Se hotell (10)

Bur Dubai er en roligere bydel ovenfor Downtown Dubai. Her er det mange hotell og lokale restauranter.

Dubai består av flere bydeler, og sentrum deles blant annet opp av elven Dubai Creek. På nordsiden av elvens øvre innløp ligger Deira. Downtown Dubai ligger nordøst for elvens nedre innløp og øst for Jumeirah, og mellom Downtown Dubai og Deira finner du Bur Dubai, som er et relativt stort byområde.

Langs det nordlige innløpet av Dubai Creek kan du som regel se de tradisjonelle, arabiske båtene dhows, og du kan krysse elven ved hjelp av vanntaxier abran. Det er også i dette området du finner Dubai Museum, som ligger i en av byens eldste bygninger, og Al Bastakiya, et historisk nabolag med røtter fra 1800-tallet.

Luksus eller budsjett?

Bestiller du en reise til Bur Dubai med Ving kan du velge mellom både luksus- og budsjetthotell. Du kan bestille rom på Grand Hyatt Dubai, et femvingers hotell som får høyeste vurdering av gjestene våre. Du kan også velge enklere hotell som Citymax Bur Dubai, et rimelig hotell med god beliggenhet i nærheten av en av Dubais eldste handlegater. Vil du helst bo i en leilighet kan du ta en titt på Golden Sands Hotel Apartments, de har romslige leiligheter, basseng og treningsrom.

Skreddersy din reise

Hos Ving har du gode muligheter for å skreddersy reisen din så den passer perfekt for deg og de du reiser sammen med. Ettersom du flyr med rutefly bestemmer du selv når du skal reise og hvor lenge du skal være borte. Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av ferien kombinerer du Bur Dubai med et opphold på et av våre andre reisemål, for eksempel Maldivene, eller noen av de andre emiratene i nærheten.

Strender og aktiviteter

Fra Bur Dubai tar det bare ti minutter ut til kysten (med taxi) og til de hvite, milelange strendene. Du kan også reise i helt motsatt retning og oppleve den arabiske ørkenens bølgende sanddyner. På strendene er vannet er turkist, rent og klart, og i vintermånedene er været omtrent som det er når vi har en skikkelig fin sommer her hjemme.

Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av strandlivet. Du kan begi deg ut i bølgene på en litt annen måte og teste windsurfing, eller spille tennis, fiske, dra på jeepsafari og oppleve emiratet fra hesteryggen. Dubai har også et av verdens mest moderne badeland, og i tillegg kan du teste skikjøring på tre ulike underlag – vann, snø og sand! Legg til en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.

Nyttige tips
 • By og strand
 • Hotell med basseng
 • Gode shoppingmuligheter
 • Prisgunstig innkvartering
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bur Dubai

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
Bydelen Bur Dubai ligger ikke ved kysten, så her er det mest vanlig å bade i hotellbassengene, men Jumeirah Open Beach ligger bare noen minutter unna (med taxi) hvis du foretrekker å bade i havet. Der finnes det flere strandklubber du kan benytte mot en avgift, men det går også fint å slå seg ned med et håndkle på de offentlige delene av stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Bur Dubai med rutefly året rundt. Flyet lander på Dubais flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Bur Dubai er ca. 10-20 minutter (ca. 10 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Mat, drikke og natteliv
I Bur Dubai finnes det rikelig med restauranter. Test gjerne det lokale kjøkkenet eller bestill bord på noen av de mange hotellrestaurantene som byr på mat fra alle verdenshjørner. Alkohol serveres ikke på restauranter utenfor hotellene. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser ute på restaurant eller på hotellenes egne restauranter.
Noen beskrev en gang Bur Dubai som en blanding av Hong Kong og Tusen og én natt, noe vi synes er en ganske passende beskrivelse. Her går gammelt og nytt hånd i hånd, og utelivet byr på en mengde barer og klubber, og skuffer sjeldent.
Shopping
Dubai Mall ligger like ved, i naboområdet Downtown Dubai. Der venter shopping i verdensklasse! Vil du heller utforske shoppingtilbudet i Bur Dubai kan du ta turen til markedskvartalet.
Aktiviteter og severdigheter
Du kan spille golf og tennis, og teste forskjellige typer vannsport. Det er også veldig lett å ta seg til severdighetene i nabolagene Downtown Dubai og Jumeirah, og du har i tillegg Dubai Museum rett i nærheten. Det er heller ikke langt til den gamle souken, markedskvartalet der du kan fort kan tilbringe hele ettermiddagen. Race and Driving School ved Dubai Autodrome er verdt et besøk for alle motorinteresserte, uavhengig av om du er nybegynner eller erfaren.
Emiratet Dubai er som én stor severdighet, og i hovedstaden Dubai finnes det flere futuristiske og fantastiske bygninger enn noe annet sted. Ved hjelp av krom, stål, glass og edle byggematerialer gjør arkitektene sine heftigste visjoner til virkelighet her. Luksushotellet Burj Al Arab er designet for å se et ut som vindfylt seil, og dominerer med sine 321 meter Dubais kystlinje. Det er et vakkert syn når mørket faller og bygningen lyses opp i ulike farger. Ellers byr Dubai på alt fra eksotiske ørkenturer til ordentlig storbyliv, og du kan definitivt shoppe til det svir i lommeboken.
Hvordan du tar deg rundt
Dubai har en velfungerende kollektivtrafikk, men utenfor byen er det oftest lettere å ta taxi.

Taxi

Taxi er det vanligste fremkomstmiddelet. Det finnes mange av dem og det er relativt billig.

Metro

Dubai har en moderne og rask t-bane (med aircondition) som går gjennom byens mest sentrale deler. Du kjøper billett på stasjonen med med kort eller kontanter.

Sporvogn

Det finnes 10 stasjoner over en strekning på over 10 kilometer.

Buss

Lokalbussene trafikkerer enkelte områder som t-banen og trikken ikke går til. Du kan bruke den samme billetten på alle fremkomstmidlene.

Ferge

Med fergene kan du blant annet reise langs Dubai Marina og Dubai Kanal.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Beløpet kan variere litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de syv emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Finn reise til Bur Dubai
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.