Utflukter, Mirties & Massouri

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Kalymnos rundt – kan bestilles hjemmefra

Kalymnos rundt – kan bestilles hjemmefra

På denne turen kan du oppleve noe av alt det spennende som Kalymnos har å tilby – fra kirker, museer og pittoreske landsbyer til krystallklart vann og fantastiske strender. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Kalymnos har å by på med alt fra kirker, museer og pittoreske byer til krystallklart vann og fantastiske strender. På øya finnes en rekke ulike severdigheter å besøke.

Vårt første stopp er den koselige landsbyen Vathi som ligger idyllisk til mellom berg og daler. Her får du tid til å ta deg en forfriskning på en av de hyggelige restaurantene.

Kalymnos er kjent for sine natursvamper og vi tar derfor selvsagt turen innom svampbutikken i Pothia. Der får vi også et innblikk i hvordan svamp blir hentet ut fra havbunnen og bleket, for til slutt å havne i butikkhyllene. Her får man selvsagt også kjøpt natursvamper til meget hyggelige priser.

På utflukten drar vi også innom nonneklosteret og den store kirken Agios Savvas som ligger vakkert til i fjellsiden ovenfor Pothia.

"Det kalymniske huset" blir vårt neste stopp. Dette trivelige lille familiemuseet tar oss med tilbake i tid og gir oss et innblikk og en forståelse for livet og tradisjonene på øya.

Vi avslutter dagen ved stranden i landsbyen Vlyhadia. Her får du tid til å se deg omkring og kanskje spise lunsj på en av tavernaene nede ved vannet. Det er selvfølgelig også muligheter for en dukkert eller to.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert i prisen. Det er mulig å spise lunsj på en av pausene.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.30–15.00.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrig:
Ta med penger til lunsj og entré til et mindre museum i Vlyhadia, samt badetøy og solhatt.

Lazy day, piknik til havs – kan bestilles hjemmefra

Lazy day, piknik til havs – kan bestilles hjemmefra

En herlig heldagstur for hele familien om bord den fine trebåten Mikro Kosmos hvor vi stopper ved de tre øyene Kalymnos, Pserimos og Plati. Lunsj inkludert. Drikke ikke inkludert.

Les mer Skjul

Den greske øyverdenen omfatter øyer av ulik karakter – store, små, frodige, fjellrike, karrige, idylliske, øde, folkerike ... Denne utflukten tar oss til tre av de vakreste øyene i Dodekanesene: Kalymnos, Pserimos og Plati. Dagen begynner med en busstur opp til hovedstaden Porthia hvor vi går om bord og legger av gårde i et bedagelig tempo mellom øyene mens vi nyter de vakre omgivelsene.

Vi seiler inn i Pserimosbukten, der en fin sandstrand møter oss. Øya Pserimos er det mest populære utfluktsmålet blant våre gjester på Kalymnos. Her er det satt av god tid til å sole seg, bade og innta forfriskninger. Øyas to små kirker er også verdt et besøk.

Etter pausen ved Pserimos seiler vi videre og kaster anker ved øya Plati, der de eneste innbyggerne er geiter. Her spiser vi lunsj om bord på båten i form av lekker grillmat. Det er også tid til å snorkle og bade fra båten.

På ettermiddagen går vi i land i den lille havnen i Vathi, som ligger vakkert til i den grønne og frodige mandarindalen. Her kan du også bade på stranden og gå en tur i de smale smugene. Vathi har noen få butikker med et enkelt vareutvalg. Selvfølgelig er det også anledning til å slå seg ned på en kafé og nyte noe kaldt å drikke eller en kopp kaffe.

Båtturen fra Vathi til Kalymnos tar ca. 1 time, og er en flott avslutning på en veldig fin dag. Nyt havet og den friske brisen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Tid:
Heldagsutflukt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert, men ikke drikke til maten.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Håndkle, badetøy, solkrem og evt. snorkleutstyr.

Leros – kan bestilles hjemmefra

Leros – kan bestilles hjemmefra

En vakker seiltur og muligheten til å oppleve naboøya Leros på egen hånd. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Ta båten fra Myrtis havn og seil til Leros. Det er en vakker reise som tar en omtrent en time. Vel fremme finnes det Hop On Hop Off-busser du kan ta rundt til flere små landsbyer rundt om på øya. I små fiskerlandsbyer kan du spise deilig mat og nyte solen. Leros har en lang historie, akkurat som Kalymnos, så her finnes det mange kirker og ruiner å besøke. Det blir en lang dag der du kan oppleve en gresk øy med sjarmerende landsbyer og fantastiske bademuligheter.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Lurt å ta med:
Solkrem, solhatt, badetøy og penger.

Guideservice:
På egen hånd.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men kan kjøpes underveis.

Tid:
Heldagstur, ca. kl. 09.30–17.00.

Inkludert i prisen:
Tur/retur transport til Leros. En guidet tur rundt på Leros med taxi koster 50 euro (pr. bil).