Utflukter, Elounda

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet for sommeren 2020 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale Mysite

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

En hel dag med sol, badeliv og historie! Vi besøker øya der Europas siste koloni for spedalske lå. BBQ-lunsj inkludert. Inngang ikke inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.

Les mer Skjul

Da den forferdelige sykdommen spedalskhet spredde seg rundt i verden ble det opprettet kolonier for å isolere de smittede. Man trodde at sykdommen var veldig smittsom, og i mange gamle bøker kan vi lese om sjømenn som holdt seg langt unna Spinalonga på sine seilaser.

Øya Spinalonga ble valgt til spedalsk-koloni fordi den lå passe langt unna til å forhindre smitte, samtidig som man kunne holde en viss kontakt. Navnet Spinalonga betyr "lang torn", og øya ligger som en bølgebryter utenfor den vakre Elounda-bukten. Navnet forbindes nå med tragiske minner fra en nær fortid. Vi får høre gripende historier om Europas siste spedalsk-koloni, som ble stengt så sent som i 1957.

Etter en rundtur på øya blant gamle, interessante bygninger går vi om bord i båten igjen. Vi seiler til en liten badevik for å bade og spise lunsj. Så går båten tilbake til den sjarmerende byen Agios Nikolaos, som er bygd på åsene rundt en vakker, liten innsjø. Her får du en fin anledning til å rusle en tur rundt i byen eller slå dere ned og nyt en kopp kaffe eller en is i havnen før bussen kjører tilbake.

Turen til Spinalonga kombinerer både sol, bad, frisk havluft og historie.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke:
BBQ-lunsj er inkludert, men det kan være lurt å ta med noe å spise for lunsjen serveres først ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimasjon er obligatorisk.

Tid:
Heldagsutflukt. Fra Sunwing Makrigialos Beach ca. kl. 08.30-18.00, Ierapetra, ca. kl. 09.00 - 17.30, Agios Nikolaos ca. kl. 09.30-16.00 og fra Hersonissos ca. kl. 08.30-18.00.

Lurt å ta med:
Badetøy og en vindjakke eller genser, det kan blåse friskt. Eventuelt noe å spise før lunsj.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Prisen for utflukten varierer avhengig av hvilket reisemål du reiser fra. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong. Det er vanskelig for bevegelseshemmede å ta seg fram på Spinalonga.

Vær oppmerksom på at gjester i Elounda bestiller utflukten der. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer i tillegg, og koster ca. 24 euro t/r.

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på heldagsutfluk til det berømte Knossospalasset – et palass man tidligere trodde bare fantes i den greske mytologien. Mat, drikke og inngang til Knossos er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Allerede på bussturen langs Kretas nordlige kyst blir du forundret over historiens gang. Våre utfluktsguider forteller spennende myter og gir deg et innblikk i den fantastiske, greske gudeverdenen. Turen gjennom en del av det en gang så storslåtte palasset fyller oss med forundring over den langt fremskredne kulturen som eksisterte på Kreta lenge før Kristi fødsel, og som kuliminerte i perioden 2000–1500 f. Kr. Palasset, som ble bygget for ca. 4.000 år siden, hadde en overflate på 22.000 m² og ca. 1.500 rom! De hadde aircondition, vannklosett og fantastiske gull- og keramikkgjenstander. Og veggene var dekorert med vakre fresker.

På Knossos hersket kong Minos, og her ble legenden om den forferdelige minotauren født. Mange har allerede hørt eller lest om den mystiske labyrinten som skal ha ligget under Knossospalasset. Og hvem vet, kanskje får du se den. Under Sir Arthur Evans ledelse ble palasset gjenoppbygget på samme måte som han mente det en gang hadde sett ut. Dette gjør det lettere for oss besøkende ved hjelp av vår fantasi å forstå og la oss imponere.


Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert. I Kretas hovedstad Heraklion blir det anledning til å shoppe og spise lunsj på egen hånd, ca. 2,5 time.

Entré:
Entré til Knossos er ikke inkludert, koster 15 euro pr. person. Gratis for barn og ungdom under 18 år mot fremvisning av legitimasjon. Pensjonister og studenter med gyldig bevis betaler halv pris.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30-16.30.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide på Knossos.

Lurt å ta med:
Vann og solhatt/keps.

Kjekt å vite:
I sommermånedene er det veldig varmt på Knossos. Det lønner seg å ha på seg lette og behagelige klær, og gode sko man kan gå litt i. Det er mange trapper ved Knossospalasset.

Utfluktsprisen varierer avhengig av hvilket reisemål utflukten starter fra. Fra midten av juni og til slutten av august kan utflukten bli innstilt som følge av høy temperatur og lav etterspørsel. Hør med en av Vings reiseledere ved ankomst for mer informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres.

Vær oppmerksom på at gjester i Elounda bestiller utflukten der. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer i tillegg, og koster ca. 24 euro t/r.

Øya Chrissi, gulløya – kan bestilles hjemmefra

Øya Chrissi, gulløya – kan bestilles hjemmefra

Bli med på heldagsutflukt med sol og bad til Chrissi Island, også kalt Gulløya, som er en av Europas sørligste øyer. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Chrissi Island, også kalt Gulløya, er en av Europas sydligste øyer. Både navnene "Gulløya" og "Gaidouronisi - eseløya" er kjent blant lokalbefolkningen. Men det er ingen tvil om at Chrissi er verdt et besøk for alle som elsker sol og bad.

Vi kjører til byen Ierápetra. Derfra tar vi båten til øya som har lange fine sandstrender og ikke minst krystallklart badevann! Vel fremme kan du kjøpe både mat og drikke i havnen, før vi spaserer gjennom sedertreskogen (ca. 10 minutter) til Golde Beach. Her kan du bade og slappe av i solen. Øya har også et lite kapell til ære for St. Nikolaos. Vi kan også se minoiske ruiner samt den gamle romerske begravelsesplassen og øyas fyrtårn.

Når vi forlater Chrissi Island om ettermiddagen er det nærmest umulig å se et eneste spor etter mennesker på øya...

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert. Et tips er å ta med egen lunsjkurv. Du får også kjøpt drikke og snacks om bord på båten og i havnen på Chrissi Island.

Klær:
Badetøy.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00–09.30 til ca. 17.30. Tidspunktene kan variere avhengig av båtens avgangstider.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Vær oppmerksom på at gjester i Elounda bestiller utflukten der. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer i tillegg, og koster ca. 24 euro t/r.

Jeepsafari til Lassithi-platået

Jeepsafari til Lassithi-platået

Bli med på jeep-utflukt og et eventyr du sent vil glemme! Med sjåfører som kjenner Kreta som sin egen bukselomme besøker vi de litt mindre tilgjengelige stedene på øya, og du får oppleve Kreta utenfor turisttråkket. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Vi blir hentet om morgenen og begir oss ut i den kretiske naturen, over høye høyder og gjennom små landsbyer med rik historie. Dagens første stopp blir ved en gammel olivenoljepresse. Her serveres det kaffe, og du får anledning til å se hvordan både olivenolje, raki og keramikk blir til. I løpet av utflukten får du også prøvesmake litt av hvert: småsnacks, krydder og drikke som Kreta er kjent for. Det blir også tid til et fotostopp underveis, når utsikten er på sitt vakreste. Hvis det er klart vær kan du se Middelhavet i nord og Libyahavet i sør.

Turen går så videre til Katharo-platået 1500 m.o.h, der veien tar slutt. Her venter klar, ren fjelluft, og vi tar en pause for forfriskninger. Har vi flaks får vi kanskje se noen av de ville fuglene som holder til i området, for eksempel falk, ørn og gåsegribb. Når vi setter oss i bilene igjen kjører vi videre gjennom små, avsidesliggende landsbyer der tiden ser ut til å ha stått stille. Etter hvert kommer vi til det kjente Lassithi-platået, der de fleste fastboende livnærer seg av jordbruk. Det dyrkes frukt og grønnsaker, og esler brukes ofte som arbeidskraft. Det ystes ost av geit- og sauemelk, og høns spankulerer rundt i hver eneste landsby.

I utkanten av landsbyen Aghios Konstantinos venter en tradisjonell lunsj med lokal vin til (for de som ønsker det). Når maten er fortært reiser vi videre til den berømte Dikti-grotten, som ifølge gresk mytologi er Zevs' fødested. Inne i grotten kan du beundre mektige stalaktitter og stalagmitter, og de som foretrekker det kan koble av utenfor grotten og rusle rundt i omgivelsene der.

Etter grottebesøket reiser vi videre til Seli, der de som har med seg kameraet kan knipse feriens beste bilde – spektakulær utsikt over hele Lassithi-platået og alle vindmøllene i området. På neste stopp, landsbyen Krassi, står det et enormt platantre som angivelig er over 2000 år gammelt. Her blir det tid til å kjøle seg ned og vaske av seg veistøvet med det friske kildevannet.

Mat og drikke:
Lunsj med lokal vin og vann er inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00–17.00.

Entré:
Inngangsbillett til Dikti-grotten (6 euro pr. person) er ikke inkludert.

Guide:
Engelsktalende guider og sjåfører (du kjører ikke selv).

Antrekk:
Komfortable klær som tåler litt – det kan bli støvete. Vil du gå inn i Dikti-grotten bør du ha skikkelige sko.

Lurt å ta med:
Vann, penger, solkrem, kamera, badetøy, håndkle, og solhatt.

Øvrig:
For gjester i Elounda kommer taxi til og fra Agios Nikolaos i tillegg. Det koster ca. 24 euro t/r. Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på utflukten, da den er fysisk krevende.