Utflukter, Los Cristianos

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Luksuskatamaranen MustCat

Luksuskatamaranen MustCat

En herlig dag på havet hvor vi speider etter hvaler og delfiner og bader i havet.

Les mer Skjul

MustCat er blant de ledende katamaranene på Tenerife, og de tilbyr mer enn på andre lignende utflukter. De har for eksempel den eneste båten som går ut fra havnen i Las Galletas, en lokal by der du om morgenen møter fiskerne på vei inn med nattens fangst.

Mens katamaranen glir lydløst gjennom havoverflaten, kan du slappe av og nyte solen, vinden og havet. Plutselig blir det stille og du ser at besetningen peker ned i havet – det er en pilothval eller kanskje delfiner. Båten er ikke den største, men det er likevel nok av plass, og du kan ligge og slappe av under solnettene lengst fremme i båten.

Etterpå fortsetter vi til en bukt hvor vi kan bad og nyte solen. I løpet av turen er det også gode muligheter til å møte havskilpadder.

Inkludert i prisen:
Drikke er inkludert på seilturen. Velger du den kortere turen er et smørbrød med ost eller skinke inkludert, og velger du den lengre serveres du paella (kylling eller fisk).

Tid:
Ca. 3 eller 4,5 time. Prisen gjelder den kortere turen (3 timer).

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy, solkrem, kamera, håndkle, klesskift og solbriller.

Glassbunnbåten Royal Delfin

Glassbunnbåten Royal Delfin

Opplev Tenerifes vakre natur fra havet.

Les mer Skjul

Båten Royal Delfin seiler fra havnen i Puerto de Colón og ut på Atlanterhavet. Vi følger kysten nordover og får se Tenerife fra en annen side. Nyt stillheten på havet, eller gå under dekk og se på livet under vannoverflaten gjennom panoramvinduene. Kapteinen garanterer at du kommer til å se hval eller delfiner. Lunsj serveres når sulten melder seg, og drikke er inkludert under hele båtturen.

En tur på Royal Delfin passer alle, ikke minst barnefamilier. Om bord er det rikelig med plass og mye å gjøre og oppleve.

Inkludert i prisen:
Lettere lunsj og drikke (øl, sangria, brus og vann) på hele seilturen. Angitt pris gjelder den kortere turen (3 timer) fra reisemålene på sørsiden. Prisen er høyere fra Puerto de la Cruz (4,5-timers utflukt).

Tid:
3 eller 4,5 timer.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Badehåndkle, klesskift, solkrem, kamera og solbriller.

Øvrig:
Ved dårlig vær kan båtturen bli innstilt, og av og til får vi dessverre ikke gitt beskjed om dette før rett før avgang. Bilder som tas i løpet av dagen og suvenirer kan kjøpes om bord.

Teide – kan bestilles hjemmefra

Teide – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en spennende halvdagsutflukt med buss opp til nasjonalparken rundt Teide, Spanias høyeste fjell. Måltider og drikke er ikke inkludert. Billett med taubanen Teleféricon bestilles separat.

Les mer Skjul

Vi begynner utflukten om morgenen og får oppleve fire ulike klimasoner i løpet av dagen. Det er fascinerende å se hvordan naturen forandrer seg underveis. På veien oppover får vi høre mer om Tenerife og vulkanens historie. Vi forlater hotellområdet for å kjøre gjennom små landsbyer hvor de dyrker alt fra poteter til druer. Vi kommer fram til pinjeskogene hvor vi får høre om deres betydning før vi kjører ned i et av verdens største kratere. Her minner omgivelsene mest av alt om et sterilt månelandskap, men med lavaens former og farger.

Taubanen starter på 2356 meters høyde. Hvis været tillater det, kan du ta taubanen opp til 3555 meter. Billetten er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes separat.* På toppen venter spektakulær utsikt over nasjonalparken og flere av naboøyene.

Når vi kjører ned igjen, følger vi en annen vei gjennom et annerledes landskap, og vi vil selvfølgelig ta en titt på den unike floraen i Las Cañadas (kraterområdet). Vi legger også inn en pause for å se på litt suvenirer fra Tenerife og Teide.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Entré:
Turen med taubanen Teleféricon er ikke inkludert i prisen. Billettene må forhåndsbestilles hjemmefra, slik at du er garantert å få plass. Du kan også kjøpe billett av Vings reiseleder samtidig som du bestiller plass på utflukten.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–13.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Gode tursko og varme klær da det er kaldt i høyden. Vannflaske, kamera og penger til taubanen.

Øvrig:
*I perioden 20. desember 2019 til 1. februar 2020 er taubanen fullbooket og det er derfor ikke mulig å forhåndsbestille billetter. Det selges et begrenset antall billetter lokalt, ved Teide, og ledige plasser kan bekreftes først på utfluktsdagen.
Taubanen er avhengig av været, og om det blåser for mye eller snør kraftig stenges den. Gravide, personer med hjerteproblemer og/eller pustebesvær, samt barn under tre år kan ikke ta taubanen da det kan innebære en viss helserisiko pga. høyden. Prisen på utflukten avhenger av hvilket reisemål den går fra.

Klassiske Tenerife – kan bestilles hjemmefra

Klassiske Tenerife – kan bestilles hjemmefra

På denne heldagsutflukten får du oppleve det beste Tenerife har å by på, og alt på en og samme dag. Gjør deg klar for en dag fullspekket med nye opplevelser og inntrykk. Tapaslunsj med drikke, inngang til Piramides de Guimar og Casa de Abaco er inkludert. Utflukten arrangeres i perioden 30. september–15. april.

Les mer Skjul

Vi setter oss på bussen og tar den raskeste veien nordover, mot den frodige og mer historiske delen av øya. Vi stopper på halvveien for å se på et av Tenerifes mest interessante, men kanskje mindre kjente steder – pyramidene i Guimar. Her lærer vi mer om guanchefolket og historien bak pyramidene. Etter dette kjører vi til den gamle hovedstaden La Laguna for å se oss rundt i byen og titte på de gamle bygningene. Her får du også tid på egen hånd til å utforske byen i ditt eget tempo.

Vi fortsetter deretter inn i området Tacoronte og besøker trivelige Bodega Alvaro. Nyheten her er en full tapaslunsj med prøvesmaking av flere lokale viner, som du selvsagt kan kjøpe med deg om de faller i smak. Deretter kjører bussen videre til havnebyen Puerto de la Cruz hvor vi besøker Casa Abaco, et hus som nå er et museum med en lang historie.

På hjemturen stopper vi ved Candelaria for et siste innblikk i øyas religion og historie. Dette er et sted hvor pilgrimer valfarter i august måned for å tilbe Kanariøyenes skysthelgen jomfru Maria – Virgen de Candelaria. Når vi til slutt kommer ned til sørkysten igjen rekker vi å få med oss den vakre solnedgangen, selv om dette kan variere litt i løpet av året.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Inkludert i prisen:
Tapaslunsj med drikke til (vinsmaking eller vann), samt inngang til Piramides de Guimar og Casa de Abaco.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00-18.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Gode tursko, da vi ved to anledninger går litt lengre strekninger.

Øvrig:
Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene vi besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvanskeligheter bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.

Legendariske La Gomera – kan bestilles hjemmefra

Legendariske La Gomera – kan bestilles hjemmefra

Vår kanskje mest minneverdige utflukt går til La Gomera, en øy like utenfor Tenerife. Det tar ca. 45 minutter dit med Fred Olsens hurtigferge. Treretters lunsj med vann eller vin er inkludert.

Les mer Skjul

Denne usedvanlig vakre øya er den nest minste av de bebodde Kanariøyene. Bussen frakter oss langs svingete veier gjennom raviner og daler med fantastisk utsikt. Her er det veldig lite turisme, og den flotte naturen er fremdeles sterkt preget av urskog og endemiske vekster.

På vårt lunsjstopp oppe i fjellene får vi en demonstrasjon av det gamle språket "silbo" – et plystrespråk som før i tiden ble brukt til å kommunisere mellom fjelltoppene.

I nasjonalparken Garajonay vokser det en veldig spesiell skog av laurbærtrær og lyng. Den var her allerede under istiden og finnes ikke noe annet sted i verden! Vi får også høre om heksene som i følge sagnet levde her. Det blir også tid til å gå en kort tur på egen hånd i La Laguna Grande.

Sjøfareren Christofer Columbus, en av verdenshistoriens mest kjente menn, gjorde et av sine siste stopp på La Gomera før han seilte mot det ukjente. Brønnen der hans menn fylte opp vann før den lange reisen over Atlanterhavet eksisterer den dag i dag i hovedstaden San Sebastián.

La Gomera er litt svalere enn på Tenerife, så ta med en varm genser eller jakke.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" dersom du allerede har bestilt.

Inkludert i prisen:
Treretters lunsj med vann eller vin. Brus og øl er ikke inkludert.

Tid:
Utflukten går fra Playa de las Americas, Los Cristianos og Playa Paraiso ca. kl. 07.00–18.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Obs! Alle må ta med pass på utflukten.
Bruk komfortable sko og klær. Ta med vannflaske, kamera og evt. penger til drikke under lunsjen.

Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene vi besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvanskeligheter bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.

Klassiske Tenerife – med Purowool – kan bestilles hjemmefra

Klassiske Tenerife – med Purowool – kan bestilles hjemmefra

På denne utflukten får du oppleve flere av Tenerifes høydepunkter, og alt på en og samme dag. Utflukten arrangeres i samarbeid med Purowool, og du får derfor også en hyggelig presentasjon og frokost før utflukten starter – alt til en lavere pris enn ellers. Utflukten arrangeres i perioden 30. september – 1. mai.

Les mer Skjul

Ving har i mange år hatt et unikt samarbeid med Purowool. Velger man denne utflukten blir man hentet før den ordinære utflukten begynner for en trivelig og underholdende presentasjon hos Purowool om helse, søvn og deres produkter. Frokost er inkludert i prisen.

Etter frokosten hos Purowool setter oss i bussen og tar den raskeste veien nordover, mot den frodige og mer historiske delen av øya. Vi stopper på halvveien for å se på et av Tenerifes mest interessante, men kanskje mindre kjente steder – pyramidene i Guimar. Her lærer vi mer om guanchefolket og historien bak pyramidene. Etter dette kjører vi til den gamle hovedstaden La Laguna for å se oss rundt i byen og titte på de gamle bygningene. Her får du også tid på egen hånd til å utforske byen i ditt eget tempo.

Vi fortsetter deretter inn i området Tacoronte og besøker trivelige Bodega Alvaro. Nyheten her er en full tapaslunsj med prøvesmaking av flere lokale viner, som du selvsagt kan kjøpe med deg om de faller i smak. Deretter kjører bussen videre til havnebyen Puerto de la Cruz hvor vi besøker Casa Abaco, et hus som nå er et museum med en lang historie.

På hjemturen stopper vi ved Candelaria for et siste innblikk i øyas religion og historie. Dette er et sted hvor pilgrimer valfarter i august måned for å tilbe Kanariøyenes skysthelgen jomfru Maria – Virgen de Candelaria. Når vi til slutt kommer ned til sørkysten igjen rekker vi å få med oss den vakre solnedgangen, selv om dette kan variere litt i løpet av året.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Inkludert i prisen:
Tapaslunsj med drikke til (vinsmaking eller vann), samt inngang til Piramides de Guimar og Casa de Abaco.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00-18.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Gode tursko, da vi ved to anledninger går litt lengre strekninger.

Øvrig:
Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene vi besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvanskeligheter bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.