Se hotell (5)
Shopping, strender og souker: bydelen Deira passer for deg som vil bo midt i storbyen Dubai, på litt rimeligere hotell.
Dubais gamle sentrum deles av elven Dubai Creek, i to deler. Deira nord for elven og Bur Dubai på sørsiden. Langs elven kan du se de tradisjonelle, arabiske båtene dhows, og du kan krysse elven på bare et par minutter ved hjelp av vanntaxier, kalt abran.

I Deira ligger soukene, den velkjente gullsouken og velduftende kryddersouken. Her ligger det også mange hotell og kjøpesentre, sammen med flere lokale restauranter. Deira City Center er et stort kjøpesenter med 370 butikker og flere restauranter. På Deira-siden av elven ligger også Dubai Creek Golf & Yacht Club, samt Irish Village, et trivelig område med flere restauranter og puber, vel verdt et besøk på kveldstid.

Rimelig innkvartering i Deira

Hotellprisene er ofte betydelig lavere i Deira enn i for eksempel Jumeirah. Hvis du planlegger å tilbringe dagene på stranden, i ørkenen eller kanskje vil utforske et av naboemiratene, bør du vurdere å bo på et av hotellene våre i Deira. Når du så kommer tilbake til hotellet kan du glede deg over det store restaurantutvalget i nærheten.

Strender og aktiviteter

Bare en kort taxireise fra Deira venter ørkenens bølgende sanddyner, fantastiske strender og turkisblått vann. Det tar bare ti minutter å komme seg til en av de milelange hvite strendene ved kysten, og i vintermånedene er været omtrent som det er når vi har en skikkelig fin sommer her hjemme.

Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av sol, bading og shopping. Du kan begi deg ut i bølgene på en litt annen måte og teste windsurfing, fiske eller spille tennis og dra på jeepsafari. Utvalget er enormt.
Dubai har også et av verdens mest moderne badeland, og i tillegg kan du prøve skikjøring på tre ulike underlag – vann, snø og sand! Legg til en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.
Nyttige tips
 • Prisgunstige hotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Gamle Dubai med både gull- og krydder-souker
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Deira

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Bare en kort taxitur fra Deira venter fantastiske strender og blågrønt hav. Det tar ikke mer enn ti minutter å kjøre til en av de mange milelange strendene langs kysten. Du kan selvfølgelig også bade i hotellbassengene inne i Dubai.
Les mer om strender i Dubai.
Mat, drikke og uteliv
I Deira finnes det rikelig med restauranter, ofte med et lokalt preg. Bli med på en matvandring og oppdag det gamle Dubai-kjøkkenet, hvor du kan nyte tradisjonelle emiratiske, indiske og iranske retter. Det er stor prisforskjell mellom restaurantene på hotellet og ute i byen. Det serveres ikke alkohol på restauranter utenfor hotellene.
Utelivet i Deira foregår stort sett på de store hotellene som har alkoholservering. Vil du ha et større tilbud, finner du de mest elegante og trendy klubbene i Jumeirah Beach og Downtown Dubai.
Les mer om utelivet i Dubai.
Shopping
De velkjente soukene finner du i Deira, blant annet den store gullsouken, parfymesouken og den fantastiske kryddersouken. Vil du besøke tekstilsouken, ligger den i nærliggende Bur Dubai. Her kan du rusle blant smykker, krydder og tekstiler av alle slag – silke, kasjmir, bomull og ull. Her er det også ferdigsydde plagg man kan kjøpe, men husk å prute!

Moderne shopping

Litt mer moderne shopping finner du i Deira City Center som er et stort kjøpesenter med 370 butikker og flere restauranter. Hvis ikke det er nok, kan du ta metroen til verdens største kjøpesenter Dubai Mall, som har over 1200 butikker på fire etasjer.
Les mer om shopping i Dubai.
Sport og trening
Du som liker å drive med sport i ferien kan benytte deg av de fine golfbanene i området. Et tips for deg som er interessert i motorsport er å besøke Race and Driving School ved Dubai Autodrome.

Golf

Ta med golfkøllene i ferien. Her kan du spille golf på fine baner med morsomme utfordringer.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du ønsker deg en liten avveksling fra shopping og sol finnes det mer enn nok å finne på. I Deira ligger både gull- og kryddersouken, begge verdt et besøk Ta en abra – vanntaxi – over til Bur Dubai.
Takket være den korte veien til Downtown Dubai, Bur Dubai og Jumeirah Beach er det lett å komme seg til severdighetene i området. Her ligger blant annet et av verdenes mest moderne badeland. I Dubai kan du til og med kjøre ski på tre forskjellige underlag: vann, sand og snø!
Hvordan du tar deg rundt
Inne i Deira fungerer lokaltrafikken bra, og du kan reise med bybuss og t-bane til og fra Deira. Det ligger flere t-banestasjoner i området, for eksempel Union Station, Al Rigga og Deira City Center Station. Det samme billettsystemet gjelder for t-bane, trikk og buss. På lengre turer anbefaler vi taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten kan varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de syv emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Deira hele året med rutefly.

Flyet lander på Dubai flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Deira er ca. 10-15 minutter (ca. 5 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Deira
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.