Utflukter, Baska Voda

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Dubrovnik – kan bestilles hjemmefra

Dubrovnik – kan bestilles hjemmefra

Middelaldersk mystikk og severdigheter. Bli med på en reise til historiske Dubrovnik.

Les mer Skjul

En ferie i Dalmatia er simpelthen ikke komplett uten et besøk i Dubrovnik – den tidligere republikken som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Husfasadene, gatene, alleene og torgene – hele byen oser av en interessant og historisk fortid. I Dubrovnik kommer uttrykket "levende historie" til sin rett, og gjennom å delta på denne utflukten får du et unikt innblikk i den vakre byens skjulte og åpenbare skatter.

Bussreisen tar ca. 4,5 timer fra Split, 3, 5 timer fra Brela, Baska Voda og Makarska og ca. 2,5 timer fra Gradac, inklusive pause. Når det er sagt er det ikke hvilken som helst reisevei vi snakker om. Veien er definitivt en av de vakreste i Europa, og reisen langs kysten kan ta pusten fra enhver. Mest imponerende er kanskje Kroatias "lille California", Neretva-elevens delta der det dyrkes appelsiner, vindruer og oliven.

I Dubrovnik venter en interessant vandring gjennom byens gater og torg, ledet av en kunnskapsrik lokalguide. Turen går blant annet innom rektorpalasset, en av de få renessansebygningene som overlevde det store jordskjelvet som rammet republikken i 1667.

Etter denne byvandringen (som det selvsagt er frivillig å delta på, men som virkelig vil anbefale), har du ca. 2,5 timer (avhengig av trafikken) på egen hånd. En av de beste måtene å oppleve Dubrovnik på er å ta en spasertur på den massive muren som omgir den gamle bydelen. Dubrovniks store utvalg av kafeer og restauranter innbyr selvsagt også til besøk. Den som ønsker å benytte anledningen til å shoppe vil heller ikke dra skuffet herfra.

NB! Husk å ta med pass.

Utfluktsprisen er avhengig av fra hvilket reisemål utflukten går. Du kan velge mellom å reise fra Makarska-rivieraen og Split.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltid er inkludert.

Entré:
Ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00–20.00 og/eller kl. 12.00–23.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide på bussen.

River Rafting

River Rafting

En utflukt for de eventyrlystne! Bli med på en fartsfylt båttur i vakre omgivelser på Cetina-elven. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Rafting er ikke bare for de som søker spenning og vil at blodet skal bruse. Denne utflukten passer like godt for de som ønsker å oppleve den vakre naturen nedover Cetina-elven og rundt den lille byen Omis. Hver båt tar syv personer, syv personer som deltar på et felles eventyr spekket med adrenalin og mektige naturopplevelser. ¨

Sikkerheten er høy og det er selvsagt obligatorsik med hjelm og flytevest. I løpet av dagen er det også mulig å dra på grottevandring og hoppe ned i det kalde vannet fra klipper. Den som vil kan også flyte nedover det hvite skummet med flytevest. Føttene først, for her går det unna i svingene og da må man kunne styre unna for store steiner underveis.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men etter raftingen er det mulighet for å kjøpe litt mat og drikke.

Tid:
Lengre halvdagsutflukt, ca. kl. 14.00–20.00.
Fra Split: ca. kl. 13.00–21.00

Guide:
Engelsktalende instruktør.

Lurt å ta med:
Behagelige klær som tåler å bli våte, samt skift.

Mostar i Bosnia – kan bestilles hjemmefra

Mostar i Bosnia – kan bestilles hjemmefra

En heldagstur til den historiske byen Mostar, rik på både kultur og religion. Mat og drikke ikke inkludert.

Les mer Skjul

Dette området har overlevd ulike historiske forandringer gjennom årene, og bærer klare spor av kultur og religion fra både før og etter krigen. Byen er mest kjent for sin praktfulle bro, som kollapset i 1993 som følge av krigen, men som har blitt restaurarert i de senere årene. På grunn av den flotte broen, fargeglade markeder, tradisjonelle håndverk, moskeer og ottomanske, tradisjonelle hus ble Mostar oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2005.

Mostar kalles gjerne for Lille Tyrkia. På den ene siden av broen ligger den kristne/ortodokse delen, og den muslimske delen på den andre siden. De to kulturene gir byen en spesiell atmosfære.


På vei til Mostar er utsikten over Bacina-sjøene og Neretva-elven fantastisk.

NB! Husk pass!

Utfluktsprisen varierer avhengig av hvilket reisemål utflukten går fra. Man kan delta fra Makarskas-rivieraen og Split.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider er inkludert.

Entré:
Ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00–19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til den gamle piratbyen Omis, med både elvebåttur og markedsbesøk! En tradisjonell lunsj er inkludert. Drikke kjøpes til.

Les mer Skjul

På den kroatiske landsbygda produseres det rikelig med frukt og grønnsaker, og det ser man særlig på de lokale markedene som arrangeres hver uke i flere av landsbyene i området. Denne utflukten starter med et besøk på ett av dem, der det bugner av frukt og grønt, oliven, urter og ost – alt til lave priser og av høy kvalitet. Her er det ikke vanskelig å finne noe som frister! Kanskje en saftig vannmelon, eller noen smaksrike, lokale oliven?

Etter markedsbesøket kjører vi til Omis – byen som i sin tid ble dannet ved munningen av Cetina-elven. En gang i tiden var dette tilholdsstedet til de beryktede Omispiratene som narret handelsskip inn i elven, sperret dem inne og plyndret dem. Ovenfor Omis våker det gamle fortet og utkikksposten Mirabella. En lokal guide gir oss en omvisning rundt i byen som kan by på flere historiske bygninger fra antikken og middelalderen. Etter en times tid blir vi invitert på en tradisjonell dalmatisk Peka – en gryte med kjøtt og grønnsaker som kokes langsomt over glør.

Etter lunsj kan de som vil bade i elven eller slappe av i den flotte naturen før hjemreisen kl. 15.00. Ved ankomst i Brela har du ca. tre timer på egen hånd før båten går.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Meny: Bønnesuppe, peka med kalv og kylling, salat, brød, og en lokal dessert. Drikke er ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.
Engelsktalende guide i Omis.

Krka nasjonalpark og fossefallene – kan bestilles hjemmefra

Krka nasjonalpark og fossefallene – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en flott heldagstur til de imponerende Krka-fossefallene som ligger i Krka nasjonalpark. Fossefallene forserer intet mindre enn 17 barrierer på sin vei mot havet. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

I nasjonalparken blir det god tid til å koble av, utforske omgivelsene, svømme i det klare elvevannet, besøke et lokalt folkemuseum der man kan se hvordan folk levde i gamle dager, spise lunsj og kose seg i skyggen.

På hjemveien blir det mulighet til å gjøre seg kjent med kroatiske delikatesser som lokal honning, lavendel, krydder, vin og andre godsaker.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, samtidig som du bestiller reisen din. Du kan også bestille den på "Min side" etter at selve reisen er bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider er inkludert.

Entré:
Inngangsbillett til nasjonalparken.

Tid:
Heldagsutflukt, ca kl. 07.00–17.00/18.00.

Lurt å ta med:
Badetøy og sandaler eller komfortable sko (f.eks. joggesko eller tursko).

Reiseguide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
P.g.a båttransport til fastlandet koster denne utflukten ca. 650 HRK for gjester som bor på Brac.

Tur til toppen av Biokovo

Tur til toppen av Biokovo

En vakker tur opp til en av de høyeste toppene i middelhavsområdet.

Les mer Skjul

Vi begynner med å kjøre et stykke opp mot en av Kroatias høyeste fjelltopper i nasjonalparken Biokovo. Underveis stopper vi og betrakter den spektakulære utsikten over Makarska-rivieraen og skjærgården utenfor. Vi går den siste etappen opp mot toppen av St. Jure (1762 moh.), det høyeste punktet i middelhavsområdet.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Morgentur: ca. 08.00-14.40
Kveldstur: ca. 17.00-22.40

Lurt å ta med:
Solkrem, gode sko og vann.

Obs! Det er ikke mulig å kjøpe vann på veien.

Guide:
Autorisert, engelsktalende fjellguide.

Canyoning i Cetina-floden

Canyoning i Cetina-floden

Tidligere har Cetina-elven vært relativt utilgjengelig for besøkende, men nå kan du bli med på en elveekspedisjon utenom det vanlige!

Les mer Skjul

Elven har i tusenvis av år formet landskapet med sine fossefall og massive vannmasser, og området er kjent for sin skjønnhet og den urørte naturen.

På denne utflukten får du være med på juving (canyoning), som betyr at du iført våtdrakt, flytevest og hjelm begir deg uti elven og får oppleve den usminkede naturen og elvens absolutte høydepunkter på nært hold.

Sammen med kunnskapsrike og dyktige kroatiske guider fra den lokale redningstjenesten føres du gjennom fossefall, små innsjøer og underjordiske passasjer – for å nevne noe. Alt skjer i, eller i nærheten av, vannet, og underveis får de tøffeste anledning til å hoppe fra klippene langs elven.

Dette er en unik opplevelse for de fleste, og særlig ettersom juving fortsatt er et relativt nytt fenomen. Ikke gå glipp av denne sjansen – bli med for en opplevelse du sent vil glemme!

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Inkludert i prisen:
Sikkerhetsutstyr, våtdrakt, flytevest og hjelm.

Tid:
Utflukten tar ca. 4-5 timer inkludert transport til og fra elven. Starttidspunktene kan variere.

Guide:
Engelsktalende guide.

Øvrig:
Du må ha med badetøy, håndkle og badesko eller joggesko. Utflukten har 12-års aldersgrense. Prisen varierer avhengig av hvilket reisemål utflukten går fra.

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Kroatias skjærgård rommer mer enn tusen øyer, men bare 50 av dem er bebodd. Hver øy har sin egen karakter og sine høydepunkter hva gjelder natur, arkitektur og kultur. Vi besøker øyene Hvar og Brac. Mat og drikke er ikke inkludert på utflukten.

Les mer Skjul

Hvar er offisielt kjent som Kroatias mest solrike øy, og i byen med samme navn finner du flere severdigheter som er verdt et besøk. Hvars gamle katedral med røtter fra 1300-tallet er oppkalt etter byens skytshelgen Stefan, som også regnes som kristendommens første martyr. Katedralen er en av regionens eldste, og er bare et av stedene vi besøker i løpet av oppholdet vårt på Hvar. Når du er på øya kommer du sannsynligvis til å kjenne duften av lavendel som henger i luften – Hvar er nemlig kjent for sin lavendelproduksjon, som er en av øyas største inntektskilder.

I løpet av utflukten blir det også tid til et besøk på naboøya Brac, der vi blant annet besøker den lille, sjarmerende byen Bol. Vi får selvfølgelig også med oss den kjente Zlatni Rat-stranden i nærheten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Mat og drikke:
Ikke inkludert i prisen. Det finnes mange spisesteder i Hvar, og det blir en lunsjpause etter byvandringen.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00–19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide på bussen. Engelsktalende guide i Hvar.

Øvrig:
Vær oppmerksom på at eventuelle inngangsbilletter ikke er inkludert i prisen.