Se hotell (3)

Bestill en reise til Ajman, det minste (og kanskje roligste) emiratet i De forente arabiske emirater. Ving tilbyr to luksushotell ved stranden, til priser som virkelig tåler sammenligning.

Når du reiser til Ajman er det stranden som er den store attraksjonen. 16 kilometer med gyllengul sand, med Persiabuktens turkise vann på den ene siden og den vakre strandpromenaden – The Corniche – på den andre. Her er det mye folk hele dagen, alt fra morgenjoggere og morgenbadere til kveldsbesøkende som rusler langs havet, nyter den svale kveldsluften og koser seg med det store utvalget av barer og restauranter. På menyene finner du retter fra hele verden, men ofte med hovedvekt på det lokale kjøkkenet.

Mye luksus for pengene i Ajman

Hvis du bestiller en reise med Ving til Ajman kan du velge mellom to nøye utvalgte hotell ved stranden, kun et steinkast fra sentrum. På Ajman Hotel venter både spa, et herlig basseng og en privat strand, og fristende mat og drikke. Velger du i stedet Fairmont Ajman får du samme klasse og samme utmerkede beliggenhet på stranden. Også her kan du regne med et rikt utvalg av både barer og restauranter. Uansett hvilket hotell du velger kan du være sikker på at det vil være vanskelig å finne et hotell av samme klasse til samme priser et annet sted.

Oppdag Ajman

Sammenlignet med Dubai er tempoet betydelig roligere i Ajman, men hvis du føler for en liten avveksling fra det avslappende strandlivet finnes det rikelig med tid til å krydre ferien med opplevelser. Besøk for eksempel Ajman Museum, som ligger i et vakkert, restaurert fort fra 1700-tallet, eller gled deg over utvalget på kjøpesenteret Ajman City Center. Du kan også ta turen gjennom noen av byens souker (markedkvartaler), der du kan handle både gull, klær og håndverk. Du bør heller ikke glipp av den vakre Sheikh Zayed-moskeen. Du kan også reise til Manama, en «ajmansk» enklave i emiratet Sharjah, noen mil østover. Her dyrkes det store frukt- og grønnsaksavlinger med vannet fra de nærliggende fjellene.

Du bør selvfølgelig også reise til Dubai og besøke den spektakulære hovedstaden med samme navn. Det tar bare en times tid fra Ajman til Dubai, og vel fremme kan du la deg imponere av den storslagne arkitekturen, eller av det enorme utvalget i Mall of the Emirates, et kjøpesenter med et drøyt tusentalls (!) butikker og restauranter. Gå heller ikke glipp av Burj Khalifa, en av verdens høyeste skyskrapere. I Dubai kan du også besøke enorme fornøyelses- og vannparker, eller ta spenne på deg skiene. Ja, du leste riktig – i Dubai kan du nemlig stå på ski, både på snø, sand, vann!

Nyttige tips
 • Fine strender
 • All Inclusive
 • Hotell ved stranden
 • Luksushotell
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ajman

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
I Ajman finner du en lang og velholdt sandstrand med finkornet sand. På stranden er det også rikelig med vannsporter å velge mellom. Enkelte hotell har en egen, privat del av stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Ajman med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Dubai.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Ajman er ca. 45 minutter (ca. 30 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. I rushtiden kan det ta mye lenger tid.
Mat, drikke og natteliv
Det finnes et stort utvalg restauranter fra alle verdenshjørner. Det er store prisforskjeller på restaurantene, avhengig av om du spiser ute eller på hotellet.
Utelivet i Ajman er rolig og hovedsakelig konsentrert rundt hotellene og de barene og restaurantene som ligger langs The Corniche – strandpromenaden.
Shopping
I City Centre Ajman finner du et stort utvalg butikker og restauranter med internasjonale navn. Mer lokal shopping finner du i soukene som ligger nærmere Vings hotell. I Dubai, ca. 40 minutter fra Ajman med bil, finner du alt fra supermoderne shopping med luksuriøse designerbutikker til livlige souker. Byen deles på midten av elven Dubai Creek, og det er mye handel på begge sider av elven.
Aktiviteter og severdigheter
I Ajman kan du shoppe. Masse. I tillegg tilbyr hotellene mange aktiviteter, som snorkling, windsurfing og kanopadling. Dubai er ikke langt unna, og der finnes det også fantastiske muligheter for sport og rekreasjon, alt fra golf og vannsport til ørkensafari. I Dubai finnes det til og med mulighet for å stå på ski på tre ulike underlag; snø, vann og sand.
Hvordan du tar deg rundt
Lokaltrafikken fungerer, men hvis du skal reise over en lengre strekning er det smidigere med taxi. Taxi er sammenlignet relativt billig.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha gyldig pass med minst 6 måneders gyldighet ved utreise fra De forente arabiske emirater. Turistvisum for 30 dager utstedes gratis i passkontrollen og trenger ikke søkes på forhånd. Nødpass aksepteres ikke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og lignende også stengt.

Turistskatt i Ajman

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Ajman. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en skatt. Denne kan variere noe avhengig av hotell, men ligger mellom ca. 10 og 20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske dirham (AED). Kort aksepteres i stor utstrekning. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din forelder, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen over 21 år, kreves det en kopi av dine foreldres pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.

Depositum

De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på kredittkort (ca. 200 USD). Dette refunderes ved avreise.
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Finn reisen din til Ajman