Se hotell (8)
Bur Dubai er en roligere bydel ovenfor Downtown Dubai. Her er det mange hotell og lokale restauranter.
Dubai består av flere bydeler, og sentrum deles blant annet opp av elven Dubai Creek. På nordsiden av elvens øvre innløp ligger Deira. Downtown Dubai ligger nordøst for elvens nedre innløp og øst for Jumeirah, og mellom Downtown Dubai og Deira finner du Bur Dubai, som er et relativt stort byområde.

Langs det nordlige innløpet av Dubai Creek kan du som regel se de tradisjonelle, arabiske båtene dhows, og du kan krysse elven ved hjelp av vanntaxier abran. Det er også i dette området du finner Dubai Museum, som ligger i en av byens eldste bygninger, og Al Bastakiya, et historisk nabolag med røtter fra 1800-tallet.

Luksus eller budsjett?

Bestiller du en reise til Bur Dubai med Ving kan du velge mellom både luksus- og budsjetthotell. Du kan bestille rom på Grand Hyatt Dubai, et femvingers hotell som får høyeste vurdering av gjestene våre. Du kan også velge enklere hotell som Citymax Bur Dubai, et rimelig hotell med god beliggenhet i nærheten av en av Dubais eldste handlegater. Vil du helst bo i en leilighet kan du ta en titt på Golden Sands Hotel Apartments, de har romslige leiligheter, basseng og treningsrom.

Skreddersy din reise

Hos Ving har du gode muligheter for å skreddersy reisen din så den passer perfekt for deg og de du reiser sammen med. Ettersom du flyr med rutefly bestemmer du selv når du skal reise og hvor lenge du skal være borte. Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av ferien kombinerer du Bur Dubai med et opphold på et av våre andre reisemål, for eksempel Maldivene, eller noen av de andre emiratene i nærheten.

Strender og aktiviteter

Fra Bur Dubai tar det bare ti minutter med taxi ut til kysten, til fantastiske strender og ørkenens bølgende sanddyner. Milelange, hvite strender langs kysten hvor vannet er turkist, rent og klart. I vintermånedene er været omtrent som det er når vi har en skikkelig fin sommer her hjemme.
Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av shopping og strandlivet. Tennis, jeepsafari, fiske, windsurfing – utvalget er stort. Dubai har også et av verdens mest moderne badeland, og i tillegg kan du teste skikjøring på tre ulike underlag – vann, snø og sand! Legg til en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.
Nyttige tips
 • By og strand
 • Hotell med basseng
 • Gode shoppingmuligheter
 • Prisgunstig innkvartering
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bur Dubai

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
I Bur Dubai er det mest vanlig å bade i hotellbassengene. Foretrekker du å bade i havet kan du ta taxi til Jumeirah Open Beach noen minutter unna. Der ligger det flere strandklubber du kan benytte mot en avgift, men det går også fint å slå seg ned med et håndkle på de offentlige delene av stranden.
Les mer om strender i Dubai.
Mat, drikke og uteliv
I Bur Dubai finnes det rikelig med restauranter. Prøv gjerne det lokale kjøkkenet, eller bestill bord på noen av de mange hotellrestaurantene som byr på mat fra alle verdenshjørner. Alkohol serveres ikke på restauranter utenfor hotellene. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser ute på restaurant eller på hotellenes egne restauranter.
Akkurat som i øvrige områder av Dubai, ligger Bur Dubais barer og nattklubber i tilknytning til hotellene som har alkoholservering. Vil du ha et større utvalg, finner du de mest elegante og trendy klubbene i Jumeirah Beach og Downtown Dubai.
Les mer om utelivet i Dubai.
Shopping
Bur Dubai ligger ikke langt fra Downtown Dubai, hvor du finner verdens største kjøpesenter, Dubai Mall. Her er det ikke mindre enn 1200 butikker fordelt på fire etasjer, så du kan bruke hele ferien på å kikke på alle de kjente merkevarene og kjedene, hvis du ønsker det.

Souk og basar

Vil du heller besøke en tradisjonell souk, et innendørsmarked, er det en velkjent en i Bur Dubai. Den kalles "den gamle souken" eller "tekstilsouken" og inneholder, akkurat som navnet antyder, alle mulige typer tekstiler som silke, kasjmir, ull og bomull men også ferdigsydde klær. Ellers anbefales det et besøk i Karama Bazaar, som også ligger i Bur Dubai og som tilbyr alt fra klær og tilbehør til møbler, suvenirer og leker.
Les mer om shopping i Dubai.
Sport og trening
I Dubai er det muligheter for aktiviteter som golf, tennis og vannsport. Det er flere fine golfbaner, og mange hotell har tennisbaner. Race and Driving School ved Dubai Autodrome kan være verdt et besøk for alle som liker motorsport, uansett om du er nybegynner eller erfaren.

Golf i Dubai

I Bur Dubai kan du spille golf i ferien. Her er det fine baner av høy kvalitet, med morsomme utfordringer.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
I Dubai er det mye å finne på. Det er veldig enkelt å komme seg til severdighetene og aktivitetene i Downtown Dubai og Jumeirah Beach.
Bur Dubai er et spennende område å utforske. I den gamle delen langs elven ligger Dubais kulturelle sentrum med Dubai Museum og Al Bastakiya, en malerisk og bohemsk bydel fra 1800-tallet. I den historiske bydelen Al Fahidi ligger det kunstgallerier. Her finner du også Al Fahidi-fortet.
Hvordan du tar deg rundt
Dubai har en velfungerende kollektivtrafikk, og det er enkelt å ta seg til Bur Dubai med bybuss og t-bane.

Metro

Dubai har en moderne og rask t-bane (med aircondition) som går gjennom byens mest sentrale deler. Det ligger flere stasjoner i Bur Dubai, blant annet Bur Dubai Abra Station, Al Ras Metro Station, Oud Metha Station og Ghubaiba Metro Station. Du kjøper billett på stasjonen med med kort eller kontanter.

Buss

Du kan bruke den samme billetten som på t-bane og trikk.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Beløpet kan variere litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de syv emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Bur Dubai hele året med rutefly.

Flyet lander på Dubais flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Bur Dubai er ca. 10-20 minutter (ca. 10 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Bur Dubai
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.