Se hotell (6)

Reiser til Mellieha

Malta, Malta

Hele familien kan glede seg til en latmannsferie i Mellieha. Her venter øyas lengste sandstrand, klart vann og et deilig klima.

Mellieha på nordsiden av Malta er kjent for sine fine strender med lys sand og krystallklart vann. Selve byen med sine restauranter og butikker ligger på en høyde med utsikt over bukten. Langs den langgrunne stranden er det et bra utvalg av kafeer, iskremkiosker og vannsport. Kort sagt – perfekt for deg som skal reise til Mellieha med barn.

Bo bra i Mellieha

Ving har en håndfull fine hotell å velge mellom i Mellieha, og for dere som reiser med barn kan vi varmt anbefale Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Dette er et barnevennlig All Inclusive-hotell som ligger kun et steinkast fra Maltas lengste sandstrand i Ghadira Bay. Her får stor og små gjester alt de ønsker seg, med underholdning, barneklubber, gratis WiFi og alt annet som skal til for å stortrives. Hotellet har også et utmerket spa og flere restauranter å velge mellom.

Vings reiser til Mellieha

Når du bestiller en reise med Ving til Mellieha kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker være borte. På denne måten kan du skreddersy reisen akkurat slik den passer deg.

Oppdag Malta

Selv om stranden i Mellieha er herlig og det er lett å bli værende på hotellet, bør du ikke gå glipp av å utforske resten av Malta. Det går mange busser rundt på øya, og en tur ned til Valletta tar under en halvtime. Et godt tips er å leie bil for en dag eller to. Du kan selvsagt reise rundt med buss, men med egen transport kan du komme deg dit du vil og bli så lenge du ønsker.
Du kommer til å oppdage at det er mye å se på Malta, som den gamle hovedstaden Mdina, de forhistoriske megalittiske templene og katakombene i Rabat. Du kan også dra på dagstur til Maltas naboøyer Gozo og Comino som har fine bademuligheter og et litt roligere tempo.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Familiehotell
 • Solsikkert
 • Fin sandstrand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mellieha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
19°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
28°19°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
30°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
31°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
28°21°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
17°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Mellieha har Maltas lengste sandstrand, med krystallklart vann og en rekke vannsportsaktiviteter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Mellieha med rutefly fra april til oktober.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Maltas internasjonale flyplass til Mellieha er ca. 40 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Mellieha har et godt utvalg av restauranter. Du kan prøve typiske retter fra Malta som Pastizzis – små, fylte butterdeigskaker. Andre spesialiteter er Timpana – en maltesisk variant av lasagne med butterdeig og gryteretter – fenek.
Utelivet i Mellieha begrenser seg stort sett til den underholdningen hotellene kan tilby. Utvalget av utesteder er større i Bugibba og St Julian's, ca. 15–20 minutter unna.
Shopping
Butikkutvalget i Mellieha er veldig begrenset. Derfor er det lurt å ta buss eller taxi inn til Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Aktiviteter og severdigheter
I Mellieha kan du sole deg, bade og prøve ulike typer vannsport på stranden. Ved Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulle Popeye Village, filmsettet av byen der filmen "Popeye" (Skipper'n på norsk) ble spilt inn. Fra Mellieha er det lett å ta båt over til øyene Comino og Gozo.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Mellieha.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Malta. For mer informasjon ta kontakt med Maltas konsulat på tlf. 67 58 47 05.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Malta.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatt på hotellovernattinger

Maltas regjering har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved innsjekking, enten kontant eller med kort, og gjelder for alle gjester som har fylt 18 år. Beløpet er 0,5 euro pr. person pr. natt, opptil et maksbeløp på 5 euro.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker. Ved kontant betaling, kun euro. Ved kortbetaling aksepteres VISA, MasterCard og Eurocard.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Engelsk støpsel med tre hull. Adapter behøves.

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller. Ikke tilpasset bevegelseshemmede. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Mellieha