Se hotell (16)

Reiser til Hong Kong

En reise til Hong Kong byr på alt du kan ønske deg av en asiatisk storby; høye skyskrapere, et verdensberømt kjøkken, billig shopping og enestående utsikter.
Fra toppen av Victoria Peak på Hong Kong Island har du fantastisk utsikt over denne fascinerende byen med all sin blinkende neon og den travle havnen. Kanskje ser det kjent ut, for herfra er det tatt mange panoramabilder av Hong Kong. På Hong Kong-øya under Victoria Peak ligger imponerende skyskrapere, elegante butikker, store bankpalass og ruvende forretningsbygg. Her ligger også bydelen Wanchai, der gammelt møter nytt.

Kowloon – kort vei til alt

Fra Victoria Peak ser du over til Kowloon på fastlandet. Der ligger det flere hotell, og det er i denne delen av byen shoppingtilbudet er størst. Bydelen Tsimshatsui ligger nærmest havnen hvor fergene over til Hong Kong Island går. Her møtes du av et yrende folkeliv, og det er et enormt utvalg av restauranter, butikker og underholdning. I Kowloon ligger også de kjente markedene Jade Market, Temple Street Night Market og Bird Market – ikke gå glipp av disse!

Vings reiser til Hong Kong

Når du reiser med Ving til Hong Kong kan du velge mellom flere sentralt beliggende hotell i både Kowloon og på Hong Kong Island. Du kan selvfølgelig også velge mellom hotell i forskjellige prisklasser. Vi du skjemme bort deg selv anbefaler vi Prime Select-hotellet Mojo Nomad Central, bare noen hundre meter fra fergeterminalen på Hong Kong Island. Like ved ligger også det nærmest legendariske Mandarin Oriental, like kjent for sin upåklagelige service som for sin lekre design.

Utforsk omgivelsene

Det er 235 store og små øyer som hører til Hong Kong. De fleste er ubebodde, men på noen av de bebodde øyene kan det se ut som om utviklingen har stått stille. Cheung Chau, Lamma og Lantau er noen av øyene som er verdt et besøk på din reise til Hong Kong, og det er enkelt å bli med på korte eller lengre båtturer for å se seg rundt. Hvis du besøker Lantau må du få med deg det historiske fortet Tung Chung fra 1000-tallet. Er du ekstra eventyrlysten kan du ta båten til Macao, den tidligere portugisiske kolonien som nå også tilhører Kina.

Den beste shoppingen og den beste maten

I Kowloon kan du få tak i det meste. Langs Nathan Road ligger det en mengde butikker der du kan kjøpe for eksempel elektronikk, klær og sko. Det beste markedet i Hong Kong heter Night Market og ligger på Temple Street. Her er det billig, men ikke glem å prute! Like ved Night Market ligger også et av byens mange matmarkeder, hvor du kan slå deg ned ved et vinglete plastbord, bestille en øl og middag og få en opplevelse for livet med på kjøpet.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hong Kong

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
18°13°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
18°13°
3
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
20°16°
3
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • april
24°20°
3
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mai
28°23°
5
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • august
30°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
27°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
24°19°
6
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Hong Kong med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Det er ca. 40 km fra Hong Kong International Airport til hotellene. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Du kan også ta hurtigtog, buss og taxi fra flyplassen.
Shopping
Alle varer unntatt alkohol og tobakk er tollfrie i Hong Kong, noe som har gjort byen til et av verdens mest attraktive shoppingreisemål. Nathan Road er en ca. tre km lang gate som strekker seg nordover fra sørspissen av Kowloon, og her finner du det meste. Utendørsmarkedet Ladies Market går parallelt med Nathan Road. Du finner det ved t-banestasjonen Mong Kok, og her finner du alt fra klær og vesker til leker og pyntesaker. Hong Kong Island er på sin side mye mer moderne enn Kowloon, og her finner du flere store, moderne kjøpesentre.
Mat, drikke og uteliv
Til Hong Kong reiser du for å spise godt. Hong Kong har en sann overflod av restauranter, og du kan velge mellom alt mulig av europeisk og kinesisk mat. Velg mellom alt fra eksklusive restauranter til lokale matmarkeder med spennende spesialiteter. Populære retter i Hong Kong er for eksempel pekingand, dim sum – små dampkokte deigknytter fylt med kjøtt, fisk eller grønnsaker – og congee, en tykk risgrøt som serveres med kjøtt og marinerte egg, kylling, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Til maten drikker lokalbefolkningen ofte te.

matvandring i Hong Kong

Hong Kong er stor, så stor at de fleste matstreifene nøyer seg med ett distrikt: Sham Shui Po, Temple Street, Central & Sheung Wan osv. Selv innen hvert av disse distriktene er det en overflod av smaksretninger og kjøkken som alle er verdt å bli kjent med. Et matvandring gir deg en smakebit av det beste og mest interessante.
Du kan ikke komme til Hong Kong uten å oppleve byens pulserende energi og heftige natteliv. Av byens tre store fornøyelsesstrøk er Lan Kwai Fong det mest populære. Området er en kupert, L-formet brosteinsgate i Central, kjent som byens sentrum for bar- og klubbmiljø. Langs denne gaten ligger det mer enn 100 barer, restauranter og klubber – forvent deg trengsel og sene kvelder.

Området som kalles SoHo har en litt mer sofistikert atmosfære, med eksklusive barer og førsteklasses nattklubber.

Et par stopp med t-banen fra Central kommer du til Wan Chai. Dette området har et godt utvalg av sportsbarer, livemusikk og puber i kolonistil. Dessuten er det rimelig å drikke og spise på mange av stedene her.
Aktiviteter og severdigheter
Gå ikke glipp av synet av Hong Kongs ikoniske skyline fra toppen av Victoria Peak på Hong Kong Island. Dit kommer du med bane, buss, bil eller til fots. Hele familen kan more seg i Hong Kong Disneyland.
Det historiske museet og Det naturvitenskaplige museet er to opplagte valg for deg som liker å gå i museer. Her venter det store oppdagelser for store og små!
Hvordan du kommer deg rundt
Det er veldig enkelt å ta seg rundt i Hong Kong med buss, t-bane, tog og taxi. Fergen Star Ferry som går mellom Hong Kong Island og Kowloon koster bare noen kroner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

(HKD) Hong Kong dollar. Visa og Mastercard fungerer bra. Det finnes minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +7 timer (vintertid), +6 timer (sommertid)

Elektrisitet

220/240 V. Adapter er nødvendig.

Språk

Mandarin. Hong Kong: kantonesisk og engelsk.

Språk

I store deler av Kina snakker lokalbefolkningen utelukkende ulike varianter av kinesisk. I Hong Kong er det derimot mange som kan engelsk, og det er mulig å gjøre seg forstått stort sett over alt.

Finn reise til Hong Kong
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.