Se hotell (3)
Bestill en reise til Ajman, det minste (og kanskje roligste) emiratet i De forente arabiske emirater. Ving tilbyr to luksushotell ved stranden, til priser som virkelig tåler sammenligning.
Når du reiser til Ajman er det stranden som er den store attraksjonen. 16 kilometer med gyllengul sand, med Persiabuktens turkise vann på den ene siden og den vakre strandpromenaden – The Corniche – på den andre. Her er det mye folk hele dagen, alt fra morgenjoggere og morgenbadere til kveldsbesøkende som rusler langs havet, nyter den svale kveldsluften og koser seg med det store utvalget av barer og restauranter. På menyene finner du retter fra hele verden, men ofte med hovedvekt på det lokale kjøkkenet.

Mye luksus for pengene i Ajman

Hvis du bestiller en reise med Ving til Ajman kan du velge mellom to nøye utvalgte hotell ved stranden, kun et steinkast fra sentrum. På Ajman Hotel venter både spa, et herlig basseng og en privat strand, og fristende mat og drikke. Velger du i stedet Fairmont Ajman får du samme klasse og samme utmerkede beliggenhet på stranden. Også her kan du regne med et rikt utvalg av både barer og restauranter. Uansett hvilket hotell du velger kan du være sikker på at det vil være vanskelig å finne et hotell av samme klasse til samme priser et annet sted.

Oppdag Ajman

Sammenlignet med Dubai er tempoet betydelig roligere i Ajman, men hvis du føler for en liten avveksling fra det avslappende strandlivet finnes det rikelig med tid til å krydre ferien med opplevelser. Besøk for eksempel Ajman Museum, som ligger i et vakkert, restaurert fort fra 1700-tallet, eller gled deg over utvalget på kjøpesenteret Ajman City Center. Du kan også ta turen gjennom noen av byens souker (markedkvartaler), der du kan handle både gull, klær og håndverk. Du bør heller ikke glipp av den vakre Sheikh Zayed-moskeen. Du kan også reise til Manama, en «ajmansk» enklave i emiratet Sharjah, noen mil østover. Her dyrkes det store frukt- og grønnsaksavlinger med vannet fra de nærliggende fjellene.

Du bør selvfølgelig også reise til Dubai og besøke den spektakulære hovedstaden med samme navn. Det tar bare en times tid fra Ajman til Dubai, og vel fremme kan du la deg imponere av den storslagne arkitekturen, eller av det enorme utvalget i Mall of the Emirates, et kjøpesenter med et drøyt tusentalls (!) butikker og restauranter. Gå heller ikke glipp av Burj Khalifa, en av verdens høyeste skyskrapere. I Dubai kan du også besøke enorme fornøyelses- og vannparker, eller ta spenne på deg skiene. Ja, du leste riktig – i Dubai kan du nemlig stå på ski, både på snø, sand, vann!
Nyttige tips
 • Fine strender
 • All Inclusive
 • Hotell ved stranden
 • Luksushotell
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ajman

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
I Ajman finner du en lang og velholdt sandstrand med finkornet sand. På stranden er det også rikelig med vannsporter å velge mellom. Enkelte hotell har en egen, privat del av stranden.
Mat, drikke og uteliv
Det finnes et stort utvalg restauranter fra alle verdenshjørner. Det er store prisforskjeller på restaurantene, avhengig av om du spiser ute eller på hotellet.
Utelivet i Ajman er rolig og hovedsakelig konsentrert rundt hotellene og de barene og restaurantene som ligger langs The Corniche – strandpromenaden.
Shopping
I City Centre Ajman finner du et stort utvalg butikker og restauranter med internasjonale navn. Mer lokal shopping finner du i soukene som ligger nærmere Vings hotell. I Dubai, ca. 40 minutter fra Ajman med bil, finner du alt fra supermoderne shopping med luksuriøse designerbutikker til livlige souker. Byen deles på midten av elven Dubai Creek, og det er mye handel på begge sider av elven.
Sport og trening
I Dubai er det fantastiske muligheter for å drive med alle mulige aktiviteter fra golf til vannsport. Her kan du til og med stå på ski på tre ulike typer underlag: snø, vann og sand.

Spill golf i ferien

Ajman har fine golfbaner som lokker med utfordrende spill.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
I Ajman kan du shoppe. Masse. I tillegg tilbyr hotellene mange aktiviteter, som snorkling, windsurfing og kanopadling. Dubai er ikke langt unna, og der kan du bli med på ørkensafari.
Hvordan du tar deg rundt
Lokaltrafikken fungerer, men hvis du skal reise over en lengre strekning er det smidigere med taxi. Taxi er sammenlignet relativt billig.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Turistskatt i Ajman

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Ajman. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en skatt. Denne kan variere noe avhengig av hotell, men ligger mellom ca. 10 og 20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske dirham (AED). Kort aksepteres i stor utstrekning. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.

Depositum

De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på kredittkort (ca. 200 USD). Dette refunderes ved avreise.
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Ajman hele året med rutefly.

Flyet lander på Dubai flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Ajman er ca. 45 minutter (ca. 30 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Ajman
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.