Se hotell (3)

Reiser til Hurghada

I Hurghada venter en reise med golf og dykking, fantastiske strender, eventyrlige utflukter og hotell med All Inclusive.

Hurghada er et av Egypts mest populære feriesteder, med rundt hundre hotell og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Beliggenheten er tilnærmet ideell, rett ved Rødehavets milelange og solfylte strender. Det er dessuten kort vei til noen av verdens fremste severdigheter: Du kan reise med buss for å se pyramidene, Sfinksen, Karnaktempelet og Kongenes dal i Luxor. Men det er først og fremst på grunn av havet, de flotte strendene og det pålitelige klimaet at så mange velger å reise på ferie til Hurghada.

Hurghada

Hurghada er et ca. fire mil langt feriested langs kysten av Rødehavet. Det finnes ingen strandpromenade, da strendene er eid av hoteller og restauranter. Strekningen består av tre deler: El Dahar (downtown) som ligger lengst nord og Sekalla og New Hurghada lengst i sør. Det er enkelt og billig å reise med minibuss eller taxi mellom de ulike områdene.
El Dahar er den gamle, mer opprinnelige delen av Hurghada hvor blant annet en av Hurghadas største moskéer, markedet og de beste basarområdene ligger. Her kan du kjøpe alt fra krydder og vannpiper til skjerf, klær og suvenirer. Det er hit du skal reise for å gjøre gode kjøp eller for å studere Egypt på nært hold, med levende kyllinger, tradisjonell klesstil og høylytte selgere. Det er på det aller livligste om kvelden.
Sekalla regnes som sentrum av Hurghada. Langs hovedgata ligger det mange butikker, restauranter, flere internasjonale matkjeder og litt finere egyptiske kaféer og spisesteder. I Sekalla finner du også Hurghadas beste uteliv og den nye marinaen. Marinaen er et finere område med gode restauranter, en trivelig gågate og barer hvor det ofte er levende musikk i helgene.
New Hurghada er området hvor de store hotellene ligger, og er den største bydelen etter flateinnhold. Her ligger blant annet kjøpesenteret Senzo Mall med flere fine butikker og lekeland for barna.

Sol og bad i Hurghada

Hurghada rommer rundt et halvt dusin navngitte strender, med all mulig service og mye sol og salte bølger. Stedet kalles gjerne "Dykkernes mekka", takket være det krystallklare, varme vannet og det enestående rike livet i havet, som du av og til kan oppleve bare ved vasse i vannet. Om du vil opp av solsengen er det mye du kan finne på: Båtturer, snorkleturer, "submarine", dykking og dykkerkurs, windsurfing, jeepsafari og bowling, for å nevne noe. Etter en dag på stranden kan du besøke bydelene El Dahar og Sekalla for å se mer av det lokale livet.

Barnevennlige hotell på stranden i Hurghada

Vi tilbyr flere fine og barnevennlige hotell i Hurghada, som for eksempel Grand Resort eller Siva Grand Beach. Begge er store, pene hotell hvor dere får en ferie med fokus på familien. Her er det herlige bassengområder, god plass til å boltre seg og underholdning for store og små. Du kan selvsagt også bestille en reise hvor All Inclusive inngår i prisen.

Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Fine strender
 • Bra dykking
 • Spennende utflukter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hurghada

Attraksjoner
4,4
Strender
4,3
Barnevennlig
3,9

REISEFORSLAG TIL EGYPT

Vær
 • januar
20°9°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
21°10°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
24°12°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • april
28°15°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • mai
32°18°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
35°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
36°23°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
36°23°
12
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
33°22°
11
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
31°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
27°16°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
22°11°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
Strender
Hurghada er i dag et av Egypts mest populære feriesteder, og det er ikke rart at flere og flere av Vings gjester velger å reise hit. Beliggenheten ved Rødehavets vakre strender er perfekt, og det krystallklare vannet og de store korallrevene har gjort området veldig populært blant dykkere og snorklere. En annen fordel med dette reisemålet er været, for sola svikter sjelden i Egypt. Det er ingen strandpromenade på stedet, da Hurghada ligger langs en ca. fire mil lang kyststripe hvor de fleste hotellene har private strender med egne solsenger, parasoller og diverse vannsportsaktiviterer. Om du har lyst til å besøke en strand på et annet hotell enn det du bor på, kan du gjøre det ved å betale inngangspenger. Det finnes noen få strender for allmennheten hvor egypterne pleier å gå. På disse strendene er det ingen fasiliteter, og det koster penger å komme inn. Om du vil gjøre noe annet enn å sole deg, kan du prøve deg på aktiviteter som båtturer, snorkleturer, "submarine", dykking og dykkerkurs, windsurfing, jeepsafari og bowling. Det finnes også mange andre fine strender du kan besøke.

Old Vic Beach

Old Vic Beach er en sandstrand i New Hurghada i nærheten av Marriott Hotel. Det koster penger å komme inn på stranden, men avgiften inkluderer solseng og parasoll. Her er det tilbud om flere vannsportsaktiviteter.

Sharm el Naga – paradisstrand for snorkling

Ca. fem mil sør for Hurghada ligger stranden Sharm el Naga, som er perfekt for deg som vil snorkle fra land. Rett utenfor stranden venter nemlig revet. Det er volleyballnett og utleie av håndklær og snorkleutstyr på stranden. Du finner veien hit med minibuss eller taxi. Det koster penger å benytte stranden.

Stranden ved hotell Zahabia – korallrev utenfor hotellet

Zahabia er et av de få hotellene i Hurghada som har fine snorklemuligheter ved korallrevet rett utenfor stranden. Om du vil ha tilgang til stranden for å snorkle på egen hånd må du betale.

Mangroovy Beach – fin og langgrunn sandstrand

Mangroovy Beach i el Gouna er en veldig fin og langgrunn sandstrand ca. 20 kilometer nord for Hurghada. Stranden har fine fasiliteter med solsenger og parasoller. Du kan også prøve deg på vannsport som kitesurfing. Også på denne stranden koster det penger å komme inn, og da inngår solseng og parasoll.

Dream Beach

Dream Beach Club ligger i nærheten av Marriott Hotell og har både strand og badebrygge. Her kan du slappe av til herlig loungemusikk og kjøpe mat og drikke. Stedet har spa og et treningssenter. Inngangspengene inkluderer håndkle og soleng.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo.

Slik reiser du hit

Til Hurghada reiser du med Vings charterfly fra Oslo i vintersesongen (oktober – april).

Flyet lander på flyplassen i Hurghada.
Med Vings transport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Hurghada. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen, Transport foregår som regel med buss eller minibuss avhengig av antall gjester. Buss fra flyplassen til hotellene i Hurghada tar ca. 15–20 minutter (5–8 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Nøyaktig rute for transport er avhengig av lokale forhold, og bestemmes på stedet. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
De fleste hotellene har fine à la carte-restauranter. Det er også et stort utvalg av restauranter i Sekalla, og noen i New Hurghada og i El Dahar. Prisene er ganske lave, så du får mye mat for pengene. Hotellene har ofte et høyere prisnivå enn de lokale restaurantene. Alkohol kan kjøpes i taxfreebutikkene og på restauranter, men ikke i vanlige butikker. Du kan kjøpe både importert og egyptisk alkohol. Ta med passet og handle innen 48 timer etter ankomst til Egypt.
I Hurghada finner du restauranter som serverer både tradisjonelle retter som falafel, kebab og fuul og inetrnasjonale retter fra alle verdenshjørner. Det finnes restauranter i alle prisklasser, og det er vanlig å gi 10% i tips.

Mat og drikke i Egypt

Egypt er kanskje ikke berømt som "matland", som for eksempel Italia, Frankrike eller Thailand. Det lokale kjøkken baserer seg på brød, bønner og grønnsaker. Til dette serveres det vanligvis fisk, kylling eller storfekjøtt. Siden majoriteten av befolkningen er muslimer er det ikke svinekjøtt på menyene. Det finnes unntak, og finere restauranter og store hotell serverer av og til svinekjøtt. Prisnivået er forholdsvis lavt, så du får mye for pengene.

Typisk egyptiske matretter

Fuul
Favabønner tilberedt med olje, sitron, salt, kjøtt, egg og løk. Fuul serveres i en skål og spises med brød og grønnsaker.

Ta´amiya
En blanding av kikerter og krydder som stekes som små boller, her hjemme kjent som falafel. Om du legger fuul og ta´amiya sammen med tomater i et pitabrød får du en utsøkt snack eller lettere lunsj.

Tahina
En dipp av sesamfrø, olje, hvitløk og sitron som kan legges i et pitabrød, eller brukes som tilbehør til en varmrett eller som saus på ta´amiya
....

Kofta
Malt kjøtt som er blandet og stekt med krydder, ser ut som en avlang kjøttbolle og kan være ganske sterkt krydret. Kofta kalles også shish kebab.

Kebab
Kebab er det samme som kofta, men kjøttet er ikke malt, men skåret i tynne skiver.

Firakh
Kylling som ofte er grillet sammen med grønnsaker. Kan også spises som gryte med tomatsaus og grønnsaker.

Molokhiyya
En av de få ekte egyptiske rettene. Molokhiyya er en grønn, tykk suppe laget på bladgrønnsaker, ris og hvitløk. Suppen er ofte kokt på kylling- eller storfekjøtt.

Drikke i Egypt

De fleste drikkevarer som vi har hjemme finner du også her: Brus, juice, kaffe, te etc. Alkoholholdige drikkevarer kan kjøpes alle steder det er turister; det vil si de fleste barer, restauranter og hotell. Husk likevel at Egypt er et muslimsk land hvor majoriteten av befolkningen ikke drikker alkohol. Prisene på alkohol kan derfor være relativt høye på grunn av høye importskatter.

Fruktjuice
Alle typer frukt- og grønnsaksjuice kan kjøpes i små kiosker, på kaféer, restauranter, hotell og barer (litt sesongavhengig)
....

Øl
Det er fire lokale øltyper: Meister, Sakkara, Stella og Luxor. Dessuten kan du få tak i Heineken, som lages på lisens i Egypt. De fleste hotell har også et utvalg av importerte ølmerker. Disse er mye dyrere enn de lokale merkene.

Vin
Det finnes flere typer egyptiske rød- og hvitviner. Populære merker er blant annet Grand Marquis, en halvtørr hvitvin, og rødvinene Omar Khayyam og Obelisque. Grand Marquis regnes som en god vin, og finnes både som hvit, rosé og rød. De lokale vinene har fått et løft i de senere år, og er absolutt drikkbare. Et tips er å begynne med å bestille ett glass vin før du bestiller en hel flaske.

Sprit
Det er mulig å få tak i de fleste kjente spritmerkene i taxfreebutikker (må kjøpes i løpet av de første 48 timene av oppholdet), og på store hotell og restauranter. Egypterne produserer også egne blandinger av f.eks. whisky og gin, men det er ikke ekte vare. Husk å ta med passet om du skal handle taxfree.

Te og kaffe
I Egypt drikker de mye te og kaffe – begge ligger på toppen av drikkelisten. Shay, eller te, serveres i glass. Tradisjonelt legges tebladene i vannet mens det koker for å få den beste smaken. Teen drikkes med mye sykker, vanligvis 2–3 store teskjeer i glasset, men ofte får du sukkeret ved siden av. De vanligste tesortene er Yellow Label og peppermyntete.
Ahwa, eller kaffe, kan serveres på to måter. Den ene er vanlig nescafé, og den andre er tyrkisk kaffe som skal være "svart som natten og søt som kjærligheten". Den drikkes av små porselenskopper og er veldig sterk. Av og til er den krydret med kardemomme. Kaffen er veldig søt fordi den er kokt med sukker. I tillegg serveres det ofte sukker ved siden av.

Drikkevann

Alle områdene et stykke fra Nilen har problemer med vanntilførselen, og dette er et av de store prosjektene det arbeides med i Egypt. De fleste hotell har vannledninger rett til hotellet, mens de fleste privathus får fortsatt vann fra tankbiler. Det er derfor ikke uvanlig med brudd i forsyningene og dårlig vannkvalitet. Deler av kranvannet i Hurghada kommer fra Rødehavet og har gått gjennom avsalting og filtrering. Det samme gjelder for Aswan og Luxor, men her kommer vannet fra Nilen. Du bør aldri drikke kranvann som ikke er kokt. Om du er følsom bør du bruke flaskevann også når du børster tennene.
Egypt har ikke det samme intense nattelivet som turiststedene ved Middelhavet, og kveldsunderholdningen foregår stort sett i regi av hotellene. Men det er likevel et godt utvalg av barer og klubber her, og det beste utelivet finner du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marinaen i Sekalla ligger det flere trivelige barer, og noen barer tilbyr levende musikk og karaoke. Klubbene her åpner vanligvis ca. kl. 22.00.

Egyptiske kaféer – populær kveldsunderholdning

En populært kveldsunderholdning blant egypterne selv er å sette seg på en kafé, eller coffee shop, som det kalles her. Ofte sitter de på tepper på sanden og drikker te eller kaffe og røyker vannpipe. Vannpiper kan bestilles med forskjellig smak. I Hurghada er det mange coffee shops, spesielt i Sekalla.
Shopping
Det er varierte handlemuligheter i Hurghada; det lokale markedet, souken, små butikker, basaren, supermarkeder og byens taxfree. De fleste butikkene er små, og åpningstidene varierer. Den vanligste typen butikker er basarbutikker. Her bør du alltid prute, men det finnes også butikker med faste priser, som merkevarebutikker, matbutikker og apotek hvor man ikke pruter.

Souken i Hurghada

På arabisk heter marked souk, og er et typisk innslag i alle store og små byer. Souken i Hurghada ligger i bydelen El dahar (downtown) og er åpen hver dag så lenge sola er oppe. Vil du handle frukt og grønnsaker er det lurest å komme hit om morgenen mens alt er ferskt. Hit kommer du lettest med taxi. Avtal alltid taxiprisen i forveien for å slippe overraskelser, ellers blir reisen til El Dahar dyr. Et billigere alternativ er minibuss.

Senzo Mall

Senzo Mall er et kjøpesenter med en mengde butikker i New Hurghada, ikke langt fra Sunrise Mamlouk Palace Hotel. Her finner du skobutikker, noen undertøysforretninger og merkevarer som Calvin Klein, Adidas, Levi's og Quicksilver m.m. Senteret rommer også lekebutikker, Radio Shack, Accesorize og en food court med forskjellige restauranter. Her ligger det også et supermarked.

Supermarkeder

Nesten alle de store hotellene har sitt eget minimarked, men du finner også noen større supermarkeder i Sekalla, downtown og i New Hurghada. Det er hit du skal gå om du trenger hygieneartikler, drikkevann, matvarer o.l.

Basar

I basarene finner du lokale varer og produkter. Det største og beste basarområdet ligger i samme bydel som souken, i Al Dahar, men på motsatt sid av veien. Her finner du krydder, vannpiper, papyrus, magedansutstyr, messing og mye annet. Selgerne kan være ganske innpåslitne, og de går langt for å få deg inn i butikken. Prøv å holde hodet kaldt og ikke vis for mye interesse i varene. Husk å prute ordentlig og du ser noe du vil kjøpe.

Varer fra Egypt

Egypt er et fantastisk shoppingland om du er ute etter tepper, papyrus, smykker, alabast, treutskjæringer etc.

Bomull
Egyptisk bomull regnes som en av verdens beste, og det merkes på kvaliteten på t-skjortene.

Papyrus
De gamle egypterne utviklet fremstilling og håndtering av papyrus til en kunst, en kunst som lever videre i dag. Overalt kan du finne håndmalte papyrusbilder, ofte med motiv fra faraoperioden. Pris og kvalitet varierer mye, forsøk å unngå de maskinfremstilte utgavene
....

Parfymeessens
Flere store parfymehus får råvarene sine fra Egypt, og her kan du blande din egen duft. Et tips er å undersøke hos forskjellige forhandlere før du bestemmer deg. Kvalitet og pris varierer mye, og ikke glem å prute.

Gull
I Egypt kan du kjøpe 18 karat gull av god kvalitet til fordelaktige priser. Velg er seriøs butikk. En av de beste heter El Christiano Giorgios og ligger i Grand Mall ved hotell Grand Resort i new Hurghada.

Vannpiper (shishas)
Vannpiper finnes i mange varianter. Det beste er å gå til en ordentlig shishabutikk. Kontroller at alle deler følger med og at du forstår hvordan vannpipen skal brukes. En rulle med kull og en pakke tobakk følger vanligvis med. Du kan kjøpe mer kull og tobakk i de fleste basarer og på minimarkeder.

Shopping i Egypt

Egypt er et fantastisk shoppingland om du er på jakt etter tepper, papyrus, smykker, alabaster, trearbeid etc. Det er derimot få internasjonale klesbutikker og motekjeder. De beste kjøpene gjør du i de gamle bydelene eller et stykke utenfor byene, på markeder og basarer. Glem ikke å prute. Som en tommelfingerregel kan det sies at du har gjort et godt kjøp om du får prisen ned til halvparten. Som regel er butikkene i turistområdene åpne kl. 10.00–22....00. På fredager holder noen butikker stengt, men de fleste basarer og turistbutikker holder åpent.

Egyptiske selgere kan ofte være ganske pågående. Mange roper etter deg, sier at de vil stille deg et spørsmål, lurer på hvilket land du kommer fra – alt for å få deg til å stoppe og komme inn i butikken deres. Om du går inn byr de kanskje på te og sier at du behøver ikke kjøpe noe, bare ta en titt. I begynnelsen kan dere være litt stressende, men du venner deg raskt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknikk. Et godt råd er å ikke svare eller innlede en samtale om du ikke er interessert i å kjøpe noe.

Antikviteter og utførselsforbud

Om du ønsker å kjøpe historiske gjenstander med deg hjem fra Egypt, må du søke om tillatelse fra myndighetene hvis gjenstanden er ekte. Det er forbudt å føre gjenstander av historisk verdi ut av landet.

x

x

x

x

Taxfree

Innen 48 timer etter ankomst til Egypt kan du handle taxfreevarer i spesielle taxfreebutikker. Husk å ta med passet! Hør med reiselederen hvor nærmeste butikk befinner seg.
Aktiviteter og severdigheter
I tillegg til dykking, snorkling og en mengde ulike vannsportsaktiviteter, kan du også prøve ridning og bowling.

Dykking og snorkling

Hurghada kalles gjerne for "dykkernes mekka", mye takket være det krystallklare og varme vannet. Det enestående rike livet i havet, som du ofte kan oppleve bare ved å vasse langs stranden, bidrar til at området er et paradis for snorkling og dykking.

Strandaktiviteter

Om du foretrekker å gjøre noe annet enn bare å sole deg, er det mye å finne på langs strendene i Hurghada. Du kan bli med på båtturer, snorkleturer,"submarine", dykking og dykkerkurs, windsurfing, jeepsafari og bowling. Etter en dag på stranden kan det være morsomt å besøke bydelene El Dahar og Sekalla for å oppleve mer av det lokale livet.
Noen av verdens fremste severdigheter som Sfinksen og pyramidene i Kairo og Karnaktemplet og Kongenes dal i Luxor ligger kun en bussreise unna.
Hvordan du tar deg rundt

Minibuss

Minibussene går i skytteltrafikk hele døgnet mellom de forskjellige bydelene, og er den billigste måten å kjøre rundt i Hurghada. Alt du trenger å gjøre er å stå ved siden av veien og vinke. Ikke spør om prisen på forhånd. Når du går av gir du penger til minibussjåføren eller hans assistent som sitter ved døra. Sørg for å ha nøyaktig beløp. Minibussene kan også brukes som taxi. Da kjører sjåføren rett dit du skal uten å plukke opp andre passasjerer, noe som selvsagt er dyrere.

Taxi

Taxi er en grei måte å ta seg rundt på. Når du kjører taxi i Hurghada er det best å avtale prisen før turen begynner. Ikke betal før du kommer fram, og vær nøye med sedlene. Det er et vanlig triks at sjåføren prøver å lure deg med at du tar feil av 50 piaster (øre) og 50 EGP.

Buss

Busstasjonen i Hurghada ligger i El Dahar, og hvert busselskap har som regel sin egen terminal. Det går busser til blant annet Aswan, Luxor og Kairo. Standarden på bussene varierer fra selskap til selskap, men en tommelfingerregel er at jo mer billetten koster, jo høyere er standarden. Det er et begrenset antall plasser for turister på bussene, så sørg for å være ute i god tid med å bestille billetter.

Fly

Egypts største flyselskap heter Egyptair og tilhører Star Alliance. De har daglige flyvninger fra Hurghada ttil Kairo og Sharm el Sheikh. Prisene varierer. Egyptair har to kontorer i Hurghada. Du kan også bestille billetter online noen dager før avreisen.
Fakta

Vår service

Under oppholdet kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post om du vil bestille utflukter eller kanskje bare har et tips eller et godt råd. Om det ikke er mulig å ordne det på telefon eller e-post kommer vi til ditt hotell eller et i nærheten. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Norske statsborgere trenger turistvisum for opphold i Egypt. Visum koster 25 USD og er inkludert i charterreisens pris. Visumet fås ved ankomst til landet i form av et frimerke i passet. Det kan ta litt tid med visum og bagasje. For mer informasjon ta kontakt med Egypts ambassade på tlf. 23 08 42 00. E-post: embassy.oslo@mfa.gov.eg

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Egypt.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Twinrix gir mangeårig beskyttelse, og vaksineringen bør gjøres senest fire uker før avreise.

Mer informasjon og vaksineråd kan du få ved å gå inn på denne siden:
http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta på reisemålet er EGP og euro. Det beste er å ha EGP så slipper man å få dårlig vekslingskurs. Minibank og banker finnes i alle bydelene.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V

Språk

Arabisk og engelsk

Øvrig informasjon

Taxfreeutvalget på flyplasset en begrenset.
Tips forventes selv for de minste tjenester, husk å ha nok småpenger!
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Hurghada er et barnevennlig reisemål. De fleste strendene er langgrunne, hotellene har fine fasiliteter og prisene er ganske lave, både på mat og drikke. I tillegg elsker egypterne barn. Så ikke ta det ille opp om noen klapper minsten på hodet – det er bare hyggelig ment.

De fleste større hotellene har lekeplasser og aktiviteter for barn. Men enkelte deler av byen er ikke spesielt barnevognvennlige, da det er høye fortauskanter, halvferdige fortau og mye trafikk.

Aktiviteter for barn

I Senzo Mall i New Hurghada, i nærheten av Sunrise Mamlouk Palace, ligger det et lekeland og en spillehall som barna vil like.

På restaurant med barn

I Hurghada er det uproblematisk å ta med barn på restaurant. Selv de finere restaurantene har både barnestoler og barnevennlig mat.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større butikker, men ikke i de små butikkene som ligger på hotellene. Utvalget av barnemat er mindre enn hjemme, og grøtpulver og de fleste fruktpuréer inneholder ofte sukker. Barnemat og bleier kan også kjøpes på apotek, men er da dyrere enn andre steder.
Finn reisen din til Hurghada