Se hotell (5)

Shopping, strender og souker: bydelen Deira passer for deg som vil bo midt i storbyen Dubai, på litt rimeligere hotell.

Dubai består av flere bydeler, og sentrum deles blant annet opp av elven Dubai Creek. På nordsiden av elvens øvre innløp ligger Deira. Downtown Dubai ligger nordøst for elvens nedre innløp og øst for Jumeirah, og mellom Downtown Dubai og Deira finner du Bur Dubai, som er et relativt stort byområde.

Langs det nordlige innløpet av Dubai Creek kan du som regel se de tradisjonelle, arabiske båtene dhows, og du kan krysse elven på bare et par minutter ved hjelp av vanntaxier abran.

I Deira ligger markedskvartelene som er kjent som soukene, som den velkjente gullsouken og velduftende kryddersouken. Her ligger det også mange hotell og kjøpesentre, og flere lokale restauranter. Deira City Center er et stort kjøpesenter med 370 butikker og flere restauranter. På Deira-siden av elven ligger også Dubai Creek Golf & Yacht Club, samt Irish Village, et trivelig område med flere restauranter og puber, vel verdt et besøk på kveldstid.

Rimelig innkvartering i Deira

Hotellprisene er ofte betydelig lavere i Deira enn i for eksempel Jumeirah. Hvis du planlegger å tilbringe dagene på stranden, i ørkenen eller kanskje vil utforske et av naboemiratene, bør du vurdere å bo på et av hotellene våre i Deira. Når du så kommer tilbake til hotellet kan du glede deg over det store restaurantutvalget i nærheten.

Strender og aktiviteter

Bare en kort taxireise fra Deira venter ørkenens bølgende sanddyner, fantastiske strender og turkisblått vann.
Det tar bare ti minutter å komme seg til en av de milelange hvite strendene ved kysten, og i vintermånedene er været omtrent som det er når vi har en skikkelig fin sommer her hjemme.

Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av strandlivet. Du kan begi deg ut i bølgene på en litt annen måte og teste windsurfing, eller spille tennis, fiske, dra på jeepsafari og oppleve emiratet fra hesteryggen. Dubai har også et av verdens mest moderne badeland, og i tillegg kan du teste skikjøring på tre ulike underlag – vann, snø og sand! Legg til en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.

Nyttige tips
 • Prisgunstige hotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Muligheter for å oppleve gamle Dubai med både gull- og krydder-souker
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Deira

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
Fantastiske strender og turkisblått vann venter – bare en kort taxitur fra Deira. Det tar ikke mer enn ti minutter å komme seg til en av de mange milelange strendene langs kysten. Du kan selvfølgelig også bade i hotellbassengene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Deira (Dubai) med rutefly året rundt. Flyet lander på Dubai flyplass.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Deira er ca. 10-15 minutter (ca. 5 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Mat, drikke og natteliv
I bydelen Deira finnes det rikelig med restauranter, ofte med et lokalt preg. Det er stor prisforskjell mellom restaurantene på hotellet og ute i byen. Det serveres ikke alkohol på restauranter utenfor hotellene.
I Deira og de omkringliggende bydelene finner du et rikt og variert uteliv.
Shopping
De velkjente soukene finner du i Deira, blant annet den store gullsouken og den fantastiske kryddersouken. Du finner litt mer moderne shopping i Deiras kjøpesenter, og det går også raskt med metroen til Dubai Mall. Deira City Center er et stort kjøpesenter med 370 butikker og flere restauranter.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du ønsker deg en liten avveksling fra shopping og sol finnes det mer enn nok å finne på. Det er enkelt å ta seg til severdighetene i Downtown Dubai og Jumeirah Beach. Her finner du også en av verdens mest moderne vannparker, og du kan til og med stå på ski på tre ulike underlag; vann, sand og snø. Er du interessert i motorsport anbefales et besøk hos Race and Driving School ved Dubai Autodrome.
Hvordan du tar deg rundt
Inne i byen fungerer lokaltrafikken bra, men ved lengre transportetapper er det smidigere å ta taxi.

Taxi

Det er relativt billig å ta taxi i Dubai, og det er den vanligste fremkomstmåten.

Ferge

Det går flere ferger, og du kan blant annet ta dem langs Dubai Marina og elven Dubai Creek.

Buss

Bussene trafikkerer enkelte områder som t-banen og trikken ikke går til. Samme billettsystem gjelder for t-bane, sporvogn og buss.

Sporvogn

Byggingen av sporvognnettet pågår fortsatt, men det finnes over 10 stasjoner over en strekning på 10 kilometer.

Metro

Dubai har en rask og moderne t-bane (med aircondition) som går gjennom de sentrale delene av byen. Du kan kjøpe billetter med kort og kontanter på alle stasjoner.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter innreise til landet. Det er ikke nødvendig å søke om visum på forhånd. Et innreisestempel med 90 dagers gyldighet utstedes gratis i passkontrollen. Den som har et israelsk visum eller stempel i passet kan bli nektet innreise. For mer informasjon ta kontakt med landets ambassade på tlf. 22 12 24 22.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til De forente arabiske emirater.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten kan varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de syv emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Finn reisen din til Deira