Se hotell (10)

Reiser til Montego Bay

Montego Bay lokker med herlige strender, utmerkede hotell og spennende utflukter. Velkommen til Jamaicas feriested nummer én!
På en reise til Jamaica skal det godt gjøres å ikke besøke Montego Bay, eller Mo Bay som byen også kalles. Selv om byen er et av landets fremste turistmål, med nydelige strender og spennende utflukter, preges byen like mye av lokalt hverdagsliv som av charterturisme. I Montego Bay finner du «The Hip Strip» med uteliv, restauranter og butikker. Gaten strekker seg fra flyplassen og ned til Downtown, og her finner du alt fra nattklubber til barer, suvenirbutikker og ulike spisesteder, der du kan prøve jamaicanske spesialiteter som jerk chicken og curry goat. Montego Bay er et reisemål som passer like bra for par som for barnefamilier. Her finnes et stort utvalg av vannsportsaktiviteter, det er mye å se og gjøre, og du har en rekke spennende utflukter å velge mellom.

Velg ditt hotell i Montego Bay

Ving har hotell for enhver smak, enten i utkanten av Montego Bay eller langs The Hip Strip. Her finnes egne hotell for voksne, med en nedre aldersgrense på 18 år, slik at du som søker en avslappende og barnefri ferie lett skal finne et hotell som passer deg perfekt. Er du mest opptatt av å bo på et hotell med All Inclusive, finnes det en rekke gode alternativ, og er det viktig for deg med nærhet til sjøen, vil du kunne glede deg over at de aller fleste av våre hotell ligger ved stranden.

Strandferie i Montego Bay

Strendene i Montego Bay ligger langs The Hip Strip. Her ligger blant annet den legendariske Doctor's Cave Beach, med kritthvit sand og turkis vann. Litt lenger bort ligger den litt mindre kjente Cornwall Beach og Dead End Beach. Her kan man fort tilbringe hele dagen, liggende bekvemt på en solseng. Ikke trenger man bekymre seg for høye bølger heller, ettersom strendene i Montego Bay beskyttes av et korallrev som ligger noen hundre meter ut.
Nyttige tips
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Fine strender
 • Hotell på stranden
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Montego Bay

Strender
Montego Bays nydelige strender er utvilsomt det som lokker flest turister til dette reisemålet. Hit kommer soltilbedere fra hele verden for å nyte livet på Karibias paradisstrender med hvit korallsand og turkis vann. Korallrevet som ligger utenfor kysten beskytter strendene mot store bølger og sørger for rolige forhold.

Strendene i Montego Bay

Strendene i Montego Bay er konsentrert rundt The Hip Strip. Her finner du den fine Doctor's Cave Beach og de noe mindre kjente Cornwall Beach og Dead End Beach. Langs The Hip Strip ligger også populære Margaritaville. Her kan du bade, spise lunsj eller ta en avkjølende drink. De har ingen egentlig strand her, men til gjengjeld morsomme vannsklier og oppblåsbare madrasser.

Sol og bad på Jamaica

Jamaica byr på noen av Karibias fineste strender. Her finner du kilometerlange strender med barer og et stort utvalg av vannsport som snorkling, dykking, katamaran og surfing. Det finnes også mindre strender for den som ønsker mer fred og ro. På de fleste strendene er det utleie av solsenger og parasoller. De fleste hotellene tilbyr sine gjester gratis utlån av solsenger og parasoller. Hva som gjelder ditt hotell kan du lese i hotellbeskrivelsen.

Godt å vite

Om du skal forsøke deg på vannsport, sørg for alltid å få utdelt en flytevest og eventuell beskyttelse. Mange forsikringsselskap regner vannsport som ekstremsport, og krever derfor et tillegg for å dekke dette. Dette gjelder først og fremst vannscooterkjøring. For å være på den sikre siden bør du se over dine forsikringsvilkår.
Mat, drikke og uteliv
Maten på Jamaica er rikelig krydret og ofte basert på kjøtt, kylling, ris, frukt eller bønner. Fisk og skalldyr brukes også flittig i det jamaicanske kjøkken. Er du på ferie her er det et must å prøve det jamaicanerne kaller «jerk». Jerk er kylling, fisk eller svinekjøtt som krydres med spesielle krydder. Kjøttet grilles på kull, for så å bli servert som det er, eller med ris, frukt og en chutneylignende saus. Til maten drikker man gjerne en lokal øl. En annen populær rett er nasjonalretten «ackee and saltfish», som består av den jamaicanske frukten ackee og tørket, saltet torsk.

Restauranter i Montego Bay

Montego Bay har bra restauranter og barer. De fleste ligger i nærheten av The Hip Strip, men det finnes også en del restauranter i Montego Freeport. På de lokale restaurantene får du servert internasjonale retter, så vel som jamaicanske spesialiteter. De fleste av hotellene i Montego Bay er All Inclusive, og alt du kan tenke deg å spise er å få servert her. Vil du sjekke ut det lokale restauranttilbudet er det bare å ta kontakt med oss, så vil vi komme med tips basert på dine ønsker og smak.

Mat og drikke på Jamaica

Jamaicansk mat har hentet inspirasjon fra Spania, Kina, India, Frankrike, England og Afrika, og er like variert som de ulike kulturene som har påvirket øya gjennom tidene. Mange av hotellene tilbyr typisk jamaicansk mat på sine buffeer og menyer, men dette kommer i tillegg til et utvalg internasjonalt kjente retter. Sørg for å utfordre smaksløkene mens du er på Jamaica og smak deg rundt.

Jamaicas nasjonalrett

Jamaicas nasjonalrett er «Ackee and Saltfish». Ackee er en frukt som vokser på Jamaica, etter å ha kommet til øya med slaveskip fra Vest-Afrika på slutten av 1700-tallet. Frukten tilberedes med grønnsaker og serveres sammen med den salte torsken. Retten er en god kombinasjon av salt og søtt. Ackee finnes gjerne på hotellenes frokostbuffé, og kan lett forveksles med eggerøre.

Andre tradisjonelle matretter

Av andre tradisjonelle jamaicanske retter kan man nevne geitekjøtt med curry, ulike paier, oksehale med ertebønner, og konservert kjøtt med kål. Det jamaicanske kjøkkenets stolthet er «jerk», som nesten alltid dreier seg om kylling eller svinekjøtt som er smaksatt på en spesiell måte. Mange av restaurantene på Jamaica serverer en eller annen form for jerk, og skulle det falle i smak, så er krydderblandingen å få kjøpt i butikken for de som ønsker en gastronomisk suvenir med hjem.

Drikke

Det lages mye god juice av de fruktene og grønnsakene som finnes på Jamaica. Aller vanligst er mangojuice og ulike melonjuicer. Jamaicas stolthet på drikkefronten er «Ting», en kullsyreholdig grapefruktdrikk, samt det lokale ølmerket Red Stripe, som ofte drikkes til maten.
Uteivet i Montego Bay er konsentrert rundt The Hip Strip. Langs gaten som strekker seg fra flyplassen til downtown, finner du alt fra små reggaebarer og restauranter til større nattklubber, der lokalbefolkningen og turister møtes.

For den musikkinteresserte

To store musikkfestivaler finner sted i Montego Bay hvert år. Opp gjennom årene har verdensstjerner som Rihanna og Damian Marley opptrådt her. Er du glad i musikk og har mulighet, anbefaler vi deg å oppleve en av festivalene.

Reggae Sumfest

Festivalen finner sted i juli og er en av verdens mest kjente reggaefestivaler. Her opptrer store verdensstjerner, mindre kjente grupper og lokale artister. Hvert år trekker festivalen tusenvis av reggaefans til Montego Bay.

Jamaica Jazz and Blues

Denne populære festivalen går av stabelen i januar. Akkurat som Reggae Sumfest er denne festivalen en sammensmelting av store internasjonale stjerner, så vel som mindre kjente og lokale artister – i dette tilfellet innen jazz og blues.

Viktig å vite

Når man ferdes ute nattestid på Jamaica er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene. Gå gjerne sammen med andre du kjenner og takk vennlig, men bestemt nei til folk som måtte forsøke å selge narkotika. Det er lurt å ikke ha med seg altfor store verdier. Skulle du trenge hjelp kan du henvende deg til en ordensvakt eller turistpolitiet. De kjennes på sine hvite hatter eller hjelmer.
Shopping
Den beste shoppingen i Montego Bay finner du langs The Hip Strip – gaten som strekker seg fra flyplassen og ned til downtown. Her finner du garantert noe du vil ønske å ta med hjem. Populære kjøp er treutskjæringer, strandbekledning, rom, kaffe og kunst. Det finnes også en del butikker i utkanten av byen, men her er utvalget mer begrenset.

Shopping på Jamaica

Jamaica har ikke så mye å by på når det kommer til kommersiell shopping, og de fleste butikkene er privateide. Utvalget er derfor veldig lokalt. Ser man etter fine suvenirer eller gaver, er det lett å gjøre gode kjøp i disse butikkene.
Shoppingen finnes der turistene befinner seg, og du finner selgere på stranden, langs veiene og rundt øyas største turistområder. Enkelte selgere kan være innpåslitne. Takk vennlig, men bestemt nei og ikke vis noen interesse, dersom du ikke ønsker å kjøpe noe.

Pruting

Men enkelte unntak anbefales det å forsøke å prute. Det er vanskelig å si hvor mye man skal gå ned i pris i forhold til hva selgeren vil ha. Er du interessert i en vare, så gjør deg opp en mening om hvor mye du er villig til å gi for den. Om selgeren ikke vil gå med på prisen, så får det bli opp til deg å avgjøre hvorvidt du vil ha varen eller ikke. Unngå å prute på restauranter og på varer med prislapp.
Sport og trening
Montego Bay har et stort utvalg av aktiviteter dom snorkling, dykking, seilturer med katamaran og surfing. Det ligger flere fine golfbaner i området.
Aktiviteter og severdigheter
I Montego Bay er det noe å gjøre for alle og enhver. Fisking er en populær aktivitet, og for den eventyrlystne er Montego Bay et perfekt utgangspunkt for spennende utflukter.

The Hip Strip – pulsåren i Montego Bay

The Hip Strip er ett av flere trekkplaster i Montego Bay. Det er her du finner byens beste shopping, i tillegg til flere gode restauranter. Uansett når på døgnet du er her, vil det være noe å se og gjøre. Noe av det beste å få med seg er soloppgangen, kanskje sammen med et aldri så lite morgenbad i det krystallklare vannet på Doctor's Cave Beach. På The Hip Strip finner du også populære Margaritaville. Her kan du ta deg en avkjølende drink, bade eller spise lunsj. Det er ingen egentlig strand her, men til gjengjeld er det desto roligere, og dessuten har de vannsklier og oppblåsbare madrasser.

Palace Multiplex – kino i Montego Bay

Dersom du føler du har fått nok sol, eller om det skulle komme regn en dag, kan det være en ide å besøke Montego Bays eneste kino. Palace Multiplex ligger i Fairview Shopping Center og filmene vises på engelsk. Normalt har filmer premiere her samtidig som i USA.

Bob Marley-museet

Det er et must å besøke Bob Marley-museet i hovedstaden Kingston. Musikklegendens museum ligger i huset han kjøpte i 1975, hvor han bodde frem til sin død i 1981. Det var hans kone, Rita Marley, som gjorde huset om til et museum seks år etter hans bortgang. I dag er museet en av Jamaicas største severdigheter. Her kan du se hvordan Bob Marley levde og se mange av hans eiendeler. Det finnes også en suvenirbutikk, en fotoutstilling og en kafe – «Legend Café». Vi kan anbefale museets guidede omvisning.
Hvordan du tar deg rundt
Det er mulig å leie bil på Jamaica, men vær obs på at trafikken holder et høyt tempo og at man kjører på venstre side av veien.
I Montego Bay kan du komme deg rundt med både taxi og lokalbuss. Som regel mangler taxiene taksameter, slik at det er lurt å avtale prisen på forhånd. Mange av bussrutene trafikkeres av minibusser, men det finnes også større lokalbusser. Bussene stopper inne i sentrum av Montego Bay og ved de største hotellene.

Å reise rundt på Jamaica

Lokalbussene har få avganger. Det er dessuten sjelden man ser bussholdeplasser og tidtabeller, så det er vanskelig å forholde seg til tilbudet. Vi anbefaler å ta taxi dersom man skal reise til eller fra hotellområdet.

Taxi

De fleste hotellene tilbyr en form for taxiservice, og du kan bestille taxi i hotellresepsjonen. Disse taxiene er noe dyrere enn om du praier en bil på gaten, da hotellet skal ha litt av prisen. På Jamaica er taxi å regne som kollektivtransport, og taxiene er vanlige biler med rødt registreringsnummer. Taxiene mangler ofte taksameter, og det er derfor lurt å avtale prisen på forhånd. Taxiene kjører ikke nødvendigvis akkurat dit du vil, men følger faste ruter og har en bestemt destinasjon. Denne står skrevet på siden av bilen. På veien plukker taxien opp og setter av passasjerer.

Skyttelbuss

Enkelte hotell tilbyr skyttelbuss til nærliggende kjøpesenter. Disse rutene betjenes vanligvis med minibuss. Noen steder er det gratis, men det andre steder koster litt. Dersom ditt hotell tilbyr denne tjenesten, vil du finne informasjon om det i resepsjonsområdet. Dersom du tenker å ta bussen tilbake til hotellet, sørg for å notere deg returtidspunktet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksomme på at det er nasjonale lover og regler i landet du skal besøke, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Jamaicanske dollar (JMD). US dollar er også gangbart som betalingsmiddel. Minibanker og vekslingskontor finnes. Du kan også veksle penger på en del hotell.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –7 timer. Vintertid: norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 volt, adapter er nødvendig. Enkelte elektriske apparater, f. eks barbermaskiner og hårfønere fungerer ikke alltid på full effekt.

Språk

Engelsk

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer fra Oslo, Gardermoen inkl. mellomlanding(er), avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Montego Bay med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen utenfor Montego Bay.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet.
Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå.
All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine.
Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
29°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
30°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
30°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Montego Bay
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.