Se hotell (6)

Jandía er et reisemål med milelange, barnevennlige strender og hotell som passer for hele familien.

Jandia ligger ved en av de flotteste strendene på Fuerteventura. Alle typer turister finner veien hit, ikke minst windsurfere, ettersom verdensmesterskapet i windsurfing holdes her i august hvert år. Jandias sentrum ligger langs gaten mellom stranden og hotellområdet. Her ligger restauranter, puber, barer, spillehaller og butikker på rekke og rad.

Vil du ha litt variasjon, kan du gå tur i fjellene bak Jandia. Øyas høyeste fjell, Pico de la Zarza, er 807 meter høyt og ligger like i nærheten. Herfra er det fantastisk utsikt over havet. Vil du se litt mer opprinnelig bebyggelse, kan du gå langs strandpromenaden til det lille fiskestedet Morro Jable. Her finner du fine sjømatrestauranter, samt noen barer og diskotek.

Jandias milelange strand

Jandia har en tre mil lang og hvit sandstrand, som enkelte steder er opptil 100 meter bred. Stranden er for det meste langgrunn, noe som gjør den ideell for barnefamilier. På stranden er det enkelt å få et lite område for seg selv, noe som gjør at mange naturister velger å reise hit.

Barnevennlige hotell i Jandía

Det er ikke bare strendene som er barnevennlige i Jandia. Bestiller du en reise med Ving kan du også velge mellom flere barnevennlige hotell. På mange av dem inngår All Inclusive i prisen, og de fleste ligger kun en kort spasertur fra stranden. Ta for eksempel en titt på Family Comfort-hotellet Sol Fuerteventura Jandia. Her bor du i nærheten av stranden på et barnevennlig hotell hvor man har mulighet til å bestille All Inclusive. Som skapt for en herlig og avslappende familieferie.

Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
 • Barnevennlige strender
 • Solsikkert
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Jandia

Vær
 • januar
19°13°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
20°13°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
21°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
24°17°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
27°19°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°16°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Strender
Jandía ligger ved av de flotteste strendene på Fuerteventura. Her finner du en milelang hvit sandstrand som enkelte steder er opptil 100 meter bred. Stranden er for det meste langgrunn, noe som gjør den ideell for barnefamilier. Flere steder langs stranden finnes det "chiringitos", dvs. små barliknende kiosker som serverer mat og drikke. Det er også mulighet for å leie solsenger og parasoller.

Playa de Sotavento - lang og vakker strand

Playa de Sotavento er kanskje Fuerteventuras vakreste strandstripe. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", er en del av denne stranden. Playa de Sotavento er nesten en mil lang, og strekker seg langs den sørøstlige kysten fra Costa Calma og ned til Morro Jable. Her holdes verdenscupen i windsurfing i august.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den sydlige delen av Fuerteventura. Det løper en strandpromenade langs den offentlige stranden, som er kantet av restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på sydsiden finnes det flere fine små bukter, med lys, fin sand. Disse er perfekt for sol og bading. Er du heldig, kan du kanskje finne en liten bukt helt for deg selv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Jandía med rutefly året rundt fra Oslo. Flyet lander på flyplassen utenfor Puerto del Rosario.
Bestiller du en pakkereise med rutefly gjennom Ving, kan du også bestille transport mellom flyplassen og hotellet. Transporten besørges som regel av taxi eller minibuss, og er ikke inkludert i reisens pris. Prisen varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet, og du får eksakt pris når du bestiller. All informasjon om bestilt transport vil stå på reisebeviset ditt. Les mer om transport.

Reisetiden fra flyplassen til hotellet i Jandía er mellom 1 time og 15 minutter og 1 time og 40 minutter (ca. 80 km) avhengig av trafikken.
Mat, drikke og natteliv
Det er flere restauranter og barer i Jandia. Mange av disse serverer spansk, italiensk og lokal mat. Mange restauranter tilbyr også internasjonale retter. Sentrum av Jandia ligger langs en gate mellom stranden og hotellområdet, og har en stor variasjon av restauranter.

Vil du ha et enda bedre utvalg av fisk og skalldyr, skal du legge turen om Morro Jable. Dette er et lite fiskested i Jandia med flere flotte sjømatrestauranter. Ofte ligger fisken utstilt i glassmonter, og om øynene ser "levende" ut, så kan du være sikker på at den er fersk.

Ved strendene er det også små kiosker som serverer mat og drikke. Prisnivået i Jandia varierer, men er forholdsvis lavt.

Mat og drikke på Fuerteventura

Det er restauranter av mange ulike slag på Fuerteventura, og menyene innholder som regel både internasjonal, spansk og kanarisk mat. Ettersom øya er omgitt av fiskerikt hav, er det alltid god tilgang på fersk fisk. Fisken tilberedes på mange ulike måter: grillet, stekt, kokt, fritert, saltet eller soltørket! Geitost er også en spesialitet på øya. Den sies å være den beste på Kanariøyene - og til og med den beste i Spania. Geitosten 'cabrito' er typisk for øya. Papas arrugadas med mojo - poteter med hvitløksdip - kan man også få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

Betyr "gamle klær" på norsk og kan sammenliknes med norsk pytt i panne.

Frangollo

Denne desserten er en pudding laget av maismel.

Tapas

Betyr småretter. Enhver tapasbar har sine egne spesialiteter. En typisk kanarisk tapa er 'papas arrugadas con mojo' - småpoteter kokt i grovt havsalt, som spises med skallet på. Poteten dyppes i mojo, som er en sterk saus lages av olje, spansk pepper og hvitløk.

Drikke

Den som er glad i vin kan trygt bestille husets vin, vino de la casa, til maten. Det er som oftest et godt og rimelig alternativ. Blant ølmerker er de kjente Dorada, SAn Miguel og Tropical. Vann kan kjøpes på flaske. Ønsker man vann med kullsyre, heter det agua con gas. Uten kullsyre; agua sin gas.
Jandía er hovedsakelig et sted for avslapning. Utelivet består for det meste av barer, noen mindre diskotek og det av underholdning som hotellene måtte tilby. Det finnes muligheter for å danse til orkestermusikk ved de større hotellene og på noen mindre barer.
Shopping
Langs hovedgaten i Jandia ligger det flere butikker og turistforretninger. I Morro Jable er det flere små butikker ved byens to hovedgater. Butikkene stenger som regel for siesta tidlig på ettermiddagen. Hver mandag og torsdag er det marked ved Cosmo senter i Jandia.

Shopping utenfor Jandia

Øyas handelssenter på sydsiden ligger i Gran Tarajal, der du kan finne alle slags forretninger. Øyas beste shopping er likevel i hovedstaden Puerto del Rosario. Det går busser mellom Jandia og Puerto del Rosario, og turen tar ca. en time.
Aktiviteter og severdigheter

Pico de la Zarza

Dersom du vil ha et lite avbrekk fra strandlivet kan du gå turer i fjellene bak Jandia. Her ligger øyas høyeste fjell Pico de la Zarza (807 m.o.h.) med fantastisk utsikt.

Vannsport i Jandia

I Jandia kan du prøve ulike typer vannsport som f.eks. windsurfing, seiling og vannscooter.

Surfing

Vindforholdene og bølgene rundt Fuerteventura gjør at øya egner seg svært godt for alle typer surfing. Brettsurfere holder seg som regel på nordsiden av øya, mens Playa Sotavento i syd er windsurfernes favoritt. Den milelange stranden tiltrekker seg surfere fra hele verden. Surfebutikker og surfeskoler tilbyr leie av utstyr til erfarne surfere, samt kurs for nybegynnere.

Dykking i Jandia

Sørg for å oppleve Fuerteventura under vann! Fiskelivet er rikt, med mange arter som er unike for øya. Du kan se ulike typer rokker, skilpadder og haier. Det spiller ingen rolle om du er en erfaren dykker eller nybegynner, for her er det dykkemuligheter tilpasset alle.
Jandia er kjent for sine fine dykkerforhold, med dramatisk undervannslandskap med lavaklipper. Murener kikker ut fra klippeveggene, og du kan se stimer av barracudaer som sirkler over deg.

Andre aktiviteter i Jandia

I Jandia er det både treningssentre og tennisbaner. Man kan også dra på fisketur fra havnen i Morro Jable.

Gran Tarajal

Gran Tarajal på sydøstkysten er Fuerteventuras nest største by. Byen er mest kjent for stranden, som er både lang og bred, med gråblått vann. Stranden er ikke like grunn som strendene i nord, men har roligere vann. Vi anbefaler å ta en spasertur langs stranden, hvor det er et godt utvalg av restauranter og barer.

Tips i Villaverde

Villaverde er en slags forstad til Corralejo. Mange av menneskene som jobber i byen bor her, et stykke fra det travle bylivet. I nærheten av Villaverde ligger den privat gården La Rosita, hvor det er samlet dokumentasjon om livet på øya i tidligere tider. Her er det stilt ut gamle jordbruksredskap og bruksgjenstander, og du kan lære ett og annet om kameler og tobakksdyrking.

Fiskerlandsbyen Ajuy

Ajuy er en av de mest interessante fiskerlandsbyene på vestkysten av Fuerteventura. Her er det både spennende havgrotter og førsteklasses fiskerestauranter, der man kan se bølgene slå inn mot klippene og den svarte lavasanden.

Ting å finne på i El Cotillo

El Cotillo er en vakker, liten by med mange hyggelige restauranter. I den sydlige delen jakter surferne på de beste bølgene, og du kan besøke fyrtårnet med fantastisk utsikt over Atlanterhavet. I den nordlige delen ligger det roligere laguner og langgrunne strender, perfekt for mindre barn.

Må sees i Betancuria

I Betancuria må man ikke gå glipp av kirken, som var det første bispesetet på Kanariøyene. Her ligger også det historiske museet Museo de Betancuria. Fortsetter du kjøreturen mot Pajara, får du fantastisk utsikt over havet og uberørt natur.

Severdigheter i Pajara

Pajara er øyas tidligere hovedstad og en vakker, typisk spansk by. Byens mest kjente severdighet er La Casa de los Coronele, som sies å ha like mange vinduer som det er dager i året. Her ligger også øyas kanskje vakreste kirke.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten reise rundt på er med leiebil. Sørg for å ha nok bensin, ettersom det kan være langt mellom bensinstasjonene.

Buss

Det er daglig bussforbindelse mellom Jandia og Corralejo, med bytte i hovedstaden Puerto del Rosario.

Taxi

Det er taxier i Jandia, og man kan også ta taxi til flyplassen.

Sykkel

Det er mulig å å leie sykkel og få den levert til hotellet.

Ferge

Det går daglig ferger fra havnen i Morro Jable til Las Palmas.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mye ulendt terreng. Nivåforskjeller. Høye og ujevne fortau. Mye gjennomgangstrafikk i sentrum av Jandía. Ikke rullestol-tilpasset. Populært reisemål for nudister. Støy fra byggearbeider er til tider forstyrrende.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Jandia er et utmerket reisemål for barnefamilier. De fleste hotellene består stort sett av leiligheter, og de fleste har barnebasseng og en liten lekeplass. Offentlige lekeplasser finnes det også mange av i byen. Strendene har kilometervis av sand, og er i seg selv som en stor sandkasse. Som i resten av Spania er barn stort sett velkomne overalt, også i restauranter og barer. Det er lett å ta seg frem med barnevogn på strandpromenaden, men enkelte steder i byen er gatene trange og fortauene smale.

Barnevennlige restauranter

De fleste restaurantene har barnemenyer som faller i smak hos de yngste. Mange har også barnestoler.

Barnemat

Barnemat og bleier er tilgjengelig i de fleste dagligvareforretninger eller på apotek.

Lekeplasser

De fleste hotell har lekeplasser. Det er også mange offentlige lekeplasser rundt i byen.
Finn reise til Jandia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.