Se hotell (6)

Hvis du er glad i strandliv og liker å ta utflukter på egen hånd, så er Costa Calma stedet for deg.

Costa Calma er et frodig og rolig feriested på Fuerteventuras sydkyst, bygget rundt en liten by kalt Canada del Rio. Hit reiser man ikke for uteliv og underholdning, men for å ligge på stranden, nyte den rolige atmosfæren og kanskje dra på en og annen utflukt.

I Costa Calma finner du alt du måtte ønske på ferie: sol, strender og hotell for enhver smak, enten du reiser med eller uten barn. Er du interessert i litt fysisk aktivitet, kan du velge mellom ulike vannsporter, og litt lenger ned på kysten finner du Playa Sotavento, kjent for både vind- og kitesurfing.

Strendene i Costa Calma

I Costa Calma er det flust med valgmuligheter. Du kan besøke en ny strand hver dag om du ønsker. Playa de Sotavento er flere mil lang, mens den mindre stranden i Costa Calma byr på flere kilometer med gyllengul sand og utmerkede fasiliteter. Er du eventyrlysten, kan du leie en bil og utforske hele Fuerteventura. Du vil garantert finne deg en favorittstrand blant øyas over hundre strender.

Dersom du er litt eventyrlysten, kan du leie en bil og begi deg ut på oppdagelsesreise på Fuerteventura. Du kommer sikkert til å finne favoritt blant øyas over hundre strender.

Vings hotell i Costa Calma

Du kan velge mellom flere typer hotell i Costa Calma, alle med sine fordeler. Kanskje du foretrekker et hotell med spa eller treningsfasiliteter - eller kanskje et hotell som ligger bare noen minutter fra stranden?

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Costa Calma

Vær
 • januar
19°13°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
20°13°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
21°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
24°17°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
27°19°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°16°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Strender
Langs Costa Calma ligger det en to kilometer lang strand med gyllen sand. Stranden er tildelt utmerkelsen Blue Flag, som betyr gode fasiliteter, høy vannkvalitet og godt renhold.

Playa Barca – lang strand for bading og spaserturer

I sørenden av Costa Calma ligger stranden Playa Barca. Stranden strekker seg tre mil sørover nesten hele veien til Jandía. Ved Playa Barca er det god plass og fint å gå turer langs havet.

Playa de Sotavento - lang og vakker strand

Playa de Sotavento er kanskje Fuerteventuras vakreste strandstripe. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", er en del av denne stranden. Playa de Sotavento er nesten en mil lang, og strekker seg langs den sørøstlige kysten fra Costa Calma og ned til Morro Jable. Her holdes verdenscupen i windsurfing i august.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den sydlige delen av Fuerteventura. Det løper en strandpromenade langs den offentlige stranden, som er kantet av restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på sydsiden finnes det flere fine små bukter, med lys, fin sand. Disse er perfekt for sol og bading. Er du heldig, kan du kanskje finne en liten bukt helt for deg selv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Costa Calma med rutefly året rundt fra Oslo. Flyet lander på flyplassen utenfor Puerto del Rosario.
Bestiller du en pakkereise med rutefly gjennom Ving, kan du også bestille transport mellom flyplassen og hotellet. Transporten besørges som regel av taxi eller minibuss, og er ikke inkludert i reisens pris. Prisen varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet, og du får eksakt pris når du bestiller. All informasjon om bestilt transport vil stå på reisebeviset ditt. Les mer om transport.

Reisetiden fra flyplassen til hotellet i Costa Calma er mellom 1 time og 1 time og 20 minutter (ca. 70 km) avhengig av trafikken.
Mat, drikke og natteliv
Costa Calma har et bredt utvalg av restauranter og barer. Mange spisesteder serverer italiensk mat, som er spesielt populært blant lokalbefolkningen. Restaurantene ligger ofte i kjøpesentrene rundt omkring i Costa Calma.

Mat og drikke på Fuerteventura

Det er restauranter av mange ulike slag på Fuerteventura, og menyene innholder som regel både internasjonal, spansk og kanarisk mat. Ettersom øya er omgitt av fiskerikt hav, er det alltid god tilgang på fersk fisk. Fisken tilberedes på mange ulike måter: grillet, stekt, kokt, fritert, saltet eller soltørket! Geitost er også en spesialitet på øya. Den sies å være den beste på Kanariøyene - og til og med den beste i Spania. Geitosten 'cabrito' er typisk for øya. Papas arrugadas med mojo - poteter med hvitløksdip - kan man også få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

Betyr "gamle klær" på norsk og kan sammenliknes med norsk pytt i panne.

Frangollo

Denne desserten er en pudding laget av maismel.

Tapas

Betyr småretter. Enhver tapasbar har sine egne spesialiteter. En typisk kanarisk tapa er 'papas arrugadas con mojo' - småpoteter kokt i grovt havsalt, som spises med skallet på. Poteten dyppes i mojo, som er en sterk saus lages av olje, spansk pepper og hvitløk.

Drikke

Den som er glad i vin kan trygt bestille husets vin, vino de la casa, til maten. Det er som oftest et godt og rimelig alternativ. Blant ølmerker er de kjente Dorada, SAn Miguel og Tropical. Vann kan kjøpes på flaske. Ønsker man vann med kullsyre, heter det agua con gas. Uten kullsyre; agua sin gas.
Costa Calma er et veldig rolig område. Utelivet består for det meste av barer og den underholdningen hotellene måtte tilby. Dersom man ønsker et større utvalg barer eller mindre diskotek kan man dra til Jandía med buss eller taxi.
Shopping
Costa Calma har noen små kjøpesentre som blant annet selger dagligvarer og suvenirer.

Markedet i Costa Calma

På onsdager og søndager er det afrikansk marked i Costa Calma. Her selges hovedsakelig lokalt håndverk.

Shopping utenfor Costa Calma

Øyas beste shopping finner man i hovedstaden Puerto del Rosario. Her ligger Las Rotondas, Fuerteventuras største butikksenter. Den beste og billigste måten å komme seg dit er med buss. Bussene går ofte fra Costa Calma, og turen tar under en time.
Aktiviteter og severdigheter

Surfing

Vinden og bølgene rundt Fuerteventura har gjort øya populær blant surfere fra hele verden. Brettsurferne holder stort sett til langs strendene på den nordlige delen av øya, mens Playa Sotavento på den sydlige delen er et paradis for windsurfing. Flere surfebutikker og surfeskoler tilbyr kurs for nybegynnere. Erfarne surfere kan leie utstyr om de ikke har med sitt eget.

Isla de Lobos

Isla de Lobos betyr ulvenes øy, men øya har ikke fått navnet sitt etter ulver, men etter sjøløver – lobo de mar – som levde på øya frem til begynnelsen av 1900-tallet.
Øya er liten, kun seks kvadratkilometer stor. Det er kun fyrvoktere som har bodd her, i den tiden fyret fortsatt ble operert manuelt. Den siste fyrvokteren het Antonio «El farero». Han dro nytte av turister som fant veien hit på 70- og 80-tallet, og bød på kanarisk paella i sitt eget hjem. Dette ble en restaurant, som i dag drives av Antonios familie.
På øya kan man gå tur eller ligge i solen på stranden. Det er et «must» å utforske det rike livet under vann. Isla de Lobos har vært en del av naturreservatet Las Dunas siden 1982. For å komme til Isla de Lobos kan du ta en båt med glassbunn fra havnen i Corralejo.

Dykking

Fuerteventura er like spennende under som over vannet. Her er det et rikt fiskeliv med mange arter som er unike for området. Du kan se havengler, skilpadder og rokker. Enten du er en erfaren dykker eller nybegynner kan du få en spennende ferieopplevelse.
Undervannslandskapet rundt øya Los Lobos i nord er dominert av dramatiske lavaformasjoner med rikelig med gjemmesteder for fisk og bløtdyr. Store stimer med barracuda sirkler over deg, og murener og andre sjødyr holder til i hulrom i klippeveggene.

Andre aktiviteter i Costa Calma

I Costa Calma kan du drive med aktiviteter som for eksempel vannsport og tennis.

Må sees i Betancuria

I Betancuria må man få med seg kirken som var det første bispesetet på Kanariøyene. Her finner du også det historiske museet Museo de Betancuria. Om du fortsetter herfra mot Pajara får du en fin kjøreopplevelse med vidunderlig utsikt over havet og urørt natur.

Vulkanøya Lanzarote

Det er gode båtforbindelser til naboøya Lanzarote dersom du vil dra på utflukt til vulkanenes øy.

Ecomuseo La Alcogida – Det gamle Fuerteventura

Dersom man vil vite mer om Fuerteventuras historie, er Tefia stedet å besøke. Her er det gjenskapt hus som viser hvordan øyas bebyggelse så ut før turismen startet.

Fiskerbyen Ajuy

Ajuy var stedet der de første europeerne gikk i land, og en av de viktigste fiskerlandsbyene på Fuerteventura. Her kan du utforske grotter med svart lavasand, og slå deg ned på en av byens førsteklasses fiskerestauranter og se de enorme bølgene slå inn mot klippene og den svarte stranden.

Ting å finne på i El Cotillo

El Cotillo er en vakker, liten by med sjarmerende, små restauranter som nesten er severdigheter i seg selv. Byen består av to deler. Den i sør har en vindfull strand som er perfekt for surfere, og et fyrtårn med fantastisk utsikt over Atlanterhavet. I den nordlige delen finner du rolige laguner og langgrunne strender, der små barn kan leke i vannkanten.

Villaverde

Her bor mange av de som jobber i Corralejo, som gjerne vil ha pause fra det travle livet i byen. Like utenfor Villaverde ligger gården La Rosita hvor det er samlet dokumentasjon om hvordan øyas innbyggere levde før i tiden. Gården rommer også en samling med gamle jordbruksredskaper og bruksgjenstander, og du kan lære ett og annet om kameler og tobakksdyrking. Moro for både store og små.

Pajara – spanske severdigheter

Pajara er en vakker og klassisk spansk by, som var øyas hovedstad fra 1836 til 1860. Her kan man besøke La Casa de los Coronele, en gammel bygning som sies å ha like mange vinduer som året har dager. Pajara har også en av øyas vakreste kirker.

Lajares

I Lajares ligger det en skole som underviser i klassisk kanarisk broderi, samt en butikk som selger arbeider av skolens elever og annet håndverk.

Gran Tarajal

Gran Tarajal på sydøstkysten er Furteventuras nest største by. Byens fremste kjennetegn er en lang og bred strand med gråblått vann. Stranden er ikke like langgrunn som strendene i nord, men vannet er roligere. Det er fint å gå turer langs stranden, og det er rikelig med restauranter og kafeer her.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å reise rundt på er med leiebil, for det er mye å se på øya. Veiene er gode, og det er lett å finne frem i området. Sørg for å ha nok bensin, da det er langt mellom bensinstasjonene.

Buss

Det går flere daglige busser fra Costa Calma til Corralejo, med bytte i Puerto del Rosario. Bussene går fra bussholdeplassen i palmealleen ved hovedveien. Det går ingen busser inne i Costa Calma, men det er lett å ta seg frem både nordover og sydover, da bussene kjører gjennom byen.

Sykkel

Sykler kan leies i Costa Calma.

Ferge

Det går båter og bilferger fra havnen i Morro Jable (Jandía) til Las Palmas.

Taxi

Man kan alltid finne en taxi i palmealleen ved hovedveien. Det er samlingsstedet for taxiene i Costa Calma. Ellers kan taxi bestilles i hotellresepsjonen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro, minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Costa Calma er et utmerket reisemål for barnefamilier. De fleste hotellene har barnebasseng, og stranden Playa Barca er med sine mil av sand, som en stor sandkasse. Som ellers i Spania generelt er barn velkomne nesten overalt, også på restauranter og barer.

Barn på restauranter

De fleste restaurantene har barnemenyer som er faller i smak hos de yngste, samt barnestoler.

Barnemat

Både barnemat og bleier er tilgjengelig på apotek og i dagligvareforretninger.
Finn reise til Costa Calma
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.