Se hotell (9)

Reiser til Skiathos by

Skiathos by er den eneste byen på øya, med et myldrende folkeliv og et variert utvalg av butikker, restauranter, barer og utesteder.

De fleste av øyas faste innbyggere bor i Skiathos by, så hvis du har sansen for mye folkeliv og samtidig vil ha kort vei til de beste restaurantene og de mest spennende butikkene er det her du bør bo. I byens eldre deler kan du rusle langs de trange, atmosfæriske smugene, og langs havnepromenaden ligger kafeer og restauranter på rekke og rad. Skal du på shopping er det best å starte langs hovedgaten Papadiamantis, der både eksklusive og mer vanlige butikker ligger side om side. Og har du lyst til å bade er det bare en kort spasertur til stranden Megali Ammos like sør for byen.

Bo sentralt i Skiathos by

Bestiller du en reise med Ving kommer du til å bo sentralt i Skiathos by. Alle våre hotell og leiligheter ligger i behagelig gåavstand fra sentrum, så du behøver aldri lete lenge for å finne en bra restaurant eller en spennende butikk.

Natteliv i Skiathos by

Nattelivet i Skiathos by har noe for alle, fra stilige loungebarer til utendørsdiskotek hvor det danses til soloppgang. Mange tilbringer den første delen av kvelden på halvøya Bourtzi, som ligger mellom byens to havner. Her kan du nyte en drink i solnedgangen, mens du hører på en konsert eller annen underholdning.

Se mer av Skiathos

Det er enkelt å reise rundt med buss på Skiathos. Avstandene er korte og bussen mellom byen og Koukounaries går flere ganger om dagen, derfor trenger du ikke å planlegge så mye på forhånd. Bare hopp på bussen og gå av der du vil – for eksempel ved Koukounaries Beach, som sies å være øyas vakreste strand. Du kan også kjøpe et turkart og prøve noen av de fine turstiene som ligger rundt omkring på øya.

Om du ønsker flere opplevelser i ferien kan du kombinere med en uke på naboøyene Skopelos eller Alonissos. Vær impulsiv, så kommer du til å få en ferie full av inntrykk og fine opplevelser.

Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Prisgunstig innkvartering
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skiathos by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Det er ingen strender inne i Skiathos by. Det er derimot mulig å ta turen til Megali Ammos som ligger ca. en kilometer unna. Her venter en nesten kilometerlang, grovkornet sandstrand. Langs stranden er det et godt utvalg av tavernaer og kafeer. I begynnelsen av sesongen, fram til midten av juni, pågår tildeling av lisenser for utleie av solsenger, strandbarer og tavernaer. Dette kan medføre at disse fasilitetene ikke er tilgjengelige på stranden før tildelingen er avsluttet.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Skiathos by i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Skiathos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 5–10 minutter (ca. 1–2 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med buss eller minibuss. Til enkelte hotell må gjestene gå det siste stykket fordi bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos eller Alonissos gjelder følgende:
Hvis du tilbringer den første uken av kombinasjonsreisen på Skiathos er transport hotellet og flyplassen ved hjemreise inkludert. Transport til hotellet på Skiathos ved ankomst er ikke inkludert.

Hvis du tilbringer den første uken på Skopelos eller Alonissos er transport fra flyplassen til Skopelos/Alonissos inkludert samt til hotellet ditt på Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Mat, drikke og natteliv
I Skiathos by finner du restauranter som serverer både tradisjonelle greske retter og internasjonal mat. Her er alt fra lokale, greske tavernaer til trendy restauranter, barer og kafeer. Disse finner du langs gågaten, i Skiathos' gamleby og nede ved havnen. Utvalget er stort, med alt fra klassisk gyros til hamburgere, meze og tapas.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
Nattelivet i Skiathos by er både rikt og variert. Her finnes alt fra steder for en rolig drink i solnedgangen til barer, musikkbarer og diskotek.
Shopping
Om du vil shoppe litt i ferien skal du sette kurs mot Skiathos by. Det er et godt utvalg av butikker langs hovedgaten Papadiamantis Street, i sidegatene og i smugene opp mot gamlebyen. Her kan du handle klær, klokker, briller, vesker, suvenirer etc. Hovedgaten er ikke lenger enn at det tar ca. 10-15 minutter å spasere gjennom den, men det er lett å bruke mer tid i butikkene i sidegatene.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter

Skiathos – unike naturopplevelser

Skiathos har mange fine turstier og spennende severdigheter. Lei gjerne en jeep og kjør opp i fjellene hvor du kan besøke øyas kirker og klostre. Besøk også den gamle hovedstaden eller de mer utilgjengelige strendene på øyas nord- og nordvestlige side.

Halvøya Bourtzi

Gå ikke glipp av en kveld på halvøya Bourtzi, som ligger mellom byens to havner. Her kan du hygge deg med en drink i solnedgangen mens du hører på en konsert eller annen underholdning.

Alonissos – øya med interessant historie

Dette er en frodig, grønn og vakker øy, med bare 3000 innbyggere. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos ligger flott til høyt over havet. Den ble ødelagt av et jordskjelv i 1965, men er delvis gjenoppbygget, mye takket være turister som kjøpte hus på 1970-tallet og restaurerte dem. Havnebyen Patitiri er øyas hovedstad og base for mange av badebåtene som går til Alonissos' mange strender og naboøyer.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. Her er det også et stort utvalg av båtutflukter.

Skopelos – natur og severdigheter

Skopelos er en vakker øy og et paradis for deg som liker å gå i naturen. Øya er den mest vindutsatte øya i Sporadene, noe som gjør at det av og til er vanskelig å ta seg til og fra øya. Øya er 96 kvadratkilometer stor, med ca. 6000 innbyggere, hvorav 3500 bor i hovedstaden Skopelos. Øyas nest største by heter Glossa og er en severdighet i seg selv der den ligger vakkert til i fjellskråningen på øyas nordside. Rundt en fjerdedel av øya er dyrket mark, og her vokser det mandler, oliven, plommer og mange grønnsaker.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Skiathos på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Båt

Det går bade- og taxibåter fra havnen i Skiathos by. Fra fastlandet går det daglige ferjer og hydrofoilbåter til nærliggende øyer.

Buss

På Skiathos kan du ta deg rundt med lokalbusser. Bussene går flere ganger om dagen mellom byen og Koukonaries. Du trenger ikke å planlegge så mye på forhånd – hopp av og på der du vil.

Til fots

Det er mulig å kjøpe en turguide for øya slik at du kan utforske noen av de vakre turstiene.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Det er minibanker i Skiathos by. Det går også fint å ta ut kontanter i banken, ta med passet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Intens trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten til det området der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss rettten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Skiathos by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.