Se hotell (11)

Reiser til Vestre Skiathos

På vestre Skiathos ligger små strender og enda mindre landsbyer som perler på en snor. Dette er et perfekt resiemål for deg som vil slappe totalt av i ferien.
Vestre Skiathos strekker seg fra Vassilias i øst til Koukonaries i vest. Mellom dem ligger en rekke små landsbyer som Troulos, Kolios og Kanapitsa, hver og en med sin egen strand og sin egen sjarm. Det finnes også andre flere små strender og landsbyer som venter på å bli oppdaget i området – det er bare å ta bussen og gå av der du vil. Denne delen av Skiathos er som regel ganske fredelig fordi det meste av shoppingen og det livligste folkelivet foregår inne i Skiathos by, en drøy mil lenger øst. Derfor er det hit du skal reise hvis du har lyst til å nyte lange dager på stranden, fotturer langs noen av øyas utmerkede stier eller små oppdagelsesferder i den greske kokekunsten. Synes du det er vanskelig å velge, kan du starte med en uke på naboøya Skopelos, og avslutte ferien med en herlig uke på vestre Skiathos.

Fine hotell på vestre Skiathos

Om du bestiller reisen din med Ving kan du velge mellom omtrent ti hotell med alt fra to til fire bølger. Om du ønsker å bo tett på det greske hverdagslivet og kanskje lage din egen mat anbefaler vi noen av våre leilighetshotell, som ofte ligger i behagelig avstand fra stranden. Om du ønsker et mer luksuriøst opphold tilbyr vi flere hotell med fire bølger.

Rolige, langgrunne strender

Langs kysten er det mange badeviker med strender. En av strendene er Koukonaries, som er omgitt av vakre pinjetrær og regnes som en av de ti beste strendene i Hellas. Ikke langt herfra ligger Banana Beach, også den med krystallklart vann, men med litt yngre og livligere badegjester. Om du reiser langs kysten er du aldri langt fra en langgrunn og barnevennlig strand med rolig vann og fasiliteter som gjør at du kan bli der hele dagen.

Oppdag Skiathos

Skiathos er en grønn og frodig øy, med frukttrær, olivenlunder og velduftende pinjetrær. Det er lett å ta seg rundt med buss, og med de korte avstandene kan du gjøre deg godt kjent med en øy som ganske sikkert kommer til å bli en av dine favoritter. En av dagene kan du besøke Skiathos by for å gå i butikker og kanskje drikke en iskaffe nede i havnen. Neste dag kan du ta en båttur til en av naboøyene, eller prøve parasailing. På Skiathos gjør du så mye, eller lite, du vil.
Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Barnevennlige strender
 • Hotell ved stranden
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Vestre Skiathos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
På vestsiden av Skiathos er det rundt tyve strender, perfekt for en avslappende ferie. Her finner du den berømte Koukonaries-stranden i vest og den innbydende bukten Achladies i øst. Mellom disse ligger det utallige store og små strender, ofte med en liten taverna hvor du kan spise lunsj og nyte noe kaldt å drikke. I begynnelsen av sesongen og fram til midten av juni pågår tildelingen av lisenser for utleie av solsenger, strandbarer, tavernaer etc. Dette kan medføre at disse fasilitetene ikke er tilgjengelige på strendene før tildelingen er avsluttet.
Mat, drikke og uteliv
Vestre Skiathos byr på en rekke enkle tavernaer med lokale retter. Drar du inn til Skiathos by, kommer du til å finne et stort utvalg av restauranter, snackbarer, hurtigmatsteder og hyggelige kafeer. Her finner du alt fra tradisjonelle greske tavernaer med lokal mat til trendy restauranter og barer. Disse ligger langs gågaten og i Skiathos' gamleby og nede ved havnen.
Nattelivet på vestre Skiathos er rolig, og foregår for det meste på tavernaene og barene ved kysten.
Shopping
Vestre Skiathos har beskjedne shoppingmuligheter, men i Skiathos by er det et godt utvalg av butikker langs hovedgaten Papadiamantis Street. Det ligger også flere butikker i sidegatene opp til gamlebyen. Her er det et godt utvalg av sko, briller, klær, klokker, suvenirer og vesker. Hovedgaten er ikke lengre enn at den tar ca. 10-15 minutter å gå gjennom, og deretter kan du begynne å utforske butikkene i sidegatene.
Sport og trening
Området rundt Vestre Skiathos er perfekt for sykling med mountainbike, med varierende og kupert landskap. Det er også mulig å gå turer eller klatre, samt prøve forskjellige typer vannsport, som dykking.
Aktiviteter og severdigheter
Populære aktiviteter på Vestre Skiatos er forskjellige båtutflukter og friluftsaktiviteter i naturen.
Det er enkelt å komme seg rundt med buss og avstandene er korte, så benytt anledningen til å utforske Skiathos eller bli med på en utflukt.
Utflukter
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
Skiathos er mye mer enn bare fine strender og god mat. Bli med på en dag der vi får oppleve fire ulike deler av øyas ukjente nordside. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Skopelos og Alonissos
Skopelos og Alonissos
Bli med på et skjærgårdscruise til naboøyene Skopelos og Alonissos! På denne utflukten venter severdigheter, folkeliv, kulturopplevelser og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Mamma Mia-turen
Mamma Mia-turen
En heldagsutflukt med båt til naboøya Skopelos der du får besøke innspillingsstedene fra Mamma Mia-filmen. Du får blant annet oppleve den vakre Milia-stranden og Panormos. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Det hellige Skiathos
Det hellige Skiathos
I løpet av noen timer gjør vi oss kjent med noen av Skiathos' mange kirker og klostre, og får et innblikk i øyas historie, religion og hverdagsliv. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Snorklesafari
Snorklesafari
Bli med på en fantastisk og spesiell dag til havs hvor du får muligheten til å utforske livet under havoverflaten i de nordlige Sporadene. En perfekt dag for hele familien! Enkel lunsj med drikke til maten er inkludert.
Les mer om utflukten
Sol og hav – en dag til sjøs
Sol og hav – en dag til sjøs
Opplev Skiathos fra sin aller beste side og nyt late timer i solen. Det er kanskje først når du ser Skiathos fra havet at du oppdager hvor kontrastfylt og vakker øya er. Denne utflukten er en favoritt! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
We're sailing
We're sailing
Finnes det noe bedre enn å være om bord på en stor, praktfull seilbåt mens himmelen og havet konkurrerer om å vise flest nyanser av blått? Heldagsutflukt hvor lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Vinsmaking
Vinsmaking
Bli med og prøv noen av de mest utsøkte vinene so finnes på vinlisten hos den nyåpnede og unike vinbodegaen på Skiathos. Prøvesmaking og noe å bite i er inkludert.
Les mer om utflukten
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Nyt den magiske verden under havoverflaten. En utflukt som passer for både erfarne dykkere og nybegynnere. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
En unik utflukt for deg som er glad i hunder og har lyst til å gjøre en god gjerning og treffe lokalbefolkningen på Skiathos samt nyte smaken av det greske kjøkken. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Skiathos på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.
Langs hovedveien på Vestre Skiathos ligger det flere bussholdeplasser nær Vings hotell. Du kan også ta taxi til Skiathos by og andre deler av øya.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Minibanker finnes. Du kan også ta ut kontanter i banken i Skiathos by, ta med passet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Intensiv trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten av det området der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til vestre Skiathos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt på Vestre Skiathos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 15–30 minutter (ca. 5–17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Til enkelte hotell må gjestene gå det siste stykket, da bussen ikke kan kjøre helt frem – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport.

Ved en kombinasjonsreise med Skopelos hvor den første uken er på vestre Skiathos, er transport til hotellet og flyplassen ved hjemreise inkludert. Transport til hotellet på vestre Skiathos ved ankomst er ikke inkludert.

Ved en kombinasjonsreise med Skopelos hvor den første uken er på Skopelos, er transport fra flyplassen til Skopelos inkludert samt til hotellet ditt på vestre Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Vestre Skiathos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.