Se hotell (9)

Reiser til Skiathos by

Skiathos by er den eneste byen på øya, med et myldrende folkeliv og et variert utvalg av butikker, restauranter, barer og utesteder.
De fleste av øyas faste innbyggere bor i Skiathos by, så hvis du har sansen for mye folkeliv og samtidig vil ha kort vei til de beste restaurantene og de mest spennende butikkene er det her du bør bo. I byens eldre deler kan du rusle langs de trange, atmosfæriske smugene, og langs havnepromenaden ligger kafeer og restauranter på rekke og rad. Skal du på shopping er det best å starte langs hovedgaten Papadiamantis, der både eksklusive og mer vanlige butikker ligger side om side. Og har du lyst til å bade er det bare en kort spasertur til stranden Megali Ammos like sør for byen.

Bo sentralt i Skiathos by

Bestiller du en reise med Ving kommer du til å bo sentralt i Skiathos by. Alle våre hotell og leiligheter ligger i behagelig gåavstand fra sentrum, så du behøver aldri lete lenge for å finne en bra restaurant eller en spennende butikk.

Uteliv i Skiathos by

Utelivet i Skiathos by har noe for alle, fra stilige loungebarer til utendørsdiskotek hvor det danses til soloppgang. Mange tilbringer den første delen av kvelden på halvøya Bourtzi, som ligger mellom byens to havner. Her kan du nyte en drink i solnedgangen, mens du hører på en konsert eller annen underholdning.

Se mer av Skiathos

Det er enkelt å reise rundt med buss på Skiathos. Avstandene er korte og bussen mellom byen og Koukounaries går flere ganger om dagen, derfor trenger du ikke å planlegge så mye på forhånd. Bare hopp på bussen og gå av der du vil – for eksempel ved Koukounaries Beach, som sies å være øyas vakreste strand. Du kan også kjøpe et turkart og prøve noen av de fine turstiene som ligger rundt omkring på øya. For flere opplevelser i ferien kan du besøke den gamle og historiske hovedstaden Kastro lengst nord på øya. Om du ønsker flere opplevelser i ferien kan du kombinere oppholdet med en uke på naboøya Skopelos. Vær impulsiv, så kommer du til å få en ferie full av inntrykk og fine opplevelser.
Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Prisgunstig innkvartering
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skiathos by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det er ingen strender inne i Skiathos by. Det er derimot mulig å ta turen til Megali Ammos som ligger ca. en kilometer unna. Her venter en nesten kilometerlang, grovkornet sandstrand. Langs stranden er det et godt utvalg av tavernaer og kafeer. I begynnelsen av sesongen, fram til midten av juni, pågår tildeling av lisenser for utleie av blant annet solsenger, strandbarer og tavernaer. Dette kan medføre at disse fasilitetene ikke er tilgjengelige på stranden før tildelingen er avsluttet.
Mat, drikke og uteliv
I Skiathos by finner du restauranter som serverer både tradisjonelle greske retter og internasjonal mat. Her er alt fra lokale, greske tavernaer til trendy restauranter, barer og kafeer. Disse finner du langs gågaten, i Skiathos' gamleby og nede ved havnen. Utvalget er stort, med alt fra klassisk gyros til førsteklasses hamburgere, meze og tapas.
Nattelivet i Skiathos by er rikt og variert. Her finnes alt fra steder for en rolig drink i solnedgangen til hyggelige lounger, musikkbarer og noen nattklubber.
Shopping
Om du vil shoppe litt i ferien skal du sette kurs mot Skiathos by. Det er et godt utvalg av butikker langs hovedgaten Papadiamantis Street, i sidegatene og i smugene opp mot gamlebyen. Her kan du handle klær, klokker, briller, sko, vesker, suvenirer etc. Hovedgaten er ikke lenger enn at det tar ca. 10–15 minutter å spasere gjennom den. Du kan også slentre rundt i butikkene i sidegatene.
Sport og trening
I Skiathos by kan du gå byvandringer og studere omgivelsene. Rundt omkring på øya er det et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som dykking, samt klatring. Du kan også leie terrengsykkel og utforske Skiathos.
Aktiviteter og severdigheter
Skiathos by er øyas eneste by, og i gamlebyen kan du spasere rundt og utforske de trivelige smugene. Det er enkelt å reise rundt med buss på Skiathos, så sørg for å få med deg noen av nabolandsbyene, strendene og de grønne omgivelsene.
I Skiathos by kan du besøke kirken og klokketårnet Agios Nikolaos eller den berømte forfatteren Alexandros Papadiamantis' hjem som nå er et museum. For flere opplevelser i ferien kan du besøke den gamle, historiske hovedstaden Kastro som ligger lengst nord på øya. Hva med å kombinere oppholdet med en uke på naboøya Skopelos?
Utflukter
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
Skiathos er mye mer enn bare fine strender og god mat. Bli med på en dag der vi får oppleve fire ulike deler av øyas ukjente nordside. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Skopelos og Alonissos
Skopelos og Alonissos
Bli med på et skjærgårdscruise til naboøyene Skopelos og Alonissos! På denne utflukten venter severdigheter, folkeliv, kulturopplevelser og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Mamma Mia-turen
Mamma Mia-turen
En heldagsutflukt med båt til naboøya Skopelos der du får besøke innspillingsstedene fra Mamma Mia-filmen. Du får blant annet oppleve den vakre Milia-stranden og Panormos. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Det hellige Skiathos
Det hellige Skiathos
I løpet av noen timer gjør vi oss kjent med noen av Skiathos' mange kirker og klostre, og får et innblikk i øyas historie, religion og hverdagsliv. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Snorklesafari
Snorklesafari
Bli med på en fantastisk og spesiell dag til havs hvor du får muligheten til å utforske livet under havoverflaten i de nordlige Sporadene. En perfekt dag for hele familien! Enkel lunsj med drikke til maten er inkludert.
Les mer om utflukten
Sol og hav – en dag til sjøs
Sol og hav – en dag til sjøs
Opplev Skiathos fra sin aller beste side og nyt late timer i solen. Det er kanskje først når du ser Skiathos fra havet at du oppdager hvor kontrastfylt og vakker øya er. Denne utflukten er en favoritt! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
We're sailing
We're sailing
Finnes det noe bedre enn å være om bord på en stor, praktfull seilbåt mens himmelen og havet konkurrerer om å vise flest nyanser av blått? Heldagsutflukt hvor lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Vinsmaking
Vinsmaking
Bli med og prøv noen av de mest utsøkte vinene so finnes på vinlisten hos den nyåpnede og unike vinbodegaen på Skiathos. Prøvesmaking og noe å bite i er inkludert.
Les mer om utflukten
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Nyt den magiske verden under havoverflaten. En utflukt som passer for både erfarne dykkere og nybegynnere. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
En unik utflukt for deg som er glad i hunder og har lyst til å gjøre en god gjerning og treffe lokalbefolkningen på Skiathos samt nyte smaken av det greske kjøkken. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Skiathos på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.
Det går busser fra Skiathos by til de mest populære strendene på øya og til andre tettsteder. Det går i tillegg båter til Alonissos og Skopelos fra Skiathos by, og også badebåter rundt øya.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Det er minibanker i Skiathos by. Det går også fint å ta ut kontanter i banken, ta med passet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Intens trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten til det området der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss rettten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Skiathos by i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Skiathos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 5–10 minutter (ca. 1–2 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med buss eller minibuss. Til de fleste hotellene må gjestene gå det siste stykket fordi bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport.

Ved en kombinasjonsreise med Skopelos hvor den første uken er i Skiathos by, er transport mellom hotellene samt ved hjemreise til flyplassen inkludert. Transport til hotellet på Skiathos ved ankomst er ikke inkludert.

Ved en kombinasjonsreise med Skopelos hvor første uken er på Skopelos, er transport fra flyplassen til Skopelos inkludert samt til hotellet ditt i Skiathos by. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Skiathos by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.