Se hotell (9)

Reiser til Mellieha

Malta, Malta
Hele familien vil trives på en reise til Mellieha og kysten av Nord-Malta. Her finner du øyas lengste sandstrender, fine badeviker, krystallklart vann og et deilig klima.
Mellieha på Nord-Malta er berømt for sine fine sandstrender med lys sand og krystallklart vann. Selve byen med sine restauranter og butikker ligger på en høyde med utsikt over bukta. Langs den langgrunne stranden er det et godt utvalg av kafeer, iskrembarer og vannsportsaktiviteter – perfekt for deg som skal feriere i Mellieha med barn. Bare noen kilometer lenger nord venter nordkysten av Malta med sine rolige og beskyttede strender mot en bakgrunn med Maltas vakreste landskap – som skapt for lange spaserturer og avslappende dager.

Maltas nordkyst

Maltas nordkyst er en perlerad av små bukter og bortgjemte strender som Marfa Bay, Ramla Bay og Armier Bay. Et stykke utenfor kysten ligger Comino, den minste av Maltas bebodde øyer, og bortenfor den ligger Gozo, en veldig vakker øy som passer perfekt for en dagstur eller to. Hvis du er glad i å dykke har du kommet til rett sted, for utenfor kysten venter noen av Maltas beste dykkesteder.

Alle Vings hotell på Nord-Malta ligger i nærheten av stranden, og tilbyr spa, dykkebutikk og andre fasiliteter for både barnefamilier og de som reiser uten barn. Et slikt hotell er Ramla Bay Resort, som har rolig beliggenhet, men med flere restauranter, et eget spa og et stort bassengområde samt en privat strand nede ved Ramla Bay.

Bo bra i Mellieha

Ving tilbyr en håndfull fine hotell i Mellieha, og dere som reiser med barn bor aller best på Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Dette er et barnevennlig All Inclusive-hotell kun et steinkast fra Maltas lengste sandstrand i Ghadira Bay. Her er alt lagt til rette for at både små og store gjester skal trives, med underholdning, barneklubber, gratis WiFi og andre fasiliteter. Hotellet har også et utmerket spa og flere restauranter og velge mellom, slik at alle gjester, uansett alder, skal få den ferien de drømmer om.

Vings reiser til Mellieha

Når du bestiller en reise med Ving til Mellieha og Nord-Malta velger du selv hvor lenge du vil være borte og når du vil reise. Det innebærer at du kan skreddersy reisen akkurat slik det passer deg best.

Utforsk Malta

Selv om strendene i Mellieha og langs nordkysten er herlige i seg selv, bør du ikke gå glipp av resten av Malta. Det går busser overalt, og turen ned til Valletta tar under en halvtime. Et godt råd er å bestille en leiebil for en dag eller to. Det går selvsagt an å utforske øya med buss, men med ditt eget transportmiddel kan du reise hvor du vil og stoppe så lenge du ønsker. Du kommer raskt til å oppdage at det er mye å se på Malta, som for eksempel øyas gamle hovedstad Mdina, de forhistoriske megalittiske templene og katakombene i Rabat. Eller hvorfor ikke ta en dagstur til naboøyene Gozo og Comino hvor tempoet er litt roligere og bademulighetene er utmerkede.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Familiehotell
 • Solsikkert
 • Fin sandstrand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mellieha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
I Mellieha finner du Maltas lengste sandstrand med krystallklart vann og mange vannsportsaktiviteter. Langs nordkysten av Malta ligger sandstrendene bortgjemt i små bukter, og det er ikke langt å gå mellom dem.

Strender på Malta

På Malta kan du bade fra både klippe- og vakre sandstrender.

Ghajn Tuffieha

I nordvest, ca. 8 kilometer fra St Paul's Bay, ligger denne vakre sandstranden som også kalles Riviera Beach. Stranden ligger i en vakker bukt. Her er det fasiliteter som utleie av solsenger og salg av mat og drikke. Det går en bakke ned til sranden.

Golden Bay Beach

Ca. 8 kilometer fra St Paul's Bay, rett nord for Ghajn Tuffieha, ligger denne gylne sandstranden. Den har også fine fasiliteter.

Mellieha Beach

I Mellieha ligger Maltas lengste og kanskje fineste sandstrand, med krystallklart vann og mange vannsportaktiviteter. Stranden er veldig familievennlig, og ligger ca. 10 kilometer fra St Pauls Bay.
Mat, drikke og uteliv
Restauranttilbudet i Mellieha er bra. Her kan du smake på typiske lokale matretter som Pastizzis – tradisjonelt bakverk med fyll, Timpana – en maltesisk lasagnevariant laget med butterdeig, eller Fenek – ulike gryteretter. Langs nordkysten av Malta er utvalget utenfor hotellene litt mindre, men det er enkelt å hoppe på lokalbussen ned til Mellieha.

Mat og drikke på Malta

Malta har et stort og variert utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det finnes mange bra lokale restauranter, og mye dreier seg om sjømat. Det er også mange internasjonale restauranter, først og fremst italienske, japanske, kinesiske og thailandske. Det engelske kjøkken er også representert sammen med store hurtigmatkjeder som Hard Rock Café, Burger King og McDonalds. På Gozo er utvalget litt mindre, men selv på denne lille øya er det mange restauranter, kafeer og barer.

Akkurat som Maltas historie og kultur har det lokale kjøkkenet lange tradisjoner, og er en blanding av påvirkninger fra Sicilia, Nord-Afrika, Storbritannia og Spania. Nasjonalretten er kaningryte, stuffat tal-fenek, en langtidskokt gryte med rødvin og hvitløk. Verdt å prøve!
Utelivet i Mellieha er stort sett begrenset til det som hotellene kan tilby, og det samme gjelder på nordkysten av Malta. Det er et større utvalg av fornøyelser i Bugibba og St. Julian's, ca. 15–20 minutter unna.
Shopping
Butikkutvalget i Mellieha er begrenset til et fåtall små butikker langs hovedgaten, og langs nordkysten av Malta kan du ikke regne med mer enn en og annen kiosk. Det smarteste er å ta buss eller taxi inn til Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Sport og trening
Den vakre naturen langs nordkysten av Malta byr på fine turmuligheter.

Sport og trening på Malta

Nyt Maltas vakre natur mens du går fotturer eller dykker.

Dykking

Vannet rundt Malta er som skapt for dykking, med noe av det klareste vann i verden. En drøm for deg som vil fotografere under havoverflaten.

Du kan dykke i grotter, på rev og blant båtvrak. For et ekstra adrenalinkick kan du bli med på et nattdykk. det er flere dykkesentre på øya.

Fotturer

Malta har en rekke fine turstier for deg som liker å gå i naturen. Nyt utsikten over klipper og hav og grønne daler.
Aktiviteter og severdigheter
Mellieha er et utmerket sted å bade, sole seg og drive med vannsportsaktiviteter. Ved Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulle Popeye Village, de opprinnelige kulissene til innspillingen av filmen «Popeye» – på norsk Skipper'n. Fra Mellieha er det enkelt å ta båten over til øyene Camino og Gozo.

Hotellene tilbyr en rekke fasiliteter for gjester som vil holde seg i aktivitet i ferien.
Det er fine badeforhold i Mellieha, og her kan du finne bortgjemte badeviker med krystallklart vann, som er en severdighet i seg selv. I området rundt er det også flere interessante steder å besøk, som f.eks. Red Tower, en borg fra 1600-tallet, som også ble brukt under andre verdenskrig. Popeye Village er en temapark som tidligere var kulisser for innspillingen av musikalfilmen om svenske Karl-Alfred. Inne i byen står den fascinerede statuen Our Ladu of the Grotto.

Severdigheter på Malta

Malta er et lite land hvor det er enkelt å bli med på forskjellige utflukter. Med mer enn 7000 års historie er det et stort utvalg av historiske steder, templer, kirker og selvsagt museer.

Mdina

Den historiske byen Mdina er mer enn 4000 år gammel, og har opp gjennom historien vært maltas hovedstad og tilholdssted for adelige familier. Mdina ligger på en høyde med vakker utsikt. Å gå gjennom byporten, rusle rundt i smugene og gå inn i katedralene er som en reise tilbake i tid.

Marsaxlokk

En gammel, malerisk fiseklandsby på sørsiden av Malta. Stedet er mest kjent for sine fargeglade fiskebåter og det populære fiskemarkedet som holdes hver onsdag.

Domen i Mosta

Den mektige rundkirken i Mosta har en av Europas største kupler, og er et praktfullt syn. Inne i kirken er det en kopi av en udetonert bombe som ble funnet i kirken under andre verdenskrig.

Blue Lagoon

Den blå lagunen med sitt vakre, turkise og badevennlige vann et er av de mest populære utfluktsmålene på Malta. Lagunen ligger ved den lille øya Comino, nord for hovedøya. Hit reiser du på egen hånd eller på en arrangert utflukt.

Blue Grotto

Blue Grotto er syv mektige grotter på Maltas vakre vestside, som er skapt av bølgene gjennom flere årtusen. Sollyset som bryter i det krystallklare vannet daner en vakker naturopplevelse. Hvis du vil oppleve grottene på nært hold anbefaler vi å bli med på en arrangert båtutflukt. Men grottene kan også sees fra en utsiktsplass på land.

Popeye Village

Ved Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulle Popeye Village, en kopi av den byen "Skipper'n" ble spilt inn.

Gozo

På den mindre øya Gozo ligger hovedstedet Victoria med små badeviker og vakker natur. Øya er så liten at du når det meste til fots. Eller du kan ta bussen fra Victoria – den bruker ikke mer enn en halvtime hvor du enn skal. Det går ferge til Gozo fra fergeleiet i Cirkewaa på nordsiden av Malta, og reisen over sundet tar ca. 25 minutter. Det er mulig å ta med bil ombord.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Malta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Vær oppmerksom på at Malta har venstrekjøring.
Bussnettet er godt utbygget og det går lokalbusser over hele øya. Tar du taxi bør du avtale pris på forhånd.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Mellieha.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatt på hotellovernattinger

Maltas regjering har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved innsjekking, enten kontant eller med kort, og gjelder for alle gjester som har fylt 18 år. Beløpet er 0,5 euro pr. person pr. natt, opptil et maksbeløp på 5 euro.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker. Ved kontant betaling, kun euro. Ved kortbetaling aksepteres VISA, MasterCard og Eurocard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Engelsk støpsel med tre hull. Adapter behøves.

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller. Ikke tilpasset bevegelseshemmede. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Mellieha med rutefly fra april til oktober, og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Maltas internasjonale flyplass til Mellieha er ca. 40 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Til hotellene på nordkysten av Malta er det ytterligere noen kilometre.
Vær
 • januar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
19°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
28°19°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
30°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
31°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
28°21°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
17°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Mellieha
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.