Se hotell (10)

Reiser til Vestre Skiathos

På vestre Skiathos ligger små strender og enda mindre landsbyer som perler på en snor. Dette er et perfekt resiemål for deg som vil slappe totalt av i ferien.

Vestre Skiathos strekker seg fra Achladies i øst til Koukonaries i vest. Mellom dem ligger en rekke små landsbyer som Troulos, Kolios og Kanapitsa, hver og en med sin egen strand og sin egen sjarm. Det finnes også andre flere små strender og landsbyer som venter på å bli oppdaget i området – det er bare å ta bussen og gå av der du vil. Denne delen av Skiathos er som regel ganske fredelig fordi det meste av shoppingen og det livligste folkelivet foregår inne i Skiathos by, en drøy mil lenger øst. Derfor er det hit du skal reise hvis du har lyst til å nyte lange dager på stranden, fotturer langs noen av øyas utmerkede stier eller små oppdagelsesferder i den greske kokekunsten. Synes du det er vanskelig å velge, kan du starte med en uke på en av naboøyene Skopelos eller Alonissos, og avslutte ferien med en herlig uke på vestre Skiathos.

Fine hotell på vestre Skiathos

Om du bestiller reisen din med Ving kan du velge mellom omtrent ti hotell med alt fra to til fire hjerter. Om du ønsker å bo tett på det greske hverdagslivet og kanskje lage din egen mat anbefaler vi noen av våre leilighetshotell, som ofte ligger i behagelig avstand fra stranden. Om du ønsker et mer luksuriøst opphold tilbyr vi flere hotell med fire hjerter.

Rolige, langgrunne strender

Langs kysten er det mange badeviker med strender. En av strendene er Koukonaries, som er omgitt av vakre pinjetrær og regnes som en av de ti beste strendene i Hellas. Ikke langt herfra ligger Banana Beach, også den med krystallklart vann, men med litt yngre og livligere badegjester. Om du reiser langs kysten er du aldri langt fra en langgrunn og barnevennlig strand med rolig vann og fasiliteter som gjør at du kan bli der hele dagen.

Oppdag Skiathos

Skiathos er en grønn og frodig øy, med frukttrær, olivenlunder og velduftende pinjetrær. Det er lett å ta seg rundt med buss, og med de korte avstandene kan du gjøre deg godt kjent med en øy som ganske sikkert kommer til å bli en av dine favoritter. En av dagene kan du besøke Skiathos by for å gå i butikker og kanskje drikke en iskaffe nede i havnen. Neste dag kan du ta en båttur til en av naboøyene, eller prøve parasailing. På Skiathos gjør du så mye, eller lite, du vil.

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Barnevennlige strender
 • Hotell ved stranden
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Vestre Skiathos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
På vestsiden av Skiathos er det rundt tyve strender, perfekt for en avslappende ferie. Her finner du den berømte Koukonaries-stranden i vest og den innbydende bukten Achladies i øst. Mellom disse ligger det utallige store og små strender, ofte med en liten taverna hvor du kan spise lunsj og nyte noe kaldt å drikke. I begynnelsen av sesongen og fram til midten av juni pågår tildelingen av lisenser for utleie av solsenger, strandbarer, tavernaer etc. Dette kan medføre at disse fasilitetene ikke er tilgjengelige på strendene før tildelingen er avsluttet.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skiathos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).
Med Ving kan du reise til vestre Skiathos med charterfly i sommersesongen (mai–september).
Flyet lander på flyplassen på Skiathos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt på Vestre Skiathos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 15–30 minutter (ca. 5–17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Til enkelte hotell må gjestene gå det siste stykket, da bussen ikke kan kjøre helt frem – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport her.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos eller Alonissos gjelder følgende:
Hvis du tilbringer den første uken av kombinasjonsreisen på Vestre Skiathos er transport til hotellet og flyplassen ved hjemreise inkludert. Transport til hotellet på Vestre Skiathos ved ankomst er ikke inkludert.

Hvis du tilbringer den første uken på Skopelos eller Alonissos er transport fra flyplassen til Skopelos/Alonissos inkludert samt til hotellet ditt på Vestre Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Mat, drikke og natteliv
På vestsiden av Skiathos er det en rekke enkle tavernaer og barer hvor du alltid kan få en matbit. I Skiathos by er det et stort utvalg av restauranter, snackbarer, hurtigmatsteder og hyggelige kafeer. Her finner du alt fra tradisjonelle greske tavernaer med lokal mat til trendy restauranter og barer. Disse ligger langs gågaten og i Skiathos' gamleby og nede ved havnen.

Det greske kjøkkenet

I Hellas finner du tavernaer som serverer landets tradisjonelle husmannskost, og det er akkurat disse tavernaene som utgjør en stor del av landets sjarm. På Skiathos serveres det spesialiteter fra mange kulturer, og du finner raskt din egen favoritt.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Tilbehør

Poteter severes hovedsakelig som pommes frites.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
Nattelivet på vestre Skiathos er rolig, og foregår for det meste på tavernaene og barene ved kysten.
Shopping
På vestsiden av Skiathos er det beskjedne shoppingmuligheter, men i Skiathos by er det et godt utvalg av butikker langs hovedgaten Papadiamantis Street. Det ligger også flere butikker i sidegatene opp til gamlebyen. Her er det et godt utvalg av sko, briller, klær, klokker, suvenirer og vesker. Hovedgaten er ikke lengre enn at den tar ca. 10-15 minutter å gå gjennom, og deretter kan du begynne å utforske butikkene i sidegatene.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter
På vestsiden av Skiathos kan du for eksempel leie terrengsykler. Du kan også prøve vannsport som dykking, gå fotturer og klatre.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. På de tre øyene er det et stort utvalg av båtutflukter. Kontakt oss eller våre agenter på Skopelos og Alonissos, eller gå en tur i havnen og ta en titt på tilbudene.

Skitahos – vakre turstier

På Skiathos er det mange turstier som går gjennom vakker natur til sjarmerende severdigheter. Et annet alternativ er å leie bil og kjøre opp i fjellene, til klostre, kirker og den gamle hovedstaden. Hvorfor ikke avrunde turen med et besøk på en av de mer utilgjengelige strendene på øyas nordside?

Alonissos – en øy med mye historie

Alonissos er ca. 65 kvadratkilometer stor og har bare 3000 innbyggere. Som de fleste øyene i Sporadene byr ikke Alonissos på de store severdighetene, om man ikke regner selve øya, som er grønn, frodig og veldig vakker. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos ligger 241 meter over havet. Den ble ødelagt av et jordskjelv i 1965, men er nå så godt som gjenreist. En del hus ble kjøpt av turister på 1970-tallet, og renovert og pusset opp til moderne standard. Patiri er en havneby hvor det går badebåter til flere strender og de nærmeste småøyene.

Skopelos – en øy med vakker natur

Skopelos er en spesielt vakker øy for deg som liker å gå turer i naturen. Navnet betyr "stein i havet". Øya er den av Sporadene hvor det er mest vind, og det kan derfor være vanskelig å ta seg til og fra øya. Skopelos er 96 kvadratkilometer stor, og har ca. 6000 innbyggere, hvor 3500 bor i hovedstaden Skopelos. Byen ble opprinnelig bygget som en labyrint for å forvirre pirater og uønskede gjester. Glossa er øyas nest største by, og ligger vakkert til i fjellskråningen på nordsiden. En fjerdedel av jorden er dyrket med oliven, mandel og plommer. Det dyrkes også grønnsaker. Skopelos er øya som er mest populær blant grekerne, noe som setter sitt preg på folke- og hverdagslivet.
Hvordan du tar deg rundt
Skiathos, Skopelos og Alonissos er vakre øyer med mange fine severdigheter. En biltur byr på det lille ekstra, og best av alt er følelsen av frihet du får med egen bil. På Skiathos samarbeider vi med AVIS, og kan tilby en prisgunstig leiebilpakke.

Hvordan?

Ta kontakt med oss i Ving på servicetelefonen vår. Vi bestiller bilen for deg, og du henter den hos AVIS, eller får den levert (avhengig av hvilket hotell du bor på). På Skopelos og Alonissos samarbeider vi med et lokalt leiebilfirma. Husk å ta med førerkort. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Forhåndsbestilling av bil

Du kan bestille leiebil før du reiser til Skiathos, og velger selv om du vil hente bilen ved ankomst til flyplassen, eller etter ankomst til hotellet. Enkelt og greit! Om du bestiller en bil fra AVIS og ønsker å hente den på flyplassen, ordner du selv bestilling og betaling av plass på ferge til Skopelos eller Alonissos. Leiebil som skal hentes på hotell på Skopelos og Alonissos bestilles etter ankomst til reisemålet.

Tilbud

For gjester som skal bo på Skiathos har vi gode tilbud som varierer fra uke til uke. Hør med oss hva som gjelder.

Inkludert

Når du leier bil gjennom AVIS er blant annet skatter og fri kjørelengde inkludert i prisen. Kontakt gjerne AVIS for ytterligere informasjon. Det er også mulighet for tilvalg av f.eks. barnesete og ekstra forsikringer.

Levering

Tilbakelevering av bilen avtaler du med AVIS. Du returnerer bilen med samme mengde bensin som når du mottok den.

Tips og råd

Vi i Ving kommer gjerne med tips og råd om fine kjøreruter og hva som er verdt å oppleve underveis – eventyret venter der ute! Kjør forsiktig!

Buss

Det er lett å ta seg rundt med buss – det er bare å hoppe på eller av når du vil.

Båt

Fra havnen i Skiathos by går det bad- og taxibåter. Det går også daglige ferjer og hydrofoilbåter til fastlandet og til nærliggende øyer.

Til fots

Det er mulig å kjøpe en turguide for øya slik at du kan utforske noen av de vakre turstiene.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Minibanker finnes. Du kan også ta ut kontanter i banken i Skiathos by, ta med passet.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Intensiv trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten av det området der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Vestre Skiathos