Se hotell (14)

Reiser til Negril

Negril er berømt for sine vakre solnedganger og sin fine strand, den berømte Seven Mile Beach.
Negril er en liten by på Jamaicas vestspiss, og det perfekte reisemål for deg som lengter etter sol og bad. Her går ferien med til late dager på stranden og hotellet, og kanskje krydrer man det hele med en spennende utflukt eller to. I Negril er det en avslappet atmosfære. Det finnes en håndfull restauranter og barer, men utover det består kveldsunderholdningen av å beundre den spektakulære solnedgangen, som knapt kan bli bedre enn akkurat her i Negril.

Strandliv i Negril

Negril er verdensberømt for sin Seven Mile Beach, som med sin kritthvite korallsand er en av Karibias absolutt fineste strender. Her er det nokså langgrunt, så Negril er et utmerket alternativ for deg som reiser med barn. På Long Bay Beach Park og Bloody Bay Beach setter de lokale sitt preg på stemningen, og vil du prøve det jamaicanske kjøkken er det hit du skal dra, for her finnes det mange gode strandrestauranter og barer. Sør for Seven Mile Beach ligger Rick's Café, der sandstranden går over i en mer dramatisk kystlinje. Området er et eldorado for dem som vil stupe i havet fra de høye klippene. Skulle klippene virke litt vel høye ligger det et fint bassengområde like ved.

Hotell for alle – uansett smak

I Negril finnes det hotell for alle. Dersom du reiser uten barn kan du velge et av våre hotell med aldersgrense, for å få mer en avslappet voksenferie. Vi kan selvsagt også tilby barnevennlige hotell med badeland, barneklubb og aktivitetsledere, slik at både store og små skal ha det bra fra morgen til kveld. Kanskje best av alt: På de aller fleste av våre hotell inngår All Inclusive i prisen. Dessuten ligger alle hotellene våre rett ved stranden, så her er det fritt frem for den som ønsker å ta en morgendukkert. Et eksempel er Riu Negril, som har flere bassengområder, All Inclusive og fin beliggenhet ved stranden i Bloody Bay.
Nyttige tips
 • Fantastisk strand
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Hotell for voksne
 • Hotell for familier
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Negril

Strender
Negril er kjent for sine strender, og det er ikke uten grunn. Her finnes flere kilometer med sandstrand, og det er bare å vandre langs vannkanten til du finner en nydelig plass for deg selv.

Seven Mile Beach – paradisstranden i Negril

Seven Mile Beach, også kjent som Negril Beach eller Long Beach, har gjort Negril verdensberømt. Stranden er flere ganger kåret til en av verdens ti beste strender. Den er av de fineste i Karibia med sin hvite korallsand. Legg til noen fabelaktig vakre solnedganger, og det er lett å forstå hvorfor stranden er så populær. Seven Mile Beach tilbyr alle typer vannsport, og på stranden ligger de fleste hotellene, restaurantene og barene. I tillegg er det mange suvenirboder og selgere på stranden.

Bloody Bay Beach – en stille og rolig strand

Føler du for en roligere dag på stranden kan du besøke Bloody Bay Beach eller Long Bay Beach. Disse strendene er mer besøkt av lokalbefolkningen enn hva tilfellet er på Seven Mile Beach. Strendene vedlikeholdes ikke i like stor grad som Seven Mile Beach, og holder derfor noe lavere standard. Nå det er sagt er både Bloody Bay Beach og Long Bay Beach verdt et besøk for dem som vil koble helt av. Det finnes både restauranter og barer på begge strendene.

Rick's Café – dramatisk natur og klippestuping

For dem som søker mer eventyrlige badeforhold, kan vi anbefale et besøk til Rick's Café sør for Seven Mile Beach. Her finner du ingen sandstrand, men stedet er derimot et paradis for den som liker klippestuping. Naturen er mer dramatisk her, med høye klippevegger som innbyr våghalser til å stupe rett ut i havet. Skulle klippestuping virke litt for fryktinngytende, kan man også velge å bare slappe av ved bassengområdet som ligger ved Rick's Café.

Sol og bad på Jamaica

Jamaica byr på noen av Karibias fineste strender. Her finner du kilometerlange strender med barer og et stort utvalg av vannsport som snorkling, dykking, katamaran og surfing. Det finnes også mindre strender for den som ønsker mer fred og ro. På de fleste strendene er det utleie av solsenger og parasoller. De fleste hotellene tilbyr sine gjester gratis utlån av solsenger og parasoller. Hva som gjelder ditt hotell kan du lese i hotellbeskrivelsen.

Godt å vite

Om du skal forsøke deg på vannsport, sørg for alltid å få utdelt en flytevest og eventuell beskyttelse. Mange forsikringsselskap regner vannsport som ekstremsport, og krever derfor et tillegg for å dekke dette. Dette gjelder først og fremst vannscooterkjøring. For å være på den sikre siden bør du se over dine forsikringsvilkår.
Mat, drikke og uteliv
Det finnes en del restauranter og barer, men utvalget er begrenset, da de fleste hotellene i Negril er All Inclusive. Om du ønsker å utforske det lokale restauranttilbudet kan det være en ide å ta en spasertur langs Seven Mile Beach. Her finner du flere strandrestauranter der du kan spise enkle lunsjretter, eller nyte en romantisk middag ved vannkanten. Restaurantene i Negril serverer både lokal og internasjonal mat.

Maten på Jamaica

Maten på Jamaica er godt krydret og er ofte basert på kjøtt, kylling, ris, frukt eller bønner. Fisk og skalldyr brukes også flittig i det jamaicanske kjøkken. Et must når man er på ferie her er å prøve jamaicansk «jerk». Jerk er kylling, svinekjøtt eller fisk som krydres for å få frem smaken bedre. Maten grilles deretter på kull, og serveres som den er, eller med ris, frukt eller chutneylignende saus. Til maten drikker man gjerne det lokale ølmerket Red Stripe. En annen populær jamaicansk rett er nasjonalretten «ackee and saltfish».

Mat og drikke på Jamaica

Jamaicansk mat har hentet inspirasjon fra Spania, Kina, India, Frankrike, England og Afrika, og er like variert som de ulike kulturene som har påvirket øya gjennom tidene. Mange av hotellene tilbyr typisk jamaicansk mat på sine buffeer og menyer, men dette kommer i tillegg til et utvalg internasjonalt kjente retter. Sørg for å utfordre smaksløkene mens du er på Jamaica og smak deg rundt.

Jamaicas nasjonalrett

Jamaicas nasjonalrett er «Ackee and Saltfish». Ackee er en frukt som vokser på Jamaica, etter å ha kommet til øya med slaveskip fra Vest-Afrika på slutten av 1700-tallet. Frukten tilberedes med grønnsaker og serveres sammen med den salte torsken. Retten er en god kombinasjon av salt og søtt. Ackee finnes gjerne på hotellenes frokostbuffé, og kan lett forveksles med eggerøre.

Andre tradisjonelle matretter

Av andre tradisjonelle jamaicanske retter kan man nevne geitekjøtt med curry, ulike paier, oksehale med ertebønner, og konservert kjøtt med kål. Det jamaicanske kjøkkenets stolthet er «jerk», som nesten alltid dreier seg om kylling eller svinekjøtt som er smaksatt på en spesiell måte. Mange av restaurantene på Jamaica serverer en eller annen form for jerk, og skulle det falle i smak, så er krydderblandingen å få kjøpt i butikken for de som ønsker en gastronomisk suvenir med hjem.

Drikke

Det lages mye god juice av de fruktene og grønnsakene som finnes på Jamaica. Aller vanligst er mangojuice og ulike melonjuicer. Jamaicas stolthet på drikkefronten er «Ting», en kullsyreholdig grapefruktdrikk, samt det lokale ølmerket Red Stripe, som ofte drikkes til maten.
Utelivet i Negril begrenser seg til noen mindre barer. Mange restauranter og hotell har liveband og andre forestillinger på kveldstid. Langs Seven Mile Beach ligger det flere barer der du kan nyte en drink i sanden eller danse til tonene av reggae i vannkanten. Om du virkelig ønsker å oppleve alt det beste Negril har å by på, anbefaler vi deg å reise under en av de store høytidene, eller i sammenheng med et arrangement. Vil du ha litt mer spektakulære omgivelser, anbefaler vi å ta en tur langs West End Road. Her finner du en del hotellbarer og heftige utesteder, som for eksempel Rick's Café.

Rick's Café

Den berømte Rick's Café er et must om du er på ferie i Negril. Baren ligger vakkert til ute på en dramatisk klippe langs West End Road, og var i sin tid Negrils første offentlige bar/restaurant da den åpnet på midten av 70-tallet. I disse dager er Rick's Café en møteplass for både lokalbefolkningen og turister. I den amerikanske ferien «spring break» kryr stedet av ferierende ungdom. Baren har blitt berømt for sine vakre solnedganger, men er kanskje aller mest kjent for å være et spektakulært sted for klippestuping. I baren kan du kjøpe en kald jamaicansk øl eller en tropisk drink, og danse til de drivende reggaerytmene.

Margaritaville

Margaritaville er en svært populær utendørsbar på Seven Mile Beach, hvor både familier og ungdommer kan føle seg hjemme. Om kvelden forvandles baren til et trivelig sted for dem som vil ta seg en drink, mingle eller danse. Margaritaville tilbyr alt fra restaurant og bar, til TV-skjermer og vanntrampoliner. Her arrangeres det dessuten temakvelder og ulike arrangement stort sett hver dag.

Viktig å vite

Når man ferdes ute nattestid på Jamaica er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene. Gå gjerne sammen med andre du kjenner og takk vennlig, men bestemt nei til folk som måtte forsøke å selge narkotika. Det er lurt å ikke ha med seg altfor store verdier. Skulle du trenge hjelp kan du henvende deg til en ordensvakt eller turistpolitiet. De kjennes på sine hvite hatter eller hjelmer.
Shopping
Shoppingen i Negril er begrenset og består i all hovedsak av noen få butikker og suvenirboder. Det finnes også noen mindre kjøpesentre, slik som The Time Square Mall. I tilknytning til senteret finner du også turistbutikker der du kan kjøpe alt fra enklere elektronikk til postkort, strandklær og Jamaica Blue Mountain-kaffe. I dette området er det også flere markeder, hvor man kan kjøpe rom, kaffe, kunst, suvenirer og smykker. Ser du etter håndverk eller jamaicansk kunst bør du besøke Negril Crafts Market. Markedet ligger i sørenden av Seven Mile Beach og har åpent hver dag.

Shopping på Jamaica

Jamaica har ikke så mye å by på når det kommer til kommersiell shopping, og de fleste butikkene er privateide. Utvalget er derfor veldig lokalt. Ser man etter fine suvenirer eller gaver, er det lett å gjøre gode kjøp i disse butikkene.
Shoppingen finnes der turistene befinner seg, og du finner selgere på stranden, langs veiene og rundt øyas største turistområder. Enkelte selgere kan være innpåslitne. Takk vennlig, men bestemt nei og ikke vis noen interesse, dersom du ikke ønsker å kjøpe noe.

Pruting

Men enkelte unntak anbefales det å forsøke å prute. Det er vanskelig å si hvor mye man skal gå ned i pris i forhold til hva selgeren vil ha. Er du interessert i en vare, så gjør deg opp en mening om hvor mye du er villig til å gi for den. Om selgeren ikke vil gå med på prisen, så får det bli opp til deg å avgjøre hvorvidt du vil ha varen eller ikke. Unngå å prute på restauranter og på varer med prislapp.
Sport og trening
I Negril er det et stort utvalg av vannsportaktiviteter som for eksempel dykking og snorkling.

Reggae Marathon – halvmaraton til gyngende reggae-rytmer

I begynnelsen av desember inntreffer en av Jamaicas største folkefester: Reggae Marathon, et halvmaraton som går av stabelen langs den lange, fine stranden i Negril. Løpet tiltrekker seg deltakere fra hele verden. Ikke gå glipp av sjansen til å delta i er av verdens morsomste løp. Om du ikke deltar selv kan du heie på løperne til tonene av gyngende reggae.
Aktiviteter og severdigheter
I Negril er det et stort utvalg av ulike aktiviteter og utflukter.

The Hip Strip – uteliv i Montego Bay

The Hip Strip er en av mange aktiviteter i Montego Bay. Det er her du finner byens beste shopping, og du er garantert å komme over noe du liker. Her finner du også flere bra restauranter. Uansett når på døgnet du er på The Hip Strip er det noe å se og gjøre. om morgenen er det et must å få med seg den fantastiske soloppgangen, gjerne akkompagnert av et morgenbad i det krystallklare vannet på populære Doctor's Cave Beach. The Hip Strip kan også by på et pulserende uteliv med puber og barer, med et klientell av både jamaicanere og turister.

Palace Multiplex – kino i Montego Bay

Skulle du få nok av sol og varme, eller om det en dag plutselig skulle regne, kan det være en fin avveksling med et kinobesøk. I Fairview Shopping Center ligger Montego Bays eneste kino. Palace Multiplex viser filmer på engelsk, og filmene har vanligvis premiere her samtidig som i USA.

Negril Lighthouse

I utkanten av Negril ligger det vakre, gamle fyrtårnet Negril Lighthouse. Fyret ble reist i 1894 og ligger lengst ute på en klippe i West End. Om du orker er det fint å gå de 103 trappetrinnene opp til toppen av fyret. På toppen får du en spektakulær utsikt i alle himmelretninger. I fyret er det også et lite museum for den som er nysgjerrig og vil vite mer om stedets historie.

Bob Marley-museet i Kingston

Bob Marley-museet i Kingston ligger i huset Marley kjøpte i 1975, og bodde i frem til sin død i 1981. Seks år etter Marleys bortgang gjorde hans kone, Rita Marley, huset om til et museum. Et besøk til museet viser deg hvordan Bob Marley levde, og du kan se mange av hans eiendeler. Et godt tips er å benytte seg av den guidede omvisningen som tilbys. Museet har også en suvenirbutikk, en fotoutstilling og kafeen «Legend Café».
Hvordan du tar deg rundt
Det finnes muligheter for å leie bil i Negril. Vær obs på at trafikken er intensiv, og at man i Jamaica kjører på venstre side av veien.
I Negril er det vanlig å ta taxi. Enten bestiller du taxi på forhånd, eller du stopper en på gaten. Taxiene mangler som regel taksameter, derfor er det lurt å avtale prisen på forhånd. Det går også busser, og de fleste bussrutene i Negril trafikkeres av minibusser. Det finnes noen større lokalbusser også, som blant annet kjører til Montego Bay og Kingston.

Å reise rundt på Jamaica

Lokalbussene har få avganger. Det er dessuten sjelden man ser bussholdeplasser og tidtabeller, så det er vanskelig å forholde seg til tilbudet. Vi anbefaler å ta taxi dersom man skal reise til eller fra hotellområdet.

Taxi

De fleste hotellene tilbyr en form for taxiservice, og du kan bestille taxi i hotellresepsjonen. Disse taxiene er noe dyrere enn om du praier en bil på gaten, da hotellet skal ha litt av prisen. På Jamaica er taxi å regne som kollektivtransport, og taxiene er vanlige biler med rødt registreringsnummer. Taxiene mangler ofte taksameter, og det er derfor lurt å avtale prisen på forhånd. Taxiene kjører ikke nødvendigvis akkurat dit du vil, men følger faste ruter og har en bestemt destinasjon. Denne står skrevet på siden av bilen. På veien plukker taxien opp og setter av passasjerer.

Skyttelbuss

Enkelte hotell tilbyr skyttelbuss til nærliggende kjøpesenter. Disse rutene betjenes vanligvis med minibuss. Noen steder er det gratis, men det andre steder koster litt. Dersom ditt hotell tilbyr denne tjenesten, vil du finne informasjon om det i resepsjonsområdet. Dersom du tenker å ta bussen tilbake til hotellet, sørg for å notere deg returtidspunktet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksomme på at det er nasjonale lover og regler i landet du skal besøke, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Jamaicanske dollar (JMD). US dollar er også gangbart som betalingsmiddel. Minibanker og vekslingskontor finnes. Du kan også veksle penger på en del hotell.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –7 timer. Vintertid: norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 volt, adapter er nødvendig. Enkelte elektriske apparater, f. eks barbermaskiner og hårfønere fungerer ikke alltid på full effekt.

Språk

Engelsk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer fra Oslo, Gardermoen inkl. mellomlanding(er), avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Negril med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen utenfor Montego Bay.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet.
Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå.
All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine.
Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
29°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
29°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
30°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
30°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
31°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
31°25°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Negril
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.