Se hotell (41)

Reiser til Berlin

En reise til Berlin passer utmerket for en helg, for flyreisen er kort, og denne storbyen tilbyr spennende severdigheter, utmerkede shoppingmuligheter, utallige restauranter og et uteliv som aldri sover.
Dagens Berlin er en dynamisk og levende storby med brede bulevarder og et kultur-, restaurant-, shopping- og fornøyelsesliv i verdensklasse. Her slåss historiske monumenter om plassen med spennende arkitektur, trendy kafeer, designhotell, store parker, kunstnerkvarter, loppemarkeder og eksklusive butikker. Berlin er byen som aldri sover, og du kan dra nytte av utelivet når som helst, med barer, klubber, diskotek, teaterforestillinger og konserter. Byen er også kjent for sine mange festivaler.

Mat og severdigheter

Berlins unike historie gjør at byen har et nærmest uuttømmelig tilbud av severdigheter. Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandenburger Tor, de fargerikt dekorerte restene av Berlinmuren ved East Side Gallery … Utforsk byen til fots, hopp på en sightseeingbuss, eller bli med på en guidet tur på en av elvene og kanalene som renner gjennom byen. Avrund dagen med et besøk på noen av de 7000 puber og restauranter som har satt Berlin på utelivskartet. Du kan spise alt fra tysk kraftkost som Wurst og Sauerkraut til eksklusive delikatesser fra alle verdenshjørner. Blir du overveldet av alle valgmulighetene? Bli med på et matvandring som loser deg frem blant alle smakene.

Bo sentralt i Berlin

Når du bestiller en reise med Ving til Berlin kan du velge blant hotell over hele byen. I Vest-Berlin bor du sentralt, nær paradegaten Kurfürstendamm og det kjente varehuset KaDeWe. Om dette er din første tur til Berlin er det et godt sted å begynne.
I Berlin Mitte kan du bo i det som engang var ingenmannsland. Detter altså den nyeste delen av Berlin, hvor alle de mest trendy barene og klubbene ligger.
Området som tidligere utgjorde Øst-Berlin har blitt renovert og bygget ut, men de gamle landemerkene som tv-tårnet og Berlin Opera består. Her ligger også det beste hotellet for dere som reiser uten barn, Top Selection-hotellet Radisson Collection Hotel, Berlin. Om dere reiser med barn, kan vi anbefale det populære Family Comfort-hotellet H10 Berlin Kudamm som ligger like ved den store handlegaten Kurfürstendamm.

Vings reiser til Berlin

Ving tilbyr reiser til Berlin med rutefly, perfekt for deg som vil reise på egen hånd og bestemme alt selv. Med rutefly kan du bestemme avreisedag, reisens lengde, reisemål, hotell og opplevelser. Du kan velge å bestille en reise med fly og hotell for enten en langhelg eller en uke – valget er ditt.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Berlin

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
2°-3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • februar
3°-3°
2
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
8°-
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
13°4°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
19°8°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
22°12°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
24°14°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
23°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
20°10°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • oktober
13°6°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
7°2°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
3°-1°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Berlin året rundt.

Flyet lander på Berlin Brandenburg Airport.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Berlin Brandenburg Airport til Berlin sentrum er ca. 45 minutter (27 km) – kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går også flybuss, ekspresstog og pendlertog (S-Bahn) fra Berlin Brandenburg Airport.
Shopping
Shoppingtilbudet i Berlin er enormt, med et dusin større kjøpesentre, for eksempel enorme Kaufhaus des Westens – på folkemunne KaDeWe. Byen har flere handlegater og trendsettende forretninger. Mathallene ved Taunentzienstrasse 21–24 er legendariske, og er et ypperlig sted å finne spiselige ferieminner til å ta med seg hjem.
Mat, drikke og uteliv
Berlin er en verdensmetropol hvor mat fra alle verdenshjørner er representert i byens mange restauranter. Du kan velge mellom luksusrestauranter med stjerner i Michelinguiden og enkle kroer. Gå ikke glipp av et måltid med klassisk tysk husmannskost som svineknoke, bratwurst, knödel og spätzle.
Berlin lokker med et aldri hvilende uteliv. Det foregår noe hele døgnet, enten det er på barer, klubber og diskotek eller på teateret eller i konsertarenaen. Berlin er kjent for sine mange festivaler.
Aktiviteter og severdigheter
Aktivitetstilbudet er stort, og Berlin har en lang rekke museer og severdigheter. Året rundt holdes det konserter, internasjonale filmfestivaler og kunstutstillinger.
Berlin har en sann mengde med spennende severdigheter, for eksempel Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandenburger Tor og de fargerikt dekorterte restene av Berlinmuren ved The East Side Gallery. Kulturtilbudet er enormt; besøk gjerne de fem store museene på Museumsinsel, en øy i elven Spree som renner gjennom byen. De statlige museene på Museumsinsel anses for å være blant de mest betydningsfulle i verden. På DDR-museet får du muligheten til å skru tiden tilbake til den tiden Tyskland var delt i to.
Hvordan du kommer deg rundt
Berlin har et stort og velfungerende kollektivsystem med t-bane (U-Bahn), trikk, lokaltog (S-Bahn) og busser.
Fakta

Vår service på reisemålet

Hit reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Berlin

Tyske myndigheter har innført en turistskatt på overnattinger i Berlin. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt som skal betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Skatten kan variere litt fra hotell til hotell, men beløpet er maks 5 % av hotellprisen pr. natt. Vanligvis koster det ca. 4-8 EUR pr. person og natt.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Den beste vekslekursen får du som regel hvis du veksler i Norge før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning, men ikke i taxi. Hvis du leier bil garanteres depositum med kort. Mange hotell krever et avdrag fra kortet som garanti for ekstrautgifter.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V.

Språk

Tysk

Reisetips og inspirasjon

5 tips til Berlin

Fem ting du bare MÅ gjøre i Berlin

Hopp over sightseeingturer, milelange køer og de vanlige turistfellene neste gang du reiser til Berlin. Prøv heller å oppleve Berlin på en ny og litt annerledes måte. Her gir vi deg fem tips om opplevelser og severdigheter litt utenom allfarvei i Berlin.

Hopp over sightseeingturer, milelange køer og de vanlige turistfellene neste gang du reiser til Berlin. Prøv heller å oppleve Berlin på en ny og litt annerledes måte. Her gir vi deg fem tips om opplevelser og severdigheter litt utenom allfarvei i Berlin.
Finn reise til Berlin
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.