Se hotell (2)

Reiser til El Gouna

El Gouna har eksklusive hotell, golf i toppklasse og spektakulære dykkemuligheter. Du kan kort sagt vente deg en reise med ekstra mye!

El Gouna ligger som en hildring i den karrige og tørre ørkenen. I denne oasen noen mil nord for Hurghada ligger alt til rette for en opplevelsesrik og avslappende ferie. Feriestedet er bygget rundt en kunstig lagune med strender som skapt for soling og badeliv. El Gouna ble innviet i 1997 og ble raskt et populært reisemål både for soltilbedere, golfspillere og dykkere og for bryllupsreisende og barnefamilier. Alt her er av høyeste kvalitet. For å oppleve mer av det ekte Egypt anbefaler vi en avstikker til et av nabostedene eller å bli med på noen av våre utflukter. I El Gouna finner du ellers det aller meste du trenger i ferien – golfbane, dykking, gokart og riding er bare noen eksempler. El Gouna er også rikt på andre attrasjoner som restaurantfestivaler, markeder og annet spennende.

Luksuriøse og trendy hotell ved stranden

På en reise til El Gouna bor du aldri langt fra stranden, siden hele området er bygget rundt kunstge laguner. Her er det også deilige spaanlegg og innbydende bassengområder slik at du kan velge hva som passer deg best.

Downtown El Gouna

Downtown er El Gounas hjerte. Her ligger busstasjonen og et relativt stort utvalg av restauranter og kaféer. Det er her det meste foregår både på dag- og kveldstid. El Gounas marina (Abu Tig Marina) er Rødehavets første av sitt slag. Her ligger det flere luksusyachter og seilbåter, og langs havpromenaden ligger flere av El Gounas beste restaranter og flere eksklusive forretninger. Mange kommer hit for en romantisk middag eller en drink under stjernene.

Dykking i El Gouna

I det krystallkare vannet utenfor El Gouna venter et av verdens beste dykke- og snorkleområder på å bli utforsket. Det er som å svømme rundt i et akvarium – en stille, annerledes verden fylt av undersjøisk vegetasjon og med fiskearter i sprakende farger og fantasifulle former. Velg mellom ulike typer dykk: Vrakdykking, driftdykking m.m.

Golf i El Gouna

Kort vei fra El Gouna ligger det flere golfbaner, og når du skal reise med Ving kan du samtidig bestille noen av våre prisgunstige gree fee-pakker, slik at alt er klart når du kommer ned. Du kan naturligvis bestille et hotell med kort gangavstand til både stranden og golgbanen.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Hotell ved golfbanen
 • Hotell med spa
 • Solsikkert
 • Fine strender
 • Golfpakker
 • Spennende utflukter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering El Gouna

Barnevennlig
5,0
Sport & aktiviteter
4,0
Strender
4,0

REISEFORSLAG TIL EGYPT

Vær
 • januar
20°9°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
21°10°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
24°12°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • april
28°15°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • mai
32°18°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
35°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
36°23°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
36°23°
12
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
33°22°
11
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
31°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
27°16°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
22°11°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
Strender
Feriestedet El Gouna er anlagt rundt flere kunstige laguner med fantastiske sandstrender som skapt for soling og bading. De aller fleste hotellene har private strender med solsenger og parasoller som gjestene kan bruke. Noen av de større hotellene tilbyr også vannsportsaktiviteter og andre aktiviteter. Sanden på strendene er grovkornet, og de fleste strendene er langgrunne og veldig velstelte. Om du går lei av hotellstranden og vil ha litt variasjon, kan du dra til de offentlige strendene Mangroovy Beach rett bortenfor marinaen og Zeytuna Beach rett utenfor El Gouna.

Mangroovy Beach

Mangroovy Beach er en fin, langgrunn sandstrand med bra fasiliteter som solsenger, parasoller, restauranter m.m. Her ligger det også flere vannsportssentre hvor du blant annet kan prøve kitesurfing og leie utstyr. Det koster penger å benytte seg av stranden.

Zeytuna Beach

Zeytuna Beach ligger på en egen øy rett utenfor El Gouna. Her er det solsenger, hengekøyer, volleballnett og snorklemuligheter. Baren serverer iskalde drinker og småretter. I sommerhalvåret er det av og til strandfester. Du kommer deg lettest til Zeytuna Beach med båt fra downtown eller Sultan Bey Hotel.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo.

Slik reiser du hit

Til El Gouna reiser du med Vings charterfly fra Oslo i vintersesongen (oktober – april).

Flyet lander på flyplassen i Hurghada.
Med Vings transfer kommer du deg enkelt og trygt til ditt hotell i El Gouna. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen, Transport foregår som regel med buss eller minibuss avhengig av antall gjester. Flyet lander på Hurghadas flyplass. Bussturen fra flyplassen til hotellene i El Gouna tar ca. 45 minutter (38–42 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen også via et par hotell i Hurghada for å hente/sette av gjester; da tar det ca. 20 minutter ekstra. Nøyaktig rute for transport er avhengig av lokale forhold, og bestemmes på stedet. Mer informasjon får du ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger mange restauranter i El Gouna som tilbyr alt fra europeisk til amerikansk og asiatisk mat. Det finnes også noen få egyptiske restauranter, men det er langt mellom dem. De fleste restaurantene ligger samlet rundt marinaen og downtown, og mange har hyggelige uteområder. Samtlige større hotell har i tillegg en eller flere restauranter av god kvalitet og høyt prisnivå inne på hotellområdet. Siden den egyptiske valutaen har sunket kraftig i verdi de siste årene er det i dag ganske billig å spise og drikke på restauranter. Selv de finere restaurantene holder et hyggelig prisnivå. Ha likevel i bakhodet at El Gouna er et turistområde som går inn for å være Egypts mest eksklusive feriested. I den forbindelse er prisnivået høyere her enn på andre turiststeder som for eksempel Hurghada.

Mat og drikke i Egypt

Egypt er kanskje ikke berømt som "matland", som for eksempel Italia, Frankrike eller Thailand. Det lokale kjøkken baserer seg på brød, bønner og grønnsaker. Til dette serveres det vanligvis fisk, kylling eller storfekjøtt. Siden majoriteten av befolkningen er muslimer er det ikke svinekjøtt på menyene. Det finnes unntak, og finere restauranter og store hotell serverer av og til svinekjøtt. Prisnivået er forholdsvis lavt, så du får mye for pengene.

Typisk egyptiske matretter

Fuul
Favabønner tilberedt med olje, sitron, salt, kjøtt, egg og løk. Fuul serveres i en skål og spises med brød og grønnsaker.

Ta´amiya
En blanding av kikerter og krydder som stekes som små boller, her hjemme kjent som falafel. Om du legger fuul og ta´amiya sammen med tomater i et pitabrød får du en utsøkt snack eller lettere lunsj.

Tahina
En dipp av sesamfrø, olje, hvitløk og sitron som kan legges i et pitabrød, eller brukes som tilbehør til en varmrett eller som saus på ta´amiya
....

Kofta
Malt kjøtt som er blandet og stekt med krydder, ser ut som en avlang kjøttbolle og kan være ganske sterkt krydret. Kofta kalles også shish kebab.

Kebab
Kebab er det samme som kofta, men kjøttet er ikke malt, men skåret i tynne skiver.

Firakh
Kylling som ofte er grillet sammen med grønnsaker. Kan også spises som gryte med tomatsaus og grønnsaker.

Molokhiyya
En av de få ekte egyptiske rettene. Molokhiyya er en grønn, tykk suppe laget på bladgrønnsaker, ris og hvitløk. Suppen er ofte kokt på kylling- eller storfekjøtt.

Drikke i Egypt

De fleste drikkevarer som vi har hjemme finner du også her: Brus, juice, kaffe, te etc. Alkoholholdige drikkevarer kan kjøpes alle steder det er turister; det vil si de fleste barer, restauranter og hotell. Husk likevel at Egypt er et muslimsk land hvor majoriteten av befolkningen ikke drikker alkohol. Prisene på alkohol kan derfor være relativt høye på grunn av høye importskatter.

Fruktjuice
Alle typer frukt- og grønnsaksjuice kan kjøpes i små kiosker, på kaféer, restauranter, hotell og barer (litt sesongavhengig)
....

Øl
Det er fire lokale øltyper: Meister, Sakkara, Stella og Luxor. Dessuten kan du få tak i Heineken, som lages på lisens i Egypt. De fleste hotell har også et utvalg av importerte ølmerker. Disse er mye dyrere enn de lokale merkene.

Vin
Det finnes flere typer egyptiske rød- og hvitviner. Populære merker er blant annet Grand Marquis, en halvtørr hvitvin, og rødvinene Omar Khayyam og Obelisque. Grand Marquis regnes som en god vin, og finnes både som hvit, rosé og rød. De lokale vinene har fått et løft i de senere år, og er absolutt drikkbare. Et tips er å begynne med å bestille ett glass vin før du bestiller en hel flaske.

Sprit
Det er mulig å få tak i de fleste kjente spritmerkene i taxfreebutikker (må kjøpes i løpet av de første 48 timene av oppholdet), og på store hotell og restauranter. Egypterne produserer også egne blandinger av f.eks. whisky og gin, men det er ikke ekte vare. Husk å ta med passet om du skal handle taxfree.

Te og kaffe
I Egypt drikker de mye te og kaffe – begge ligger på toppen av drikkelisten. Shay, eller te, serveres i glass. Tradisjonelt legges tebladene i vannet mens det koker for å få den beste smaken. Teen drikkes med mye sykker, vanligvis 2–3 store teskjeer i glasset, men ofte får du sukkeret ved siden av. De vanligste tesortene er Yellow Label og peppermyntete.
Ahwa, eller kaffe, kan serveres på to måter. Den ene er vanlig nescafé, og den andre er tyrkisk kaffe som skal være "svart som natten og søt som kjærligheten". Den drikkes av små porselenskopper og er veldig sterk. Av og til er den krydret med kardemomme. Kaffen er veldig søt fordi den er kokt med sukker. I tillegg serveres det ofte sukker ved siden av.

Drikkevann

Alle områdene et stykke fra Nilen har problemer med vanntilførselen, og dette er et av de store prosjektene det arbeides med i Egypt. De fleste hotell har vannledninger rett til hotellet, mens de fleste privathus får fortsatt vann fra tankbiler. Det er derfor ikke uvanlig med brudd i forsyningene og dårlig vannkvalitet. Deler av kranvannet i Hurghada kommer fra Rødehavet og har gått gjennom avsalting og filtrering. Det samme gjelder for Aswan og Luxor, men her kommer vannet fra Nilen. Du bør aldri drikke kranvann som ikke er kokt. Om du er følsom bør du bruke flaskevann også når du børster tennene.
Nattelivet i El Gouna er bra med noen hyggelige barer downtown og stilige klubber ved marinaen. De fleste hotellene har ofte ulike aktiviteter om kveldene. Det kan være underholdning som for eksempel orientalske show, disco, karaoke m.m. Om du er ute etter litt mer fart og spenning anbefaler vi å ta en taxi inn til Hurghada eller Sekalla, hvor utvalget av barer og klubber er større.
Shopping
Det er ingen myldrende markeder eller basarområder i El Gouna. Stedet er anlagt for turister som vil ha en problemfri ferie uten pågående selgere og lange prisdiskusjoner. Det ligger selvsagt et lite "shoppingsenter" som selger suvenirer downtown. Det meste er dyrere her sett med egyptiske øyne. Det ligger også en del eksklusive forretninger i marinaen som selger litt klær og interiørartikler til høye priser. Vareutvalget er mye større i Hurghada. Dit tar det ca. 30 minutter å kjøre med minibuss eller taxi. Du kan kjøpe det meste i Hurghada, og om du er flink til å prute kan du gjøre en god handel.

Suvenirer

Det er ikke vanskelig å finne gaver og ferieminner i Egypt. Det mest typiske er papyrusbilder, alabastfigurer, minatyrkopier av forhistoriske gjenstander og monumenter, kopier av antikke smykker, gullsmykker, vannpiper og postkort. Listen er lang. De absolutt dyreste suvenirene selges som regel i nærheten av de mest besøkte turistattraksjonene, men disse finner du til mye lavere priser i andre butikker.

Pruting

Å prute er en selvfølge i Egypt og noe selgeren er godt innforstått med. Som en tommelfingerregel kan det sies at om du får ned prisen til det halve har du gjort et godt kjøp. Vis aldri at du er interessert i å kjøpe varen, for da blir det vanskeligere å få ned prisen. Ditt første bud bør ligge langt under det du har tenkt å betale. Selgeren legger pannen i dype rynker og rister på hodet. Han senker sin pris og du kanskje høyner din litt. Slik holder dere på en stund. Om du ikke får ned prisen, legg fra deg varen og lat som om du er i ferd med å gå. Da kommer selgeren til å løpe etter deg og si OK. Det er litt teater over det hele, og når du lærer deg knepene er det hele veldig moro.

Supermarkeder

Nesten alle de store hotellene har et supermarked inne på området. Det ligger i tillegg flere supermarkeder downtown. Her kan du handle matvarer, hygieneartikler, drikke, vann etc. Utvalget er ofte veldig lite, og alle importerte varer er dyre.

Shopping i Egypt

Egypt er et fantastisk shoppingland om du er på jakt etter tepper, papyrus, smykker, alabaster, trearbeid etc. Det er derimot få internasjonale klesbutikker og motekjeder. De beste kjøpene gjør du i de gamle bydelene eller et stykke utenfor byene, på markeder og basarer. Glem ikke å prute. Som en tommelfingerregel kan det sies at du har gjort et godt kjøp om du får prisen ned til halvparten. Som regel er butikkene i turistområdene åpne kl. 10.00–22....00. På fredager holder noen butikker stengt, men de fleste basarer og turistbutikker holder åpent.

Egyptiske selgere kan ofte være ganske pågående. Mange roper etter deg, sier at de vil stille deg et spørsmål, lurer på hvilket land du kommer fra – alt for å få deg til å stoppe og komme inn i butikken deres. Om du går inn byr de kanskje på te og sier at du behøver ikke kjøpe noe, bare ta en titt. I begynnelsen kan dere være litt stressende, men du venner deg raskt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknikk. Et godt råd er å ikke svare eller innlede en samtale om du ikke er interessert i å kjøpe noe.

Antikviteter og utførselsforbud

Om du ønsker å kjøpe historiske gjenstander med deg hjem fra Egypt, må du søke om tillatelse fra myndighetene hvis gjenstanden er ekte. Det er forbudt å føre gjenstander av historisk verdi ut av landet.

x

x

x

x

Taxfree

Innen 48 timer etter ankomst til Egypt kan du handle taxfreevarer i spesielle taxfreebutikker. Husk å ta med passet! Hør med reiselederen hvor nærmeste butikk befinner seg.
Aktiviteter og severdigheter
Med lokale transportmidler kan du finne veien til de fleste steder i området, og det er både en enkel og trygg måte å reise på. Du kan ta en tur downtown hvor det ligger noen forretninger og restauranter. Ellers kan du dra til Abu Tig Marina hvor stemningen er internasjonal med bra restauranter og trivelige kaféer. Og utsikten til de fantastiske luksusbåtene som ligger til kais er ikke å klage på. El Gouna er et paradis for snorkle- og dykkeentusiaster. Her kan du i tillegg drive med aktiviteter som windsurfing, kitesurfing og hesteriding. Og golfspillere vil ikke bli skuffet over stedets 18-hulls bane.

Dykking og snorkling

Under Rødehavets glitrende overflate gjemmer det seg et av verdens absolutt dykkeområder. Du kan velge blant flere typer dykking som for eksempel vrakdykking og driftdykking. Det ligger flere dykkersentre i El Gouna, det er bare å velge. Alle sentre har egne dykkerbåter, og de fleste har instruktører som snakker engelsk og flere andre språk. Sikkerhetsnivået på de velrenommerte sentrene er høyt, og båtene holder som regel høy standard.
Vi pleier å anbefale dykkerfirmaet Aquarius til våre gjester. Det er et velkjent og veldig profesjonelt firma som holder høy standard på instruktører, utstyr, båter og service. Aquarius har flere dykkersentre i Makadi, på Marriott i New Hurghada og i Palm Beach ca. 15 kilometer sør for El Gouna. Dykketurer med Aquarius bestiller du hos din reiseleder.

Snorkling

Om du nøyer deg med å snorkle kan du velge mellom en rekke båtturer og snorkleutflukter. Akkurat som på dykkerbåtene gjøres det et par stopp underveis slik at du kan hoppe i havet og snorkle. Det er instruktører om bord.

Prøvedykk – for deg som er nysgjerrig på å dykke

Om du vil prøve hvordan det er å puste under vann, kan de fleste dykkerskoler tilby såkalte prøvedykk. Du får da en kort innføring om hvordan utstyret virker og hva som er viktig å tenke på før du sammen med en instruktør går ned på en dybde av ca. 5–8 meter.

Dykkerkurs – fra nybegynner til avansert nivå

De aller fleste dykkersentre tilbyr dykkerkurs på alle nivåer, fra nybegynnere til svært avansert dykking. Du kan gå et fire dagers kurs i Open Water og få et sertifikat.

Ferdige dykkepakker – for deg med dykkersertifikat

For deg som allerede har dykkersertifikat er det mye å velge mellom. De fleste dykkerskolene tilbyr dykkepakker over forskjellige antall dager. Sammen med en instruktør legger du opp en plan for dagene, og bestemmer hvilke dykkeplasser du vil besøke avhengig av om været og antall deltakere tillater det etc.
Jo flere dager du bestiller, jo billigere blir det pr. dag. I prisen er utstyr normalt ikke inkludert, men leies separat og betales pr. "del". Dette er fordi mange dykkere ofte har med seg eget utstyr.

Liveaboards – den ultimate dykkeopplevelsen

For deg som er ute etter den ultimate dykkeopplevelsen finnes det flere dykkerskoler som tilbyr såkalte "Liveboards". Da reiser du til sjøs i 3–7 dager og bor om bord på båten og dykker på nye steder hver dag. En Liveboard krever et visst antall detakere, og er selvsagt væravhengig, noe som gjør det sesongbetont. Om bord på båten er det vanligvis flere instruktører og et mannskap bestående av kaptein, matros og en kokk. Som regel inngår helpensjon eller All Inclusive.

Golf

I El Gouna ligger en av Egypts beste golfbaner, El Gouna Golf Club. Banen ligger midt i byen, og er en variert, passe lang 18-hullsbane for alle typer spillere.

Vannsportsaktiviteter

I El Gouna er det nesten ubegrensede muligheter til å drive med vannsport. De fleste hotell av en viss størrelse har egne vannsportssentre hvor du kan prøve alt fra vannski til pedalbåter, seilbåter, windsurfing etc. Om du bor på et hotell som ikke har tilbud om dette, kan du i mange tilfeller benytte deg av et annet hotells fasiliteter.

Ørkensafari med firehjulinger

Firehjulinger, såkalte "quad bikes" kan leies fra minimum to timer og opp til en hel dag. Turen går med guide gjennom ørkenen. Det er også mulig å besøke en beduinlandsby. For mer informasjon ber vi deg kontakte informasjonssenteret downtown eller din reiseleder.

Gokart

Gokartbanen ligger på veien mellom downtown og marinaen.

Paint Ball

Ligger ved siden av gokartbanen, på veien mellom downtown og marinaen.

Minigolf

Ligger også i marinaen.

Yalla Horse Stable

Yalla Horse Stable ligger i nærheten av hotell Captain's Inn og arrangerer rideturer i ørkenen og på stranden. Stallen har en nederlandsk eier, og tilbyr både klassiske araberhester og ponnier. Det er også mulig med kamelriding, men dette må bestilles god tid i forveien.

Aquarium

Aquarium er som navnet tilsier et akvarium, og ligger downtown og gir et fint innblikk i livet i Rødehavet.
Hvordan du tar deg rundt
De fleste store leielbilfirmaene finnes på stedet – Avis, Hertz, Budget etc. Du må ha internasjonalt førerkort for å kjøre her. Vi anbefaler ikke å leie bil, da trafikken er hissig og "lovløs".

Taxi

Det kan være vanskelig å få tak i taxi i El Gouna på egen hånd. Noen ganger står det taxier ved busstasjonen, men ellers kan du bestille taxi fra hotellet eller informasjonssenteret.

Buss

Fra busstasjonen i El Gouna går det busser til Hurghada ca. to ganger i timen. Turen tar ca. 30 minutter, og bussen stopper langs veien for å ta med seg flere passasjerer.

Minibuss

El Gouna har sitt eget transportsystem, og for at turistene skal slippe lange prisdiskusjoner med taxi- og minibussjåfører går det spesielle minibusser. Det er fire minibusslinjer som går i skytteltrafikk mellom hotellene, downtown og marinaen. I stedet for å betale kontant, kjøper du et kuponghefte på hotellet ditt eller i informasjonssenteret downtown.

Langdistansebusser

Fra busstasjonen i Hurghada (i Al Dahar) kan du ta buss til blant annet Kairo, Luxor og Aswan. Standarden på bussene varierer med hvilket selskap de tilhører. Bussene har et begrenset antall plasser for turister, så kjøp billett i god tid. Å reise med buss i Egypt kan være både tidkrevende og frustrerende da bussene sjelden går da de skal, men samtidig er det spennende eventyr om du vil bli bedre kjent med hverdagslivet i landet.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Norske statsborgere trenger turistvisum for opphold i Egypt. Visum koster 25 USD og er inkludert i charterreisens pris. Visumet fås ved ankomst til landet i form av et frimerke i passet. Det kan ta litt tid med visum og bagasje. For mer informasjon ta kontakt med Egypts ambassade på tlf. 23 08 42 00. E-post: embassy.oslo@mfa.gov.eg

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Egypt.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Twinrix gir mangeårig beskyttelse, og vaksineringen bør gjøres senest fire uker før avreise.

Mer informasjon og vaksineråd kan du få ved å gå inn på denne siden:
http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta på reisemålet er EGP og euro. Det beste er å ha EGP så slipper du å få dårlig vekslingskurs. Det finnes to typer banker i El Gouna; vanlige banker og hotellbanker. De fleste vanlige bankene finner du i Downtown. Hvis du bare skal veksle penger kan du gjøre det i en hotellbank. De største hotellene har et eget bankkontor, de mindre har et skrivebord i hallen. Staten regulerer kursene. Ingen vekslingsavgift tas ut. Hvis du derimot ønsker å ta ut kontanter på kort, tas en avgift på 10 %. Minibanker finnes i Downtown og på noen større hotell.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V

Språk

Arabisk og engelsk

Øvrig informasjon

Taxfreeutvalget på flyplassen er begrenset. Tipssystemet er utbredt, det er vanlig å legge igjen noen egypriske pund i tips.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
El Gouna er et barnevennlig reisemål, for strendene er som regel langgrunne, hotellene har fine fasiliteter og egypterne elsker barn! Bor dere på et av de større resort-hotellene har de fleste lekeplasser og forskjellige aktiviteter for barn.

Restaurantbesøk med barn

I El Gouna er det problemfritt å ta med seg barn på restaurant. De finere restaurantene har som regel barnestoler og barnevennlig mat.

Barnevennlige strender

De fleste strender i El Gouna er langgrunne, men undervannsstrømmer kan forekomme. Hold derfor alltid barna under oppsikt.
Finn reisen din til El Gouna