En skål for Kreta

Bli med på en utflukt gjennom imponerende landskap! Kreta er kjent for sine oliventrær som gir næring og livskraft til hele øyas befolkning. Olivenene er av beste kvalitet og sies å forlenge livet betraktelig. Dagen vier vi også til greske spesialiteter og vinsmaking.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Onsdag . Siste turen sommeren 2023 går den 11.10.
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt ca. kl. 08.00–14.00.
 • Pris:
  33 EUR pr. voksen, 14 EUR pr. barn.

  Ingen måltider inkludert. 6 euro i tillegg for prøvesmaking på vingården og 4 euro på olivenfabrikken. Betales på stedet.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Lette, behagelige klær, gode tursko og vannflaske.
 • Mer:
  Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang, avhengig av for eksempel trafikk og andre grupper som er på besøk i vin- og olivenfabrikken.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Utflukten starter med at bussen slipper oss av i et naturområde der vi får vandre gjennom vakre appelsinlunder bort til Agios Stefanou-kirken. På plass i kirken forteller guiden mer og vi får også et godt innblikk i det greske hverdagslivet. Deretter tar vi oss videre til landsbyen Vouves der vi får se Kretas eldste oliventre, som er beregnet å være mer enn 3000 år gammelt.

Vårt tredje stopp blir landsbyen Anoskeli og stedets økologiske olivenfabrikk. Her får vi vite mer om hvordan olivenoljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking.

Sist, men ikke minst blir det tid til et besøk i Karavitakis vinfabrikk, som lager noen av Kretas beste viner. Her får vi en guidet omvisning, og det blir selvfølgelig anledning til å både prøvesmake og kjøpe de gode vinene. Det blir en travel halvdagsutflukt fylt av ny kunnskap og opplevelser.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.