Se hotell (8)

Reiser til Mellieha

Malta, Malta

Hele familien vil trives på en reise til Mellieha og kysten av Nord-Malta. Her finner du øyas lengste sandstrender, fine badeviker, krystallklart vann og et deilig klima.

Mellieha på Nord-Malta er berømt for sine fine sandstrender med lys sand og krystallklart vann. Selve byen med sine restauranter og butikker ligger på en høyde med utsikt over bukta. Langs den langgrunne stranden er det et godt utvalg av kafeer, iskrembarer og vannsportsaktiviteter – perfekt for deg som skal feriere i Mellieha med barn. Bare noen kilometer lenger nord venter nordkysten av Malta med sine rolige og beskyttede strender mot en bakgrunn med Maltas vakreste landskap – som skapt for lange spaserturer og avslappende dager.

Maltas nordkyst

Maltas nordkyst er en perlerad av små bukter og bortgjemte strender som Marfa Bay, Ramla Bay og Armier Bay. Et stykke utenfor kysten ligger Comino, den minste av Maltas bebodde øyer, og bortenfor den ligger Gozo, en veldig vakker øy som passer perfekt for en dagstur eller to. Hvis du er glad i å dykke har du kommet til rett sted, for utenfor kysten venter noen av Maltas beste dykkesteder.

Alle Vings hotell på Nord-Malta ligger i nærheten av stranden, og tilbyr spa, dykkebutikk og andre fasiliteter for både barnefamilier og de som reiser uten barn. Et slikt hotell er Ramla Bay Resort, som har rolig beliggenhet, men med flere restauranter, et eget spa og et stort bassengområde samt en privat strand nede ved Ramla Bay.

Bo bra i Mellieha

Ving tilbyr en håndfull fine hotell i Mellieha, og dere som reiser med barn bor aller best på Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Dette er et barnevennlig All Inclusive-hotell kun et steinkast fra Maltas lengste sandstrand i Ghadira Bay. Her er alt lagt til rette for at både små og store gjester skal trives, med underholdning, barneklubber, gratis WiFi og andre fasiliteter. Hotellet har også et utmerket spa og flere restauranter og velge mellom, slik at alle gjester, uansett alder, skal få den ferien de drømmer om.

Vings reiser til Mellieha

Når du bestiller en reise med Ving til Mellieha og Nord-Malta velger du selv hvor lenge du vil være borte og når du vil reise. Det innebærer at du kan skreddersy reisen akkurat slik det passer deg best.

Utforsk Malta

Selv om strendene i Mellieha og langs nordkysten er herlige i seg selv, bør du ikke gå glipp av resten av Malta. Det går busser overalt, og turen ned til Valletta tar under en halvtime. Et godt råd er å bestille en leiebil for en dag eller to. Det går selvsagt an å utforske øya med buss, men med ditt eget transportmiddel kan du reise hvor du vil og stoppe så lenge du ønsker. Du kommer raskt til å oppdage at det er mye å se på Malta, som for eksempel øyas gamle hovedstad Mdina, de forhistoriske megalittiske templene og katakombene i Rabat. Eller hvorfor ikke ta en dagstur til naboøyene Gozo og Comino hvor tempoet er litt roligere og bademulighetene er utmerkede.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Familiehotell
 • Solsikkert
 • Fin sandstrand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mellieha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
19°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
28°19°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
30°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
31°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
28°21°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
17°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
I Mellieha finner du Maltas lengste sandstrand med krystallklart vann og mange vannsportsaktiviteter. Langs nordkysten av Malta ligger sandstrendene bortgjemt i små bukter, og det er ikke langt å gå mellom dem.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Mellieha med rutefly fra april til oktober, og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Reisetiden fra Maltas internasjonale flyplass til Mellieha er ca. 40 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Til hotellene på nordkysten av Malta er det ytterligere noen kilometre.
Mat, drikke og natteliv
Restaurantutvalget i Mellieha er bra. Du kan prøve typiske lokale matretter som Pastizzis – tradisjonelt bakverk med fyll, Timpana – en maltesisk lasagne laget med butterdeig, eller forskjellige gryteretter – fenek. Langs nordkysten av Malta er utvalget utenfor hotellene litt mindre, men det er enkelt å hoppe på lokalbussen ned til Mellieha.
Utelivet i Mellieha er stort sett begrenset til det som hotellene kan tilby, og det samme gjelder på nordkysten av Malta. Det er et større utvalg av fornøyelser i Bugibba og St. Julian's, ca. 15–20 minutter unna.
Shopping
Butikkutvalget i Mellieha er veldig begrenset, og langs nordkysten av Malta kan du ikke regne med mer enn en og annen kiosk. Det smarteste er å ta buss eller taxi inn til Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Aktiviteter og severdigheter
Mellieha er et utmerket sted å bade, sole seg og drive med vannsportsaktiviteter. Ved Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulle Popeye Village, de opprinnelige kulissene til innspillingen av filmen «Popeye» – på norsk Skipper'n. Fra Mellieha er det enkelt å ta båten over til øyene Camino og Gozo. Den vakre naturen langs nordkysten av Malta byr på fine turmuligheter. Det er utmerkede dykkeforhold, med både drivdykk og dykking på båtvrak. Hotellene tilbyr en rekke fasiliteter for gjester som vil holde seg i aktivitet i ferien.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Mellieha.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Malta. For mer informasjon ta kontakt med Maltas konsulat på tlf. 67 58 47 05.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Malta.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatt på hotellovernattinger

Maltas regjering har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved innsjekking, enten kontant eller med kort, og gjelder for alle gjester som har fylt 18 år. Beløpet er 0,5 euro pr. person pr. natt, opptil et maksbeløp på 5 euro.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker. Ved kontant betaling, kun euro. Ved kortbetaling aksepteres VISA, MasterCard og Eurocard.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Engelsk støpsel med tre hull. Adapter behøves.

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller. Ikke tilpasset bevegelseshemmede. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Mellieha