Se hotell (2)

Reiser til Lucea

Reis med Ving til Lucea og opplev hverdagslivet i en særpreget og hyggelig liten jamaicansk by.
Lucea er en av Jamaicas eldste småbyer, og har en lang historie og et yrende folkeliv langs de fine strendene. Byen ligger midt mellom turiststedene Negril og Montego Bay, men er selv litt mindre påvirket av turismen. Husene her er bygget i klassisk karibisk stil, og atmosfæren er avslappet. I Lucea ligger det noen få butikker og restauranter, og i havneområdet er det marked flere ganger i uken. Med sitt myldrende liv og fargerike salgsboder er det virkelig noe for deg som liker å oppleve det lokale hverdagslivet i ferien.

Barnevennlig hotell på stranden i Lucea

I Lucea bor du på populære Grand Palladium Jamaica Resort & Spa. Det ligger fantastisk til ved havet, et lite stykke utenfor lille Lucea. Her kommer både store og små gjester til å trives. Hotellet har fire bassengområder, og det ligger flere badeviker rett nedenfor hotellet. Rommene er romslige, og All Inclusive er inkludert i prisen – alt for at ferien din skal bli så avslappende, minneverdig og herlig som mulig.

Hotell med fire badebukter

Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa ligger som en del av Grand Palladium Jamaica Resort & Spa. Her er det fire bassengområder og flere restauranter og barer på både dag- og kveldstid.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Lucea

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Når du reiser til Lucea med Ving kan du glede deg over å ha den hvite stranden like ved hotellet.

Sol og bad på Jamaica

Jamaica byr på noen av Karibias fineste strender. Her finner du kilometerlange strender med barer og et stort utvalg av vannsport som snorkling, dykking, katamaran og surfing. Det finnes også mindre strender for den som ønsker mer fred og ro. På de fleste strendene er det utleie av solsenger og parasoller. De fleste hotellene tilbyr sine gjester gratis utlån av solsenger og parasoller. Hva som gjelder ditt hotell kan du lese i hotellbeskrivelsen.

Godt å vite

Om du skal forsøke deg på vannsport, sørg for alltid å få utdelt en flytevest og eventuell beskyttelse. Mange forsikringsselskap regner vannsport som ekstremsport, og krever derfor et tillegg for å dekke dette. Dette gjelder først og fremst vannscooterkjøring. For å være på den sikre siden bør du se over dine forsikringsvilkår.
Mat, drikke og uteliv
Det finnes noen få restauranter og barer i Lucea. Maten på Jamaica er rikelig krydret og ofte basert på kjøtt, kylling, ris, frukt eller bønner. Fisk og skalldyr brukes også flittig i det jamaicanske kjøkken. Er du på ferie her er det et must å prøve det jamaicanerne kaller «jerk». Jerk er kylling, fisk eller svinekjøtt som krydres med spesielle krydder. Kjøttet grilles på kull, for så å bli servert som det er, eller med ris, frukt og en chutneylignende saus. Til maten drikker man gjerne en lokal øl. En annen populær rett er nasjonalretten «ackee and saltfish», som består av den jamaicanske frukten ackee og tørket, saltet torsk.

Mat og drikke på Jamaica

Jamaicansk mat har hentet inspirasjon fra Spania, Kina, India, Frankrike, England og Afrika, og er like variert som de ulike kulturene som har påvirket øya gjennom tidene. Mange av hotellene tilbyr typisk jamaicansk mat på sine buffeer og menyer, men dette kommer i tillegg til et utvalg internasjonalt kjente retter. Sørg for å utfordre smaksløkene mens du er på Jamaica og smak deg rundt.

Jamaicas nasjonalrett

Jamaicas nasjonalrett er «Ackee and Saltfish». Ackee er en frukt som vokser på Jamaica, etter å ha kommet til øya med slaveskip fra Vest-Afrika på slutten av 1700-tallet. Frukten tilberedes med grønnsaker og serveres sammen med den salte torsken. Retten er en god kombinasjon av salt og søtt. Ackee finnes gjerne på hotellenes frokostbuffé, og kan lett forveksles med eggerøre.

Andre tradisjonelle matretter

Av andre tradisjonelle jamaicanske retter kan man nevne geitekjøtt med curry, ulike paier, oksehale med ertebønner, og konservert kjøtt med kål. Det jamaicanske kjøkkenets stolthet er «jerk», som nesten alltid dreier seg om kylling eller svinekjøtt som er smaksatt på en spesiell måte. Mange av restaurantene på Jamaica serverer en eller annen form for jerk, og skulle det falle i smak, så er krydderblandingen å få kjøpt i butikken for de som ønsker en gastronomisk suvenir med hjem.

Drikke

Det lages mye god juice av de fruktene og grønnsakene som finnes på Jamaica. Aller vanligst er mangojuice og ulike melonjuicer. Jamaicas stolthet på drikkefronten er «Ting», en kullsyreholdig grapefruktdrikk, samt det lokale ølmerket Red Stripe, som ofte drikkes til maten.
Lucea har en rolig atmosfære, og det er ikke mye uteliv å snakke om. Da foreslår vi heller en tur til Montego Bay.

Viktig å vite

Når man ferdes ute nattestid på Jamaica er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene. Gå gjerne sammen med andre du kjenner og takk vennlig, men bestemt nei til folk som måtte forsøke å selge narkotika. Det er lurt å ikke ha med seg altfor store verdier. Skulle du trenge hjelp kan du henvende deg til en ordensvakt eller turistpolitiet. De kjennes på sine hvite hatter eller hjelmer.
Shopping
Shoppingtilbudet er begrenset i Lucea, men det finnes noen små butikker og et lokalt marked. Markedet arrangeres flere ganger i uken i havneområdet, og er med sitt yrende liv og fargeglade markedsboder et must for deg som vil oppleve det lokale hverdagslivet.

Shopping på Jamaica

Jamaica har ikke så mye å by på når det kommer til kommersiell shopping, og de fleste butikkene er privateide. Utvalget er derfor veldig lokalt. Ser man etter fine suvenirer eller gaver, er det lett å gjøre gode kjøp i disse butikkene.
Shoppingen finnes der turistene befinner seg, og du finner selgere på stranden, langs veiene og rundt øyas største turistområder. Enkelte selgere kan være innpåslitne. Takk vennlig, men bestemt nei og ikke vis noen interesse, dersom du ikke ønsker å kjøpe noe.

Pruting

Men enkelte unntak anbefales det å forsøke å prute. Det er vanskelig å si hvor mye man skal gå ned i pris i forhold til hva selgeren vil ha. Er du interessert i en vare, så gjør deg opp en mening om hvor mye du er villig til å gi for den. Om selgeren ikke vil gå med på prisen, så får det bli opp til deg å avgjøre hvorvidt du vil ha varen eller ikke. Unngå å prute på restauranter og på varer med prislapp.
Aktiviteter og severdigheter
Utover hotellenes aktivitetstilbud er det ikke så mye som skjer i Lucea.

The Hip Strip i Montego Bay

Den beste shoppingen i Montego Bay finner du langs The Hip Strip – gaten som strekker seg fra flyplassen og ned til downtown. Populære kjøp er treutskjæringer, strandbekledning, rom, kaffe og kunst. Langs The Hip Strip er det nesten alltid noe å se eller gjøre, og her finner du alt fra små reggaebarer og bra restauranter til større nattklubber, der lokalbefolkningen og turister møtes. Gå heller ikke glipp av den populære stranden Doctor's Cave Beach.

Bob Marley Museum i Kingston

Musikklegenden Bob Marleys museum i hovedstaden Kingston er en severdighet det er verdt å få med seg. Museet ligger i huset som Marley selv kjøpte i 1975 og bodde i til han døde i 1981. Seks år senere gjorde kona Rita Marley om huset til et museum, og her kan du se hvordan han levde. Det arrangeres omvisninger med guide som kan anbefales. Museet har også en suvenirbutikk, fotoutstilling og kafeen 'Legend Café'.
Hvordan du tar deg rundt
Det er mulig å leie bil i Lucea, men vær oppmerksom på at Jamaica har venstretrafikk.
I Lucea er det vanlig å ta taxi. Taxiene mangler taksameter, så det er lurt å avtale pris på forhånd.

Å reise rundt på Jamaica

Lokalbussene har få avganger. Det er dessuten sjelden man ser bussholdeplasser og tidtabeller, så det er vanskelig å forholde seg til tilbudet. Vi anbefaler å ta taxi dersom man skal reise til eller fra hotellområdet.

Taxi

De fleste hotellene tilbyr en form for taxiservice, og du kan bestille taxi i hotellresepsjonen. Disse taxiene er noe dyrere enn om du praier en bil på gaten, da hotellet skal ha litt av prisen. På Jamaica er taxi å regne som kollektivtransport, og taxiene er vanlige biler med rødt registreringsnummer. Taxiene mangler ofte taksameter, og det er derfor lurt å avtale prisen på forhånd. Taxiene kjører ikke nødvendigvis akkurat dit du vil, men følger faste ruter og har en bestemt destinasjon. Denne står skrevet på siden av bilen. På veien plukker taxien opp og setter av passasjerer.

Skyttelbuss

Enkelte hotell tilbyr skyttelbuss til nærliggende kjøpesenter. Disse rutene betjenes vanligvis med minibuss. Noen steder er det gratis, men det andre steder koster litt. Dersom ditt hotell tilbyr denne tjenesten, vil du finne informasjon om det i resepsjonsområdet. Dersom du tenker å ta bussen tilbake til hotellet, sørg for å notere deg returtidspunktet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksomme på at det er nasjonale lover og regler i landet du skal besøke, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Jamaicanske dollar (JMD). Amerikanske dollar (USD) kan også brukes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –7 timer. Vintertid: norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 volt, adapter er nødvendig. Enkelte elektriske apparater, f. eks barbermaskiner og hårfønere fungerer ikke alltid på full effekt.

Språk

Engelsk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer fra Oslo, Gardermoen inkl. mellomlanding(er), avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Lucea med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen utenfor Montego Bay.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet.
Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå.
All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine.
Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
29°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
30°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
30°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Lucea
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.