Se hotell (19)

Reiser til Hong Kong

En reise til Hong Kong byr på alt du kan ønske deg av en asiatisk storby; høye skyskrapere, et verdensberømt kjøkken, billig shopping og enestående utsikter.

Fra toppen av Victoria Peak på Hong Kong Island har du fantastisk utsikt over denne fascinerende byen med all sin blinkende neon og den travle havnen. Kanskje ser det kjent ut, for herfra er det tatt mange panoramabilder av Hong Kong. På Hong Kong-øya under Victoria Peak ligger imponerende skyskrapere, elegante butikker, store bankpalass og ruvende forretningsbygg. Her ligger også bydelen Wanchai, der gammelt møter nytt.

Kowloon – kort vei til alt

Fra Victoria Peak ser du over til Kowloon på fastlandet. Der ligger det flere hotell, og det er i denne delen av byen shoppingtilbudet er størst. Bydelen Tsimshatsui ligger nærmest havnen hvor fergene over til Hong Kong Island går. Her møtes du av et yrende folkeliv, og det er et enormt utvalg av restauranter, butikker og underholdning. I Kowloon ligger også de kjente markedene Jade Market, Temple Street Night Market og Bird Market – ikke gå glipp av disse!

Vings reiser til Hong Kong

Når du reiser med Ving til Hong Kong kan du velge mellom flere sentralt beliggende hotell i både Kowloon og på Hong Kong Island. Du kan selvfølgelig også velge mellom hotell i forskjellige prisklasser. Vi du skjemme bort deg selv anbefaler vi Prime Select-hotellet Mojo Nomad Central, bare noen hundre meter fra fergeterminalen på Hong Kong Island. Like ved ligger også det nærmest legendariske Mandarin Oriental, like kjent for sin upåklagelige service som for sin lekre design.

Rundt Hong Kong

Det finnes 235 store og små øyer som hører til Hong Kong. De fleste er ubebodde, men på noen av de bebodde øyene kan det se ut som om utviklingen har stått stille. Cheung Chau, Lamma og Lantau er noen av øyene som er verdt et besøk, og det er enkelt å bli med på korte eller lengre båtturer for å se seg rundt. Er du ekstra eventyrlysten kan du ta båten til Macao, den tidligere portugisiske kolonien som nå også tilhører Kina.

Den beste shoppingen og den beste maten

I Kowloon kan du få tak i det meste. Langs Nathan Road ligger det en mengde butikker der du kan kjøpe for eksempel elektronikk, klær og sko. Det beste markedet i Hong Kong heter Night Market og ligger på Temple Street. Her er det billig, men ikke glem å prute! Like ved Night Market ligger også et av byens mange matmarkeder, hvor du kan slå deg ned ved et vinglete plastbord, bestille en øl og middag og få en opplevelse for livet med på kjøpet.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hong Kong

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
18°13°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
18°13°
3
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
20°16°
3
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • april
24°20°
3
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mai
28°23°
5
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • august
30°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
27°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
24°19°
6
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Hong Kong med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Det er ca. 40 km fra Hong Kong International Airport til hotellene. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Du kan også ta hurtigtog, buss og taxi fra flyplassen.
Shopping
Alle varer unntatt alkohol og tobakk er tollfrie i Hong Kong, noe som har gjort byen til et av verdens mest attraktive shoppingreisemål. Nathan Road er en ca. tre km lang gate som strekker seg nordover fra sørspissen av Kowloon, og her finner du det meste. Utendørsmarkedet Ladies Market går parallelt med Nathan Road. Du finner det ved t-banestasjonen Mong Kok, og her finner du alt fra klær og vesker til leker og pyntesaker. Hong Kong Island er på sin side mye mer moderne enn Kowloon, og her finner du flere store, moderne kjøpesentre.
Mat, drikke og natteliv
Hong Kong har en sann overflod av restauranter, og du kan velge mellom alt mulig – europeisk og kinesisk mat og fisk og skalldyr.
Hong Kong skuffer ikke, for her er utvalget av barer og utesteder enormt.
Aktiviteter og severdigheter
Gå ikke glipp av synet av Hong Kongs ikoniske skyline fra toppen av Victoria Peak på Hong Kong Island. Dit kommer du med bane, buss, bil eller til fots.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er veldig enkelt å ta seg rundt i Hong Kong med buss, t-bane, tog og taxi. Fergen Star Ferry som går mellom Hong Kong Island og Kowloon koster bare noen kroner.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum. Spørsmål om pass og visum rettes til landets ambassade eller konsulat.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

(HKD) Hong Kong dollar. Visa og Mastercard fungerer i stor utstrekning. Det finnes minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +7 timer (vintertid), +6 timer (sommertid)

Elektrisitet

220/240 V. Adapter er nødvendig.

Språk

Mandarin. Hong Kong: kantonesisk og engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Kina, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng.

Språk

I store deler av Kina snakker lokalbefolkningen utelukkende ulike varianter av kinesisk. I Hong Kong forstår imidlertid de aller fleste engelsk. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Hong Kong