Se hotell (7)

Reiser til Skiathos by

Skiathos by er den eneste byen på øya, med et myldrende folkeliv og et variert utvalg av butikker, restauranter, barer og utesteder.

De fleste av øyas faste innbyggere bor i Skiathos by, så hvis du har sansen for mye folkeliv og samtidig vil ha kort vei til de beste restaurantene og de mest spennende butikkene er det her du bør bo. I byens eldre deler kan du rusle langs de trange, atmosfæriske smugene, og langs havnepromenaden ligger kafeer og restauranter på rekke og rad. Skal du på shopping er det best å starte langs hovedgaten Papadiamantis, der både eksklusive og mer vanlige butikker ligger side om side. Og har du lyst til å bade er det bare en kort spasertur til stranden Megali Ammos like sør for byen.

Bo sentralt i Skiathos by

Bestiller du en reise med Ving kommer du til å bo sentralt i Skiathos by. Alle våre hotell og leiligheter ligger i behagelig gåavstand fra sentrum, så du behøver aldri lete lenge for å finne en bra restaurant eller en spennende butikk.

Natteliv i Skiathos by

Nattelivet i Skiathos by har noe for alle, fra stilige loungebarer til utendørsdiskotek hvor det danses til soloppgang. Mange tilbringer den første delen av kvelden på halvøya Bourtzi, som ligger mellom byens to havner. Her kan du nyte en drink i solnedgangen, mens du hører på en konsert eller annen underholdning.

Se mer av Skiathos

Det er enkelt å reise rundt med buss på Skiathos. Avstandene er korte og bussen mellom byen og Koukounaries går flere ganger om dagen, derfor trenger du ikke å planlegge så mye på forhånd. Bare hopp på bussen og gå av der du vil – for eksempel ved Koukounaries Beach, som sies å være øyas vakreste strand. Du kan også kjøpe et turkart og prøve noen av de fine turstiene som ligger rundt omkring på øya.

Om du ønsker flere opplevelser i ferien kan du kombinere med en uke på naboøyene Skopelos eller Alonissos. Vær impulsiv, så kommer du til å få en ferie full av inntrykk og fine opplevelser.

Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Prisgunstig innkvartering
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skiathos by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Det er ingen strender inne i Skiathos by. Det er derimot mulig å ta turen til Megali Ammos som ligger ca. en kilometer unna. Her venter en nesten kilometerlang, grovkornet sandstrand. Langs stranden er det et godt utvalg av tavernaer og kafeer. I begynnelsen av sesongen, fram til midten av juni, pågår tildeling av lisenser for utleie av solsenger, strandbarer og tavernaer. Dette kan medføre at disse fasilitetene ikke er tilgjengelige på stranden før tildelingen er avsluttet.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skiathos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).
Til Skiathos by reiser du med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).

Flyet lander på flyplassen på Skiathos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Skiathos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 5–10 minutter (ca. 1–2 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med buss eller minibuss. Til enkelte hotell må gjestene gå det siste stykket fordi bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport her.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos eller Alonissos gjelder følgende:
Hvis du tilbringer den første uken av kombinasjonsreisen på Skiathos er transport hotellet og flyplassen ved hjemreise inkludert. Transport til hotellet på Skiathos ved ankomst er ikke inkludert.

Hvis du tilbringer den første uken på Skopelos eller Alonissos er transport fra flyplassen til Skopelos/Alonissos inkludert samt til hotellet ditt på Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Mat, drikke og natteliv
I Skiathos by finner du restauranter som serverer både tradisjonelle greske retter og internasjonal mat. Her er alt fra lokale, greske tavernaer til trendy restauranter, barer og kafeer. Disse finner du langs gågaten, i Skiathos' gamleby og nede ved havnen. Utvalget er stort, med alt fra klassisk gyros til hamburgere, meze og tapas.

Det greske kjøkkenet

I Hellas finner du tavernaer som serverer landets tradisjonelle husmannskost, og det er akkurat disse tavernaene som utgjør en stor del av landets sjarm. På Skiathos serveres det spesialiteter fra mange kulturer, og du finner raskt din egen favoritt.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Tilbehør

Poteter severes hovedsakelig som pommes frites.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
Nattelivet i Skiathos by er både rikt og variert. Her finnes alt fra steder for en rolig drink i solnedgangen til barer, musikkbarer og diskotek.
Shopping
Om du vil shoppe litt i ferien skal du sette kurs mot Skiathos by. Det er et godt utvalg av butikker langs hovedgaten Papadiamantis Street, i sidegatene og i smugene opp mot gamlebyen. Her kan du handle klær, klokker, briller, vesker, suvenirer etc. Hovedgaten er ikke lenger enn at det tar ca. 10-15 minutter å spasere gjennom den, men det er lett å bruke mer tid i butikkene i sidegatene.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter

Skiathos – unike naturopplevelser

Skiathos har mange fine turstier og spennende severdigheter. Lei gjerne en jeep og kjør opp i fjellene hvor du kan besøke øyas kirker og klostre. Besøk også den gamle hovedstaden eller de mer utilgjengelige strendene på øyas nord- og nordvestlige side.

Halvøya Bourtzi

Gå ikke glipp av en kveld på halvøya Bourtzi, som ligger mellom byens to havner. Her kan du hygge deg med en drink i solnedgangen mens du hører på en konsert eller annen underholdning.

Alonissos – øya med interessant historie

Dette er en frodig, grønn og vakker øy, med bare 3000 innbyggere. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos ligger flott til høyt over havet. Den ble ødelagt av et jordskjelv i 1965, men er delvis gjenoppbygget, mye takket være turister som kjøpte hus på 1970-tallet og restaurerte dem. Havnebyen Patitiri er øyas hovedstad og base for mange av badebåtene som går til Alonissos' mange strender og naboøyer.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. På de tre øyene er det et stort utvalg av båtutflukter. Kontakt oss eller våre agenter på Skopelos og Alonissos, eller gå en tur i havnen og ta en titt på tilbudene.

Skopelos – natur og severdigheter

Skopelos er en vakker øy og et paradis for deg som liker å gå i naturen. Øya er den mest vindutsatte øya i Sporadene, noe som gjør at det av og til er vanskelig å ta seg til og fra øya. Øya er 96 kvadratkilometer stor, med ca. 6000 innbyggere, hvorav 3500 bor i hovedstaden Skopelos. Øyas nest største by heter Glossa og er en severdighet i seg selv der den ligger vakkert til i fjellskråningen på øyas nordside. Rundt en fjerdedel av øya er dyrket mark, og her vokser det mandler, oliven, plommer og mange grønnsaker.
Hvordan du tar deg rundt
Skiathos, Skopelos og Alonissos er vakre øyer med mange fine severdigheter. En biltur byr på det lille ekstra, og best av alt er følelsen av frihet du får med egen bil. På Skiathos samarbeider vi med AVIS, og kan tilby en prisgunstig leiebilpakke.

Hvordan?

Ta kontakt med oss i Ving på servicetelefonen vår. Vi bestiller bilen for deg, og du henter den hos AVIS, eller får den levert (avhengig av hvilket hotell du bor på). På Skopelos og Alonissos samarbeider vi med et lokalt leiebilfirma. Husk å ta med førerkort. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Forhåndsbestilling av bil

Du kan bestille leiebil før du reiser til Skiathos, og velger selv om du vil hente bilen ved ankomst til flyplassen, eller etter ankomst til hotellet. Enkelt og greit! Om du bestiller en bil fra AVIS og ønsker å hente den på flyplassen, ordner du selv bestilling og betaling av plass på ferge til Skopelos eller Alonissos. Leiebil som skal hentes på hotell på Skopelos og Alonissos bestilles etter ankomst til reisemålet.

Tilbud

For gjester som skal bo på Skiathos har vi gode tilbud som varierer fra uke til uke. Hør med oss hva som gjelder.

Inkludert

Når du leier bil gjennom AVIS er blant annet skatter og fri kjørelengde inkludert i prisen. Kontakt gjerne AVIS for ytterligere informasjon. Det er også mulighet for tilvalg av f.eks. barnesete og ekstra forsikringer.

Levering

Tilbakelevering av bilen avtaler du med AVIS. Du returnerer bilen med samme mengde bensin som når du mottok den.

Tips og råd

Vi i Ving kommer gjerne med tips og råd om fine kjøreruter og hva som er verdt å oppleve underveis – eventyret venter der ute! Kjør forsiktig!

Båt

Det går bade- og taxibåter fra havnen i Skiathos by. Fra fastlandet går det daglige ferjer og hydrofoilbåter til nærliggende øyer.

Buss

På Skiathos kan du ta deg rundt med lokalbusser. Bussene går flere ganger om dagen mellom byen og Koukonaries. Du trenger ikke å planlegge så mye på forhånd – hopp av og på der du vil.

Til fots

Det er mulig å kjøpe en turguide for øya slik at du kan utforske noen av de vakre turstiene.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Det er minibanker i Skiathos by. Det går også fint å ta ut kontanter i banken, ta med passet.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Intens trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten til det området der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss rettten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Skiathos by