Se hotell (4)

Reiser til Makadi Bay

I Makadi Bay kan du velge mellom flere førsteklasses og barnevennlige hotell, med Family Garden-hotellet Waterworld Makadi Beach i spissen.

Ca. 39 kilometer sør for Hurghada ligger Makadi Bay, et rolig og hyggelig feriested som passer for deg som vil slappe av og nyte solen og strandtilværelsen. Stedet passer perfekt for både barnefamilier og par i alle aldre. I motsetning til Hurghada ligger det fantastiske koraller rett ved stranden i Makadi, så sørg for å få med deg den fargerike verdenen under havoverflaten.

Makadi Bay kjennetegnes av sine store og fine hotell, som tilbyr det meste du kan drømme om. Men utenfor hotellene er det ikke så mye å finne på. I sentrum av Makadi ligger det noen få turistbutikker, et apotek og en bank. Du finner veien hit ved å gå et stykke langs stranden eller ta en taxi. Hvis du vil ha et større utvalg av restauranter, butikker og uteliv anbefaler vi en tur til Hurghada.

Bo ved stranden – nær korallrevene

Makadi Bay er kjent for sine fine snorkle- og dykkemuligheter, og her kan du snorkle ut til revene direkte fra stranden. Når du bestiller en reise med Ving til Makadi Bay bor du i nærheten av, eller rett på den lange og herlige sandstranden. Uansett hvilket hotell du velger, har du tilgang til snorkling i absolutt verdensklasse – enten rett utenfor hotellstranden, eller et par hundre meter unna. Ved Makadi Bay strekker Rødehavet seg ut med sitt krystallklare vann. Den hvite sandstranden inviterer til soling og bading, og et herlig tidsfordriv er å gå turer langs stranden. Vi anbefaler en kveldstur på strandpromenaden.

Barnevennlige hotell i Hurghada

Skal du reise hit med barn bor du aller best på vårt familieparadis Waterworld Makadi Beach, hvor du i vintersesongen naturligvis kan treffe Vings populære maskoter Lollo & Bernie. Her kan alle more seg i det fantastiske badelandet, og All Inclusive inngår i prisen. Inkludert er også strandbeliggenheten hvor du kan gå rett fra hotellet ut på stranden og nyte dager fylt med sol og bad.

Hotell for voksne i Makadi

Reiser du uten barn bor du best på Makadi Beach Resort, med et spektakulært bassengområde og perfekt strandbeliggenhet. Selvsagt inngår All Inclusive, så du kan bare slappe av og nyte solen, badelivet og ferien.

Nyttige tips
 • Family Garden med badeland
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Golfpakker
 • Spennende utflukter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Makadi Bay

Barnevennlig
4,7
Sport & aktiviteter
4,1
Strender
4,0

REISEFORSLAG TIL EGYPT

Vær
 • januar
20°9°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
21°10°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
24°12°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • april
28°15°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • mai
32°18°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
35°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
36°23°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
36°23°
12
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
33°22°
11
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
31°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
27°16°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
22°11°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
Strender
Makadi Bay er kjent for snorkling og dykking. Her er det fantastiske korallrev, klart vann og et rikt liv i havet. Den hvite sandstranden inviterer til sol og bad og lange spaserturer i vannkanten. Vi anbefaler også en kveldstur langs strandpromenaden.

Når du bestiller en reise til Makadi Bay med Ving bor du i nærheten av eller rett ved den lange og herlige sandstranden. Rett utenfor hotellstranden kan du se koraller og vakre fisker. De fleste hotellene har private strender, og om du vil besøke en strand på et annet hotell enn det du bor på, må du betale en avgift.

Sharm el Naga

Ca. tre mil sør for Makadi Bay ligger stranden Sharm el Naga – perfekt for deg som vil snorkle fra land, for rett utenfor stranden venter revet. Her er det restaurant, volleyballnett og utleie av håndklær og snorkleutstyr. Det koster penger å komme inn på området. Du kommer hit enten på egen hånd eller med taxi.

Old Vic Beach

Old Vic Beach er en sandstrand i New Hurghada, nær Marriott Hotel. Her er det flere vannsportsaktiviteter mot avgift. På stranden er det en restaurant. Det koster penger å komme inn på området.

Papas Beach Club

Papas Beach Club er en strandklubb i den nye båthavnen i Hurghada med basseng og en mindre strand med volleyballnett. Det spilles loungemusikk over høyttalerne, og det et mulig å kjøpe mat og drikke. Inngangspenger.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo.

Slik reiser du hit

Til Makadi Bay reiser du med Vings charterfly fra Oslo i vintersesongen (oktober – april).

Flyet lander på flyplassen i Hurghada.
Med Vings transport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Makadi. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen, Transport foregår som regel med buss eller minibuss avhengig av antall gjester. Bussturen fra flyplassen i Hurghada til hotellene i Makadi Bay tar ca. 30–45 minutter (ca. 30 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Nøyaktig rute for transport er avhengig av lokale forhold, og bestemmes på stedet. Mer informasjon får du ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I Makadi Bay er det stort sett All Inclusive-hotellene med sine restauranter som gjelder. De fleste hotellene har også gode à la carte-restauranter med et høyere prisnivå. Hvis du leter etter et større restaurantutvalg anbefaler vi en tur til Hurghada. I Hurghada er det restauranter som tilbyr både tradisjonell mat som falafel, kebab og fuul og internasjonale retter fra ulike deler av verden. Det er restauranter i alle prisklasser, og det er vanlig å gi 10% i tips.

Mat og drikke i Egypt

Egypt er kanskje ikke berømt som "matland", som for eksempel Italia, Frankrike eller Thailand. Det lokale kjøkken baserer seg på brød, bønner og grønnsaker. Til dette serveres det vanligvis fisk, kylling eller storfekjøtt. Siden majoriteten av befolkningen er muslimer er det ikke svinekjøtt på menyene. Det finnes unntak, og finere restauranter og store hotell serverer av og til svinekjøtt. Prisnivået er forholdsvis lavt, så du får mye for pengene.

Typisk egyptiske matretter

Fuul
Favabønner tilberedt med olje, sitron, salt, kjøtt, egg og løk. Fuul serveres i en skål og spises med brød og grønnsaker.

Ta´amiya
En blanding av kikerter og krydder som stekes som små boller, her hjemme kjent som falafel. Om du legger fuul og ta´amiya sammen med tomater i et pitabrød får du en utsøkt snack eller lettere lunsj.

Tahina
En dipp av sesamfrø, olje, hvitløk og sitron som kan legges i et pitabrød, eller brukes som tilbehør til en varmrett eller som saus på ta´amiya
....

Kofta
Malt kjøtt som er blandet og stekt med krydder, ser ut som en avlang kjøttbolle og kan være ganske sterkt krydret. Kofta kalles også shish kebab.

Kebab
Kebab er det samme som kofta, men kjøttet er ikke malt, men skåret i tynne skiver.

Firakh
Kylling som ofte er grillet sammen med grønnsaker. Kan også spises som gryte med tomatsaus og grønnsaker.

Molokhiyya
En av de få ekte egyptiske rettene. Molokhiyya er en grønn, tykk suppe laget på bladgrønnsaker, ris og hvitløk. Suppen er ofte kokt på kylling- eller storfekjøtt.

Drikke i Egypt

De fleste drikkevarer som vi har hjemme finner du også her: Brus, juice, kaffe, te etc. Alkoholholdige drikkevarer kan kjøpes alle steder det er turister; det vil si de fleste barer, restauranter og hotell. Husk likevel at Egypt er et muslimsk land hvor majoriteten av befolkningen ikke drikker alkohol. Prisene på alkohol kan derfor være relativt høye på grunn av høye importskatter.

Fruktjuice
Alle typer frukt- og grønnsaksjuice kan kjøpes i små kiosker, på kaféer, restauranter, hotell og barer (litt sesongavhengig)
....

Øl
Det er fire lokale øltyper: Meister, Sakkara, Stella og Luxor. Dessuten kan du få tak i Heineken, som lages på lisens i Egypt. De fleste hotell har også et utvalg av importerte ølmerker. Disse er mye dyrere enn de lokale merkene.

Vin
Det finnes flere typer egyptiske rød- og hvitviner. Populære merker er blant annet Grand Marquis, en halvtørr hvitvin, og rødvinene Omar Khayyam og Obelisque. Grand Marquis regnes som en god vin, og finnes både som hvit, rosé og rød. De lokale vinene har fått et løft i de senere år, og er absolutt drikkbare. Et tips er å begynne med å bestille ett glass vin før du bestiller en hel flaske.

Sprit
Det er mulig å få tak i de fleste kjente spritmerkene i taxfreebutikker (må kjøpes i løpet av de første 48 timene av oppholdet), og på store hotell og restauranter. Egypterne produserer også egne blandinger av f.eks. whisky og gin, men det er ikke ekte vare. Husk å ta med passet om du skal handle taxfree.

Te og kaffe
I Egypt drikker de mye te og kaffe – begge ligger på toppen av drikkelisten. Shay, eller te, serveres i glass. Tradisjonelt legges tebladene i vannet mens det koker for å få den beste smaken. Teen drikkes med mye sykker, vanligvis 2–3 store teskjeer i glasset, men ofte får du sukkeret ved siden av. De vanligste tesortene er Yellow Label og peppermyntete.
Ahwa, eller kaffe, kan serveres på to måter. Den ene er vanlig nescafé, og den andre er tyrkisk kaffe som skal være "svart som natten og søt som kjærligheten". Den drikkes av små porselenskopper og er veldig sterk. Av og til er den krydret med kardemomme. Kaffen er veldig søt fordi den er kokt med sukker. I tillegg serveres det ofte sukker ved siden av.

Drikkevann

Alle områdene et stykke fra Nilen har problemer med vanntilførselen, og dette er et av de store prosjektene det arbeides med i Egypt. De fleste hotell har vannledninger rett til hotellet, mens de fleste privathus får fortsatt vann fra tankbiler. Det er derfor ikke uvanlig med brudd i forsyningene og dårlig vannkvalitet. Deler av kranvannet i Hurghada kommer fra Rødehavet og har gått gjennom avsalting og filtrering. Det samme gjelder for Aswan og Luxor, men her kommer vannet fra Nilen. Du bør aldri drikke kranvann som ikke er kokt. Om du er følsom bør du bruke flaskevann også når du børster tennene.
Egypt har ikke det samme intense nattelivet som turiststedene ved Middelhavet, og kveldsunderholdningen foregår stort sett i regi av hotellene. Men det er likevel et godt utvalg av barer og klubber her, og det beste utelivet finner du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marinaen i Sekalla ligger det flere trivelige barer, og noen barer tilbyr levende musikk og karaoke. Klubbene her åpner vanligvis ca. kl. 22.00.

Egyptiske kaféer – populær kveldsunderholdning

En populært kveldsunderholdning blant egypterne selv er å sette seg på en kafé, eller coffee shop, som det kalles her. Ofte sitter de på tepper på sanden og drikker te eller kaffe og røyker vannpipe. Vannpiper kan bestilles med forskjellig smak. I Hurghada er det mange coffee shops, spesielt i Sekalla.
Shopping
Det er et begrenset utvalg butikker i Makadi Bay; det dreier seg hovedsakelig om turistbutikker, et apotek og en bank. Vil du ha flere butikker anbefaler vi en tur til Hurghada. Der kan du handle både på det lokale markedet, i små butikker i basaren, i et vanlig supermarked og i taxfreebutikker. I Hurghada er det butikker med faste priser, ofte er dette merkevarebutikker som Levi's, Adidas og Nike. Man pruter ikke i matbutikker eller på apotek.

Minimarked

Nesten alle de store hotellene har sitt eget minimarked, men du finner også noen i Sekalla, downtown og i New Hurghada. Det er hit du skal gå om du trenger hygieneartikler, drikkevann, matvarer o.l.

Basar

I basarene finner du lokale varer og produkter. Det største og beste basarområdet ligger i samme bydel som souken, i Al Dahar, men på motsatt sid av veien. Her finner du krydder, vannpiper, papyrus, magedansutstyr, messing og mye annet. Selgerne kan være ganske innpåslitne, og de går langt for å få deg inn i butikken. Prøv å holde hodet kaldt og ikke vis for mye interesse i varene. Husk å prute ordentlig og du ser noe du vil kjøpe.

Markedet – souken i Hurghada

Souk er det arabiske ordet for marked, og finnes i nesten alle byer. I Hurghada ligger souken i en bydel som kalles El Dahar (downtown). Den er åpen hver dag så lenge sola er oppe. Morgenen er den beste tiden om du skal handle grønnsaker eller frukt, og den enkleste måten å finne veien hit er med taxi. Bare husk å avtale prisen på taxituren først for å unngå ubehagelige overraskelser. Minibuss er et rimeligere alternativ.

Senzo Mall

Senzo Mall er et kjøpesenter med en mengde butikker i New Hurghada, ikke langt fra Sunrise Mamlouk Palace Hotel. Her finner du skobutikker, noen undertøysforretninger og merkevarer som Calvin Klein, Adidas, Levi's og Quicksilver m.m. Senteret rommer også lekebutikker, elektronikk, tilbehør og en food court med forskjellige restauranter. Her ligger det også et supermarked.

Suvenirer fra Egypt

De mest typiske egyptiske suvenirer er alabastfigurer, papyrusmalerier, miniatyrkopier av forhistoriske gjenstander og monumenter, kopier av antikke smykker, gullsmykker og vannpiper. Listen er lang. Prisen på varene stiger jo nærmere du kommer de mest besøkte severdighetene, men de fås ofte i andre butikker.

Papyrus
De gamle egypterne utviklet fremstilling og håndtering av papyrus til en kunst, en kunst som lever videre i dag. Overalt kan du finne håndmalte papyrusbilder, ofte med motiv fra faraoperioden
.... Pris og kvalitet varierer mye, forsøk å unngå de maskinfremstilte utgavene.

Vannpiper (shishas)
Vannpiper finnes i mange varianter. Det beste er å gå til en ordentlig shishabutikk. Kontroller at alle deler følger med og at du forstår hvordan vannpipen skal brukes. En rulle med kull og en pakke tobakk følger vanligvis med. Du kan kjøpe mer kull og tobakk i de fleste basarer og på minimarkeder.

Gull
I Egypt kan du kjøpe 18 karat gull av god kvalitet til fordelaktige priser. Velg er seriøs butikk.

Parfymeessens
Flere store parfymehus får råvarene sine fra Egypt, og her kan du blande din egen duft. Et tips er å undersøke hos forskjellige forhandlere før du bestemmer deg. Kvalitet og pris varierer mye, og ikke glem å prute.

Bomull
Egyptisk bomull regnes som en av verdens beste.

Shopping i Egypt

Egypt er et fantastisk shoppingland om du er på jakt etter tepper, papyrus, smykker, alabaster, trearbeid etc. Det er derimot få internasjonale klesbutikker og motekjeder. De beste kjøpene gjør du i de gamle bydelene eller et stykke utenfor byene, på markeder og basarer. Glem ikke å prute. Som en tommelfingerregel kan det sies at du har gjort et godt kjøp om du får prisen ned til halvparten. Som regel er butikkene i turistområdene åpne kl. 10.00–22....00. På fredager holder noen butikker stengt, men de fleste basarer og turistbutikker holder åpent.

Egyptiske selgere kan ofte være ganske pågående. Mange roper etter deg, sier at de vil stille deg et spørsmål, lurer på hvilket land du kommer fra – alt for å få deg til å stoppe og komme inn i butikken deres. Om du går inn byr de kanskje på te og sier at du behøver ikke kjøpe noe, bare ta en titt. I begynnelsen kan dere være litt stressende, men du venner deg raskt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknikk. Et godt råd er å ikke svare eller innlede en samtale om du ikke er interessert i å kjøpe noe.

Antikviteter og utførselsforbud

Om du ønsker å kjøpe historiske gjenstander med deg hjem fra Egypt, må du søke om tillatelse fra myndighetene hvis gjenstanden er ekte. Det er forbudt å føre gjenstander av historisk verdi ut av landet.

x

x

x

x

Taxfree

Innen 48 timer etter ankomst til Egypt kan du handle taxfreevarer i spesielle taxfreebutikker. Husk å ta med passet! Hør med reiselederen hvor nærmeste butikk befinner seg.
Aktiviteter og severdigheter
Makadi Bay er kjent for snorkling og dykking. Rett utenfor stranden i Makadi ligger det et vakkert korallrev med fantastiske snorklemuligheter i det krystallklare vannet med sitt rike undervannsliv.

Andre aktiviteter

I tillegg til å sole deg og bade kan du drive med en rekke andre aktiviteter som kitesurfing, windsurfing og ridning. Det ligger en bowlingbane i Hurghada og tre 18-hulls golfbaner for den golfinteresserte. Det er en golfbane i Soma Bay, en i El Gouna og en i Makadi. Det ligger i tillegg en 9-hullsbane i New Hurghada.
Hvordan du tar deg rundt
Det finnes ikke lokalbusser i Makadi, men fra hotellene i Makadi inn til New Hurghada går det busser flere ganger om dagen. Husk at de fleste hotellene tar betalt for bussreisen. Hotellene har også egen taxiservice til Sekalla, Hurghada sentrum. Du kan også reise rundt med lokaltaxi.

Minibuss

Minibussene går i skytteltrafikk hele døgnet mellom de forskjellige bydelene, og er den billigste måten å kjøre rundt i Hurghada. Alt du trenger å gjøre er å stå ved siden av veien og vinke. Ikke spør om prisen på forhånd. Når du går av gir du penger til minibussjåføren eller hans assistent som sitter ved døra. Sørg for å ha nøyaktig beløp. Minibussene kan også brukes som taxi. Da kjører sjåføren rett dit du skal uten å plukke opp andre passasjerer, noe som selvsagt er dyrere.

Taxi

Hotellene i Makadi har som regel privat taxiservice. Bestill taxi i resepsjonen, helst dagen i forveien. Prisene er alltid faste. Taxien venter utenfor porten til hotellområdet til avtalt tid.
Når du kjører vanlig taxi i Hurghada er det best å avtale prisen før turen begynner. Ikke betal før du kommer fram, og vær nøye med sedlene. Det er et vanlig triks at sjåføren prøver å lure deg med at du tar feil av 50 piaster (øre) og 50 EGP.

Buss

Busstasjonen i Hurghada ligger i El Dahar, og hvert busselskap har som regel sin egen terminal. Det går busser til blant annet Aswan, Luxor og Kairo. Standarden på bussene varierer fra selskap til selskap, men en tommelfingerregel er at jo mer billetten koster, jo høyere er standarden. Det er et begrenset antall plasser for turister på bussene, så sørg for å være ute i god tid med å bestille billetter.
Fakta

Vår service

Under oppholdet kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post om du vil bestille utflukter eller kanskje bare har et tips eller et godt råd. Om det ikke er mulig å ordne det på telefon eller e.post kommer vi til ditt hotell eller et i nærheten. Dessuten møter vi deg på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss om du har bestilt transport til hotellet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Norske statsborgere trenger turistvisum for opphold i Egypt. Visum koster 25 USD og er inkludert i charterreisens pris. Visumet fås ved ankomst til landet i form av et frimerke i passet. Det kan ta litt tid med visum og bagasje. For mer informasjon ta kontakt med Egypts ambassade på tlf. 23 08 42 00. E-post: embassy.oslo@mfa.gov.eg

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Egypt.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Twinrix gir mangeårig beskyttelse, og vaksineringen bør gjøres senest fire uker før avreise.

Mer informasjon og vaksineråd kan du få ved å gå inn på denne siden:
http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta på reisemålet er egyptiske pund og euro. Det beste er å ha egyptiske pund så slipper du å få dårlig vekslingskurs. Det er tilnærmet umulig å veksle inn skandinavisk valuta. Det finnes flere automater i Hurghada og noen i Makadi som veksler fra Euro til EGP, og på noen hotell kan man veksle Euro til EGP dersom de har kontanter tilgjengelig, men det er ingen garanti for dette. Ellers kan du veksle i banken, men også her er det kun Euro og annen kjent valuta.

Nærmeste minibank finnes på hotellområdet og i Hurghada. De vanligste kredittkortene aksepteres på reisemålet.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V

Språk

Arabisk og engelsk

Øvrig informasjon

Taxfreeutvalget på flyplassen er begrenset. Tipssystemet er utbredt, så husk å ha nok småpenger! Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Makadi Bay er et barnevennlig reisemål. De fleste strendene er langgrunne, hotellene har fine fasiliteter og prisene er ganske lave, både på mat og drikke. I tillegg elsker egypterne barn. Så ikke ta det ille opp om noen klapper minsten på hodet – det er bare hyggelig ment.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste supermarkeder, men ikke i de små butikkene som ligger på hotellene. Utvalget av barnemat er mindre enn hjemme.

Restaurantbesøk

I Makadi Bay er det helt i orden å ta med barna på restaurant, og de fleste har både barnestoler og barnevennlig mat.

Aktiviteter for barn

På de fleste store hotellene er det lekeplasser og andre aktiviteter. Badelandet Waterworld Makadi Beach passer perfekt for hele familien.
Finn reisen din til Makadi Bay