozo på fleksible weekend- og ukesreiser med rutefly året rundt. Flyet lander på Maltas internasjonale flyplass.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen på Malta til Gozo er ca. 2 timer, inkludert 30 minutter med båt (ca. 40 kilometer).
Mat, drikke og natteliv
Gozo har et trivelig utvalg av kafeer og restauranter som serverer øyas egen mat i tillegg til internasjonale retter. Overalt har de fisk og skalldyr.
Utelivet på Gozo er rolig, men det spilles ofte levende musikk på noen av barene.
Aktiviteter og severdigheter
På Gozo er det fint å gå fotturer hvis du vil bevege på deg i ferien.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatt på hotellovernattinger

Maltas regjering har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved innsjekking, enten kontant eller med kort, og gjelder for alle gjester som har fylt 18 år. Beløpet er 0,5 euro pr. person og natt, maksimum 5 euro.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker. Kun euro ved kontantbetaling. Ved kortbetaling Visa, Mastercard og Eurocard.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Engelsk støpsel med tre hull. Adapter behøves.

Øvrig

Nivåforskjeller. Ikke egnet for bevegelseshemmede. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Gozo